2009 Mayıs Anneleri

biz biraz acıktık oğluşumla bi şeyler yiyeceğiz kızlar hepinizi ve küçük pıtırcıkları öpüyorum

Günaydın kızlar biz geldik
işler çok yoğundu gelemedim kusura bakmayın 1 ay sonra hep burda olucam işten çıkınca inş bir sorun yoktur herkez iyidir.
Kızlar bugün benim doğum günüm oğluşumda fıkır fıkır içimde
DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN canım nice sağlıklı mutlu yıllara

kızlar günaydın herkese
aslim doğum günün kutlu olsun, bir dahaki doğum gününü bebeğinle kutlamayı nasıp etsin Allahım a.s.
kızlar bir şey soracağım, sabah uyandım sağ göğsümde ağrı var, bir baktım atlete sıvı akmış o da kurumuş
dedim acaba gece hep sol tarafıma yattığım için sağ elim baskı mı yaptı, normal aksa ağrı olmazdı diye :uhm: :sm_confused:
Süttür canım o artık olabilir hepimizde böyle şeyler.Kız sütün bolmu olcak şimdiden fışkırıyor.Maşallah

Kızlar bu harflere göre falı nereden buldunuz
Ay ben bu KK de bir gebelik topiğinde gördüm kopyaladım dedim belki hoşuna giden olur.

o lekelenme süttür bence de sorun olmaz canım ya... benim de oğluşum çok hareketli bugün. ben de müzik dinletiyorum oğluşuma... bir de 1 aydır falan onun için günlük tutuyorum her şeyi gün gün yazıyorum çok zevkli oluyor... aranızda günlük tutan var mı bir de ben de istiyorum şu isim falından bilen yardımcı olsun bana ya
Ay benim tüp ya bende o evrelerde başladım yazmaya bu fotolarınıda jelatinliyorum.Çünkü dr zaman la siliniyor onlar ya albüme koy yada jelatinle dedi.

Bebeğimin ilk yılları güncesinden bende alacağım bu hafta. Çok güzelmiş. Ojelifıstıktan duymuştum...

Birde ben İkea'da falan satılan saklama kutuları var ya. Böyle derili falan oluyor. Sağlam. Onlardan alacağım ilk gidişimde. Bebişimin biçok şeyini ona hatıra olsun diye saklayacağım içinde. Ve Allah izin verirse 18.yaş gününde hediye edeceğim... Eşime bunları anlattıkça sen kesin delisin diyo :)
Çok güzel canım ya bizim gelin orda çalışıyor bir sorayıım bakalım.Ben daha eşimle çıkarken bir defter aldım tüm msj larımızı aldığı gülleri şiirleri olayları yazdım.Evlendikten sonrada evlilik yıldönümü doğumgünü gibi günlerde o zamana kadar olan kısmı özetleyip yazdım şimdi o bizim özel olduğu için bebeğimide ara ara yazıyorum.Ama bu yeni olan bebeğimin olacak.Bu arada annem hamile kalınca bana benim hırkamı battaniyemi bornozumu getirdi yıkamış onları beyaz sabunla mis gibi bende kızıma giydircem.Ağladım valla.

bakın arkadaşlar benim aldığım bebeğimin ilk yılları kitabı çok güzel herkese tavsiye ederim.şu an elimde de size içi ile bilgiler vereyim dedim. 96 sayfadan oluşuyor. Boyutları 23*30. büyük ansiklopedi gibi. mesela her sayfasında bebiş resimleri filan var. çizgi film gibi .o sayfaya yazılacak konu ile ilgili resimler. ilk sayfası annemin babamın ben doğmadan önceki düşünceleri, ailemin diğer üyelerinin düşünceleri,doğduğum yer,saat,tarih, ağırlığım, boyum,göz rengim,kan grubum, burcum ve kime benziyorum diye sayfalar devam ediyor.sonra ilk misafirleirm, ailemin doğduktan sonraki düşünceleri, hastaneden eve gelişimiz, ailemle ilk fotoğrafım,ilk günlerim, görmeye gelenlerin duygu ve düşünceleri, ilk izlerim (ayak el), soyağacım, adımın konduğu tarih, adımı kim koydu?,adımı kulapıma kim söyledi?,ilk nüfus cüzdanım,doğduğum zaman ekmek fiyatı?, etin fiyatı, en çok dinlenen şarkılar,doğduğum günün gazete küpürleri, evimizin özellikleri, en secdiğim uyuma şekli?,aşı takvimim, ağırlık ve boy çizelgem, büyüme tablom,ilk gezintim, çıkarttığım ilk sesler,sevdiğim yiyeceklerl,ilk oyuncaklarım, ilk tatilim,diş çıkartmam,ilk yılbaşım,doğayla ilişkilerim,benim evcil hayvanım,ilk doğum günüm ve fotoğraflarım,ilk gülüşüm, ilk saç kesimim, ilk adımlarım, ne zaman anne baba dedim, en sevdiğim şarkı, ilk ninnim, ..........1-yaş,2-yaş,3-yaş,4-yaş,5-yaş, ve en son anaokulu fotoğraflarına kadar var.
ayyy kendimi zor tuttum.valla 96 sayfayı yazacaktım size nerdeyse.dediğim gibi harika birşey...
varsa başka sormak istediğiniz cevaplarım şekerler.
Bende istiyorum canım bana da atarsan sevinirim.

kızlar çok belim ağrıyor bide yarım saat önce kasığımda böle adet olacakmışım gibi ağrı oldu
ama geçti ......çokmu efamlıyım kızlar yaa normalmi

TurkMedikal . N E T >> Test >> Bebeğinizin boyu kaç cm olacak? Hesaplayın

kızlar bu adrese bakın bir bebeğin boyunu tahmini hesaplıyor benim bebişin şöyle çıktı

:: Bebeğinizin boyu ne olacak ?
Tahmini Boy Hesaplama
benim boy 1.65 eşim 1.80
Erkek çocuğunuz 187.5 cm ila 170.5 cm arasinda olabilir
Kız çocuğunuz 174.5 cm ila 157.5 cm arasinda olabilir

kendi annem babam için yaptım erkek kardeşim ve bende ve kız kardeşimde tuttu
ojelim sağol canım hemen alıcam bende
kızlar biz yemeğe gidiyoruz defneciğimle herkese afiyet olsun

birsencim o ağrılar oluyor ama kendinide çok dinleme canım.ama sanada hak evrmek laızm hep evdesin canım az kaldı hayırlısıyla bitecek bu günler.benimde karnımda sürekli ağrı var doktora gidince haftaya sorucam gerçi öncede sormuştum adam bıkacak benden benim ameliyat yerimden kaynaklanan bir ağrı yapcak pekde bişey yok.

kızlar çok belim ağrıyor bide yarım saat önce kasığımda böle adet olacakmışım gibi ağrı oldu
oluyor böyle ağrılar canım bebişlerde büyüyor ya.

tutukuncum evet çok tatlı bir bebek darısı bizim başımıza
Amin canım ne kadar masum geldi

TurkMedikal . N E T >> Test >> Bebeğinizin boyu kaç cm olacak? Hesaplayın

kızlar bu adrese bakın bir bebeğin boyunu tahmini hesaplıyor benim bebişin şöyle çıktı

:: Bebeğinizin boyu ne olacak ?
Tahmini Boy Hesaplama
benim boy 1.65 eşim 1.80
Erkek çocuğunuz 187.5 cm ila 170.5 cm arasinda olabilir
Kız çocuğunuz 174.5 cm ila 157.5 cm arasinda olabilir

kendi annem babam için yaptım erkek kardeşim ve bende ve kız kardeşimde tuttu
ojelim sağol canım hemen alıcam bende
kızlar biz yemeğe gidiyoruz defneciğimle herkese afiyet olsun
Hemen bakıyoruz canım.
Bu arada merhaba arkadaşlar eşim evi temizliyor ben yatıyorum.OOOOOOOOOOLLLLLLEEEEEEEEYYYYYYYYBu günleride mi görecektim.

birsencim o ağrılar oluyor ama kendinide çok dinleme canım.ama sanada hak evrmek laızm hep evdesin canım az kaldı hayırlısıyla bitecek bu günler.benimde karnımda sürekli ağrı var doktora gidince haftaya sorucam gerçi öncede sormuştum adam bıkacak benden benim ameliyat yerimden kaynaklanan bir ağrı yapcak pekde bişey yok.

cnm bende p.tesi gidecem söyleyecem ayda bir alıyor hala artık 15 günde bire düşürmeli yaa ikizannelerinde okuyorum 24 haftadan sonra ikizler 15 günde bir 27 haftadan sonra gerekirse haftada bir olmalıymışş...........
cnm evet evdeyimm korkularım ruhumu esir almış .....ben gıcık biriyim sanırım en cins şeyler beni buluyor ...kızmayın bana lütfen ......

bu arada bebişlerin ortalama boyu
Erkek çocuğunuz 192.5 cm ila 175.5 cm arasinda olabilir
Kız çocuğunuz 179.5 cm ila 162.5 cm arasinda olabilir
kız çocuğum yok ama olsun belkimm olurrdelikafadulden

Herkese Selam,

Internete hergun girme firsatim olmuyor. Dun yazilanlari ancak okuyabildim.

