2009 Mayıs Bebişlerinin Ek Gıdaları

günü çorbası:
1 havuç
1 kabak
yarım domates
1 tatlı kaşık pirinç
1 tatlı kaşık ince bulgur
1 tatlı kaşık ev eriştesi
1 çay kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı evde kurutulmuş tatlı kırmızı biber
1 kepçe tavuk suyu
hepsini birden haşlayıp blender ile eziyoruz. fazla geleni cam kavanozlara koyup deepfreeze'e atıyoruz! afiyet olsun:))cokacimcoook

coştum ben bugün yaaa!! delikafaduldenne bulduysam koydum çorbaya.:kedi: ama kuzum çok sevdi. yasak olan bişi yok içinde değilmi? tavuk suyu için bikaç haftamız daha var ama azcuk koydum zaten:))

Ayşecim bugun bende yaptım kızıma çorba ama artık 2 yada 3 günlük yapıcam çünkü dondurucuya attığım zaman çıkardığımda sünger gibi bişi oluyor böyle taze taze daha iştahlı yedi maşallahhh...

içindekilerr...

patates
havuç
ıspanak
taze fasulye
brokoli
k.mercimek
pirinç
ve zeytin yagı

:)) yani bende en az senin kadar karıştırmışımm :)

Ayşecim bugun bende yaptım kızıma çorba ama artık 2 yada 3 günlük yapıcam çünkü dondurucuya attığım zaman çıkardığımda sünger gibi bişi oluyor böyle taze taze daha iştahlı yedi maşallahhh...

içindekilerr...

patates
havuç
ıspanak
taze fasulye
brokoli
k.mercimek
pirinç
ve zeytin yagı

:)) yani bende en az senin kadar karıştırmışımm :)
hımm afiyet olsun gazelime,yarasın:)) biz patates koymuoyz artık,kabız oluyor çünkü sonra. ıspanak fasulye ve brokoliye de geçmedik daha. her hafta bir sebze artırıyoruz.kaydirigubbakcemile2

anamm biz azcuk hızlı ilerliyozz neden bilmem :))) hatta gecen haftakine kıyma koymuştum ama buzluk sünger gibi oluyor dedim ya bugun 4 kavanoz çöpe attım :))

melih kaan ımada afiyet olsunnn :)

sağolasın canım. bende dondurucuya koyuyorum ama mikrodalgada çözdürünce olmuoyr sünger gibi. sen nasıl çözdürüyorsun?

bende Ahsenin çorbasını çok karıştırdım yaaa:))
patates
havuç
brokoli
ıspanak
kabak
k mercimek
pirinç
zeytinyağı
hepsinden bir parmak kalınlığında koyuyorum azıcık yani cezvede günlük yapıyorum en fazla iki günlük oluyor
arada da annem yoğurt çorbası yaptı değişiklik olsun diyee

Kızlar günaydın, demin kağanın üstünü değiştirirken yüzünde küçük kırmızı noktalar gördüm acaba elma alerji yapmş olabilirmi ya, dr larınız bu konu hakkında bişi dedimi size, ben bugün elma suyu vermiyimmi, belki tırnaklarınlada yapmış olabilir ama 4 tane fln var yüzünde kırmızı nokta, sizin kuzucuklardada oldumu

kırmızılıklar her zaman alerjiden olmuyor.. benimkinin yüzünde hala var ortalama 20 gündür çünkü salyalarını yüzüne gözüne sürüp duruyo....alerji yapıp yapmadığını anlaman için 3 gün vermen gerekiyo.. bana doktor öyle demişti.. :)

kırmızılıklar her zaman alerjiden olmuyor.. benimkinin yüzünde hala var ortalama 20 gündür çünkü salyalarını yüzüne gözüne sürüp duruyo....alerji yapıp yapmadığını anlaman için 3 gün vermen gerekiyo.. bana doktor öyle demişti.. :)

Kız saçının içinde var bi tanede salyadan fln değil gibi geliyo, sanki böcek otlamış gibi geldi bana bugünde, üstünde çk hafif şişlik var kırmızı, bakalm dr ne dicek
:uhm:

hmmm saçında çıkmadı benimkinin.. o zaman en iyisi riske atma tabi doktora göster.. bunun içinde kendini yiyip bitirme daha bebek bunlar büyüyüne kadar daha nelerle karşılaşacağız

hmmm saçında çıkmadı benimkinin.. o zaman en iyisi riske atma tabi doktora göster.. bunun içinde kendini yiyip bitirme daha bebek bunlar büyüyüne kadar daha nelerle karşılaşacağız

