2009 Kasm Anneleri

maşallah şarkılarda soylenir olmuş artık:):))sizinkiler iyi dillendi kızlar maşallah tu tu tuuu.mertte çok kelime var ,fillerde var giy,aç,kapa,gel git,oku falan birsuru filede kullanıyor ama çok cumle yok daha.nesliyle,eymen aldı başını gidiyor:nazar::nazar:

bendede oyle canım boya yapılması lazım alçı duvarla bizim en ufak çizikte alt katın boyası ortaya çıkıyor mertte sağolsun çok başarılı elindekileri duvara vurmakta:27::27:bu senyıde geçircem boylede baharda yaptırcam inş.yoksa yıne aynı olacak,ertesi gun.çunku adam yapmadan anlanıyor belkı seneye soz dinler diye umudum var

aslında eymende de pek cümle yok mesela karnın aç mı oğlum

babanneyi üzdün mü
üzdüm
halayı üzdün mü
üzdüm
tek kelimelerde iyi bide kısa cümlelerde
eymen duvarlara zarar vermiyo halılarada aslında bebişimin eve zararı yok ben evdeyken örtü serilmeden yemezdi ama babannede gezerek yiyo evde de onu yapmak istiyo bide ne çişini söylüyo nede alt değiştirtiyo Allah'ım görmeniz lazım feryat figan tabi ben terden sırıl sıklam bizden başka bu sıkıntıyı yaşayan var mı be mübarek çiş de madem aaaa ne zormuş ya

aslında eymende de pek cümle yok mesela karnın aç mı oğlum

babanneyi üzdün mü
üzdüm
halayı üzdün mü
üzdüm
tek kelimelerde iyi bide kısa cümlelerde
eymen duvarlara zarar vermiyo halılarada aslında bebişimin eve zararı yok ben evdeyken örtü serilmeden yemezdi ama babannede gezerek yiyo evde de onu yapmak istiyo bide ne çişini söylüyo nede alt değiştirtiyo Allah'ım görmeniz lazım feryat figan tabi ben terden sırıl sıklam bizden başka bu sıkıntıyı yaşayan var mı be mübarek çiş de madem aaaa ne zormuş ya

nagihan mertte anne çiş diyor lazımlığa oturtuyorum bir sure sonra yapmadan kalkıyor dakıkasında yere yapıyor.birde uzuluyor oraya yapınca ama yapmıyor işte lazımlığaaltı ısılık oldu kıyamıyorum bağlamayım diyorum bu seferde çiş kaka temizliyorum kulot yetişmiyor valla...ha birde bağlatmakta istemiyor,çekiştiriyor bezi.giyınmek de ayrı bir dert,ustunu gıymeyecek tarzan mısalı dolaşacak benimki:)))

afiyet olsun cnm bide boş zamanlarda nete takılınca hepten işler kalıyo dimi :9:
kolay gelsin cnm

oyle valla mert uyanıkken supergeyı halletım uyuyunca vileda yaptım o kadrla yoruldum bir mola vereyım dedim tozlarıda mertle alırız uyanınca:))
boyle işte taksıt taksit yapıyorum işleri...

sanada kolay gelsin...

nagihan mertte anne çiş diyor lazımlığa oturtuyorum bir sure sonra yapmadan kalkıyor dakıkasında yere yapıyor.birde uzuluyor oraya yapınca ama yapmıyor işte lazımlığaaltı ısılık oldu kıyamıyorum bağlamayım diyorum bu seferde çiş kaka temizliyorum kulot yetişmiyor valla...ha birde bağlatmakta istemiyor,çekiştiriyor bezi.giyınmek de ayrı bir dert,ustunu gıymeyecek tarzan mısalı dolaşacak benimki:)))

eymende aynı soyunmak in giyinmek out :9: banyodan çıkıyoruz kurulanıyo hoppp evin ortasında dans ediyo :1:
dün eymende koltuğuma işedi eşim gülmekten yerlerde bende bu temizlik konusunda acık takığımdır bende gül gül 100 tlne bakar çağırırım yıkamacı yıkatırım dedim :52:

oyle valla mert uyanıkken supergeyı halletım uyuyunca vileda yaptım o kadrla yoruldum bir mola vereyım dedim tozlarıda mertle alırız uyanınca:))
boyle işte taksıt taksit yapıyorum işleri...

