2009 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar bi kaç ay sonra işe başlıycam
göğüs pompası almam lazım
kullanan varsa hangi markayı önerirsiniz?:uhm:

40 gün kabus gibi günler geçirdim bu kayganaların hapsibi ateşe atıp yakmalı anam. Bıktırdı beni oğlanları da birşey demiyor ben bişey söyleyince ne uğraşıyon anamla da demez mi. Bazende düşmanmısın diyor. Kadın benim herşeyim kırdı döktü gevurun malı gibi kullandı herşeyi. Kocamda düşmanmısınız diyor aman sormayın onlar gidince rahatladım valla.

çiğdemcim canım bebekler bizim gerginliğimizi hissediyor ben nezaman sinirli morelim bozuk olsa kızımda ogün huysuz oluyor kaynana sinirlenip sinirini ondan çıkarma canım biraz çık dışarı dolaş değişiklik olsun sana hem sana hem bebeğine yazık canım niye başkası için kendini üzüyorsun:teselli:

bende ayni düsünüyorum :1hug:

günaydın kızlar nerdesiniz yahu sizin bebişler erken kalkmıyor galibakafamçokkarıştı
bizimki sabah 7 dedeimi ayakta valla yeni yeni dalmaya çalışıyo bugün hava çok güzel canım dışarı çıkmak istiyo ama bebekle zor oluyo
çiğdemcim kafana takma bence biraz dışarı çıkmaya çalış inan bende evde bunaldığımda bi dışarı çıkıp gezmek iyi geliyo evde insan kurdukça kuruyo kafasında olmadık şeylere canımızı sıkıyoruz sakın didedende hırsını çıkarma arada bana da geliyo ama üzülüyorum sonra

günaydın kızlar nerdesiniz yahu sizin bebişler erken kalkmıyor galibakafamçokkarıştı
bizimki sabah 7 dedeimi ayakta valla yeni yeni dalmaya çalışıyo bugün hava çok güzel canım dışarı çıkmak istiyo ama bebekle zor oluyo
çiğdemcim kafana takma bence biraz dışarı çıkmaya çalış inan bende evde bunaldığımda bi dışarı çıkıp gezmek iyi geliyo evde insan kurdukça kuruyo kafasında olmadık şeylere canımızı sıkıyoruz sakın didedende hırsını çıkarma arada bana da geliyo ama üzülüyorum sonra

kalkmazmı canım sabah 7 de uyanıyor bizimkide emiyor altı değişiyor sonra bakınırken ben sobaydı evdi uğraşıyorum arada girip buaraya bakıyorum şu anda annem geldi onun kucaında :ecrin_bebek:

günaydın kızlar nasılsınız çiğdem canım üzüldüm ne olur bebeğini al dişarı çık dolaş kaynanaların elinden nedir bu gelinlerin çektiği ya psikolağa git istersen belki senin bile farkına varamadığın noktalar vardır ama bence dinlenmek seni kendine getirir

Kızlar ya kızım parmaĞını emıyor babası da emmıŞ kÜÇÜkken fırsatını bulduĞu zaman elını aĞzına gÖtÜrÜyor Çok tatlı oluyor cokcok emıŞı hoŞuma da gıdıyor ama bır Şeye baĞımlı olması fıkrı hoŞuma gıtmıyor sızce bundan nasıl vazgeÇırebılırım ya da bırakayım emsın mı dÜn doktora soracaktım unutmuŞum

canım emmesinin iyi olmadığını söylüyolar büyükler emzik kullanıyomu sözde emzik emmeyen bebekler parmaklarını emerlermiş o yüzden emzik daha iyi demişti doktor siz emzik vermeseniz oda parmağını emer demişti
beyazbulut benimde kayınveldim iki akşamdır kalıyo rahat ediyorum gece uyuyorum gündüzde sabah 6 7 gibi uyanoyo 9 kadar oyalıyo ondan sonra uyanıyorum ben yoksa uykusuz kalıyorum çok gündüz o uyurken aksiya benimde hiç uykum olmuyo olsada bi sürü iş beni bekliyo

kızlar kaynana mevzusu bendede var hemde öyle böyle değil kadın her akşam bende bebek oldu diye değil 5 senelik evliyim 5 senedir böyle benneyaptımki tama hiçbişeyime karışmaz başımda vıdı vıdı etmez ama sürekli dimizde nereye gitsek oda gelmek istiyor götürmediğimizdede surat asıyor birde utanmadan Çok üzgünüm çoook eşim tek çocuk hala bebekmiş gibi davranıyor geçen gün bana ateşine baksana sevgi bana ateşi varmış gibi geldi dedi bende kızımdan bahsediyo sandım meğer eşim için diyomuş:1shok: allahtan eşim bukonuda çok hassastır gerekirse kalbi kırılır filan demez sert dille uyarırı anne ağzına bakan bi tip olsaydı susucağını hiç sanmıyorum:1closedeyes:bazen benimde zoruma giden şeyler oluyor 15 nisanda işe başlıcam biliyorsunuz akşam konuşuyoruz üzülüyorum çok küçük daha emiyo nasıl olucak bilmiyorum dedim kadın nedese beğenirsiniz çalışınca mama yicek anne sütünün yerini alan mamalar var kaşıkla yedircek (annemden bahsediyor) diyor kızım sen üzülme birşekilde hallederiz olmazsa bende size yardım ederim demedi yaa:oklava:

