2009 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar merhaba...oku oku anca bitirdim...cuma günü 2. ayımızı tamamladık şükürler olsun...doktor kontrolümüz vardı...aldığım bilgileri hemen sizlerle paylaşayım belki işinize yarayn bir şey olur...öncelikle ben kaka sorunu için 1 tatlı kaşığı zeytinyağ içiriyordum..içirme dedi doktorumuz...zeytinyağ yoğum bir madde olduğundan barsak hareketini yavaşlatır..bu yüzden kakasını daha geç yapmasına sebep olursun dedi..rezene için ise eğer çok istiyorsan günde 15 cc filan ver dedi..o da 2 öğün arasında verilecekmiş...gaz damlası istemedim...ama doktorumuz çıkan haberlerin çok abartılı olduğunu söyledi..bizim oğlanın rengine baktı..dudaklarının rengi soluk gibi tam kırmızı değil sanki kansızlık var dedi..maalesef yapılan testte kansızlığımız çıktı...ileriki aylarda başlayacağımız demir damlasına şimdi başlamak zorunda kaldık...sizde dikkat edin..hatta doktorunuzdan hemogram yapmasını siz talep edin..boy / kilo durumumuz 4 aylık bebek gibi maşallah..ayrıca yumruklarını yalaması / parmak emmeye çalışmasıda doğru geliştiğini gösteriyormuş..artan tükürük salgısıda normalmiş..benim oğlan diş çıkaracak gibi sürekli ağzı tükürüklü..dediğim gibi olması gereken durum buymuş zaten..gülüyor - aguluyor- gözle zaman zaman takip ediyor bunlarda gelişmenin olumlu olduğunu gösteren işaretlermiş...yalnız kızlar benim oğlan hala kafasını tam tutamıyor...delircem yani...her haltı yapan çocuk kucağıma aldığımda yarım dakka tutuyorsa kafasını sonra salıyor...benim çene dişler dağılacak artık...ellerinden tutup çekince de kimi zaman başını kaldırıyorkimi zaman hiç oralı değil valla...bu konuda geride anlayacağınız..karma aşı ve pnömokok aşını oldu...bcg ile ilgili mesajları okurken ya aynı gün ya 1 ay sonra yapılır diye birşey yazmış bir arkadaş...doktorumuz bana 1 hafta sonra yaptıracaksın dedi..yani bu cuma yapılacak bcg side..bcg den sonra 3 gün banyo yapılmıyormuş..sünnet konusunu konuştuk...önerdi doktorumuz..1-2 haftaya kadar sünnetimizde yapılacak...pre-aptamil ullanıyordum ben geceleri 1 öğün...aptamil 1 e geç dedi..benim oğlan 700 cc anne sütü 150 cc mama alıyor günde...gayet yeterliymiş..bu ölçülerle ayda 1 kilo alıyor....göz hyaşaı kanalları tıkalı maalesef...gzleri sürekli akıyor..damla masaj filan hiç kar etmedi..gözleri devamlı çapaklı/yapışık...zor açıyo gözlerini garibim..6 aya kadar bir müdahale yapılamıyormuş..eğer 6 aydan sonra devam ederse göz doktoruna götürülüp kanallar yıkanarak açtırılacakmış...böyle kızlar işte..bir de soran olmuş pompa markası..medela elektirkli/pilli kullanıyorum..malum benim oğlan emmiyor..memnunum şimdilik..başka denedim..ama daha iyisini henüz göremedim..avent i merak ediyorum..belki daha iyi olabilir..kızlar sizin bebişlerin baş tutma durumu nasıl ya?? deli etti bu oğlan beni...