sanada kolay gelsin...

bende yaptırıyorum eymene çamaşır asarken mandal istiyorum katlarken kendininkileri ona veriyorum anlatıyorum yerleştirirken ona taşıtıyorum ama sadece kendi çamaşırlarını toz alırken bir bezde ona balkonu beraber yıkıyoruz hem eğlenceli oluyo hemde kendide o düzeni koruyo :16:

valla cnm ben istiyorum hazır ev perişan ben perişanken çıksın aradan :37: bak nuran şimdi zorlanıyo ama biz 2.yle uğraşırken nurancımız kahve yudumluyo olacak :60:
ama iş yerinde 2 hamiş var bana da sende yap burası devlet dairesi devletin işleri kalmaz diyolar bende bilemedim onlar gitsin gelsin öyle inş bide arabanın kredisi 2012 kasımda bitiyo bende 2012 kasımda doğacak gibi düşünüyorum ama Allah bilir ben çok plancıyımdır eşimde bir o kadar rahat :32: bakalım artık bana göre maksimum eymen 3 yaşındayken doğsa iyi olur ama kısmet

yaa benim gözüm hiç kesmiyo ikinciyi çokmu tembelim ne..çağan yeter diyorum..hayırlısı olsun nagişcim ...

kızlarrr çağan ne çiş diyor nede altını bağlatmak istiyor ee çocuk bıktı bezden hemde havalar sıcak çekilmiyo biliyorum ama yapacak bişey yok işte..
çağanda konuşma namına tık yok hala sadece anne,baba diyo bişey istediği zaman kim olusa olsun herkese anne diyo elimizden tutuyo ve istediğini gösteriyo o kadar.. ha bide salonda vitrinde zenci bi biblo var ona baba diyo tabi biz yıkılıyoruz eşimde sıpa o bana benziyomu hiç diyo :1::1::9::9::9:
nagişcim maşallah eymene şarkılarda söylüyomuşş annesiyle işde yaparmışş.
meralcim bende aynı senin gibiyim canım elektrik süpürgesi çağan uyanıkken takılıyo kalanında o uyurken zor oluyo..
ya kızlar bu aralar ben hiç iyi değilim midem bulanıyo tansiyonum düşüyo sürekli sanırım oda baş ağrısı yapıyo bişeyde yiyemiyorum kötü oldum iyice ve çağana bakacak halim kalmıyo yatıp uyumak istiyorum olmuyo olmuyo çağan büyüse artıkın çok iyi olacak sanırım

iyi akşamlar kızlar nasılsınız ya benim kızda bişey sorduğumda kafa sallıyo öle bak gör gel yok dede mama atta baba anne anane dio sadece normaldir inşallah...meralcim kuzenim dr kousunda ççok titizdir kendiside çok titiz dr una güvendi ve sürdü nane yağını öle ağzı yakmıomuş ama sadece keskin bi tadı olduğu için bidaha emmemiş 1kere azcıksürü ve istemem dedi çocuk...kızlar ya kızım öğlen yemeğini kustu akşamüstü meyve yemedi kavun karppuz nasıl verebilirim kendi yiyemio bana akıl verin...muzu şeftaliyi ezip süt büskiviyle veriom...2.bebek çok istiyorum ama hümadan dolayı gözüm korktu 3yaşına gelsin diorum

evet yaaa tembel arkadaslar cocuk bakarken zeynep le ben ohhhhh keyfımıze bakacagızzz bır sorununuz falan olursa cevaplarız tabı:16: ısallah nagıhan allahım gonlune gıre versın canım:1:

nartan bugun hannnn dududtttt bız geldık meraba dedı yaaaa ınanamadım tekrar sordum ne dedın sen dıye yıne soyledı hannnn dududtttt bız geldık meraba aman yarabbım dedım optum sevdım nasıl oluyor dedım boyle uzun cumle sastım kaldım valla dıdıkkk....

