2009 Mayıs Bebişlerinin Ek Gıdaları

:))) sağolun kızlar biber almak lazım yeniden ikisinide denerim , bugün kağan yemeğini çok sevdi, mercimek çrbasını koyu yaptım içine extradan 3fındık kadar kuzu eti ve 1tk irmik ekledim sevdi veletus :)))

Kağanımın köz biberli brokoli yemeği

1 küçücük kabak, 1 küçük havuç, 1 çiçek brokoli, 5 fındık kadar kuzu kıyması, su , z. yağı, közlenmiş kırmızı biber (göz kararı koydum yaklasık 1.5-2 yk püre), 1tk irmik

su ile eti düdüklüde 15 dk pişir, kabak havuç brkoli, irmiği ekle 15 dk daha pişir, süzgeçten geçir, içine püre közlenmiş k. biberi ve z. yağını ekle

Son düzenleme:
burcu canım teşekkürler. ben hepsini veriyordum hiç kırmızı biber koymadım ilk işim onu denemek olacak.

Kağanımın köz biberli brokoli yemeği

1 küçücük kabak, 1 küçük havuç, 1 çiçek brokoli, 5 fındık kadar kuzu kıyması, su , z. yağı, közlenmiş kırmızı biber (göz kararı koydum yaklasık 1.5-2 yk püre), 1tk irmik

su ile eti düdüklüde 15 dk pişir, kabak havuç brkoli, irmiği ekle 15 dk daha pişir, süzgeçten geçir, içine püre közlenmiş k. biberi ve z. yağını ekle

afiyet olsu. yarasın kuzucuğa :emir_bebek:

kızlar merhaba...yazdıklarınızın hepsini okudum tek tek...çok güzel tarifler.teşkkür ederim hepinize..

ama bizim sorunumuz başka :( 8 mayıs doğumlu bir kızım var...geceleri en uzun 2 saat uyuyor,çok sık uyanıyor ve gündüz neredeyse uyumuyor.

bi rahatsızlığı yok gibi.doktorumuzda bir şey söylemedi.nasıl yapcaz bu uyku problemini biz ? bi akıl verin bana :(

Geçen gün yaptığım brokoliyide yazayım ama üstteki tarifi daha güzel yedi,
onada brokoli patates havuç pirinç ve kuzu kıyması z.yağı su eklemiştim , işin sırrı kırmızı biberde sanırım çünkü brokoli biraz demirimsi bi tat salıyo, kırmızı biberle havuç onu kapatıyo sanırım

Kızlar siz niye yazmıyonuz yavs bebeler neleri yiyiyo, nasıl yapıyoruz paylaşalım

burcucum hemen hemen aynı şeyleri yapıyoruz ben farklı olarak yoğurt çorbası ve tarhana çorbası da veriyorum bi de çorbalarını et suyuyla yapıyorum kemik haşlıyorum yani bazende kıyma koyuyorum

meyve püresi benim yaptığımı yemiyor hippnin hazırlarını yiyiyor bende yarısını hipp koyup kasenin yarısına da aynı meyvenin kenim püresini yapıyorum
kandırıyorum kuzuyu ama yiyiyor o zaman

kızlarrr sız et et suyu falan verıonuzmu yaaa bana dr tavuk balık etı için 7.ay kırmızı et için 8.ayı doldurması lazım dedı kafam karıstı fallaCADIARZU
ben hala sebze corbası werıorum zuzuyaaa mercımegede 6.ayı doldurunca gectıkk daha...onuda pek begenmedı sanırım sebzeyı homur homur yıyo benımkı ama tavuk suyuna bıle daha cesaret edemedım ben dogrusu.....
bıde burcuuu sen bu tarıfı corba gıbımı yapıon yosa yemek gıbımı bacım yafsss...
ben sebzelerı koyup haslıyomm içine az bı zeytın yagı blendırdan cekıyommm verıyomm yafs koz bıber falan hıc denemedımmm dogrusu denemelımıkı yafsss

tarhana içinde 7.ayı bıtırmesı lazım dedıydıııı yahuuuu benmı cok gerı kalmısım sızmı cok onden gıdıonuz bacılarrrrrr

burcucum hemen hemen aynı şeyleri yapıyoruz ben farklı olarak yoğurt çorbası ve tarhana çorbası da veriyorum bi de çorbalarını et suyuyla yapıyorum kemik haşlıyorum yani bazende kıyma koyuyorum

meyve püresi benim yaptığımı yemiyor hippnin hazırlarını yiyiyor bende yarısını hipp koyup kasenin yarısına da aynı meyvenin kenim püresini yapıyorum
kandırıyorum kuzuyu ama yiyiyor o zaman

Afiyet lsun kuzuma, iyi fikir esencim, kağanda meyveyi pek nazlı yiyiyo,oyuncak kuklaları olmasa onuda yemezdi eminim
kızlarrr sız et et suyu falan verıonuzmu yaaa bana dr tavuk balık etı için 7.ay kırmızı et için 8.ayı doldurması lazım dedı kafam karıstı fallaCADIARZU
ben hala sebze corbası werıorum zuzuyaaa mercımegede 6.ayı doldurunca gectıkk daha...onuda pek begenmedı sanırım sebzeyı homur homur yıyo benımkı ama tavuk suyuna bıle daha cesaret edemedım ben dogrusu.....
bıde burcuuu sen bu tarıfı corba gıbımı yapıon yosa yemek gıbımı bacım yafsss...
ben sebzelerı koyup haslıyomm içine az bı zeytın yagı blendırdan cekıyommm verıyomm yafs koz bıber falan hıc denemedımmm dogrusu denemelımıkı yafsss

tarhana içinde 7.ayı bıtırmesı lazım dedıydıııı yahuuuu benmı cok gerı kalmısım sızmı cok onden gıdıonuz bacılarrrrrr