Son düzenleme:
canancım bence sınavına git,eşinin dediğide doğru iki çocukla oralarda sefil olursunuz.en güzeli bol bol sütünü sağ bırak.sınavın kötü bile geçecek olsa girmeyipte keşke deneseydim demekten iyidir.belkide bazılarından geçersin derslerin bellimi olur hayatım.babasıda 1 gün iki çocukla başbaşa kalıp anlamış olur ne kadar zor bi iş olduğunu:oklava:

nestle canım verdiğin bilgiler için teşekkürler,2.ayınızda hayırlı olsun.bizde yrn gidicez aşılar için baklım bizimki ne durumda.baş tutma konusuna gelince bizimkisi nerdeyse ilk haftalrından beri tutuyor ama bu senin oğluşun geride olduğunu falan göstermez tabiki.daha önce demiştim ya 3. aya kadar tam tutamayabiliyorlarmış.
kızlar burdan çok güzel paylaşımlarda bulunuyoruz ama sakın ha hiçbirimiz bebekleri birbiriyle kıyaslayıpta üzülmesin,çünkü aynı bizlerin vücutları gibi onların vücutları gelişimleride birbirinden çok farklı.bugün birimizinki kilo yönünden önde giderken yrn diğerimizinki başka bi yönden önde gider.aynı hamileleiklerimizde olduğu gibi gelişimleri şimdide farklı gidiyor.doktorlar gelişiminde sorun yok diyorsa içimiz ferah olsun diyorum ben.
ahada bizimki vıyaklıyo yine hadi kaçtım şimdilik...

canancım bence de sütünü sağıp bırak eşine idare etmeye çalışır
sınav aralarında arayıp ne durumda olduklarını sorarsın
problem yoksa sınavlarını tamamlarsın

nestlecim benim oğlan doğduğundan beri kafasını tutuyor öyle bir problem yaşamadık
sizinki de belki kansız olduğundan halsizdir de ondan tutamıyordur

kızlar bişey sorucam doğum sonrası çatlaklarımız için krem veya başka bi şey kullanan var mı?ya şu sitedede reklamı olan rejene adlı keremi alsammı diye düşünüyom benim göbüş gevşek olmuş sinir oluyom vallaha sıkılaştırmam lazım :(

Valla bu kremlerın tabı az cok etkısı olabılr ama en saglamı bence düzenlı olarak spor yapmak benımde göbiş aynı durumda valla.

Canan cım git sınavlarına ama çocukalrı sürükleme bir gün mama versin bişeycik olmaz .
Amannn Sibel ben yaptırmam iş falan kayınvalideye ben de ona yapmam ne demişler ne şeytanı gör ne salavat getir .delikafadulden:delphin:

Nestle maşallah bebişine . Kafa tutma konusu bizimkide aynı seninki gibi düşünme çok fazla zaten sorun olsa dr.un söylerdi .
Verdiğin bilgiler için çok sağol özellikle aşı benim için sorundu .Üzülüyor insan bir günde 3 aşı :((Bende sağıp veriyordum sütümü ama sanki son zamanlarda azalır gibi oldu birde diyorlar ya pompalar azaltıyor diye 2 gündür hiç sağmadan direk emziriyorum ilk günler gibi göğüslerin şişmeye başladı takrar sende varmı bir azalma ?http://derindenizlerinprensesi.blogspot.com/

canlarım merhaba
heran aklımdasınız ama bir türlü fırsat bulamıyorum inanın oğlum bütün zamanımı alıyor bir de evim çok büyük eşim çok dağınık arada bir yardım eder o kadar bende de acayip temizlik hastalığı var. dün komşum geldi evine temizlikçi mi alıyorsun dedi yok dedim bana kızdı ben de senin gibi yaptım eşimi hep ihmal ettim bak adam gitti başka kadınla dedi. Boşver kendine bak giyin kuşan dedi. Aslında doğru söylemiyor da değil. Kendimi koyverdim kızlar. Dışarı çıkmıyorum diye hep eşortmanla duruyorum . Saçıma fön bile çekemiyorum inanın.

Son düzenleme:
Derinzlm çok güzel olmuş valla maşallah. Bir bilgisayar öğretmeni olarak seni tebrik ediyorum bende oğluma yapayım tabi zaman bulursam.

