kızlar merhaba...oku oku anca bitirdim...cuma günü 2. ayımızı tamamladık şükürler olsun...doktor kontrolümüz vardı...aldığım bilgileri hemen sizlerle paylaşayım belki işinize yarayn bir şey olur...öncelikle ben kaka sorunu için 1 tatlı kaşığı zeytinyağ içiriyordum..içirme dedi doktorumuz...zeytinyağ yoğum bir madde olduğundan barsak hareketini yavaşlatır..bu yüzden kakasını daha geç yapmasına sebep olursun dedi..rezene için ise eğer çok istiyorsan günde 15 cc filan ver dedi..o da 2 öğün arasında verilecekmiş...gaz damlası istemedim...ama doktorumuz çıkan haberlerin çok abartılı olduğunu söyledi..bizim oğlanın rengine baktı..dudaklarının rengi soluk gibi tam kırmızı değil sanki kansızlık var dedi..maalesef yapılan testte kansızlığımız çıktı...ileriki aylarda başlayacağımız demir damlasına şimdi başlamak zorunda kaldık...sizde dikkat edin..hatta doktorunuzdan hemogram yapmasını siz talep edin..boy / kilo durumumuz 4 aylık bebek gibi maşallah..ayrıca yumruklarını yalaması / parmak emmeye çalışmasıda doğru geliştiğini gösteriyormuş..artan tükürük salgısıda normalmiş..benim oğlan diş çıkaracak gibi sürekli ağzı tükürüklü..dediğim gibi olması gereken durum buymuş zaten..gülüyor - aguluyor- gözle zaman zaman takip ediyor bunlarda gelişmenin olumlu olduğunu gösteren işaretlermiş...yalnız kızlar benim oğlan hala kafasını tam tutamıyor...delircem yani...her haltı yapan çocuk kucağıma aldığımda yarım dakka tutuyorsa kafasını sonra salıyor...benim çene dişler dağılacak artık...ellerinden tutup çekince de kimi zaman başını kaldırıyorkimi zaman hiç oralı değil valla...bu konuda geride anlayacağınız..karma aşı ve pnömokok aşını oldu...bcg ile ilgili mesajları okurken ya aynı gün ya 1 ay sonra yapılır diye birşey yazmış bir arkadaş...doktorumuz bana 1 hafta sonra yaptıracaksın dedi..yani bu cuma yapılacak bcg side..bcg den sonra 3 gün banyo yapılmıyormuş..sünnet konusunu konuştuk...önerdi doktorumuz..1-2 haftaya kadar sünnetimizde yapılacak...pre-aptamil ullanıyordum ben geceleri 1 öğün...aptamil 1 e geç dedi..benim oğlan 700 cc anne sütü 150 cc mama alıyor günde...gayet yeterliymiş..bu ölçülerle ayda 1 kilo alıyor....göz hyaşaı kanalları tıkalı maalesef...gzleri sürekli akıyor..damla masaj filan hiç kar etmedi..gözleri devamlı çapaklı/yapışık...zor açıyo gözlerini garibim..6 aya kadar bir müdahale yapılamıyormuş..eğer 6 aydan sonra devam ederse göz doktoruna götürülüp kanallar yıkanarak açtırılacakmış...böyle kızlar işte..bir de soran olmuş pompa markası..medela elektirkli/pilli kullanıyorum..malum benim oğlan emmiyor..memnunum şimdilik..başka denedim..ama daha iyisini henüz göremedim..avent i merak ediyorum..belki daha iyi olabilir..kızlar sizin bebişlerin baş tutma durumu nasıl ya?? deli etti bu oğlan beni...
Son düzenleme: