2009 mart anneleri bebişlerinizin dişlerini fırçalamaya başladınız mı?

shrylz

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2008
810
628
648
46
biz dün ilk fırçamızı aldık. diş doktoru arkadaşımız bir yaşından sonra macunsuz olarak fırçalamaya başlamak gerektiğini söyledi. 2 yaşına kadar macunsuz ondan sonra da bebek macunu ile fırçalamak gerekiyormuş. kayranın çok hoşuna gitti zaten diş çıkarıyor. damaklaraını kaşıyormuşum gibi geldi:) hatta bitince ağladı fırçayı istedi:)kaydirigubbakcemile2

bizdemi başlasak gerçi Buğrahan yaptırmaz eminimboshayallersmile bizim 4 üstte 4 altta dişimiz var

bizim 8 dişimiz var 4 allta 4 üste iki azı da patladı çıkmaya başladılar. çürük istemiyorsak akşam yatmadan önce temiz bir bezle silmek veya bebeklere özel yumuşak diş fırçaları ile macunsuz fırçalamak gerekiyormuş.

Ben de düşünüyorum başlamayı. Kullandığınız diş fırçası hani şu annenin parmağına geçirilenden mi?
Ben Can'ı pipete alıştırdım 3 gündür. Sıvılar dişlere temas etmediği için sağlıklı olduğunu okumuştum. Bir de etrafa dökülen saçılan olmuyor tabii.hihoyyyt

bizimde 8 dişimiz var 6 üstte 2 altta :) babası hergün akşam dişlerini fırçalarken veriyor uyuyuncaya kadar fırça ağzında dolaşıyor ama bizimki cılkını çıkardı yerler hep diş fırçası reyyan seviyor diye babası çok fazla diş fırçası aldı ama yinede dişleri kararmaya başlamış moralim çok bozuldı..

hayır canım, normal fırça bizimki. http://www.e-bebek.com/saglik_gerecleri/diger/oral_b_stages_dis_fircasi_1/XYZ-44987 bunun mavisi. çok sevdi benim sıpam fırça olayını...

Biz ilk disimizden itibaren basladik fircalamaya dört disten sonrada yani bi yasindan sonrada dis macunuyla yikamaya basladik !! ztn cocuklar icin yani yutsalarda bisi olmuyor diye biliyorum ben!

saolun benim aradığım konuyud bu bewn nisan annesiyim biz biraz abartmışız diş çıkarmayı oğlumda 12 diş var
çok zor oluyo azılar ve bilhassa köpek çıkarken
bende başlmayı düşünüyorum

bizimde 14 diş var geriside geliyor artık bende fırçayı eline veriyorum bende geçiyorum karşısına dişlerimi fırçalıyorum ben ne yaparsam oda öyle yapıyor çok hoşuna gidiyor onun fırçasına kalabak suyu döküp öyle veriyorum eline çeşme suyu kullanmıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…