Canım geçmiş olsun salgın var gerçekten dikkat etmek lazım
Canım bende yanıyorum ateşli olduk kız.Aman üşütme sonra ilaçlar bebişlere zarar verir yanalım gitsin.Plajda güneşlendiğini düşün
İyiyiz iyiyiz sen nasılsın bende bi yemeğe bakıyım senin yumurta gibi olmasın yumurtada ne kötü kokar ya:uhm:
Ojeli fıstıkııııııım,masallah kız göbüşüne, bende ekliyim bu akşam:CüvCüv:
tutkun canım inşallah herşey istediğini gibi gider.
ya kızlar okumaya çalışıyorum ama çok iş var maalesef inş yarın daha serbest olur bende girerim nete
tutkun canım inşallah herşey istediğini gibi gider.
kızlar neler yapıyorsunuz evde görümce grip bende tiksindim biraz sabah bir kalktım boğazlarım ağrıyor başımda(( sanırım banada geçti umarım hastalanmam
hafta başı işler biraz yoğun arasıra okuyorum yazdıklarınızı
HANİ HEP ÇOK KİLO ALDIK DİYORUZYA. BAKIN KİLOLAR NEREYE GİDİYORMUŞ...
"Fazla kalorili yiyecekler yemiyorum, ama yine de kilo alıyorum!" Çoğu anne adayının içinden geçen bir cümledir bu. Gerçekte neler oluyor? Gebelikte kilo artar. Artmalıdır, başka şekilde sağlıklı bir bebeğin doğması mümkün değildir. Gebelikte "bebeğim yeterince kilo alsın, ancak ben bebeğimin aldığı kadar kilo alayım, fazlasını almayayım." düşüncesi güzel olmakla beraber gerçekleşmesi pek mümkün değildir. Miyadına gelindiğinde anne adaylarının çoğu (aşırı yağlı ve karbonhidratlı yiyeceklerden uzak dursalar bile ) ekstradan ortalama 4.5 kilogramlık bir yağ deposu oluştururlar. Bu yağ deposunun var olma amacı doğanın sizin bebeğinizi doğum sonrasında oluşabilecek muhtemel bir kıtlık durumuna karşı koruma çabasıdır. Ne kadar düşük kalorili beslenseniz de bedeniniz bu yağ deposunu oluşturacaktır.
Resim: miyadına gelindiğinde ortalama bir anne adayının aldığı 12.5 kilogramın dağılımı.
Bu ortalamanın üstüne çıkıldığında ya yağ deposu fazladır, ya dokulararası sıvı (ödem) fazladır veya ender olarak bebek ve beraberinde amniyos sıvısı fazladır.
Bu haftaya kadar aldığınız kilo muhtemelen 3.5-6 kilogram arasıdır (daha azı veya fazlası elbette olabilir). Bu haftadan itibaren ise haftada ortalama 450 gram alacaksınız.Bu rakam her anne adayında farklı olabilir.
Tartıya çıktığınızda gördüğünüz rakamın önemli bir kısmı vücudunuzun sıvı tutma eğilimini yansıtmaktadır. Bazı anne adaylarında sıvı tutma eğilimi daha fazla olduğundan bu anne adayları beklediklerinden daha fazla kilo alırlar. Doğum sonrasında daha kolay verilen bu "kilolar" anne adaylarında kendini bu haftalarda bile, özellikle ayak bileklerinde ortaya çıkan şişlikler ("ödem") şeklinde gösterirler. Bu şişlikler özellikle akşama doğru artar ve ödem eğilimi olan anne adaylarında en belirgin özellik sabah-akşam tartısının çok belirgin farklılıklar göstermesidir. Böyle bir durum söz konusuysa doktorunuza durumu mutlaka iletin. Genellikle daha ileri haftalarda ortaya çıkan ödemler bazı durumlarda preeklampsi ("preeklampsi" telaffuz etmesi güç ancak her anne adayının sözlüğüne yerleştirmesi önemli bir kelimedir. Gebelikte tansiyon yükselmesi, idrarda protein kaybı ile seyreden bu tümüyle gebeliğe özgü normaldışı durum hakkında ilerleyen haftalarda daha çok bilgi sahibi olacaksınız) habercisi olabilmelerine karşın tansiyon ölçümünüz normal olduğu ve idrarınızda protein kaybı olmadığı sürece bunu tamamen bir "bünye meselesi" olarak kabul edebilirsiniz.
