2009 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba arkadaşlar bizde emzik yok ama anneyi emm var iki yaşına kadar emzirmeyi düşünüyorum iki yaşa bişey de kalmadı geceleri zor oluyo aslında yeyip yatıyo ama yinede gece uyanıp emmek istiyo memeye bağımlı bırakması ve bıraktırması zor olacak galiba ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN İNŞALLAH

merhaba arkadaşlar.
bizdede emzik,biberon falan yok. olan arkadaşlarda bence fazla geçmeden kessinler şimdi unutmaları daha kolay olur.arkadaşım vardı anasınıfına emzikle geliyordu. annesi saklıyordu bağırış çağırış çıkarttırıyordu. ama küçükken unutturmak kolay olur gibi.
bende memeden 15 tatilde kesmeyi düşünüyorum.şimdilik sadece geceleri emiyor zaten. son 1 haftadırda geceleri uyanmaz oldu.

bayram tatilinde güya annemin de yardımıyla memeyi bırakacaktık. ama iş yoğunluğundan annnemden bu konuda bir yardım göremedim. iş başa düştü. 2 yaşa kadar emzirmeye ben de devam etmek istiyorum ama akşamları emip yemek yemediği için gece çok sık kalkıyor, ne kendisi huzurlu ne de bana huzur veriyor. acı biber sürdüm. bir defa ağzı yanınca meme istese bile memedeki kırmızı pulları görünce 'tapaaaat, tapaaat' demeye başladı. akşam emzirmeyince dolabın yanına götürüp benden süt istedi, süt içirdim veya yemeklerden yedirdim. yine de bişey yemeyip aç aç yattığı ve sabah kadar sürekli ıyandığı oldu. tabi ki bu 9 gün içinde 2 defa oldu. birinde gece yarısı mutfağa gidip süt içtik dün gece sallayarak uyuttum. ama sabah acayip iştahlı oluyor, evde kahvaltı yapmayan çocuk kahvaltı yapıyor.
gece uyurken emzirmeye devam ediyorum. uykua arasında meminin acı olacağı aklına gelmiyor. fakat bu sabah pul biber görmese bile memiyi görmek bile istemedi. sanırım bu iş yavaş yavaş olacak.

2009 şubat anneleri bişey sorucam, bebekleriniz konuşuyormu? Benim oğlum hala doğru düzgün konuşamıyor, söylediği kelimeler 10' u geçmez:(( alt kat komşumun bizden 2 ay büyük kızı var maşallah şarkı bile söylüyor. Endişelenmelimiyim sizce??

kızlar sizde de başladı mı merak ediyorum. benim oğlum bir kaç haftadır giyisi seçiyor. özellikle ayakkabılarını:1: ısrarla benim giydirmek istediklerimi giymiyor gidiyor başka ayakkabı bulup onu getiriyor. genelde benim giydirmek istediklerim kolay giyilen cinsten onun getirdiği ise zor giyiliyor ve ben giydirmek istemiyorum, giyimi zor olduğu için babası kenarlarından kesip bollaştırdı. bu sabah önce üstüne swit giymek istedi olmaz dedim switi askıya astım, sen çek switi devir askıyı!!! iyi ki kafasına düşmedi:18:
gene benim giydirmek istediğim ayakkabıları giymedi ' bak annecim, bunlar hazır bunu giy, öbürü zor giyiliyor'desem de o istediği ayakkabıları kapının önüne getirdi koydu baktı ben ısrar ediyorum 'koy koy' diyerek istemediği ayakkabıları da içeri ayakkabılığa taşıdı:36:
bir yandan beni yoruyor diğer yandan ise kendi zevkleri oluşmaya başladı diye seviniyorum

:)) benim oğlumda şu sıralar aynı şeyleri yapıyor, evde birinin hazırlanmaya başladığını görünce hemen kafasına göre kıyafet flan getiriyor,senin bebeğin gibi illaki kendi istediği şeyleri giyiyir. büyüyorlar işte!!!
Bu arada uzun zamandır giremiyordum, yazılanları okuyunca biraz, ne güzel hala emzirenler var galiba, ben bir yaşına kadar emzirebildim, daha sonra bırakmak zorunda kaldım malesef.

endişelenmene gerek yok ospelias benim kızımda henüz pek konuşmuyor
kendince ifade ediyor kendini bir yeri acıdığında dan dan oydu diyor
del diyor daaak diyor :D bak demek bunun gibi bikaç kelime henüz her çocuğun gelişimi farklı
kızımdan küçük olupta çok güzel konuşanda var

