• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Kasm Anneleri

günaydın canım herkese bir haller oldu anlamadım ya

sanada canım.walla kaçtır giriyorum taa 5 saat önceki konuşmalar var, ne oluyo ayoll :)

valla kızlar milleti bilmiyorum ama benim oğlum artık yatmıyo hep kucak istiyo hep oyun istiyo biraz mız mız bu aralar bide ev temizledim 2 gündürde misafirim vardı onun dışında iyiyiz sizler nasılsınız

benim kızım doğdu doğalı yatmıyoki. bu ara hep oyun hep kucak istiyo. uykularımız hala yarım saat. ya ben onu 1,5 saat uyutmaya çalışıyorum o yarım saatcik uyumuyomu deli oluyorum sempatiksalakcinni bu arada spora başladım bi salonda. ya kızlar sezeryan oldumuştum ben bi sakıncası varmıdır ??

valla sezeryande bi sene spor yapmayın diye duyduydum ama bilemem ki dr na bi sorsan sonra başlasan daha iyi olmaz mı bence en güzel spor yürüyüş hepimiz için.

slm kızlar yaa bu zilliler ve veletler bizi parmaklarında oynatıyolar ama sadece uzmanların yazdıklarını uygulasak bebekler aglamaktan catlar yani benimkisi öyle yapıyo kıyamıyorum ben küçücük daha yaa hem aglatmak iyi değil kesinlikle bebeklerinizi aglatmayın güven eksikliği yasarlarmıs kime nanıcaz bilmiyorum valla
babamlar geldi aksam bizimkine yürüteç almıslar simdi koydum zlliyi adım amaya calısıyo bu arada ayak parmakları değil bütün ayagıyla basıyo yere küçük kurbağa :)

bu arada ben 1.5 aydır spor yapıyorum bende sezeryanlıyım canım sorun olmuyor rahatlıkla yapabilirsin düşün 300 tane mekik cektiğim oluyor bazen günde

ben de sıkıldım çok kimse yok
dr a gidip geldim anlattım kimse yoktu ayol:)

ya benim oğlan dün gece birbuçuk saatte bir uyandı az önce bi topikte okudum da 6. ayda artık bu sıpalar bizi kullanmaya başlıyolarmış normalde bebekler 4. aydan sonra gece acıkmazmış sadece anneni orda olduğundan emin olmak için ağlarlarmış ağlatma yöntemini uygulayın diyyler bi de bizim oğlan dün gece ilk kez kendi odasında benden ayrı yattı önce hepimiz yatak odasında yatıyoduk iki haftadır da oğlanın odasındaki kanepede yatıyoduk ama tutuldu her yerimiz mecbur dün gece denedik acaba diyorum onu mu hissetti de zırt pırt ağladı ayol

canım sanırım anlıyorlar ayrı yattıklarını yadırgamış olabilir.
kıyamam ben ona ya
gecen bende kocişle konuşuyodum yenı eve gecınce yaza ilk işim kızıma oda yapmak diyodum tamam yaparız ama ben kızımı odada yalnız başına uyutmam haberın olsun dedi canı sıkılırmış korkarmış yalnızlıktan :1ninca:

slm kızlar yaa bu zilliler ve veletler bizi parmaklarında oynatıyolar ama sadece uzmanların yazdıklarını uygulasak bebekler aglamaktan catlar yani benimkisi öyle yapıyo kıyamıyorum ben küçücük daha yaa hem aglatmak iyi değil kesinlikle bebeklerinizi aglatmayın güven eksikliği yasarlarmıs kime nanıcaz bilmiyorum valla
babamlar geldi aksam bizimkine yürüteç almıslar simdi koydum zlliyi adım amaya calısıyo bu arada ayak parmakları değil bütün ayagıyla basıyo yere küçük kurbağa :)

oyyyy maşallah kızıma yavrumya duru ayak parmaklarına basarak adım atmaya çalışıyo bazen tutuyorum kolalrından parmak ucları ile uğraşıyo tam zilli oldu bunlar kenyacım ya kaydirigubbakcemile3

ya sizce bu ne kaa işe yarar bi de bebekte psikolojik bi bozukluğa yol açmaz mı yaaa daha miniciklerr

canim, benim oglana aglama yontemiyle gece uykusuna alistirmistim ben. 3 gece agaltmistim, 4. gece olay cozulmustu.