Kızlar ya kızım parmaĞını emİyor babası da emmİŞ kÜÇÜkken fırsatını bulduĞu zaman elİnİ aĞzına gÖtÜrÜyor Çok tatlı oluyor cokcok emİŞİ hoŞuma da gİdİyor ama bİr Şeye baĞımlı olması fİkrİ hoŞuma gİtmİyor sİzce bundan nasıl vazgeÇİrebİlİrİm ya da bırakayım emsİn mİ dÜn doktora soracaktım unutmuŞum

canım emzik verseniz benim kız emzik kullanıyor geçen gün vermiyim bakalım belki unutur dedim bi baktım elini yakalamış emiyor bende verdim emziğini emzikten vazgeçirmek daha kolay parmak emmeye alışırsa bırakması daha zor olurmuş

ya bnmkıde elını emmeye calısıyo bıde elını komple sokuyo sorada mıdesı kalkıo:)naptıysam emzık ıstemedı nsl alıstırdınız varsa bır yontemı bende verem ya sakınlestırır en azından bıraz yoksa skınlesmek ıcın ben emızk emcem az kaldı bıde sıgaraya tekrar baslamaktan cok korkuyorum bu streste hıc ıstemıyorum cunku

kızlar yaa benim dişim ağrıyor çok kötü dolgum düşmüştü hamileyken şimdi çok kötü ağrımaya başladı napıcam anestezi uygulanabiliyormu? şimdi bana antibiotik yazarsa ben nasıl emziricem kızımı? canan canım sen diş tedavisi olmuştun nasıl tedavi ettiler? ağrımda çok ..

günaydın hanımlar..
çiğdemcim canım nasıl gerilmişsin öyle ya,lütfen yapmam böyle kızların dediği doğru gerçekten bebeişler bizim gerginliğimizi anlıyorlar.ne zaman sinirimi bozan bişey olsa bizimksi bütün gün mızıklıyor,ben sakin olunca oda sakin sakin uyuyor,hatta onunla yavaş tonlarda konuşunca bile etkisi olduğunu farkettim.

kızlar bizimkiside bu aralar elini ağzından çıkarmıyor,ama ben çekmesi için herhangi bişey yapmıyorum bildiğim kadarıyla bu aylarda elini ağzına sokması normalmiş,gelişiminin bi parçası buda kendilerini tanımaya çalışıyorlar.

şirincek canım çok geçmiş olsun,iltihap falan yoksa antibiotikte vermez sanırım,dolgu yapılmasında da bi sakınca yokmuş demişti doktor bana.hatta bende yarın dişlerimi temizletmeye gideceğim ve sanırım bi tane çürük başlangıcı var ilk dolgumu yaptıracağım:(( yarın detaylı sorarım bende doktora senin için ama senin ağrın yarına kadar rahat vermez tabi,tlfnla falan bi sor istersen canım.

denizt bende sibellas gibi medela kullanıyorum lazım olduğunda çokta memnunum.

Kızlar herkese merhaba
Bugün doktora gittim 8 haftam doldu 20 günlük rapor verdi. ama Heyet raporu vermiyor çok üzüldüm 1 ay açığım kalıyor oğluşumu kime bırakcam başıma ağrılar girdi. Çok üzüldüm.
Bu arad sibelin anlattığı aşı varya rotavirüs aşısı bizde yarın yaptıracağız. Yaptıran varmı fiatı yeni zam geldiğinden 142 ama eski fiyatından 130 a veriyor bize eczane. Aklınızda bulunsun yani.

canım keşke 20 günü bianda almasaydın,bana müdür yardımcım her pazartesi 5 günlük rapor al haftasonlarını boşu boşuna harcama demişti.senede 40 gün rapor hakkımız var 5 günlük alırsan 8 hafta eder.kalan 20 gününü bari öyle parça parça al 1 ayı öyle doldur

ya kızlar sizin bebişler kaç dakika emiyo ben bıktım bu memeden düşmüyo hiç yaaa bu arada çiğdemcim aynı stres bende de var şimdi kaynanatörün evindeyiz hamileliğimde bir Allahın kulu arayıp sormadı bebek doğunca kırkı çıkar çıkmaz gelin gelin die tutturdu kendisi hastaneye yatmış beş gün önce eşim dediki hemen gelmeyelim sen iyi ol sonra gelirirz hastaneye sokamayız bebeği hemen tavrını koydu keyfiniz bilir diye bizimkide hurraaa buraya şimdi kayınpeder kayın ve eşime ben bakıyorum çocuk durmuyo mesela evi biraz geç süpürüyorum hemen surat yapıyo pis herif stresten adet oldum daha günüm gelmeden bu sabah oğlan ağlarken bağırdım çocuğa sonra oturdum onla bende ağladım bazen diyorum Allahım al canımı kurtulayım offff offfff