Maaşallah benim kızım çok güzel konuşuyor.tabi yarım kelimelerimiz de var.şimdiler de herşeye itiraz ediyor.yemicem,giymicem,öpmicem... gibi.en çok yaptığı şeyde istediği olmayınca kendini yere atmak,hatta ilgilenmezsek önümüze geçip yere yatıyor ki görelim diye:)

maşallah benim oğlumda çok güzel konuşuyo hemen herşeyi söylüyo çok şaşırıyorum ne zaman öğrendi diye merak etmiyo değilim tabiki çok sevimli oluyo onların kelimeleri konuşmasına bayılıyorum ama bi kaçgündür çenesi bir açıldı eymen azıcık sus diyorum :) her çocuğun gelişimi farklı benim kızımda erken ve düzügün konuştu oğlumda konuştuğu anlaşılıyo kardeşimin çocuğu geç konuşmuştu görümcemin oğluda geç konuştu normal yani endişelenmee

endişelenmene gerek yok ospelias benim kızımda henüz pek konuşmuyor
kendince ifade ediyor kendini bir yeri acıdığında dan dan oydu diyor
del diyor daaak diyor :D bak demek bunun gibi bikaç kelime henüz her çocuğun gelişimi farklı
kızımdan küçük olupta çok güzel konuşanda var

teşekkür ederim, tabiki her çocuğun gelişimi farklı ama insan endişeleniyor işte, oysaki konuşamasada söylediğimiz her şeyi anlıyor:))

herkese merhaba çok uzun oldu giremedim, sitenin kullanması yine değişmiş gördüğüm kadarıyla. başka siteye girmiş gib oldum, kendimi bir yabancı hissettim:1:

Herkese merhaba
Uzun zamandır giremiyorum aslında sizleri özlüyorum ama inanın hiç zaman bulamıyorum. Bazen nefes almak istiyorum çok sıkıldım oğlum çok tatlı. bilen arkadaşlar vardı geçen sene diyarbakırdaydım şimdi ankaradım oğlumaa annem bakıyor. zaten beim de 15 saat dersim var haftada çok rahat fakat yinede çok yoruluyorum.
kızlar eşim artık beni beğenmiyor sevmiyor gittikçe herşey kötü gidiyor. Geçen hafta annesinin yanında beni köpek gibi azarladı. heran kavga ediyor ben birşey söyleyince de evi terkedip gidiyor. Deli olacağım. heran evde bir tatsızlık var kavga var bıktım artık sinirlerim çok yıprandı.

Herkese merhaba
Uzun zamandır giremiyorum aslında sizleri özlüyorum ama inanın hiç zaman bulamıyorum. Bazen nefes almak istiyorum çok sıkıldım oğlum çok tatlı. bilen arkadaşlar vardı geçen sene diyarbakırdaydım şimdi ankaradım oğlumaa annem bakıyor. zaten beim de 15 saat dersim var haftada çok rahat fakat yinede çok yoruluyorum.
kızlar eşim artık beni beğenmiyor sevmiyor gittikçe herşey kötü gidiyor. Geçen hafta annesinin yanında beni köpek gibi azarladı. heran kavga ediyor ben birşey söyleyince de evi terkedip gidiyor. Deli olacağım. heran evde bir tatsızlık var kavga var bıktım artık sinirlerim çok yıprandı.

çok üzüldüm senin adına inşallah biran önce düzelir aranız

bende çok uzun zaman oldu girmeyeli foruma dilikcim diyarbakırdan ankaraya gelmene sevindim zaten biliyorum orada yaşadığın zorlukları öğrencilerine ne kadar verimli olduğunu hatta bir öğrencini vefat edip kaybettiğinizi bile unutmadım aybükecim senide benim cadıda çok yaramazlaştı o yüzden hiç vaktim kalmıyor inanılmaz hareketli erkek çocuğu gibi tepelerden inmiyor baygın düşüyorum akşamları peşinde koşmaktan ne güzel yeni arkadaşlarımızda katılmış foruma kısacası uzunn bir zamandan sonra herkese merhaba...:84:

benim cadıda çok yaramazlaştı o yüzden hiç vaktim kalmıyor inanılmaz hareketli erkek çocuğu gibi tepelerden inmiyor baygın düşüyorum akşamları peşinde koşmaktan ne güzel yeni arkadaşlarımızda katılmış foruma kısacası uzunn bir zamandan sonra herkese merhaba...:84:

benim oğlan da evin içinde kendisine doğal çocuk parkı yapıyor. koltuk ve kanepenin minderlerini yere indiriyor , 8indiremezse biz de yardım etmezsek isyan ediyor)sonra minderden koltuğa koltuktan kanepeye ordan da hop yere...bu döngü defalarca devam ediyor. su içinde kalıyor:)bu bizim yeni oyunumuz..acaba diyorum eve kaydırak falan mı alsam:27:kanepelerin haşatını çıkartıyo:2:

