• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne Karnında Bebekte Böbrek Genişlemesi

dilegimiz

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
3
Puanlar
6
Arkadaşlar merhabalar ;

Bugün itibari ile 20 haftalık gebeyiz. Bebeğimin cinsiyeti erkek ve sağ böbreğinde yaklaşık 19 mm genişleme olduğu ve böbreğin geri kalan dokusunda da kist kist oluşmaya olduğu söylenildi. Solda da genişleme olduğu ve takibinin yapılacağı şuan için müdahale gerekecek bir durum olmadığı söylenildi. Doktorumuz sağ böbreğe şant(stent) takalım diyor.

Nıpt testi de yaptırdık temiz çıktı.

Sizler hamileliğiniz de bu ve buna benzer anne karnında bebekte böbrek genişlemesi ile karşılaştınız mı ? Nasıl bir yol izlediniz, nasıl bir tedavi yapıldı ? Doğum gerçekleştikten sonra nasıl müdahale oldu yoksa kendiliğinden mi geçti ?

Değerli görüşlerinizi bekliyorum.

Ben de ikizler hamileyim şu an 23 haftalık olacak. Benimde oğlumda sağ böbrek genişlemesi olduğunu söyledi doktor ama çok fazla değilmiş zaten erkek bebeklerde daha sık görülüyor dedi doğuma kadar artabilir azalabilir yok olabilir dedi korkulacak bir şey yok dedi sadece takibi yapabiliyorlar zaten şu an. Hani en kötü ihtimalle doğduktan sonra da kontrol edilir eğer gerekirse basit bir operasyon geçirir veya erken sünnet edilir. Sen de kafaya takma canım çok sık rastlanan bir şeymiş içini ferah tut

Arkadaşlar merhabalar ;

Bugün itibari ile 20 haftalık gebeyiz. Bebeğimin cinsiyeti erkek ve sağ böbreğinde yaklaşık 19 mm genişleme olduğu ve böbreğin geri kalan dokusunda da kist kist oluşmaya olduğu söylenildi. Solda da genişleme olduğu ve takibinin yapılacağı şuan için müdahale gerekecek bir durum olmadığı söylenildi. Doktorumuz sağ böbreğe şant(stent) takalım diyor.

Nıpt testi de yaptırdık temiz çıktı.

Sizler hamileliğiniz de bu ve buna benzer anne karnında bebekte böbrek genişlemesi ile karşılaştınız mı ? Nasıl bir yol izlediniz, nasıl bir tedavi yapıldı ? Doğum gerçekleştikten sonra nasıl müdahale oldu yoksa kendiliğinden mi geçti ?

Değerli görüşlerinizi bekliyorum.
Canım benimde bebeğim erkek 22.hafta detaylıda bebeğimin ve benim böbreğimde büyüme görülmüştü öncesinde nipt temiz çıktığı halde perinatolog amniyosentez istedi yaptırmadım biraz araştırdım erkek bebeklerde sık görülen bir durummuş genelde ilk idrar yada sünnetten sonra geçiyormuş çok şükür ona da gerek kalmadan 30 lu haftalara geçtiğimde ölçümleri düzeldi şimdi 3 gün sonra sezaryen olacağım canını sıkma stres yapma önemli bir şey olmayabilir. Kist konusunu bilemiyorum ama doktorun da şuan için önemli bir şey olmadığını söylemiş zaten. Sağlıkla gelsin inşallah Bebiş ❤️

Merhaba şuan 25 haftalık hamileyim çocuğuma kalbi delik bağırsağında parıltı var ve böbreklerde genişleme var dedi başına böyle bişi gelmiş birisi var mı

Merhaba şuan 25 haftalık hamileyim çocuğuma kalbi delik bağırsağında parıltı var ve böbreklerde genişleme var dedi başına böyle bişi gelmiş birisi var mı
İlk gebeliğimde kalpte parlaklık böbrekte genişleme var demişti fetal dna yap demişlerdi yapmadım ama farklı sebeplerden dolayı bebeğimin kalbi durdu bir arkadaşımızda böyleydi ama o doğum yaptı bebeği de sağlıklı sizin doktor nasıl yönlendirdi sizi

İlk gebeliğimde kalpte parlaklık böbrekte genişleme var demişti fetal dna yap demişlerdi yapmadım ama farklı sebeplerden dolayı bebeğimin kalbi durdu bir arkadaşımızda böyleydi ama o doğum yaptı bebeği de sağlıklı sizin doktor nasıl yönlendirdi sizi
Bana test yaptırmamı söylediler ama ben yaptırmak istemiyorum internetten baktığımda kullandığımız kan ilaclarifa yapabiliyormuş parıltı 1 ay bı kan ilacını bırakıp öyle ultrasona girin diyorum

Bana test yaptırmamı söylediler ama ben yaptırmak istemiyorum internetten baktığımda kullandığımız kan ilaclarifa yapabiliyormuş parıltı 1 ay bı kan ilacını bırakıp öyle ultrasona girin diyorum
Öyle mi inşAllah geçici bir durumdur doktorlar tek bir bulgu olunca önemsemiyor ama birden fazla olunca insanı çok korkutuyorlar. İnanın bende her muayenede sürekli korkuyordum yıpratıcı bir süreç. Allah yardımcınız olsun inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız

Öyle mi inşAllah geçici bir durumdur doktorlar tek bir bulgu olunca önemsemiyor ama birden fazla olunca insanı çok korkutuyorlar. İnanın bende her muayenede sürekli korkuyordum yıpratıcı bir süreç. Allah yardımcınız olsun inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız
Evet çok zor bir durum her gittiğimize bu sefer ne diyecekler acaba diye gidiyoruz sağolun Allah razı olsun

Back
X