bu yontemi bir suredir kizda da deniyorum ama nuh diyo peygamber demiyo. mantiken bekleme suresi uzadikca aglama suresinin kisalmasi gerekir. oglumda oyle olmustu. ama kizda ne kadar beklersem bekleyeyim o kadar agliyo. agladikca daha da huysuzlasiyo ve uykuya dalamiyo.:((

bende farkli yontemler gelistiriyorum. eger emerken sizmazsa bizim yatakta yanina uzaniyorum hadi kizim ee yapalim diyorum. yada yatagina koyarken uyanirsa, yada koyduktan sonra uyanirsa yerinden tekrar kaldirmamis olmak icin ben onun yanina sokulup hadi kizim gece oldu uyuyalim diyorum.

bana baka baka uyuyup kaliyo. o minicik yerde belim tutuluyo ama elimi tutarak, beni gore gore guven icinde uykuya daldigini gorunce agri falan kalmiyo.opuyorumnanaktan

kisacasi denersin ama her bebek cevap vermiyo maalesef. verirse keyfini surersin ben oglumda 6. aydan sonra gece uykusuzlugu bilmedim. simdi beni daha cok uykusuz geceler bekliyo gibi gorunuyo ama kizim huzurla uyusun baska bisey istemem.:hulya:

offff kizi uyuttum ama bi yerden matkap sesi geliyo.
deli olucam.
zaten uyuycagi yarim saat onunda icine ediyler.:oklava:

:oklava: :oklava: :oklava: kim onlarya matkapla sabah sabah iş yapıyolar delimi onlar kıs gebertirim gelirsem onları haaaaa kaydirigubbakcemile

kızlar nezle oluyom ne hapşuruyom gözlerim yaşarıyo maske takıyom kıza geçmesin diye

yarem benımde geceden beri boğazlarımda bir ağrı ve acıma öksürük var ne yapsam acaba kafamçokkarıştı

valla sezeryande bi sene spor yapmayın diye duyduydum ama bilemem ki dr na bi sorsan sonra başlasan daha iyi olmaz mı bence en güzel spor yürüyüş hepimiz için.

canım ben zaten çok zorlayıcı hareketler yapmıyorum. hoca zaten her harekette karnında bi gerilme acı yaşıyomusun diyo. eğer oluyosa hemen o hareketi bırakıyorum. daha çok yürüme bandı ve bisiklet çalıştım zaten.

bu arada ben 1.5 aydır spor yapıyorum bende sezeryanlıyım canım sorun olmuyor rahatlıkla yapabilirsin düşün 300 tane mekik cektiğim oluyor bazen günde

ay ben tam mekik çekemiyorum. acıdan diil karnımdan güç alıp kalkamıyorum nedense :) ama spor çok iyi geliyo psikolojik olarakda. ama bugün dayak yemiş gibiyim çok acıyo kaslarım. 60 kiloya inmişim hedefim 55 bakalım hayırlısı :)

wannam nazımız diş çıkarıyormuş maşallah nazımıza
her bişeyi önce nazımız başlatıyo pek de nazlı olduğu sölenemez
nasıl cnm sıkıntılımı geçiyor geçmişe hiç bakmadım bende eliften öğrendim valla
bu arada kaan nasıl oldu geçmiş olsun cnm geç öğrendim .bu aralar hiç giremedim
sen nasılsın bakim
var mı başka gelişmeler nazımızda
yakında yürümeye başladı dersinkaydirigubbakcemile3

benim kizda aglattikca agliyo. uyku zamani gelmis, anam beni yataga koymus, uyuyayim demiyo.kaydirigubbakcemile3

gule gule kullanin yurutecinizi. bizimkide apartmanin asansor boslugunda duruyodu hala ordaysa, indirtceksiniz simdi bana.kaydirigubbakcemile3

kıyamam ben ona ya
gecen bende kocişle konuşuyodum yenı eve gecınce yaza ilk işim kızıma oda yapmak diyodum tamam yaparız ama ben kızımı odada yalnız başına uyutmam haberın olsun dedi canı sıkılırmış korkarmış yalnızlıktan :1ninca:

girsin kendi yatsin kiziyla o zaman.kaydirigubbakcemile3

minoşumda önceden gözlerini açmadan mın mın ederdi gece emzirirdim şimdi gözlerini açıyo oynerken sesi geliyo emziriyom gözlerini kapatıyo her defasında değişik bir şeyle karşılaşıyoz

wannam nazımız diş çıkarıyormuş maşallah nazımıza
her bişeyi önce nazımız başlatıyo pek de nazlı olduğu sölenemez
nasıl cnm sıkıntılımı geçiyor geçmişe hiç bakmadım bende eliften öğrendim valla
bu arada kaan nasıl oldu geçmiş olsun cnm geç öğrendim .bu aralar hiç giremedim
sen nasılsın bakim
var mı başka gelişmeler nazımızda
yakında yürümeye başladı dersinkaydirigubbakcemile3

nerdesin kizim sen?:oklava:
yok oldun ortadan.