Herkese merhaba
umarım düzelir durum. kendini kötü hissetme lütfen, senden kaynaklı sebeplerden değil de bi huzursuzluğu vardır sana yansıtıyor olabilir, gene de kendine bakmayı ihmal etme...kafanı dağıt ne bileyim sorunları hemen değil de durulduktan sonra konuşmaya çalış:26:umarım sorunlarınız düzelir...bu kayınvalide durumu da gıcık
maşallah benim oğlumda çok güzel konuşuyo hemen herşeyi söylüyo çok şaşırıyorum ne zaman öğrendi diye merak etmiyo değilim tabiki çok sevimli oluyo onların kelimeleri konuşmasına bayılıyorum ama bi kaçgündür çenesi bir açıldı eymen azıcık sus diyorum :) her çocuğun gelişimi farklı benim kızımda erken ve düzügün konuştu oğlumda konuştuğu anlaşılıyo kardeşimin çocuğu geç konuşmuştu görümcemin oğluda geç konuştu normal yani endişelenmee
benim oğluşumun da maşallahı var. bazı kelimeleri aklında tutuşuna insan şaşırıyor. en son bizimkisine bakıcımın oğlu 'paçi ' diye bi kelime öğretmiş. karadenizde 'kızçocuğu 'anlamında kullanılıyor. kelime kitabında Tarçın'ın resmi var...oğlum bu kim diyorum 'paçi' diyor:52:unutmadı gitti...
2009 şubat anneleri bişey sorucam, bebekleriniz konuşuyormu? Benim oğlum hala doğru düzgün konuşamıyor, söylediği kelimeler 10' u geçmez:(( alt kat komşumun bizden 2 ay büyük kızı var maşallah şarkı bile söylüyor. Endişelenmelimiyim sizce??
her çocuk farklı oluyor. endişelenmene gerek yok. özellikle kız çocukları daha çabuk konuşuyor. bir de geveze annelerin çocukları...haaa anne çok konuşuyor fakat çocuğa bi türlü sıra gelmiyorsa gene işe yaramıyor.ben hamilelikten beri oğlumla konuşuyorum. hatta karnıma dokunup 'ahmeeeet oğlum' diyordum. doğduğu gün ahmeeet oğlum diye seselndiğimde yüzüme bakmak için bir çabalayışı vardı ki...hemen kameraya aldık tabi ki...
konuşmak özellikle çocuğa fikrini sormak, soru sormak çok etkili. yanlış söylediğii kelimelerin doğrusunu söylemek, konuştuğu zaman ödüllendirmek, öpmek sarılmak...mesela daha konuşmazken arabayla seyahat ederken genelde muzipliğine , arka koltuktaki oğluma dönüp 'naber nasılsın, keyifler iyi değil mi':52: diye sorardım, bu şekilde ne yaptığını konrol ederdim.çocuk naber nasılsın diye sorduğumda 'iyidir' gibi bişey söyledi ve biz gene arabadaydık. daha sonra başkaları da naber ahmet diye laf attıklarında 'iyi' diye cevap vermiş, şimdi uykuda bile olsa 'iyi'diyor nasıl diye sorunca...:60:ve böyel cevap vermeye bayılıyor. bazen bi kelime söylüyor 'bak söyleyebildim'der gibi gözümün içine bakıyor, ben de aferim oğluma neler de bilirimiş diyorum.ya da mesela taksisini gösteriyor durup dururken 'tak-si' dior,tabi ki takdir bekliyor söyleyebildiği için. önceden 'biippi'derdi çok severdim bitti yerine bippi demesini. düzelttik artık 'bitti' diyor. ama o eski şöyleşini de çok seviyorum bi 'bippiii'de oğlum diyorum yoğun istek üzerine 'bipppi' diyor, sonra korkuyorum ya bu şekilde kalırsa aklında diye tekrar düzeltiyoruz 'bittttiiii', şükrediyorum doğrusunu unutmamış diye...böyle işte kelime öğrenmek, öğrenmeye çalışmak da çok zevkli. araba ve hayvan resimlerini içeren kitaplarımız var, sık sık hayvan resimlerini falan gösterip isimlerini söylüyorum, çok da seviyor. iyi bir oyalama taktiği aynı zamanda.