nartan da cısss demıyor ancak goturusek hadı cıs yapalım oglum dersek yapıyor yoksa bıle sıkıor kendını bırkac damla olsa dahı yapıyor muzık caldırıyor ama normalde soylemek yok yaptıktan sonra soyluyor napalım sımdılık evın heryerı bıraz batacak

ben de seneye bırseyler almayı dusundum ama vazgectım ya olmazsa dıye gercı artık 2-3 yas dıye gecıyor kıyafetler sonbaharda gıyebılecegı esofman altı bır hırka bır swet thsırt aldım oyuncak almadım tuttum kendımı valla....

günaydın kızlarrr
dün gece eşimle test yaptık koca bir tek çizgi :) aslında koronuyoruz hemde en etkili yöntemlerden biriyle yani olmaması normalde galiba ikimizde istiyomuşuz :1: hayat koşuşturmacası şu borç bitsin yok şu olsun yok bu olsun derken yaşımızda gidiyo eymene hamile kaldığımda işten çıkmıştım tek maaştık falan filan ama gelen rızkıyla gelir derler ya öylede oldu oğlumun sansına iş sahibi oldum ben en iyisi seneye ocakta başlayayım çalışmalara eymen gibi sonbaharda doğsun şimdi bide farklı mevsim çocuğu nasıl olacak dimi ama bildiğimiz mevsim olsun :)))

günaydın kızlarrr
dün gece eşimle test yaptık koca bir tek çizgi :) aslında koronuyoruz hemde en etkili yöntemlerden biriyle yani olmaması normalde galiba ikimizde istiyomuşuz :1: hayat koşuşturmacası şu borç bitsin yok şu olsun yok bu olsun derken yaşımızda gidiyo eymene hamile kaldığımda işten çıkmıştım tek maaştık falan filan ama gelen rızkıyla gelir derler ya öylede oldu oğlumun sansına iş sahibi oldum ben en iyisi seneye ocakta başlayayım çalışmalara eymen gibi sonbaharda doğsun şimdi bide farklı mevsim çocuğu nasıl olacak dimi ama bildiğimiz mevsim olsun :)))

ay evet kasım iyiydi deme.hamileliğin son zamanlarında serindi hava,çok zorlanmadık,kış bebeyıydiler hastada olmadılar evden çıkamayınca:))inş gonlune gore olur nagihan'cım:))
ben hep nisan yada mayıs da olsun bebeğim derdim ona gore ayarladım sozde ama kısmet ekımeymiş,ama iyide olmum doğrusu..

iyi akşamlar kızlar nasılsınız ya benim kızda bişey sorduğumda kafa sallıyo öle bak gör gel yok dede mama atta baba anne anane dio sadece normaldir inşallah...meralcim kuzenim dr kousunda ççok titizdir kendiside çok titiz dr una güvendi ve sürdü nane yağını öle ağzı yakmıomuş ama sadece keskin bi tadı olduğu için bidaha emmemiş 1kere azcıksürü ve istemem dedi çocuk...kızlar ya kızım öğlen yemeğini kustu akşamüstü meyve yemedi kavun karppuz nasıl verebilirim kendi yiyemio bana akıl verin...muzu şeftaliyi ezip süt büskiviyle veriom...2.bebek çok istiyorum ama hümadan dolayı gözüm korktu 3yaşına gelsin diorum

ilk fırsatta alacağım o yapdan,inş bizdede etkılı olur.valla duacın olurum bircan'cım,çok sağol tekrardan:)

kavun karpuzun suyunu çıkartıp oyle içirebilirsin yada biskuvitini bu suyun içinde ezer oyle yedirebilirsin.ben kavun hiç vermedim mert'e asıtlı zaten ben bile yeyınce karnım ağrıyor.karpuzuda bir iki lokma yıyor bırakıyor.her ikiside çok yararlı seyler değil ozellıkle karpuz sadece su şişkinlikten başka bir sey yapmaz bizimkiler için yani.serinlemek için iyi de besin değeri yok malesef...