öyle vallahi, yok cnm sıkıntı yapmadım takip ediyorum sadece

Cumartesi günü kızımın kontrolü vardı ve 6.ayımızı doldurduğumuz için artık kahvaltıya geçtik. Kahvaltımız; 180 cc mama hazırlıyoruz. ıçine 3 kaşık Milupa'nın 8 Tahıllı ve Ballı kahvaltısından ekliyoruz. Eğer onu koymazsak yerine bebe bisküvisi ufalıyoruz. Daha sonra yarım kibrit kutusu kadar tuzu alınmış beyaz peynir, yumurta sarısının 8'de 1'i (2 günde bir 8'de 2, 8'de 3 gibi arttırarak sarısının tamamına kadar gelicez) ve bebeğin isteğine göre 1 çay ile 1 tatlı kaşığı arası pekmez koyup iyice eziyoruz. Kahvaltımız hazır zemuszemus

Öğlen öğünü olarak vereceğimiz çorbamıza ise 1 köfte büyüklüğü kadar yağı ve siniri alınmış kuzu eti ekliyoruz artık. 15 gün sonra dana etine geçebiliriz dedi doktorumuz. Önce eti kendi suyu ile pişiriyorum sonra üzerine patates, havuç, kabak, pırasa, kereviz ve taze fasulye ekliyorum. 1 çorba kaşığı kadar pirinç ve yarım çorba kaşığı mercimek ekliyorum. Bunları pişirdikten sonra blenderdan geçirip içine 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı ekliyorum ve 3 günlük çorba çıkıyor. Buzluğa atmıyoruz. Buzdolabında 3 günlük durabilir dedi doktorumuz.

Çorba vermeyeceğimiz zaman değişiklik olsun diye yine eti kendi suyu ile pişiriyoruz. Üzerine ıspanak ve biraz pirinç atıyoruz. Yani bir nevi ıspanak yemeği oluyor. Yine piştikten sonra blenderdan geçirip zeytinyağı koyuyoruz. Buda öğle öğünü olarak veriliyor.

Akşama doğru yoğurt veriyoruz. Benim kızım evde mayalananları yemediği için Babymix kullanıyoruz. Doktor hiçbir sakıncası yok 6.aydan sonra gönül rahatlığıyla kullanılabilir dedi.

Ayrıca çorba olarak baharatsız tarhana verebiliriz haftada 2-3 gün dedi. Allah'tan kayınvalidem bu sene yaptığı tarhanaya hiç baharat koymamıştı denk geldi valla. HEnüz vermedim. Onu da çarşamba deneyeceğim bakalım sevecek mi :uhm:

Eğer evde yağsız ve salçasız dolma falan yaparsanız yine blenderdan geçirip rahatlıkla yedirebilirsiniz , değişik tatlara alışsın dedi.

pınarcımm güzel bilgiler bizde ete yeni başlıcaz bu arada yumurta ve peynir aynı anda verebilirsin bizim dr da sakınca yok dedi.hatta ben arada ıhlamur arada adaçayı ile hazırlıyorum kahvaltısını.tarhanada annem baharatsız yaptı veriyorum benim kuzucuk bayılıyor.

Merhaba kızlar,
Kızım 5 ay 6 günlük.İştah sorunu var 2,5 satte 100 ml mama yiyo.Bebelac kullanıyodum.Doktora sordum bazen mama değişimi isteyebiliyomuş çocukar.Aptamil aldık ama değişen fazla bi şey yok.Daha dün ek besinler vermeye başladım.enterasan bi şekilde ek gıdaya başlamaktan korkuyorum.Çünkü tam olarak bilemiyorum neyi nasıl vermem gerektiğini.
Mesele dün bir tatlı kaşığı kadar elma püresi verdim.Öğlen 25 ml patates ve havuç çorbası, daha onların püresini yapmadım.Akşam yatarken aptamilin Pirinçli ek gıdasını yaptım biboranla verdim.Daha başka ne verebilirim acaba.
kızımın mama fazla yememesi canımı sıkıyo.Ha bu arada kan damlası da kullanmaya başladık.

merhaba bizim doktorumuz 6 aylık kontrolünde ne dedi biliyormusunuz? sakın beslenmesi için yumurta peynir vb karıştırıp ezmeyin önemli olan yumrutayı peyniri dilinde ağzında çevirmesini öğrenmesi , yapışıklıklardan nasılkurtulacak nasıl yutkunacak onu öğrenmesi dedi. yani ezmeden verin dedi. sonra yutkunmayı öğrenmediklerinden biraz büyüynce ne kolaysa onu yemeye çalışıp sorunlu bir çocuk oluyorlar. bu benim 2.çocuğum ilk çocuğumda ezip veriyordum gerçekten çok uğraştık inanın..