ya kızlar sizin bebişler kaç dakika emiyo ben bıktım bu memeden düşmüyo hiç yaaa bu arada çiğdemcim aynı stres bende de var şimdi kaynanatörün evindeyiz hamileliğimde bir Allahın kulu arayıp sormadı bebek doğunca kırkı çıkar çıkmaz gelin gelin die tutturdu kendisi hastaneye yatmış beş gün önce eşim dediki hemen gelmeyelim sen iyi ol sonra gelirirz hastaneye sokamayız bebeği hemen tavrını koydu keyfiniz bilir diye bizimkide hurraaa buraya şimdi kayınpeder kayın ve eşime ben bakıyorum çocuk durmuyo mesela evi biraz geç süpürüyorum hemen surat yapıyo pis herif stresten adet oldum daha günüm gelmeden bu sabah oğlan ağlarken bağırdım çocuğa sonra oturdum onla bende ağladım bazen diyorum Allahım al canımı kurtulayım offff offfff

ya valla kızlar siz böyle anlatınca bende çok üzülüyorum
bu zamanlarda büyüklerin özellikle kaynanaların bize yardımcı olmaları gerek ama dahada beter strese sokuyorlar
bence tavırlarınızı koyun anlarlar anlamaslarda siz umursamayın
ayrıca şu meme işinden bende bıktım emziğe alıştıramdım bende memede uyuyor yatırıncada uyanıyor:emir_bebek:
göğüslerim çok acıyor senağlama
sürekli ağzında büyüyünce değişirmi acaba

kızlar bu sabah benim oğlan yeşil cıvık su gibi bir kaka yaptı...bizde mi amiplendik nedir???gerçi biz demir damlasına başlamıştık ya doktoru ağır gelmiş olabilir 1-2 gün kesin dedi...malum demir de ishal ya da kabız yapabiliyor..ayrıca dışkının rengini de değiştiriyor..bilmiyorum ki demirden mi amipten mi neden? yarın prof. a götüreceğim işte...ay bu annelik yürek yarası valla..

uye olcaksanız dernek kurcam kızlar KAYKESGELDER acılımını hemen yazam KAYNANASINI KESEN GELİNLER DERNEĞİ aaaa bu ne be aalla alla al oğlunu basına cal dıcen ohhh rahatlıcan hamıleyken bır yudumm su vermedı bnmkı 4 ay geberdım aclıktan esım yemıyo dedıyınde aman yer be bu kadar ustune dusme dıyodu ıs ypamıyorum diye mahsus laf atıodu balkondan esıme genemı temızlık yapıon yatcana yapsın dıye sımdı gelıyo dıdeyi cocuummm dıye bır sevısı var anama kufretse bu kadar koymaz o derece gıcık oluyorum nerden onun cocuğu oluyosa doğuma 4 gun kala esımın tırnağı cekıldı ayak askıda bı geldı gecmıs olsun dedı o kadar karnım burnumda ufuk bana dayanarak tuvalete gıttı geldı telefon ettım annem ılk otobusle geldı sırf ufuk ıcın kendı anasıda fosur fosur yattı ust katta ay toplasam varya yaptıklarını karıyı ılk goruste boğarımda allah sabır verıo ıste yasına hurmetten sesımı cıkarmıyorum ama benı salak sanıyo kendısı
bıde her yanında getırdıgı mısafırın yanında kucamdan cekıp alması yokmu hasta edıyo benı
hepsını yazdım bır kenara bebeğimi sutum yok emzıremıyorum dıye 4 gun kucama vermedıler kendılerı kucaklarında bır allahın kulunun aklına gelmedı annem verdı arada hemen gelıp aldılar kucaa alısmasınmıs allahın belası kendı tutarken alısmıo sankı bunları hıcbır zaman unutmıcam beşiğin basından defalarca ıttı benıbebeğın besıgını sallıyorum dıye kendı sallıcakmıs saatlerce ağladım hastanede en son yalvardım allah askına bebeğın yatagını bıraz cekınde yuzunu gorım dıye ınsan sanırım o durumdayken bısey dusunemıyo sımdı olsa basına yıkarım herkesın odayı ya ben sadece doğurdum anlıcanız o ıse yaradım onların gozunde bende ıse baslayınca kızımı krese verımde gorsun ay tutamıyorum kendımı gene cok yazdım kızlar kusura bakmayın kımseye anlatamıyorum annem dıyorum buyugundur bosver dıyo esıme annatmay kalkıyorum haklısın dıyıp konuyu kapatıyo:çok üzgünüm:

Back
X