nagihan face boya aktivitelerinizi gordum.parmak boyası deme onlar,bizde dun oğleden sonra yaptık aynından ama senin kadr cesur değilmişim fatoları gorunce anladım.sadece parmaklarla sınırlı kaldık biz.birdahakıne sızınkı gibi yapacağım,çok beğendim:))

herkesler nerelerdeee?????kendim çalıp kendim soyluyorum :24::24::24:

ilk fırsatta alacağım o yapdan,inş bizdede etkılı olur.valla duacın olurum bircan'cım,çok sağol tekrardan:)

kavun karpuzun suyunu çıkartıp oyle içirebilirsin yada biskuvitini bu suyun içinde ezer oyle yedirebilirsin.ben kavun hiç vermedim mert'e asıtlı zaten ben bile yeyınce karnım ağrıyor.karpuzuda bir iki lokma yıyor bırakıyor.her ikiside çok yararlı seyler değil ozellıkle karpuz sadece su şişkinlikten başka bir sey yapmaz bizimkiler için yani.serinlemek için iyi de besin değeri yok malesef...

meralll merhaba hoşgeldin
ben eymene istemediği sürece karpuz vermiyorum kavun daha hiç vermedim bende şişkinlik yaptığına göre paşamada yapabilir :44:ayrı ayrı verince üst baş rezil oluyo babasıyla haftasonu şeftali yedi bir ağzına bir koynuna :30: bide bazen 1 muz+şeftali+kuru/yaş kayısı blendırdan geçiriyorum içine 1 tatlı kaşığı bal yada pekmez tam bir kase oluyo huppp diye yiyo iyi oluyo diğer türlü mıncıklıyo ne yedi ne yemedi anlamıyorum :34:

nagihan face boya aktivitelerinizi gordum.parmak boyası deme onlar,bizde dun oğleden sonra yaptık aynından ama senin kadr cesur değilmişim fatoları gorunce anladım.sadece parmaklarla sınırlı kaldık biz.birdahakıne sızınkı gibi yapacağım,çok beğendim:))

herkesler nerelerdeee?????kendim çalıp kendim soyluyorum :24::24::24:

kartona yaptırdım cnm onuda odası olunca çerçeveleticem :)
bide sulu boya aldım kırtasıyede hazır baskılar varmış onlardanda aldım eskiden patatesle uğraşıyoduk ya hiçç gerek yok oda ayrı bir karton olacak başka birgün yaptırıcam toplam 16 tl tuttu hiçbişey değilmiş bide herşeye izin verdim kendinide benide o boyadı nasıl olsa babannenin balkonu hahahha çok kötü gördüm kendimi :60:

bircan cnm hiçç üzme kendinide hümayıda ben saldım eymen ne talep ederse onu yediriyorum pilav-makarna-et ,haftasonları beraber pasta yapıyoruz o pastaya yani keke aklına gelen herşeyi koyuyorum üstünede sütlü bir muhallebi hem keki yumuşatıyo hemde besleyici oluyo onuda dene geçen arkadaşın kocası diyoki aaa neden pilav veriyosun besleyici değil ki ayy delirdim ya çocuk bişeyler yese seviniyorum adamın dediğine bak :47:
2. meselesine gelince bak derlerki 2. doğunca ilk çocuk uslanıyomuş :52: kardeşimle benim aramda 14 ay var annem başta zorlandım ama sonradan birden büyüdünüz diyo bide ozamanlar bezlerimizi falan annelerimiz yıkıyomuş düşünün artık işkenceyi