Yetiştim valla.Of bu soğuklar kötü oluyor neyse biz bahar anneleri olucaz.Bak kız bak dibi tutmasın,çok kötü koktu burası valla:1rolleyes: yumurta yakmayı hiç tavsiye etmiyorum:roflol::roflol:,dışardada yağmur yağıyo sogudu etraf zaten
Kız çık dışarı biraz hava al bişey bahane et.Uzak dur.Benim görümce de dün akşam beni aradı bize gelin dedi hem kaynım da onlara gitmiş eşim müsait deiliz deyince bende ay ne iyi olurdu ama dedim kardeşinin nakil işleri var biterse neden olmasın dedim özledim falan dedim ne yalancıyım ya.Ama tedirgin di hissettim eşim anasını kardeşini kimseyi istemeyince benden zannediyorlar ya.Ben böyle konuşunca da anlam veremiyorlardır.Eşime diyor acaba bi görselermi hamileliğini sonra türlü türlü dedikodu yaparlar memleketteki eş dostta onlara inanır diyor sonra yok diyor iki arada kaldı canım oda.kızlar neler yapıyorsunuz evde görümce grip bende tiksindim biraz sabah bir kalktım boğazlarım ağrıyor başımda(( sanırım banada geçti umarım hastalanmam
Vallahi çalışınca gerçekten pratik şeylere bakıyorsun şimdi ben evdeyimde rahatım yine yoksa ben 6.30 da evden çıkıp 5 te evde oluyorum eşim 8 de çıkıyor 6 da evde oluyor yani geldiğinde yemek hazır olması lazım ikimizde aç oluyoruz çalışanın hali zor hele şimdi hamile olup çalışan arkadaşlara Allah kolaylık versin işleri zor.ojelifıstık saol canım iyiyim.tutkun canım evet hazır dolapta olunca iyi oluyor bende genelde et kıyma gibi şeyleri ne pişireceksem ona göre ayarlar koyarım eve gidince yemek yapması daha basit oluyor.bende yarın barbunya yapayım iyiki hatırlattın:))
Şu ev ne çabuk dağılıyo anlamıyorum yaa daha haftasonu topladım herşey yerle bir olmuş,onları toplamakla uğrasıcam şimdi..
Bide güldüreyim siziiiiiiiiiiiii -----------> Geçmişi okumadan önce yumurta kaynatmaya baslamıştım,suyu bitmiiiiiiiiiiiiiş demin b aktım bi kokuuuuuuu bu ne dedim bi baktım yumurta siyah olmuş,açtım şimdi camı kapıyı öff çok beter kokuyo ya,ne unutkan oldum ben böyle kendimi unutmazsam yakında iyidir
PINARCIM hoşgeldin,bebişinde iyiymiş çok şükür maşallah ona, benimde yürüyüş yapmam lazım artık bi yerden başalmalıyım bende şiştim iyice
ya kızlar okumaya çalışıyorum ama çok iş var maalesef inş yarın daha serbest olur bende girerim nete
Amin canım inşallah.
İyiki gitmişim tencerede su kalmamış.Ya şu annemi çk seviyorum bana kışlık dolaba pişmiş barbunya bamya taze fasulye kırmızı biber falan koymuştu şimdi canınız çekmesin zeytinyağlı barbunya yaptım yanına da makarna bide kırmızı biber salatası yarasın kızıma.YA CANINIZ ÇEKMESİN sakın.Valla bunlar çok iyi oldu.Öğlen genelde zeytin yağlı yemeye çalışıyorum hem kabızlığıda önlüyor malum şu kan ilaçları ve vitaminler :tomato::tomato:
kızlar neler yapıyorsunuz evde görümce grip bende tiksindim biraz sabah bir kalktım boğazlarım ağrıyor başımda(( sanırım banada geçti umarım hastalanmam
ojelifıstık saol canım iyiyim.tutkun canım evet hazır dolapta olunca iyi oluyor bende genelde et kıyma gibi şeyleri ne pişireceksem ona göre ayarlar koyarım eve gidince yemek yapması daha basit oluyor.bende yarın barbunya yapayım iyiki hatırlattın:))
HANİ HEP ÇOK KİLO ALDIK DİYORUZYA. BAKIN KİLOLAR NEREYE GİDİYORMUŞ...
