singulair pediyatrik 4 mg oral gamze cigim hergun icir dedi ama nartan muza bile karistirdim icmedi svmedi yani zorla da vermedim su an icin iyi masallah ama grip olacak gibi babadan bana benden cocuklara birazcik burnu akiyor bakalim bir ihlamur cayi yapayim mandalina da yedi sabah....
meralcigim sen nasilsin? nartan in ishali de gecti mert kuzusu nasil? bu arada nartan gecen sene severek yedigi sebze yemeklerini mesela ispanak pirasa yemez oldu yada ugrasirsak bin\bir oyunla ancak o zaman yiyior borek vardi ondan yemek istedi ama pirasa yemek istemedi hic sizin cocuklarda sebzeyle aralar nasil? ben kucukken cok sebze yedirdim halbuki alissin tadlarina diye ama yokkkk
gunaydın dilek,gece sık uyanması emdiği için aslında..mert de oğleydi hiç abartısız soyluyorum 10 kere kalktığımız oluyordu,2 memeden çekip uyuyup kalıyordu ama yat kalk insan salak gibi oluyor.şimdi deliksiz uyuduğunu soyleyemeyeceğim ama bunada şukur..
ben hayırlısıyla bi kessem memeden herkes memeden diyoemen çocuklar öyle oluyormuş cnm biz 6 ay emdik sonra 1 yıl gece beslendi 1 yaşaından sonra gecede beslemedim hiç belkide oyüzden uykuya alıştı
slm kızlar naber?
ayy hemen başlayım anlatmayadün dr gittik sonunda. bilen bilir denizin konuşamamsı için....
psikiyatrist gözlemledi, sorular filan sordu. çok normal, gayet zeki bir bebek dedi ve gelişim testi yapılması için psikoloğa gönderdi...
gelişim testi de normal çoktı. hatta kadın bu tür konuşma gecikmelerinde bu tür gelişimlerde geriden gelir ama denizde bu sorun yok maşallah dedi
bide KBB ciye gittik oda kulağına ağzına filan baktı. anotomik bir sorun yok dedi. ve en son test sonuçlarını psikiyatriste götürdüğümüzde,, sonuç: bekliceksiniz ve bol bol konuşacaksınız dedi. bir de kreşe vermenizde yarar var dedi.
ohh rahatladım şükür biraz daha....
ahh canım şu emzirmeyi nasıl kescem bi fikir yaaa.en son aktardan sabır taşımı ne olndan aldım ama biraz hasta yavrum düzelsin deneyecem darısı başıma artık meme deyince çıldırıyorum artık(
ben hayırlısıyla bi kessem memeden herkes memeden diyo
gözün aydın çok sevindim biliyosun benimkide öyle çok konuşmuyo çok üzülüyodum doktora sordum algılaması iyiyse problem yok demişti de rahatlamıştım şimdi yavaş yavaş anlatıyo bişeyler
canım bizde "anne" den başka birşeyi pek demiyo desem yeridir. ama ben, ver,mama,gel kelimelerini bildiği halde söylemiyo.(
ahh canım şu emzirmeyi nasıl kescem bi fikir yaaa.en son aktardan sabır taşımı ne olndan aldım ama biraz hasta yavrum düzelsin deneyecem darısı başıma artık meme deyince çıldırıyorum artık(
ben hayırlısıyla bi kessem memeden herkes memeden diyo
gözün aydın çok sevindim biliyosun benimkide öyle çok konuşmuyo çok üzülüyodum doktora sordum algılaması iyiyse problem yok demişti de rahatlamıştım şimdi yavaş yavaş anlatıyo bişeyler
mesela uzunu kısayı biliyo mu? renkleri tanıyor mu? çizgi çiz diyince çizebiliyomu. bunlar gelişim testindeki bazı kıstaslar...
