• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Nisan Anneleri

MÜGECİM bebikin doğunca birinciye de yeterim ikinciye de evime de eşime de dercesine çatlat o kişiyi.... bence de çok ideal yaş aralığı ben de düşünüyom hem:) emmmmeee izin işlerinden dolayı gene temmuzda hamiş olmam lazım:)herkes iki üç yaş kıskanmanın az olacağını söylüyo..
ben ve abim arasında iki yaş var tam ve abim beni çok sever hiç de kızkasnmaz....

MELEK ben de merah ettim bak ben edince kötü oluyo yaww... en güzel yorum sultan dan gelmiş:)

ÇİÇEK Sen de kucağına al hayırlısıyla melek hanımı inşallah... Allah sabrını versin...

evet ben geçmişi okuyorum eski konulardan bahsediyorum:(

elif hani marka ekmek makinen? ben kullanıyorum da hala geçen eylülden beri...

betül hakkında hayırlısını versin hatrlarsan ben de 6 gün olmuştum anca.. kullandığım ilaçlar geciktirmiş meğer diş yaptırmıştım falan..

valla benim normal doğum olacağı için 39 ya da 40 da alttan muayene etti dr:(

Markası Sinbo.Hani cevizli zeytinli falan yapılıyormuş ya,cevizleri zeytinleri ne zaman atacağız?Malzemeleri ilk koyduğumuz zaman değil sanırım?

slm bayanlar bugün bizmde sabahtan elektriklerimiz kesikti onun üstüne kombinin bacası uçtu annemlere gıttık ev buz gibi annem ecemi bırak çocuk yeni hastalıktan çıktı üşümesin burda kalsın yarın eşim sabahtan halldeıcek biz ecemi getirirz dedi saolsun ama ev bomboş kuzum olmadan özledım bile şimdiden :(((

mügecim inşallah kotü bişey yoktur cnm korkma içini ferah tut..

betül senin içinde hayırlısı neyse o olsun inşallahhhh

ay aklımda kalanlar bunlar umuyorum hasta bebişimiz yoktur

selamm.mügeden haber varmı diye girdim aama gelmemiş merak ettim.
yaa ekmek yapma mak.dan memnunmusunuz alsammı acaba bendee????????
bizde c&a dan b,işeyler aldık kayraya süper indirimler var bi bakın kızlar.
betülll sende haber ver bizeee

bizdede elektrik yoktu bugün 4 e yakın geldi ay ne zormuş küçük tüple hallettik işimizi
demire maşallah mirayda ne demişti dursun maz mıydı hihi.))
bendede olmuştu müge ilk zamanlar kahverengi akıntı doktor ilaç verdi o düzeltmişti
pın pın a çok geçmiş olsun hemencecik iyileşsin inşallah
başka ne vardı şunu göndereyimde bi daha bakayım:)

ii geceler..
biz kayınvalideye gittik bugün şimdi geldik..
mügedenkahverengi sıvı mı gelmiş inşallah önemli bişey değildir..
betül de test mi yapmış??son sayfadan okuduklarımla bunu çıkardım..biraz geçmişe bakayım ben..
tuğbacım hemen düzelir umarım yaa kış günü soğuk zor valla..
bu arada bilen ve okuyan hemen yazsın lütfen yok böyle danste şu spor spikeri sarışın kız yok..geçen hafta o mu gitmiş ne olmuş merak ettim :))

Markası Sinbo.Hani cevizli zeytinli falan yapılıyormuş ya,cevizleri zeytinleri ne zaman atacağız?Malzemeleri ilk koyduğumuz zaman değil sanırım?

HEMEN CEVAP verio kaçayım pın delirmeden...
beko bendeki
haber veriyo malzeme atma vaktini ilk anda koymuyosun canım... geç oldu ama...
herkese iyi geceler....

gece gee masallah kalabalık
mugecım bısey olmaz korkma canım bendede olmustu doktor hap verdı kullandım gectı onemlı değildir sen ıcını ferah tutu
tuğbacm ınsallah duzelır hemende yarın usumez ecemcık kavusursunuz
pın pına gecmıs olsun emel
sultan kerem nasıl oldu
denız elendı o gecen hafta burcu esmersoy kekeıde yaptım tesekkur ederım ama beceremedım sankı:))

evet kızlar teşekkürler kötü oldu ama allahtan ara kat olduğu için çokta soğuk değil yarın olur inşallahh