"Fazla kalorili yiyecekler yemiyorum, ama yine de kilo alıyorum!" Çoğu anne adayının içinden geçen bir cümledir bu. Gerçekte neler oluyor? Gebelikte kilo artar. Artmalıdır, başka şekilde sağlıklı bir bebeğin doğması mümkün değildir. Gebelikte "bebeğim yeterince kilo alsın, ancak ben bebeğimin aldığı kadar kilo alayım, fazlasını almayayım." düşüncesi güzel olmakla beraber gerçekleşmesi pek mümkün değildir. Miyadına gelindiğinde anne adaylarının çoğu (aşırı yağlı ve karbonhidratlı yiyeceklerden uzak dursalar bile ) ekstradan ortalama 4.5 kilogramlık bir yağ deposu oluştururlar. Bu yağ deposunun var olma amacı doğanın sizin bebeğinizi doğum sonrasında oluşabilecek muhtemel bir kıtlık durumuna karşı koruma çabasıdır. Ne kadar düşük kalorili beslenseniz de bedeniniz bu yağ deposunu oluşturacaktır.
Resim: miyadına gelindiğinde ortalama bir anne adayının aldığı 12.5 kilogramın dağılımı.
Bu ortalamanın üstüne çıkıldığında ya yağ deposu fazladır, ya dokulararası sıvı (ödem) fazladır veya ender olarak bebek ve beraberinde amniyos sıvısı fazladır.
Bu haftaya kadar aldığınız kilo muhtemelen 3.5-6 kilogram arasıdır (daha azı veya fazlası elbette olabilir). Bu haftadan itibaren ise haftada ortalama 450 gram alacaksınız.Bu rakam her anne adayında farklı olabilir.
Tartıya çıktığınızda gördüğünüz rakamın önemli bir kısmı vücudunuzun sıvı tutma eğilimini yansıtmaktadır. Bazı anne adaylarında sıvı tutma eğilimi daha fazla olduğundan bu anne adayları beklediklerinden daha fazla kilo alırlar. Doğum sonrasında daha kolay verilen bu "kilolar" anne adaylarında kendini bu haftalarda bile, özellikle ayak bileklerinde ortaya çıkan şişlikler ("ödem") şeklinde gösterirler. Bu şişlikler özellikle akşama doğru artar ve ödem eğilimi olan anne adaylarında en belirgin özellik sabah-akşam tartısının çok belirgin farklılıklar göstermesidir. Böyle bir durum söz konusuysa doktorunuza durumu mutlaka iletin. Genellikle daha ileri haftalarda ortaya çıkan ödemler bazı durumlarda preeklampsi ("preeklampsi" telaffuz etmesi güç ancak her anne adayının sözlüğüne yerleştirmesi önemli bir kelimedir. Gebelikte tansiyon yükselmesi, idrarda protein kaybı ile seyreden bu tümüyle gebeliğe özgü normaldışı durum hakkında ilerleyen haftalarda daha çok bilgi sahibi olacaksınız) habercisi olabilmelerine karşın tansiyon ölçümünüz normal olduğu ve idrarınızda protein kaybı olmadığı sürece bunu tamamen bir "bünye meselesi" olarak kabul edebilirsiniz.
Hepimize maşşallah o zaman :teytey: Yarasın bu kilolar ne diyeyim a.s.
Bu arada göbişler bölümüne bakın bacılar ahah :roflol: :roflol:
arkadaşlar slm göbişler bölümüne baktım hepiniz süper görünüyosunuz çok hoşma gitti resimleriniz hemen bende çekip koymak istiyorum...
buarada oğlumun arabasını ve anakucağını aldık... annaneside yatağını ve uykusetini aldı sağolsun... büyük kalemlerden kurtulduk, kaldı ıvırzıvırlar... darısı sizin başınıza... aldıklarımızın resimlerini çekip koyacağım umarım beğenirsiniz....
Hadi koy da görelim cicileri hihoyyytarkadaşlar slm göbişler bölümüne baktım hepiniz süper görünüyosunuz çok hoşma gitti resimleriniz hemen bende çekip koymak istiyorum...
buarada oğlumun arabasını ve anakucağını aldık... annaneside yatağını ve uykusetini aldı sağolsun... büyük kalemlerden kurtulduk, kaldı ıvırzıvırlar... darısı sizin başınıza... aldıklarımızın resimlerini çekip koyacağım umarım beğenirsiniz....
Oh oh maşallah.Hepimize maşşallah o zaman :teytey: Yarasın bu kilolar ne diyeyim a.s.
Bu arada göbişler bölümüne bakın bacılar ahah :roflol: :roflol:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?