meral iznimiz eylülde bakalım eğer gelirsek ararım senide.
filiz bence de başkasına kızıp kendi çocuğundan çıkarcana git direk kendinden çıkar sonra vicdan azabı çekceğine..
dondurma tarifine gelince.
1 lt süt
1 siilme yemek kaşığı saf salep(aktardan öyle isteyiniz biraz pahalı ama 100 gr alsanız epey dondurma çıkarır ve gerçek dondurma yemiş olursunuz)
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı şeker
2 adet damla sakızı
sütü kaynamaya koyun o ısınırken önce az miktarda şekerle damla sakızını döverek karıştırın güzel karıştırmak gerekiyor sonra geri kalan şekeri ve salebi de ekleyin homojenize olduğunu düşünene kadar karıştırın . süt kaynadıktan sonra bu karışımı süte ekleyin ve karıştırarak 10 dakika pişirin. sonra kenara alıp ara ara karıştırarak soğutun. soğuyunca dondurucuya atın. saatte 1 olmak üzere toplam 3 kez daha karıştırın. olay tamam.
çikolatalısını istiyorsanız dondurmayı sıcakken bir kısmını ayırın içine çikolata atın ve karıştırarak erimesni sağlayn.
ben silikon (tane tane olanlardan )muffin kalıplarından aldım o kalıpların içine döküp öyle dondurdum herkese bir adet çıkarıyorsun kesme derdin de olmuyor ve süper bir lezzet arkadaşlar tamamen doğal tertemiz. gittiğimiz çocuk endokrini çikolata tatlı isteğini dondurmayla giderin ddi. ama sanayi dodurması olmasın dedi. o zaman kafama koydum bu işi ve allahtan tarifi bir defada buldum yani.
Ay hiç sorma Meral aynen öyle kendimi zor tuttum valla, birşeyde denmiyo, k.validem, görümcem öyle alınganlar ki, kendileri birşey demedikleri gibi başkası enufak birşey söylese zorlarına gidiyo, diyorumki çocuğa öyle deme bak durmaz sizde o daha küçük kalırım diyo ama kalamaz hem ben izin vermiyorum gelmesine diyorum hayır gelecek diyo, hadi elif gel diye çağrıyo hala, annesini yumrukluyo, kapının önünden ayrılmıyo Allahım çıldırdım. İlk defa da olmuyo bu k.valideme dedim söyleyin yunusa yapmasın böyle her seferinde dedim, ne yapıyoki çocuk ne diycem ben ona falan hemen rengi attı alındı, sanki vurun kırın demişim gibi. Allah biliyo ya hiç sevmiyorum napiyim çocuksa çocuk yani. ona birşey diyemediğimden elif'i hırpalıyorum sürekli.
Asıl mesele aslında onlara muhtaç olmanız.Yoksa küserse küssün dersin.Ama çocuklara k.validen bakıyordu değil mi_*
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?