Son düzenleme:
günaydın
yemek konusunda bi sorum olucaktı elif sebze yemeklerini yemiyor pırasa ıspanak felan yemiyor önüne getirince çorba diyor hep çorbayla yiyor sebzeyi nasıl alıştırırım sevdiririm yemek olarak sorun tatlarıyla değil çünkü sebzeyi çiğnemeyi istemiyor ezersem pek sorun yok pütürlüyle bir sıkıntısıda yok herşeyi yer ama sebze sorun

12:30 itibariyle Miray a kahvaltı ettirildi,meyve yedirildi,nevresimler değiştirildi,çamaşırlar ve bulaşıklar makinaya atıldı,yıkandı,yemek pişirildi,ev süpürüldü,veeee Miray uyutuldu:-))
Yaşasın ev hanımlığı:-)))

Eşim evde yapabileceği bir işse,Cts evde kalıyor.Daha çok ben kalsın istiyorum,Miray a baksın ben de iş yapayım falan diye.Bugün gitti,ama baktım da,o olmayınca işler daha çabuk bitiyor.O olunca Miray dan beter ayak bağı oluyormuş meğer bana.Mesela o olsaydı,kahvaltı falan hazırlayacaktım,kahvaltı et topla falan daha uzuyor.Ama ben bugün Miray dan kalan bir parça yumurtayı yedim ve başka da kahvaltı etmedim.
maşallah yaaa... süper walla...

etül hakkınızda hayırlısı olsun ne dıyeyım istemıyorsan
allahım isteyenlere versınnnn

oh elif güle güle pislen vet ya eşler evde oldumu ayak bagı oluyor
ben pazar günleri delııyorum

kahvaltıdan sonra kahve faslı saat 1 kadar heryer heryerede

yagmur yagıyor burada annemler akşama gıdeceklerrrr

bizde yarın egeyi oyuncaklara götürelim diyoruzzz avm kapalı nasıl olsa yagmur yagsada farketmezzzz

annem seslenıyor cıktım
nereye gidiyorsun avm ye..
agoraya mı geliyorsunuz...melek..
Sağol Seher tarif için,benim yaptığım da böyleydi,ama ölçülerini unutmuştum,deneyeceğim.

Ekmek yaptım süper oldu ya,en basit olanı yaptım ilk deneme diye,çok güzel oldu.Ve kullanması en basit makina,temizliği de kolay.Bütün malzemeleri koyup kapağını kapatıyorsun,ne çırpma ne karıştırma hiçbirşey yok.Değişik unlar almam lazım:-)

Denizin pastasını da yaptım,o da çok güzel oldu,eşim de çok beğendi.Teşekkür ederim sana da Denizcim.

Ay bugün pek hamarat gördüm kendimi hhihihiiiihihii

Kızlaarr ,bugün Miray ı emzirmeden uyuttum,bir hüzün çöktü içime,buraya yazarken bile içim cızlıyor.Bakalım gece kalkar da meme isterse emzireceğim yine,tamamen kesmedim ama,yavaştan alıştırmaya çalışıyorum.Zaten uyuma vakitleri dışında aramıyor.Biraz önce uyuturken de bir kere meme dedi,ama lafı değiştirdim bir daha demedi.Çok ısrar etseydi yine verecektim ama çabuk unuttu.
Ayy dayanamadım ağlıyorummmmmm
ellerine sağlık ...bugün (o gün )baya yoruldunn..
emme konusunda bu aralar çok emiyor..
ayırmak istiyorum artık.. hafta sonu yatarak 1 saat falan emiyor tv seyrediyor emerken..
ayırmak istiyoum ama nasıl yapacam bilemiyorum..
tamam o zam elif 15 tatilde toplaşırız
bu arada maşallah bu ara hamaratsın bize gelirkende salçalı zeytinli ekmek yapıver sana zahmet :))hihi

müge annene çok geçmiş olsun acil şifalar dilerim

ya buraya tarif yazıyosunuz ya 10 kerede okusam kafamı çevirsme hemen unutuyorum yazmam lazım o da zor geliyor :))
kopyala yapıştır yapıyorym.. tarif defterime ekliyorum..
Valla sabah ekmek yerken aklımdan geçiyordu,giderken götüreyim diye:-)Bakalım o zamana kadar salçalı zeytinliye çalışayım.Bunda da öyle birşey var,tarifte ne varsa onlarla yapabiliyorsun,aklımda kaldığı kadarıyla hem salçalı hem zeytinli yoktu ya neyse:-)Ayrı ayrı getiririm artık:-)