Gecen gun bir kutuphanede "Babaliga ilk adimlar" adinda bir kitaba rastladim. Kucuk boyutlu 164 sayfalik bir kitap.

İki gunde bitirdim. Esime de okutacagim.

Sizlere de tavsiye ederim. Amerikali iki erkek doktor tarafindan yazilmis. Robert W. Sears, James M. Sears.

Esimin kitapta soylenenlerin tamamini yapabilecegini sanmasam da bizim icin bile onemli olabilecek bazi ipuclari veriyor.

Bu arada hamile oldugumu ilk ogrendigim zamanlarda esimin bir erkek arkadasi esime bir tavsiye vermis.
Bunu da sizlerle paylasmak istedim. Esimin arkadasinin biraz stresli bir cocugu var. O da bunu hamileyken esi ile cok fazla ilgilenememesine baglamis ve esime "Eger omur boyu stresli bir cocuk cekmek istemiyorsan 9 ay esinin bir dedigini iki etme." demis.

Bunun icin esim zaman zaman mimiklerinden zorlandigini hissetsem de bana olabildigince iyi davranmaya calisiyor.

Ama sizlerin de dediginiz gibi erkeklerin tam olarak bizleri anlamalari mumkun degil. Mesela gun icinde arayip nasil oldugumuzu filam sormak aklina hic gelmiyor. Genelde ben arayip nasil oldugunu soruyorum. Ya da bebek icin alinacak esyalar konusunda benim kadar heyecan duymuyor gibi hissediyorum.

Ama yine bebislerimizin sagligi icin kendimizi uzmememiz gerekli...

Kizimi dusunmek bile beni gulumsetmeye yetiyor. Eminim sizler icin de oyledir. Sizi uzen birsey oldugunda bebisinizi elinize alacaginiz ani dusunun, onun mis kokusunu koklayacaginiz. Eminim ise yarayacaktir. Gerisinin de su an icin cok fazla bir onemi yok diye dusunuyorum.

Esimizle de tartissak, baskalariyla da sorun yasasak hepsi birkac gun icinde gecip unutuluyor, bizler canimizi ve bebislerimizi uzdugumuzle kaliyoruz.

Bir de biz esimle ilk evlendigimiz donemlerde bir karar almistik. Birbirimizin ne hissettigini anlamakta zorlaniyorduk o gunlerde. Bu nedenle de eger icimizde bir kirginlik varsa veya iliskimizle birsey bizi mesgul ediyorsa bunlari birbirimizle paylasmaya karar vermistik. Gercekten de bazen insan cok anlamsiz seylere takilabiliyor. Karsinizdaki ile paylastiginizda da sorunlar cok kolay cozulebiliyor. Biz iliskimizde bunun ise yaradigini ve bizi birbirimize daha da yaklastirdigini gorduk.

Hamilelikte ve dogum sonrasinda da bu paylasimlara cok ihtiyacimiz olacagini dusunuyorum.

Biraz uzun oldu ama sizlerle de paylasmak istedim... Malum bu aralar hepimiz stresliyiz...

Kendinizi ve bebislerinizi yormayin...

Bu arada hasta olan tum arkadaslara acil sifalar diliyorum...

çok iyi fikirmiş bu bende eşime söyleyeyim bari hihoyyytbana karşı daha anlayışlı olmazsa strese girerim derim ama gerçektende hamileliği üzüntülü stresli yaşayan annelrin bebkleri daha sinirli huysuz oluyormuş bunu biyerde okumuştum

canım ne güzel

canım benim bile belim ağrıyor bide sen 2 can taşıyosun kolaymı bütün yük bacaklarında, belinde bütün sistemimiz değişti ağrıması normaldir canım sen içini rahat tut

Kızlar bebeğimin İlk Yılları'nı netten dayanamadım şimdi sipariş verdim delikafadulden

Daha önce telsiz yapmışlardı. Şimdi üretilen telli...

adszby6.jpg

Bugün kargoya verecekler yehhuuuu :teytey:

aman yaaa bu benim doktor sedaya çıkmış gideyim diyecem doktormusun aktörmü kardeşimm
ben ulaşana kadar göbeğimin bağı çatlıyor .......

