SÜNNET KONUSUNU DAHA ÖNCE BAŞKA TOĞİKTE YAZMIŞTIM MESAJIMI KOPYALAYAYIM
"bizde kararsız kaldık.
ilk doğduğunda yaptırsakdık keşke.
adü ye (ünvçhast.)mail attım
cevap aşağıda
Sayın İlgili,
ADÜ Çocuk Cerrahisinde sünnet işlemi yapılmaktadır. Ameliyathane koşullarında yapıldığı için ameliyat günleri içinde randevu verilmekte olup şu anda 1,5-2 ay sonrasına randevu verebilmekteyiz. Hasta SSK' lı olduğu için herhangi bir ücret ödemeden bu işlemi yaptırabilir. Ancak öğretim üyesinin yapması istenirse yasal olarak belirlenmiş olan ücretin ödenmesi gerekir.
5 aylık bir çocuğa tıbbi endikasyon yoksa sünneti önermiyoruz. İşlemi genel anestezi altında yaptığımız için sünnet sırasında hastanın canı yanmıyor ancak iyileşme döneminde birkaç gün sıkıntılı geçebilir.
Bilgilerinize
Doç. Dr. Mesut Yazıcı
Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı
Çocuk Ürolojisi Bilim Dalı Başkanı
On Fri, 28 Aug 2009 1300 +0300, Tıp Fakültesi Dekanlığı wrote "
BİZ VAZGEÇTİK.
BİZİM ŞİRKETİN DOKTORUDA UZMAN ÇOCUK HEKİMİ ODA ÖNERMEDİ.
canım adamlar zaten genel anestezi ile yapıyoruz demiş. sünnet gibi basit bir işlem için asla genel anestezi verdirmem ben cocuguma, o riske girmem. alis klamp gibi bir yöntem varken hiç gerek yok.
bende daha önce yazmıştım ama özel hst sonuçta para kazanmak için yapar diye düşündüm cerrah dediki bir sorunu yoksa yapmayın sünnet derisi pipisinin mikrop almasını önlüyormuş bezli bebeklerde sonra da psikolojik olarak önermiyoruz en iyi dönem 6 yaşından sonra dedi ve yapmayın dedi önermiyoruz dedi eskiden doğar doğmaz acı hissetmedikleri söylenirdi yeni araştırmalara göre onlarda acı hisseder ve nasıl bir etki bıraktığını bilemeyiz dedi.
cerrahın dediği dogur, bezli bebeklerde o işe yarıyor, acı hissetmenin psikolojik olrak olumsuz etkilerine de tamam ama 6 yasından sonra yapılınca da acı hissedecek, yine psikolojik olarak etkilenecek.. hadi bezden kurtulduktan sonra yaptıralım, acı hissetmesin diye genel anestezi ile yaptıralım desek, bu sefer de genel anestezi riski alınmaz bi sünnet için.. çok zor karar hakikaten...