Aslıcım cnm mercimekte kuzu etide veriyorum ben,helede eti hemen hemen her yemeğine katıyorum,5 kere çekilmiş yağsız sinirsiz kuzu külbastıdan, bizdeki tarhana baharatlı gibi geliyo ondan vermiyrum baharatsız olsayı onuda vericektim, tavuk suyu henüz vermedim ama denicem yakında, bleder kullanmanı tavsiye etmiyorum ileride pütürlü gıdaları yiyemiylarmış o zaman diye okumuştum,biraz zahmetli oluyo ama tel süzgeçten geçiriyorum ben, biberi kabuğu soyulabilsin diye közledim cnm, kıvamını yağızın sevmesine göre yap kağan çok cıvık olanları yerken sıkılıyo ondan koyu çorba kıvamında ypıyorum ona, et katarsan et suyu koymana gerek yok, mercimek olarak üstte yazmıştım koyu kıvaml bi mercimek çorbası yaptım diye etli olan onu deneyebilirsin

Son düzenleme:
Asli'cigim, etin suyu degil, kendisinin verilmesi gerektigini okudum ben elimdeki kitaptan. Bugün doktor randevumuz vardi, doktorumuzda bu bilgiyi teyit etti.

kızalrr bende sordum dr aa bugun et verebılırsın dedii et suyu ve tavuk etı için demişşş ben yanlış anlamısım sanırım..tavuk verme dedı ...bugun bende aldım luzu kıyma koydum bakalım corbasına sewecekmı bılmıyorum hatta ızgara yapıp 1kofte seklınde azar azrada verebılırsın dedı dr...balıktan azaz tattırmaya basla dedıı bıde yagız mandalına portakal suyu içio sadece artık armut yemıoo elmayıda cok nadırr muz zaten sewmıyoo eee başkada meyve kalmıyo:((bende anlattım dr a vereyımmı dedım azar azar ver ozaman dedı ...mandalına suyuna gecıcem bende bugun bakalım.....

kağanın ezogelin çorbası

1tk mercimek, 1tk prinç, 1 çay k irmik, 3 fındk kadar et, 1 yk kadar tatlı kırmızı biber püresi, 1 havuç, 1 çay k z.yağı

eti 15 dk düdüklüye at, sonra diğer malz. leri ekleyip 15 dk daha düdüklüde pişir, ben kırmızı biberi buz kutusuna kooyup dondurmuştum 1 küp ondan attım içine yağ ekledim karıştırdım

Son düzenleme:
Anam siz coşmuşsunuz maşallah valla. Bizim doktor et eklenmiş sebze çorbası, tarhana ve ıspanak harici bi çorba ver demedi. Domates falan alerjen diye biliyorum :uhm:

pınarcım ilk önce domates suyu verdim ben birkaç gün bişey olmayınca bazı çorbalarına koymaya başladık.

bende uzun zamandır kıyma koyuyorum çorbasına ...ara ara da tavuk eti yani gögüz kısmından ekliyorum dönüşümlü olarak..

buda bizden bi tariff...

ıRMıKLı BEBEK ÇORBASI
1 patates
1 soğan cücüğü
1kaşık irmik
1 yemek kaşığı zeıytinyağı
1 yemek kaşığı kıyma

Hazırlanışı

Bütün malzemeleri bir tencereye koyup , 1 bardak su ile pişirelim.Daha sonra süzgeçten geçirin.iki parçaya ayırın.Bir bölümüne süt veya devam maması ekleyip bebeğinize yedirebilirsiniz.

ben süt eklemedim çünkü zaten püre şeklinde oluyor gayette lezzetliydi :))

Afiyet olsun kuzulara...

kızlar arkadasım kağana yaparsın diye baharatsız tarhana verdi normal suya karıştırıcam pişicek dimi tarhananın ölçüsü fln ne olucak

pınarcım ilk önce domates suyu verdim ben birkaç gün bişey olmayınca bazı çorbalarına koymaya başladık.

Anladım canım bizim doktor daha hiç domatesi eklemedi de ondan şaşırdım afiyet olsun kuzuma a.s.

bende uzun zamandır kıyma koyuyorum çorbasına ...ara ara da tavuk eti yani gögüz kısmından ekliyorum dönüşümlü olarak..

buda bizden bi tariff...

İRMİKLİ BEBEK ÇORBASI
1 patates
1 soğan cücüğü
1kaşık irmik
1 yemek kaşığı zeıytinyağı
1 yemek kaşığı kıyma

Hazırlanışı

Bütün malzemeleri bir tencereye koyup , 1 bardak su ile pişirelim.Daha sonra süzgeçten geçirin.iki parçaya ayırın.Bir bölümüne süt veya devam maması ekleyip bebeğinize yedirebilirsiniz.

ben süt eklemedim çünkü zaten püre şeklinde oluyor gayette lezzetliydi :))

Afiyet olsun kuzulara...

Ay dur bunu yapayım da sütlü olunca sever belki ya CADIARZU Sağolasın canım a.s.

kızlar arkadasım kağana yaparsın diye baharatsız tarhana verdi normal suya karıştırıcam pişicek dimi tarhananın ölçüsü fln ne olucak

Canım normal suyu kaynat tarhanayı bir kasede erit. Kaynayan suya yavaş yavaş dök koyuluğunu kafana göre ayarla a.s.

Back
X