Kızlar bebeğimin İlk Yılları'nı netten dayanamadım şimdi sipariş verdim delikafadulden

Daha önce telsiz yapmışlardı. Şimdi üretilen telli...

adszby6.jpg

Bugün kargoya verecekler yehhuuuu :teytey:

ben netten satın alamam kociş kızarr
acaba d&r satılıyormu acabaa

D&R'da varmış canım. Ojeli öyle demişti. Bu arada firmadan aradılar. İŞyerime çok yakın olduğundan ve ilk siparişim odluğundan kurye ile 3 saat içinde yollayacaklarmış. Ohhh çifte kavrulmuş olduuuu :)

D&R'da varmış canım. Ojeli öyle demişti. Bu arada firmadan aradılar. İŞyerime çok yakın olduğundan ve ilk siparişim odluğundan kurye ile 3 saat içinde yollayacaklarmış. Ohhh çifte kavrulmuş olduuuu :)

hadi bakalım canım
bence sen bebek doğmadan doldurmaya başlarsın bunu hihoyyyt

aaaaaaaaaaaa süper kocişe diyecem alsınn hahaa

Benimkinin de haberi yok zaten :) Akşam soracak nerden aldın diye. D&R'dan dicem. :roflol: :roflol: :roflol: Bi bilse kredi kartıyla aldığımı -tatlicadiarzu- -tatlicadiarzu-

hadi bakalım canım
bence sen bebek doğmadan doldurmaya başlarsın bunu hihoyyyt

Bi gelsin bakalım inceleyeyim başlarım belki :dance:

aaaaaaaaaaaa süper kocişe diyecem alsınn hahaa

Alsın canım. Gelsin de ben size detaylı resimlerini gönderirim. Daha iyi fikriniz oluryerimseniben

canım geçmiş olsun zaman zaman bende de oluyor ki sen iki tane taşıyorsun endişelenme
Herkese Selam,

Internete hergun girme firsatim olmuyor. Dun yazilanlari ancak okuyabildim.

Gecen gun bir kutuphanede "Babaliga ilk adimlar" adinda bir kitaba rastladim. Kucuk boyutlu 164 sayfalik bir kitap.

İki gunde bitirdim. Esime de okutacagim.

Sizlere de tavsiye ederim. Amerikali iki erkek doktor tarafindan yazilmis. Robert W. Sears, James M. Sears.

Esimin kitapta soylenenlerin tamamini yapabilecegini sanmasam da bizim icin bile onemli olabilecek bazi ipuclari veriyor.

Bu arada hamile oldugumu ilk ogrendigim zamanlarda esimin bir erkek arkadasi esime bir tavsiye vermis.
Bunu da sizlerle paylasmak istedim. Esimin arkadasinin biraz stresli bir cocugu var. O da bunu hamileyken esi ile cok fazla ilgilenememesine baglamis ve esime "Eger omur boyu stresli bir cocuk cekmek istemiyorsan 9 ay esinin bir dedigini iki etme." demis.

Bunun icin esim zaman zaman mimiklerinden zorlandigini hissetsem de bana olabildigince iyi davranmaya calisiyor.

Ama sizlerin de dediginiz gibi erkeklerin tam olarak bizleri anlamalari mumkun degil. Mesela gun icinde arayip nasil oldugumuzu filam sormak aklina hic gelmiyor. Genelde ben arayip nasil oldugunu soruyorum. Ya da bebek icin alinacak esyalar konusunda benim kadar heyecan duymuyor gibi hissediyorum.

Ama yine bebislerimizin sagligi icin kendimizi uzmememiz gerekli...

Kizimi dusunmek bile beni gulumsetmeye yetiyor. Eminim sizler icin de oyledir. Sizi uzen birsey oldugunda bebisinizi elinize alacaginiz ani dusunun, onun mis kokusunu koklayacaginiz. Eminim ise yarayacaktir. Gerisinin de su an icin cok fazla bir onemi yok diye dusunuyorum.

Esimizle de tartissak, baskalariyla da sorun yasasak hepsi birkac gun icinde gecip unutuluyor, bizler canimizi ve bebislerimizi uzdugumuzle kaliyoruz.

Bir de biz esimle ilk evlendigimiz donemlerde bir karar almistik. Birbirimizin ne hissettigini anlamakta zorlaniyorduk o gunlerde. Bu nedenle de eger icimizde bir kirginlik varsa veya iliskimizle birsey bizi mesgul ediyorsa bunlari birbirimizle paylasmaya karar vermistik. Gercekten de bazen insan cok anlamsiz seylere takilabiliyor. Karsinizdaki ile paylastiginizda da sorunlar cok kolay cozulebiliyor. Biz iliskimizde bunun ise yaradigini ve bizi birbirimize daha da yaklastirdigini gorduk.

Hamilelikte ve dogum sonrasinda da bu paylasimlara cok ihtiyacimiz olacagini dusunuyorum.

Biraz uzun oldu ama sizlerle de paylasmak istedim... Malum bu aralar hepimiz stresliyiz...

Kendinizi ve bebislerinizi yormayin...

Bu arada hasta olan tum arkadaslara acil sifalar diliyorum...
ne güzel yazmışsın teşekkürler...

oh ne güzel ben de alacağım
ojelifıstık sağol vallahi çok iyi oldu bu hihoyyyt hihoyyyt hihoyyyt

Back
X