• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Nisan Anneleri

İngilizce bir program var,sesini kaydedip dinleyebiliyorsun.Miray ı konuşturdum,sonra kendi sesini duyunca nasıl hoşuna gitti:-))Gel bi yaa demişti ilk.sonra habire Gel bi yaa dedi,sanıyor ki,sadece gel bi yaa deyince ses çıkıyor:-))

Odasında telsizde ses çıknca mavi ışık yanıyor ,bir kere aga demiş herhalde,o da yanmış.Artık habire aga diyor telsize bakıp bakıp.Sadece Aga deyince ışık yanıyor sanıyor :-)))

Eğer çocuğunuz geceleri sık sık uyanıyor ya da uykuya dalmakta güçlük çekiyorsa, sabahları normalden biraz daha erken uyandırıp, öğleden sonraki gündüz uykusunu da biraz daha kısa tutmayı deneyin. Bu dönemdeki çocukların uyku düzenleriyle ilgili daha detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Alıntıdır..

18-24 ay arası Bebeğiniz artık gece 10-12 saat, akşamüstleri ise bir kez 1.5-3 saatlik uyku ihtiyacı duyar. Bazı bebekler ise 2 yaşına kadar günde iki kez gündüz uykusu uyuma ihtiyacı duyarlar ve sizin bebeğiniz de onlardan biri ise onunla savaşmayın, uyumasına izin verin.
Bu yaşta bebeğinizin hala kötü uyku alışkanlıkları varsa bunları değiştirmeye çalışın. Bebeğiniz hala sallanarak, kucakta veya ninni ile uyuyorsa artık bunları değiştirmenin zamanı gelmiştir. Bebeğiniz bu aktiviteler olmadan uyuyamıyorsa size bağımlı demektir ve gece de uyanınca size ihtiyaç duyacaktır. Uzmanlar şöyle bir örnek veriyor; siz yatağınızda yastığınıza başınızı koyup uyursunuz. Gecenin bir vakti uyanıp yastığınızın başınızın altından alınmış olduğunu görseniz ne yapardınız? Aynı şekilde bebeğiniz örneğin gece uykuya hep müzik CD'si dinleyerek dalıyor ise gece yarısı uyanıp müziği duyamayınca ne olduğunu düşünür ve yeniden uykuya dalmakta güçlük çekebilir. Bunu engellemek için bebeğinizi uykusu geldiğinde henüz tam uyumamışken yatağına yatırıp kendi kendine uyuması için yalnız bırakmak gereklidir.

mugecim dun ben kan testi yaptirdim cikmadi birsey cok sukur

seher sultan ask olsun kiz niye ole diyonuz ben diyom diye istanbula gittiniz neticede ee kekede bi suru masallah cektim olmaz bisey kormayin

kotu kotu ruyalar gordum bende ama seytanidir dedim gectim kimseye anlatmaycam cenemi tutabirlirsem tabi
size hayirli gunler

iyi akşamlar kızlar

biz bugün dr.a gittik demirin boğazı çok az derecede beyazlaşmış
şuanda antibiyotik kullanmanıza gerek yok
cuma gününe kdr bekleyelim ateş devam ederse cuma gnü 3 günlük bi antibiyotik kullanıcakmışız

sabahtan ateş düşürücü vermiştim Allaha şükür şimdiye kdr çıkmadı
baya baya portakal mandalina ıhlamur içirdik

ben hala aynıyım hiç iyiye giden bi tarafım yok
hala 2 yürüyorum başım dönüyo resmen şaftım kaydı
bebeğim sağlıklı olsunda ben böyle olmuşum önemli değil
tabi demir sürekli başımda beni kaldırmak istiyo Allah sağlık versin

çiçekcim
enfeksiyon demirde de olmuştu ama bu kdr kötü geçirmemiştim
inş. bi daha tekrarlamaz
20 gün kalmış oh ne güzel keşke bnmde o kdr az bi vaktim kalsaydı