evet canim, benim kiz dis cikariyo.
valla herseyi benimki baslatiyo.kaydirigubbakcemile3
dunde banyodan sonra kurularken bi baktim dizlerinin ustunde duruyo.
yakinda emeklerse hic sasma.kaydirigubbakcemile3
cok sikinti olmadi sukur. jel suruyorum, gecen gecede sanki biraz atesi vardi calpol verip yatirdim.
ama yakinda memeyi isirmaya baslar diye korkuyorum.eyvahedigeldismile

Kaan da iyi teyzesi. atlattik cok sukur.mafoldumben

oyyyy maşallah kızıma yavrumya duru ayak parmaklarına basarak adım atmaya çalışıyo bazen tutuyorum kolalrından parmak ucları ile uğraşıyo tam zilli oldu bunlar kenyacım ya kaydirigubbakcemile3

ay evet yaa ne zaman gülecekler ne zaman agu yapacaklar ne zaman bişilere uzanacak derken yaptılar masallah simdide ne zaaman adım atacaklar ne zaman yürücekler diyoruz zaman öyle cabuk geciyoki anlayamadan kocaman olacaklar fıstıklar saglıklıca inş.

anlaşılan nazımızda uyku durumu aynı
bende emzirirken el elele tutuşuyoz öle sızıyo ipeşim
elinden tutmayı unutum bazen hemen elini kaldırıp sallıyo tut diye
öle daha güvende hissediyorlar sanırım
bence hiç dert etme canım yeterki uyusunda varsın yanında uyusun
zamanla herşeye alışacalar anlamaya başlayınca biraz daha kolay olur inşallah

:oklava: :oklava: :oklava: kim onlarya matkapla sabah sabah iş yapıyolar delimi onlar kıs gebertirim gelirsem onları haaaaa kaydirigubbakcemile

yarem benımde geceden beri boğazlarımda bir ağrı ve acıma öksürük var ne yapsam acaba kafamçokkarıştı

en iyisi ıhlamur kalkıyım kaynatıp iiçem

kızlar nezle oluyom ne hapşuruyom gözlerim yaşarıyo maske takıyom kıza geçmesin diye
allerjide olabilir bahar geldi ya heryer polen
ben de sıkıldım çok kimse yok
dr a gidip geldim anlattım kimse yoktu ayol:)

ya benim oğlan dün gece birbuçuk saatte bir uyandı az önce bi topikte okudum da 6. ayda artık bu sıpalar bizi kullanmaya başlıyolarmış normalde bebekler 4. aydan sonra gece acıkmazmış sadece anneni orda olduğundan emin olmak için ağlarlarmış ağlatma yöntemini uygulayın diyyler bi de bizim oğlan dün gece ilk kez kendi odasında benden ayrı yattı önce hepimiz yatak odasında yatıyoduk iki haftadır da oğlanın odasındaki kanepede yatıyoduk ama tutuldu her yerimiz mecbur dün gece denedik acaba diyorum onu mu hissetti de zırt pırt ağladı ayol

ya sizce bu ne kaa işe yarar bi de bebekte psikolojik bi bozukluğa yol açmaz mı yaaa daha miniciklerr
canım bu tekniği çok araştırdım ben ferber tekniği diye. ama yaparmıyım biyemiyorum, ilk 1 yıl bebek için çok önemli güven açısından onun için her istediğinde yanında olmamız gerekir. bu yöntem buna ters evet 4 gecede öğreniyorlar uyumayı ama psikolojilerini etkiler diye düşünüyorum tabiki bu benim düşüncem sen daha iyi bilirsin. benimkide gece boyunca 4-5 sefer uyanıyor emzik veriyorum yok pış pış yapıyorum yok hatta kucağıma aldığımda bile durmuyo son çare yanıma yatırıp memeyi veriyom rahatlıyo anında uykuya dalıyo. şuan en güvendikleri yer anne memesi çünkü. ne yapalım bi süre çekecez bunları
ne 300 müakannehir
kıyamam ben ona ya

benim kocada 18 yaşına kadar yanımızda yatsın diyosempatiksalakcinni

Back
X