Dilekçim çok sağol .
Valla nasıl yetişitiriyorsun helal olsun ben yemek yapıyorum sadece öyle nerdeee dip köşe ben süpürürsem eşim siler .Birde valla çok güzel bir konuya değinmişsin ama ben fön çekiyorum Derin'i emzirmek için topluyorum saçlarımı bozuluyor bende bütün gün eşofmanlarlayım ama şimdi gaza geldim kalkıp giyineyim bari süsleneyim biraz ama hala lekelenmem devam ediyor adamcağız heveslenmese bari beni öyle görüp

dilekcim yapma böyle biz aslinda onlar icin kendimizden fedakerlik yapiyoruz aman zor duruma girmesinler diye belki aylik kuföre bile bakima gidemiyoruz ama onlar bunun degerini anlamiyorlar
aman parasi gitmesin diye tutumlu olsak sen bakimsizsin diyip baskasina gidiyorlar
para harcayip kendimize baksak cok masraflisin diyorlar :))
bende artik basladim walla ay basinda gidiyorum kendime alisveris yapmaya kuaförüme bakima ... istedigini desin birazcik SIKISIYORUZ ama napiyim ozaman daha cok calissin :P

sende bebisini uyut cik disari biraz hayatim ...kuaförüne git beklememek icin ben randevu yapiyorum ozaman bekleme sorununda olmaz cnm en azindan hem senin icin hemde esin icin degisiklik olur :))

aa canim buarada kendini cok yorma birak kalsin biraz olan sana olur yipranan gene sen olursun

ben esime gözleme hamuru acip gözlemeler yapiyordum hamileyken baktim ben saatlerce ugrasiyorum o oturup iki dk da yiyor benim okadar ugrasmama karsilik sadece kuru bi tesekkür
bidaha yapmicam dedim walla anlamiyorlar anacim
olan gene bize oluyor biraz kendini düsün hayatim yorma kendini bukadar
yakin olsak gelicem sana yardima ben yaparim sen dinlenir uyurdun :teselli:

ay dilek nasıl güzel konuya deginmişsin canm.bende saldım kendimi.allahtan önceki gün agdamı yaptım.ama aksama kadar eşofmanlarla geziniyorum evde.kociş işten geliyor sabah giderken gördügü gibi karsılıyorum herifi valla.bişey demiyor alttan alıyor hep ama napiyim yaaa.kilolarım fazla hiçbişeyim olmuyor

ay dilek nasıl güzel konuya deginmişsin canm.bende saldım kendimi.allahtan önceki gün agdamı yaptım.ama aksama kadar eşofmanlarla geziniyorum evde.kociş işten geliyor sabah giderken gördügü gibi karsılıyorum herifi valla.bişey demiyor alttan alıyor hep ama napiyim yaaa.kilolarım fazla hiçbişeyim olmuyor

benimde bir kotum oluyor oda anca zar zor sigiyorum icine
isin ilginci kot ceketim bile kapanmiyor :1shok: gögüslerdenmi neyden bilmem artik
badylerimde ayni sekilde
gecen hamileligimden kalan kirmizi bi sortum var onu giyiyorum devamli
buarada bende evde cok pasakli geziyorum :utangac:
evde rahat giyinmem lazim saclarimi illa tepeden toplamam lazim yoksa rahat edemiyorum kii :utangac:

kızlar aranızda bebekleri tuzlayan varmı ?
Geçen akşam adetlerimiz kısmında okurken takıldı kafama bir eczacı yapmış hala da mis gibi kokar çocuklarım diyor bende yaptım onu okuyunca kokmasın kızım diye:utangac:

aslinda ben tuzlama olayina kocakari lafi diyordum gecen teyzem dedide sasirmistim
bende yapiyim ozaman sen nerde okudun canim bu tuzlama olayini ???

Canancığım teşekkür ederim keşke yakın olsak senile tanışmak isterdim.kızlar sizlerede teşekkürler tuzlama olyını bir anlatın

aslında koltuk altlarına kasıklarına ayaklaarının altına tuz sürülüyomuş ağzınada çok az sürülüyomuş kokmasın diye ama biz dediğim gibi yıkama suyuna attık onla yıkadık

Back
X