şirvancım haklısın cnm ama bahara kdr bi eziyetin olur sonrası ferahlık bebişinde büyümüş olacak
çıkar gezersiniz yine bide beni düşün yaza kdr şiştikçe şişicem

bende daha kilo almadım aksine verdim
ve bende bu hamileliğimde en fazla 10 kilo almayı düşünüyorum

betül hamile olmadığını nasıl anladın
inşalllah az kiloyla bitirsin sende mügecim..
ilk 3 ay halsizlik çok oluyo sonra düzelir..
sıkma canını....
hadi gözünaydın..sevindim valla sizin adınıza..

afiyet olsun cnm beenmenize sevindm..
elanın ateşi 38,5 a çıktı..şimdi de uyudu ..başladı yine hastalıklar yaa :(
allahım inşallah yine üşütme olsun..enfeksiyon olmasınn :( :96:
geçmiş olsun...
sağolun kızlar
uyuttum şimdi gözleri kapalı ağzı bi durmuyo
yatağa ne zmn girsek carcar konuşuyo sıpa

elada ateşlenmiş geçmişler olsun kuzuya

sehercim bende soğuk fırına atıyorum
bide kabın etrafına pek vurma cnm o zmn kabarmaz derler

demin demir beni delirtti
sütünü içmiyo kaç gündür
öyle yapıyorum böyle yapıyorum yok zaten halsizim kolumu kaldıramıyorum
bende bağırdım bu sefer o da başladı ağlamaya
offff çok zooorrrrr daha yolun başındayıkm ve resmen tükeniyorum:43::43:

kıyamam ...
inşallah kısa zamanda düzelir mügecim..

gunaydınlar
elıf yazdığın yazıyı ben ıkı haftadır uyguluyorum tutu gıbı en azından duzene gırdı sulkur
mugecım gecıcek canım 3 ay oluyo boyle seyler
valla kabın etrafına vurmam en son kabartma tozunu ekler kaba bosaltır fırına verırım fazlada karıstırmam oyle kabartma tozundan sonara

kızlar eşim pazartesine kadar yurt dışında olacak.. bizde anneme geçiyoruz..
kadıncağız sıkıldı burda değişiklik olsun diyoruz...

haber verim dedim.. kaç gün giremeyeceğim ,, merak etmeyin istedim..

günaydın yazacaktım saat kaç olmuş..
sabahtan beri drlardayız da..
gecede sabah da ateşlendi ela..hastanenin aciline gittik dr emin olmadı çocuk dr una gidin dedi..
bütün çocuk dr ları diğer hastanede..oraya gittik 126 kişi sırayı görünce hemen çıktık..bizim dr da gündüz orda yani devlette çalışıyo..neyse eşim dr u aradı ne zaman bakabilir özel de diye..meğer adam izinliymiş zaten gelin hemen dedi..iyi oldu yaa..bağdemcikleri bembeyz olmuş..ve bağdemcikleri çok çukurmuş normalden farklıymış şekli o yüzden çok zor görünüyormuş..yani acildeki dr un göremediği kadar var..antibiyotiğimizi alıp geldik..şimdi uyuyo..bende öksürük krizlerinden gece uyuyamıyorum..çok uzun yazdım kusura bakmayın..

denizcim geçmiş oolsun ela ya hemencecik iileşsin inş.
betül biz o gece istanbula gitmek için gece saat 3e kadar internetteydik nasıl gideriz ne yaparız die şartları nasıl zorladık bir bilsen :))

şirvancım kendine ii bak tatlım

bende annemdeyim çarşıda işlerim var çıkacağım birazdan

gecmıs olsun denızcım elayada sanada sende bı gösterseydın kedını
allah kavustursun sırvancım

geçmiş olsu diyen herkese teşekkürler..
elif aynen bende netten sıkıldım bakacak yer bulamıyorum artık..merak ettiğim bi konu omadıktan sonra..
bende seher gibi dediğin formülü uyguluyorum erken kaldır az uyut..ve biz de de tuttu..
dr a tüm dişleri çıktı hala 1 kere kalkıyo dedim..seni arıyodur..kendini güvende hissetmek istiyodur seni görsün pışpışla uyusun geri dedi..bu arada dr da moralim çok düzeldi..ela yı çok beğendi 90 cm olmuş kilo da artık almasada max da hala :nazar: bi de car car konuşup herşeyi sorunca siz 2 yaşı bitirince zorlamadan tuvalet olayına başlayın her derdini anlatıyo dedi..hastaneden çıkıp dr daki oyuncakları görünce elanın da morali yerine geldi..aman hasta olsalarda ayakta geçirseler..ateş fırlayıp boyunları bükülünce çok kötü oluyo :(