meralll merhaba hoşgeldin
ben eymene istemediği sürece karpuz vermiyorum kavun daha hiç vermedim bende şişkinlik yaptığına göre paşamada yapabilir :44:ayrı ayrı verince üst baş rezil oluyo babasıyla haftasonu şeftali yedi bir ağzına bir koynuna :30: bide bazen 1 muz+şeftali+kuru/yaş kayısı blendırdan geçiriyorum içine 1 tatlı kaşığı bal yada pekmez tam bir kase oluyo huppp diye yiyo iyi oluyo diğer türlü mıncıklıyo ne yedi ne yemedi anlamıyorum :34:

aynen canım bende oyle yapıyorum enaz 3 meyveyı karıştırıyorum içinede 1 ceviz,birazda pekmez koyuyorum.mesela bugun koca bir seftalı,2 kayısı,3/4 muz(1/4 u anne yedi:)),2 kayısı,5,6 tane üzüm ve cevizi koydum rondaya çektım,birazdapekmez ekledi yedi koca kaseyı:nazar::nazar:eline versem hayatta yemez o kadr seyi,etrafın kırlenmeside cabası...

bende dun yaptım kırtasıye alışverişi fon kağıtları,uhu,parmak boyası,resim defterleri aldım.ayy çok hoşuma gıttı okul yıllarındakı gibi uğraşıp birseyler yapma isteği uyandı bende.geçenlerde kocaman bir kelebek yapmıştımfon kağıdından merte uyurken yatağına koymuştum uyanınca gormuş tum gun elınden duşurmedi.birde susledim onu pullarla falan guzel birsey oldu:64:
yakında oyun hamurunada el atmak istıyorum birkaç tarif var bende deneyeceğim kıvamı iyi olusa hep yaparım.hemde daha sağlıklı olur..

Son düzenleme:
şuan eymenle bababası mutfakta elim kulağımda bekliyorum sesler yükseliyooooo kavga başlıyoooo:52:
bu aralar baba delisiohh canıma değsin :64::64:

slm kızlar ben geldim düğün dernek bitti şükür ama bizde bitti iş yapmadım ama ortalarda dolanmktan vede uzanaıp yatamamaktan ayaklarım şişti dün dok gittik doğumumu konakta yapıcam kısmetse erkan bey diye biri var herkes onu önerdi eşimde çok beğendi kuzumu ilk defa böle gördük çok tatlıydı kızlar ya cemreyede benzioo dahada güzel gibi geldi ama gene yusyuvarlak yüz dımbık çene yani abası gibiydi şimdi şimdi inanıyorum gLİba doğacağına eylül 15 gibi sezeryana alırız dedi boyu kilosu ii dedi foto ve cd verdi işte bakıp duruyom ilk gibi allahım ikisinede güzel ömürler versin rabbim tüm evlatlarımıza olduğu gibi.. düğünde cemrem kudurdu resmen kalabalığı vede karmaşayı sevimio bir kez daha anladım eşimin canına okudu bensıcaktan nefes alamıom zaten eşimde çok uğraştı tatil istiyom diye bağırıyodu arada bugün evimize geldik çocuğa bir dinginlik geldi yanlız bir sorunumuz var her sesten korkim diyerek bacaklarımıza sarılıo bugün babası alışverişe çıktı beraber evde kaldık resmen içime girecekti üst katta badana yapıolar birşey çekiştirirken cemre uçarak yanıma gelio vede duduşlarını uzatarak korkimmm diyooo neden böyle anlamadık kapı çalınca bile sıçrıyor konuşuyoruuz korkmaması için o şeyi gösteriioz veya elletioz ama kar etmioo hocayamı gitmeli acaba düğünde okuya okuya bir olduk çatlıyodu ağlamaktan gelinlikle dikkat çekti bayaa fotoğrafçı boyna onu çekti bizde böle sizzz ne yapıosunuz görüşmeyeli hepinizi öptükkkk:54::54::54:

Back
X