2009 Mayıs Bebişlerinin Ek Gıdaları

kızlar bizim sayfaya da yazdım ama belki orda göremeyenler olabilir.
yoğurtu yemeyince pekmezle verdim kuzuma. ama içim hiç rahat değil. başka alternatif varmı sizce yoğurdu sevdirmek için?? yoğurttaki kalsiyum pekmezin demir emilimini azaltıyor diye biliyorum. ama benim amacım burda demir değil,kalsiyum almasını sağlamak! kafam karıştıkafamçokkarıştı

kızlar bizim sayfaya da yazdım ama belki orda göremeyenler olabilir.
yoğurtu yemeyince pekmezle verdim kuzuma. ama içim hiç rahat değil. başka alternatif varmı sizce yoğurdu sevdirmek için?? yoğurttaki kalsiyum pekmezin demir emilimini azaltıyor diye biliyorum. ama benim amacım burda demir değil,kalsiyum almasını sağlamak! kafam karıştıkafamçokkarıştı

canım,yoğurdun içine meyve püresi katabilirsin,bir de yoğurdu iyice karıştır incelsin o zaman silip süpürür.cokacimcoook

slm kızlar ya bizde başladık ek gıdaya meyve ve yoğurtla başlattı...

yoğurt için ülker lactum mamayı önerdi ama ben bulamadım...
başka hangi mamalardan yapabilirim yoğurdu ??
biz mama kullanmadığımız için bu iş iyice benim kafamı karıştırıyor yaw :((

canım ülker lactum kiler-şok-migros marketlerde var.bebeğine kullandığın mamalardan da yapabilirsin.bebelac,hero baby,aptamil.tarif aynı.3 ölçek devam maması hazırlıyorsun içine 1 çay kaşığı yoğurt ilave ederek mayalıyorsun.üstünü örtüp kımıldatmadan 3-4 saat bekletiyorsun.yalnız biraz sulu oluyo mamayla yapılan yoğurtlar.6.aydan itibaren babymix yoğurt verebilirsin.8.aydan itibaren de marketten aldığın güvenilir marka yoğurdu yedirebilirsin.

bişi sölemeyi unuttum :kedi: pastorize günlük sütlerden de yapılabilirmiş yoğurt doktorumuz demişti.

selam benim kızım da 4 ay 10 günlük. kilo alımını bu ay doktorumuz yavaşlamış buldu ve mam verebilirisn dedi.ayrıca meyve püresi ve çorbaya da başlayabilirsin dedi. erken mi sizce?meyve püresi hangilerini veriyosunuz.doktorumuz armut verin dedi.yoğurdu da hazır mı almalıyım yoksa mayalamlımıyım bilmiyorum.mayalıycağım da pastörizeden olcak zaten.mam olarak humana ya da aptamilin kaşık mamasını önerdi. bilmiyorum zormuş bu ek gıda işi.

selam benim kızım da 4 ay 10 günlük. kilo alımını bu ay doktorumuz yavaşlamış buldu ve mam verebilirisn dedi.ayrıca meyve püresi ve çorbaya da başlayabilirsin dedi. erken mi sizce?meyve püresi hangilerini veriyosunuz.doktorumuz armut verin dedi.yoğurdu da hazır mı almalıyım yoksa mayalamlımıyım bilmiyorum.mayalıycağım da pastörizeden olcak zaten.mam olarak humana ya da aptamilin kaşık mamasını önerdi. bilmiyorum zormuş bu ek gıda işi.

selam,kilo alımı yavaşladıysa ek gıdaya biraz erken geçilebiliyor normal ama sen gene de emzirmeye devam et ek gıdanın yanısıra.doymadığı yerde mama meyve püresi olarak ta bizim doktorumuz armut,elma,şeftali(nektarin de olur),havuç püresiyle başlatmıştı.pastorize sütten hazırladığın yoğurdu 2 gün dolapta saklayabiliyomuşun da mama ile hazırlanan yoğurt aynı gün tüketiliyormuş.kaşık maması önerdiyse akşamüstü aç olduğu saatlerde verebilirsiniz demişti doktorumuz.yavaş yavaş alışacak annesi,alıştıkça silip süpürecek sen de sevinicen merak etme:emir_bebek:

canım ülker lactum kiler-şok-migros marketlerde var.bebeğine kullandığın mamalardan da yapabilirsin.bebelac,hero baby,aptamil.tarif aynı.3 ölçek devam maması hazırlıyorsun içine 1 çay kaşığı yoğurt ilave ederek mayalıyorsun.üstünü örtüp kımıldatmadan 3-4 saat bekletiyorsun.yalnız biraz sulu oluyo mamayla yapılan yoğurtlar.6.aydan itibaren babymix yoğurt verebilirsin.8.aydan itibaren de marketten aldığın güvenilir marka yoğurdu yedirebilirsin.