ben geçen ay oğlumu aşıya götürdüğümde yavaş yavaş yoğur verdiğimi alışması için bazı şeyleri tattırmaya başladım deyince hemşire bana kızdı memeyi bırakır diye. bende fazla vermedim, ama kendisi çok istiyor, şimdi bizimle beraber yemeğe oturmak istiyor bende gece aç kalıyor korkusuyla milupanın gece tahıllarından aldım verdim bi kaç gün sonra sütümün çok olduğunu hissettim ve tekrar vermemeye başladım yani memeyle şuan doyuyor ek gıdaya geçip geçmeme konusunda çok kararsız kaldım.

pınarcımm güzel bilgiler bizde ete yeni başlıcaz bu arada yumurta ve peynir aynı anda verebilirsin bizim dr da sakınca yok dedi.hatta ben arada ıhlamur arada adaçayı ile hazırlıyorum kahvaltısını.tarhanada annem baharatsız yaptı veriyorum benim kuzucuk bayılıyor.

Ohhh afiyet şeker olsun kuzuma a.s.

Merhaba kızlar,
Kızım 5 ay 6 günlük.İştah sorunu var 2,5 satte 100 ml mama yiyo.Bebelac kullanıyodum.Doktora sordum bazen mama değişimi isteyebiliyomuş çocukar.Aptamil aldık ama değişen fazla bi şey yok.Daha dün ek besinler vermeye başladım.enterasan bi şekilde ek gıdaya başlamaktan korkuyorum.Çünkü tam olarak bilemiyorum neyi nasıl vermem gerektiğini.
Mesele dün bir tatlı kaşığı kadar elma püresi verdim.Öğlen 25 ml patates ve havuç çorbası, daha onların püresini yapmadım.Akşam yatarken aptamilin Pirinçli ek gıdasını yaptım biboranla verdim.Daha başka ne verebilirim acaba.
kızımın mama fazla yememesi canımı sıkıyo.Ha bu arada kan damlası da kullanmaya başladık.

Valla canım hiç korkma. Bikaç gün sonra hepsi rayına oturur. Bebeğin neyden ne kadar yemek isterse o kadar ver. Mesela sabahları kahvaltı verebilirsin. Milupa'nın ki 6.aydan sonra ama Bebelac'ın 4.aydan sonra olanları var. Ondan su ile hazırlayıp ver. Sonra öğlene doğru meyve püresi ver. 3 gün aynı meyveyi verki alerjisi varmı anla. Benim kız hazır olan 125 cc'lik kavanozdan yarım kavanoz ile başladı. Şimdi 1 kavanozu yiyor. Hatta bazen 200 cc'lik olan büyük kavanozu yiyor kaydirigubbakcemile3

Sonra öğlen patates, havuç ve kabaklı basit bi çorba verebilirsin. Akşama doğru da yoğurt. Gece yatarken de muhallebi verdin mi zaten mama yiyecek yeri kalmıyor kaydirigubbakcemile3

Tabi önce doktoruna danış. Bizim söylediklerimiz bilgi amaçlı a.s.

merhaba bizim doktorumuz 6 aylık kontrolünde ne dedi biliyormusunuz? sakın beslenmesi için yumurta peynir vb karıştırıp ezmeyin önemli olan yumrutayı peyniri dilinde ağzında çevirmesini öğrenmesi , yapışıklıklardan nasılkurtulacak nasıl yutkunacak onu öğrenmesi dedi. yani ezmeden verin dedi. sonra yutkunmayı öğrenmediklerinden biraz büyüynce ne kolaysa onu yemeye çalışıp sorunlu bir çocuk oluyorlar. bu benim 2.çocuğum ilk çocuğumda ezip veriyordum gerçekten çok uğraştık inanın..

canım evet aynı şeyi doktorumuzda söyledi.ben iri parçalar halinde veriyorum her ikisinide.

Aaaaa bende ağzına yağışmasın diye iyice blenderdan geçiriyordum kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 Ay yapmam artık. Parça parça bırakırım a.s Sağolasınız kızlar a.s.

ben geçen ay oğlumu aşıya götürdüğümde yavaş yavaş yoğur verdiğimi alışması için bazı şeyleri tattırmaya başladım deyince hemşire bana kızdı memeyi bırakır diye. bende fazla vermedim, ama kendisi çok istiyor, şimdi bizimle beraber yemeğe oturmak istiyor bende gece aç kalıyor korkusuyla milupanın gece tahıllarından aldım verdim bi kaç gün sonra sütümün çok olduğunu hissettim ve tekrar vermemeye başladım yani memeyle şuan doyuyor ek gıdaya geçip geçmeme konusunda çok kararsız kaldım.

Kaç aylık bebişin canım :uhm: 6 aydan küçükse ve sütün yetiyorsa sadece aralarda tatlara alışsın diye azar azar verebilirsin bence. Ama 6 ayı geçmişse başlamalısın diye düşünüyorum a.s.

Back
X