:)) benim oğlumda şu sıralar aynı şeyleri yapıyor, evde birinin hazırlanmaya başladığını görünce hemen kafasına göre kıyafet flan getiriyor,senin bebeğin gibi illaki kendi istediği şeyleri giyiyir. büyüyorlar işte!!!
Bu arada uzun zamandır giremiyordum, yazılanları okuyunca biraz, ne güzel hala emzirenler var galiba, ben bir yaşına kadar emzirebildim, daha sonra bırakmak zorunda kaldım malesef.
ben de nihayet emzirmeyi bıraktım. yaklaşık 20 gün oldu. en son geldiğimde geceleri emzirip gündüz emzirmeyi bıraktığımı yazmıştım. çocuk gündüz emmeyince gece tok bile olsa sonuna kadar memeyi emmeye kalktı...ben de gece emsirmeyi de kestim. merak edenler için söyliyim. ben bir kaç defa 1 gün 1 gün emzirmeyi bırakıp geri başlamıştım. bu defa kararlı davrandım. ilk gün ortalığı yıktı. 2 gün daha iyiydi.3 . gün daha da iyi...ve bıraktık memeyi.

Maaşallah benim kızım çok güzel konuşuyor.tabi yarım kelimelerimiz de var.şimdiler de herşeye itiraz ediyor.yemicem,giymicem,öpmicem... gibi.en çok yaptığı şeyde istediği olmayınca kendini yere atmak,hatta ilgilenmezsek önümüze geçip yere yatıyor ki görelim diye:)
hmm olumsuz kelimeler söyleyebiliyor. bizimkisi 'isti.yoo' diyor kelimenin gelişinden ve söyleniş şeklinde istiyor mu istemiyor mu diye anlamamız gerekiyor. henüz olumsuzluk eklerimiz belirgin değil. bir de çok sık olmasa da kendini yere atma özelliği bizimkisinde de var. ilgilenmeyince bi yerden sarkıp 'düşüyooooo'diye bağırıyo....bazen minderin üstünden bile düşer gibi yapıyo:1:

Son düzenleme:
herkese merhaba, dilek zaman zaman stres ya da başka dış nedenlerden evde bu tip olumsuzluklar yaşanabiliyor, çok normal, bence eşinin seni beğenmediğini düşünme. o an sinirden bazen biz insanların kontrolu kaybolabiliyor,eşinle bu durumu konuşarak çözebileceğinize inanıyorum. üzülme zaman herşeyin ilacı.

kızlar kabus gibi bir hafta geçirdik...Allah daha beterinden esirgesin:53::53:

pazar günü Nisacık kanepede hoplayıp zıplayıp duruyordu. gözlerimin önünde kanepeden bir düştü gümm!! die kafasının üzerine:53:tüm darbeyi kafaaya aldı, 1 dakka içinde kucaklarımda bayıldı:43: naısl çıldırmadım anlamıyorum, hemen acile attık, film falan çekildi, çok şükür bişeyi çıkmadı amaaaa o gece sabaha kadar nöbet tuttuk başında:26:

derkeeeenn hanfendi bugün deee kocaman bir düğme yuttu. 25 kuruş büyüklüğünde:53: öksüre öksüre bir oldu ama atamadı yuttu!! tabi yine acili boyladık, film çekildi, düğme görülmedi plastik olduğundan, yarın da kaka nöbetimiz var!!!

acilden eve gelirken bir de "annee yuttuuuu öhü öhüü " demez mi cadı:60: güya öksürdüm çıkmadı demek istiyor:76:

geçmiş olsun aybüke çok üzülküm gerçekten
bende çok korkuyorum bizim cadalozda aynısı sürekli zıplama koşturma yavaşı bozuk diyorum artık hep koltuk tepesinde sakince oyuncaklarıyla oynadığını görmedim
bizimkide düşmüştü öyle koltuktan aşağıya tepe üstü ama takla atıı nasıl olduysa allah korudu diyorum sadece alnının ortası morardı nasıl düştüyse anlamadık
allahım korusun hepsini:26:

Back
X