Son düzenleme:
çok geçmiş olsun denizcim hemen toparlar inş.ela,
annemde sonunda gitmiş 5 gün sonra dr çok kötü durumun demiş antibiyotik yazmış
inş.hemen düzelir alpde sabah öksürdü 1-2 kere inş.hastalanmaz yaaaaa

saol sevgicim..alp hastalanmaz annende hemen düzelir umarım..sizede geçmiş olsun..
ben donuyorum yaa iyice hasta oluyorum sanırım biraz uzanayım görüşürüz..

günaydın yazacaktım saat kaç olmuş..
sabahtan beri drlardayız da..
gecede sabah da ateşlendi ela..hastanenin aciline gittik dr emin olmadı çocuk dr una gidin dedi..
bütün çocuk dr ları diğer hastanede..oraya gittik 126 kişi sırayı görünce hemen çıktık..bizim dr da gündüz orda yani devlette çalışıyo..neyse eşim dr u aradı ne zaman bakabilir özel de diye..meğer adam izinliymiş zaten gelin hemen dedi..iyi oldu yaa..bağdemcikleri bembeyz olmuş..ve bağdemcikleri çok çukurmuş normalden farklıymış şekli o yüzden çok zor görünüyormuş..yani acildeki dr un göremediği kadar var..antibiyotiğimizi alıp geldik..şimdi uyuyo..bende öksürük krizlerinden gece uyuyamıyorum..çok uzun yazdım kusura bakmayın..
denizcim çok geçmiş. olsun...
geçmiş olsu diyen herkese teşekkürler..
elif aynen bende netten sıkıldım bakacak yer bulamıyorum artık..merak ettiğim bi konu omadıktan sonra..
bende seher gibi dediğin formülü uyguluyorum erken kaldır az uyut..ve biz de de tuttu..
dr a tüm dişleri çıktı hala 1 kere kalkıyo dedim..seni arıyodur..kendini güvende hissetmek istiyodur seni görsün pışpışla uyusun geri dedi..bu arada dr da moralim çok düzeldi..ela yı çok beğendi 90 cm olmuş kilo da artık almasada max da hala :nazar: bi de car car konuşup herşeyi sorunca siz 2 yaşı bitirince zorlamadan tuvalet olayına başlayın her derdini anlatıyo dedi..hastaneden çıkıp dr daki oyuncakları görünce elanın da morali yerine geldi..aman hasta olsalarda ayakta geçirseler..ateş fırlayıp boyunları bükülünce çok kötü oluyo :(
maşallah ela ya... :nazar:

Selam!
İlaçlar Elacımı iyileştirsin hemencecik inşallah.Deniz boğazını muayene attirirken düzgün durdu mu?Dr. a gitmekten en çok ondan korkuyorum,en son 2 muayenede dr. boyunu ölçerken bile ağlamıştı:-(
Maşallah ,boyu da çok güzel uzamış:nazar:
Sen de dinlen de ağırlaşmadan atlat.Keşke sen de görünseydin dr.a.

Ben de hastayım,okulda da herkes hasta zaten.Neyse son 1 günümz kaldı,dinleniriz artık evde.

saolun kızlar..
acilde ağladı..
kendi doktorunda bağırdı sadece..çocuklar için çok şey vardı ya daha az korkutucu sanırım..valla ben sımsıkı tutuyorum adam işini yapsında çabuk bitsin diye..başta anlatıyorum,yinede istemiyo mecbur sımsıkı tutuyorum sonra yoksa uzadıkça uzuyo bağırması da :)dr un işi bitince ela da bitti artık diye hemen oynamaya başlıyo..ellersen kıyamet kopuyo çok komik :)
benim öksürüğüm var sadece öyle çok da ağrım yok c.ğerlerimde ama gece uyutmuyo gıcık oluyo çok :(

Back
X