Ay ben de sinir oluyorum haftasonu elektrik kesintilerine.Bizim de dün bir ara yoktu,ama bizim ocak hem doğalgaz hem elektrikli,sorun olmuyor o bakımdan.Su ısınmıyor ,banyoda falan kalsan yandın..

Sizin yine haberli kesilecekmiş,bizim burda inşaatlar çok olduğu için habire kesiliyor,zırt pırt.Bütün elektrikli aletler için çok zararlı.

Japonya da hiç kesilmezmiş,ola ki kesilecek olsa,önceden mektupa bildirirlermiş,şu tarihte elk kesilecek diye.

Müge Demir e de maşallah!Konuşmaları gerçekten çok tatlı oluyor.Annene de geçmiş olsun!

Dün uyuturken emzirmedim,ama gece kaç kere kalktı.Bir keresinde istedi.Saçı rahatsız ediyor,battaniyeye dolanıyor,pijaması sıyrılıyor,ayyy hep sıkıntı ...e tabi hep beni kaldırıyor.

Hee şeye olumsuz cevap veriyorlar ya.Yap diyorum yapmam,gel diyorum gelmem..Dün evi toplarken bu bebek burda dursun dedim.Dursun maz!!Yani olumsuz cevap verecek ya,durmasın ı beceremedi tabi ,dursun maz:-)))

bazen sinir oluyorum..
ittemiyom yemicem. annem beni özledinmi ödemedim.....
bizim de hep olumsuz cümle masallah..
TIRSTIĞIN göre bişiler olmuş betülcüm hihihi hayırlısı
eşin ne diyo cnm ya merak ettim şimdi
bnmkide hiç ismimi söylemez hayatım aşkım cnmdır hep
bazen ismimle hitap edince tuhaf geliyo banada

annem için tşk ederim canlar bugün biraz daha iyi

ama ben kötüyüm sanırım
1-2 damla açık pembe lekelenme olmuş korktum
annem demiri kaldırma artık diyo
acaba adet tarihim olduğu içinmi oldu yarında devam ederse dr.umu aricam

biizde yarın kızları çağırmıştık burcunun halleyli tarifini yapıcaz
değişiklik olsun hep aynı tatlılar oluyo
mügecim insallah kötü birşey yoktur..

bide ben hiç alttan muayne olmadı gebeliğim boyunca ilk gittiğimde 6 haftalıktı ve karından baktık kese görünmüştü.
benim doğuma kadar hiç alttan muayene olmadı..
sancım tuttuğunda hast. ye gittiğimizde olmuştu..
öncelikle selam herkese....
mügecim inşallah bişiy olmaz... geçmiş olsun.....
vee biz de hastalar kervanına katıldık iki gündür salya smk gidiyoz ana kız:(.
ay kuzum öksürüyo balgam çıkarmıyo tıkanıyo yarın dr. gidecem ama gece için önerisi olna var mı arkadaşlar... ben bir ay çektim öksürükten ama hiç bişiy fayda etmedi ve geri başladı..hep benden geçti pınar a da... okulda sınıfım yanmıyo soğuk bu yıl hastalıktan kurtulmadım... hep korkuyodum pınar da olcak diye:( bişey yemiyo:(
az önce yağsız makarna hşladım tek o onu yedi...

başka hasta olan kuzucuklar varsa geçmiş olsun...
geçmiş olsun..
Ben de son güne kadar alttan muayene olmamıştım.Son kontroldü,ve dr. çatıma bakacaktı kiii,bizim kız çoktan yola düşmüş geliyordu hehehehehee aşkımmm benimmmm

Ay benim bir arkadaşım bayan dr. a gidiyordu ve planlı sezeryan olacaktı.Hep konuşuyorduk alttan muayene olmadık falan diye..Onun son ay sancısı olmuş çok,akşam hastaneye gidiyorlar acile,ve erkek dr. varmış,alttan muayene etmiş.Yani sen erkek dr. a gitmiyorsun falan,ama hiç belli olmuyor işte,ne olacağı.Zaten şu doğumda hiçbir şey planlı gitmiyor,ya bebek erken geliyor,ya normal yapacam diye sancıyı çekiyorsun çekiyorsun son anda sezeryana dönüyor vs.