dilek bende 22.ayda bıraktım.oncesinde hep anlattım ona artık meme yok,sen buyudun artık bardakdan içeceksin,sen abisin.meme acıyor,uf oldu falan.o ısrarla ıstedi,benısrarla anlattım falan.once gunduz vermemeye başladım,meme istediğinde başka seyler tutuşturdum elinegunduz bir sekılde hallediliyorda gece ne yapcam diye kara kara duşunuyordum.tamda bayrama denk getırdim 3,4 gece geceleri eşim ilgilendi ben salonda uyudum.ilk iki gece çok ağladı meme diye.su verdik her istediğinde.ara ara hep istemeye devam ettı,10 gun sonrada unuttu gitti.yazıldığı kadr kolay olmuyor tabi..ama en once senin beyninde bitırmen lazım...
ben size küstüm hiçç beni soran olmamış yaneeeeşaka şaka maşallah ne çok konuşmuşsunuz oku oku bitmedi darksea gözün aydın biz sana demiştik ama bu arada deniz pek yakışıklı fotoda
nurancım eymende sebze yemeği yemiyo kaldıki ilk andan beri her yemekten verdim ayırmadan ama daha çok etçi,balık,makarna,pilavda favorisi bide bu ara salatalık mandalina portakal yeniyo zarından dolayı sıkarsam içiyo ,süt kaymağıda yemiyo dün ki pudingin üstüne bağlayan kabuğu bile öğürdü sayılıdır eymenin bir yemeği öğürmesi şaşırdım hergün yeni bir huyu çıkyo
canım gündüzleri vermem pek ama memede uyuyo uykusu gelince meme diye ağlıyo hadi uyumayada sallanarak hallederim bu kezde biyere gidince felaket oluyo uyumuyo bi türlü ağlayıp duruyo ama artık yoruldum ben senin söylediklerini deneyecem mutlaka sağol canım
ben size küstüm hiçç beni soran olmamış yaneeeeşaka şaka maşallah ne çok konuşmuşsunuz oku oku bitmedi darksea gözün aydın biz sana demiştik ama bu arada deniz pek yakışıklı fotoda
nurancım eymende sebze yemeği yemiyo kaldıki ilk andan beri her yemekten verdim ayırmadan ama daha çok etçi,balık,makarna,pilavda favorisi bide bu ara salatalık mandalina portakal yeniyo zarından dolayı sıkarsam içiyo ,süt kaymağıda yemiyo dün ki pudingin üstüne bağlayan kabuğu bile öğürdü sayılıdır eymenin bir yemeği öğürmesi şaşırdım hergün yeni bir huyu çıkyo
yağızda öyleydi sadece anne diyodu sonra açılıyolar biraz inatçıdır o zaman yağız anne diyodu başka bişey yok şimdi kelimelerle anlatıyo iki kelimelik cümlelerde tamam gerisi gelir artık sende sabret şükür bişey yokmuş nasılsa
nagiş bende portakalla mandalını hepsıkıyordum.2 gundur mandalını dilim dilim veriyorum yıyor..
ya sebze yemeği yemiyorsa,sık sık şoyle kıymalı,kapkarışık,içinde ıspanağı,kerevizi,havucu olan çorbalar yapın kuzulara..
haa bide ben ona artık özel hiiç bir yemek yapmıyorum. bıktım valla artık. evde ne varsa onu yer. yada yemez aç kalır.
sağol canım. çok can yakacak bu kuzular. hadi bir kız yapta dünür olalım bare)
evet canım.çoook şükür. bakıcısıylada konuştum. deniz bağırıp "susun artıııık" diyene kadar konuşup kafasını şişirelim dedim
darkseacim cnmsın ama kızım olursa inşallah aminnnn diyorum büyük konuşmayayım ama uzaklara vermem çok zor gurbetlik insan gidip içini dökecek birini arıyo
canımm benim. haklısın. bende çoook uzaktayım ailemden. ben oğlumu iç güveysi vereyim en iyisi. kızlarımıza yazık. erkekeler bir şekilde gelir üstesinden
darkseacim cnmsın ama kızım olursa inşallah aminnnn diyorum büyük konuşmayayım ama uzaklara vermem çok zor gurbetlik insan gidip içini dökecek birini arıyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?