canım çok saol verdiğin bilgiler için ama biz şimdiye kadar hiç mama kullanmadık..
bu baybmix yoğurt 6.aya girincemi yoksa 6.ay bittikten sonramı veriliyor??

canım çok saol verdiğin bilgiler için ama biz şimdiye kadar hiç mama kullanmadık..
bu baybmix yoğurt 6.aya girincemi yoksa 6.ay bittikten sonramı veriliyor??

babymix şimdi kızın 2 mayıs doğumlu ise,2 ekimden itibaren verilebiliyor.6.ay sonu oluyo yani 5.ay değil.pastorize sütten yapabilirsin hem o zamn 2 gün saklanabiliyor dolapta mamayla yapınca aynı gün tüketilmeli ki bebişler o kadarını yiyemiyo.mamayla yapmak istiyorum dersen bütün mamalar olur bence.

ayy esencimm aynı valla heee ....

acaba diyorum emdirdiğim için mi afallıyorum ..daha 2 çeşit vermeme ragmen çok mu yedi az mı yedi bi türlü kestiremiyorumm yahuu :((
saatteleri zaten hiç ayarlıyamıyorum hani arkadaşlar yazıyorya 3 saat sonra falan ay ben Gazeli hiç 3 saat aç bırakmadım kii arada mutlaka emdiriyorum...
bu seferde açlık tokluk ayarınını tutturamıyorum :((

acaba diyorum emdirdiğim için mi afallıyorum ..daha 2 çeşit vermeme ragmen çok mu yedi az mı yedi bi türlü kestiremiyorumm yahuu :((
saatteleri zaten hiç ayarlıyamıyorum hani arkadaşlar yazıyorya 3 saat sonra falan ay ben Gazeli hiç 3 saat aç bırakmadım kii arada mutlaka emdiriyorum...

iyi bayramlar canım, merhaba.sen doktorun önerdiği kadar hazırlarsın,o yiyebildiği kadar yer meraklanma annesi.püre ve yoğurt veriyorsun sanırım.püreyi öğleye doğru,yoğurduda akşama doğru verebilirsin.doktorumuz püre ve yoğurt doymaları için değil tadıp alışmaları için demişti.bi nevi kaşıkla yemeye hazırlık devresi :ecrin_bebek:

senin gibiyim canım aynı şekilde...
ne kadar yediricem saat kaçta vericem birtürlü geçemedim ek gıdaya
nolcak bizim halimiz muamma Allah yardımcım olsun:))

evet dandini dr şimdilik onları önerdi ama ben muhallebide veriyorum o yüzden püreyi 12 gibi yoğurdu 3-4 gibi 7 8 gibide muhallebiyi veriyorum ...aralardada emdiriyorum...

esencim hiç sorma yaa aslında tam anlamıyla ek gıdaya geçtiğimizde sanırı daha rahat davranıcaz...

Ben Ülker hero ya msj Çektım hemen bana dÖndÜler. Verdıklerımın yeterlı olduĞunu sÖyledıler bence ayrıntılı msj Çekın hemen o gÜn arıyorlar.

Meraba hanımlar bende mayıs annesiyim aranıza katılabilirmiyim benimde sizlerin bilgilerine ihtiyacım var benimde bebeğim şuan 4,5 aylık 6800 kilosu 3,5 aylıkken emmeyi kesti düzenli kilo alamadık doktorumuz ek gıdaya başlattı milupa pirinçli kaşık mamasıyla başladık sindirimi kolay diye meyve sularıda verdim şimdi sebze çorbalarına ve yogurda başladık arada uykuda emzirmeye çalışıyorum aptamil mamayı hiç almadı ama iki gündür bebelac veriyorum 70 ml alıyor benim bebişin kilosu iyimi sizce iyi bayramlar

Meraba hanımlar bende mayıs annesiyim aranıza katılabilirmiyim benimde sizlerin bilgilerine ihtiyacım var benimde bebeğim şuan 4,5 aylık 6800 kilosu 3,5 aylıkken emmeyi kesti düzenli kilo alamadık doktorumuz ek gıdaya başlattı milupa pirinçli kaşık mamasıyla başladık sindirimi kolay diye meyve sularıda verdim şimdi sebze çorbalarına ve yogurda başladık arada uykuda emzirmeye çalışıyorum aptamil mamayı hiç almadı ama iki gündür bebelac veriyorum 70 ml alıyor benim bebişin kilosu iyimi sizce iyi bayramlar

Dilara bence kilosu gayet iyi kuzunun. Bizimkide bebelac yiyor. Aptamil kusma yaptı a.s.

Back
X