Müge kötü birşey yoktur inşallah,sen yine de yat dinlen.

Ben hamileyken birgün koltuk silmiştim,akşama nasıl karnım sancıdı,nasıl karıncalandı .Ayyy ne üzülmüştüm ağlamıştım,ya birşey olursa diye.ondan sonra da hiç o kadar ağır iş yapmadım.
ben de 5 aylıkktı meriç..
halı silmiştim küçücük bir halı .....
hiç kıpıradmadı meriç..
hemen gittik doktora...
bir köşeye sinmiş kızım.. bir daha da yormadım kendimi o kadar..
günaydın
yemek konusunda bi sorum olucaktı elif sebze yemeklerini yemiyor pırasa ıspanak felan yemiyor önüne getirince çorba diyor hep çorbayla yiyor sebzeyi nasıl alıştırırım sevdiririm yemek olarak sorun tatlarıyla değil çünkü sebzeyi çiğnemeyi istemiyor ezersem pek sorun yok pütürlüyle bir sıkıntısıda yok herşeyi yer ama sebze sorun

içine patates.. yada kıyma karıştırsan yer mi kii.

günaydın iyi haftalar....

ctesi pazar bir sürü iş yaptım.. bayadır salmıştım kendimi..
iyi oldu..

Günaydınlar.....
iş yapanlar güle güle kirletsin ben yapmıyorum valla eşim saolsun dün makineyi açtı
halıları silkeledi dedim birde silsen ne güzel olur oooo sende çok oluyorsun diyor:-))
biz dr gittik ctesi sonunda bebişim kocaman olmuş o kadar net görünüyordu ki şaşırdım
ağzı burnu elleri ayakları ağzını açıp kapıyor çok şirindi dil bile çıkardı gibi gördüm
dr herşey yolunda çok iyi hareketleri dedi ikili testimizi yaptırdık bende derin bir oh çektim
Selinnnnnn dr seni hatırlamış gibi yaptı selam söyle dedi dedim arkd.tavsiyesi ile geldim:-))
çok suratsız değildi bakalım 1-2 daha gideyim karar vericem hstde yeni güzel.....
Müge korkma cnm seninki bence yerleşme kanamasıdır benim alp de olmuştu ama arkası
gelirse dikkat et dinlen bol bol ben alpi hala kucaklıyorum valla annemde kızıyor
ama babaya gitmicek anneye gidecek dedi mi kıyamıyorum

Saol esenCim
meriç tamamen düzeldi mi ?? annemde çok kötü hasta olmuş inş.alpe geçmez
geçerse yandım ben valla:-((

benim kızımda ıspanak yemeğini yemez ben böreğini yapıp yediriyorum.sende çorbalarına katsan olmaz mı.büyüyünce nasıl olsa ayrı yer önemli olan vitaminini almasıyeliz biz herşeyi yesinler vitamin alsınlar iistyoruz ama bırak neyi nasıl seviyposa öyle yesin canım.biz göçmeniz.et ve sütle beslenirdik biz ıspanak kereviz pırasa vb hiç yemezdik.balık zaten pek yoktu.meyve mevsiminde bahçede ne varsa onu yermişiz.zaten portakal yokmuş.ancak ithal gelirse az miktarda alınırmış.
benim kızım yemek yemeyi sevmiyo.herşeyi seçiyo.o kadar sıkıldım ki kafamdaki ne yedirsem acabna bunu yermi sorularından.hele bu hafta abartısız tek öğüne düştük ağzını kapatıyo elleriyle yemiycem anne diyor.tek istediği şşey çikolata ve bonibon .onlarıda kestim .madem yemek yemiyosun bunlarıda yemiyceksin dedim.yine de yemiyo.gecede 2 3 kere öksürdü en sonunda kustu.neden kustuğunu anlamadım.mideyimi üşüttü balgam mı attı.bakalım eve gidince hali nasıl olcak .şuanda uyuyormuş.

çok yazmışım

Back
X