2009 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

ayy ne zor sey su kadın olmak cok merak edıyorum erkkeler acaba bır araya geldıklerınde sorunlarından konusuyolarmı yada bızım gıbı herseyı dusunup kendılerıne sorun edıyolarmı gıt bak umrunda dııldır hıcbırının farkında olsa belkı umrunda olcak ama nerdeeee erkek mılletı ıste

asiye canim ben esimi alip pazartesi hem kahvaltiya hemde sicak biseyler icmeye davet edicem
ozaman oturup konuscam ciddi olarak ya kendine düzene sokar yada ben yokum diye
ama tartisarak degil ona destek olarak konusmayi düsünüyorum belki ozaman birbirimizi anlariz
kücük bi cocugu heleki yeni bi dogmus bebegi sadece bu sebebden dolayi babasiz büyütmeye hakkim yok
dayak siddet olsaydi farkli olurdu ama oda yok
neyse canim benim sende esini al disari cikin basbasa gezin yemek yiyin oturun biseyler icin konusun
mutlaka parlicaklar ama biz alttann almaya calisirsak onlarda bizi anlarlar

ben geene konusmaya denicem baska bi cözüm yolu bulamiyorum simdilik
az önce gelmis bana gülerek bekle senle konuscaz dedim kücük cocuk gibi iceri kacti

pazartesi tuan yokken cikicaz disari konuscaz bakalim umarim biraz destek olur iliskimize
sende dene canim bu sekilde umarim umarim biraz anlayisli olurlar

kızlar bişey sorcam şimdi ben oğlumu emziriyorum ama başka hiçbişey vermiyorum
su bile vermiyorum
siz çay humana mamaları falan diyorsunuz benim kafam karıştı
su çay yada herhangi bişey vermem gerekirmi
yardım lütfen kafama takıldı

canancım erkeklerin umursamazlığı çoğumuzda var galiba
sen sinirlenme 40 kere söle istediğin şeyi
evlendikten sonra niye hepsi böyle oluyorki
bakımsız umursamaz önemsemez bencil

emek bnm kız hala ayakta ben uyumasına yardımcı olsun dıye humananın bıtkı cayını aldım ama maalesef ılk denememız cok kotu oldu cok kotu kustu bıdahakı sefere ac karnına denıcem aslında doktorlar suya bıle gerek gormuo rahat ol sen

saol çiğdemcim teşekkür ederim
bu arada muğlada oturuyorsun galiba
ben ünivdeyken muğla milastan çok samimi 3 arkadaşım vardı
güzel yermiş muğla
benim oğlum çoktannnnnn uyudu
rüyasındada dideyi görüyor gülümsüyor çünkü.:)

saolun canlarim sinirlerim biraz daha yumusadi :))
bisikleti alalim ama hergün sen cikicaksin onunla disari dedi simdi bisikletlere bakiyorum :))
yavrusu nasil sevindi anlatamam ya bisiklet diye diye uyudu :))
pazartesi gene cikicaz konusmaya unutmadim :)) eli ayagina tutustu birazcik
oh olsun diye bi sarki varya onu söylüyorum hahaaha

emekbebek canim aslinda mama vermiyorsan suya gerek yok ama havalar cok sicak diye ben genede damaca sularindan veriyorum bikac kasik ...mutlaka pilastik kasik olsun bebekler icin
bugün vermedim su ama hic
d vitamininide unuttum uyandirip versemmi acaba ? cokda güzel uyuyor masallah

hepinize iyi geceler tatli rüyalar

cigdem kis senin cadi ne güzel olmus öyle bayildim elbisesineeeeeeeee
oglusumda cok begendi :)) 41 kere massallahhh kizina

Son düzenleyen: Moderatör:
uyandırma canım bırak güzel güzel uyusun bi gün vermesen bişey olmaz ara sıra bende unutuyorum
tuanında gözü aydın bisikleti geliyor
yavrum ne kadar mutlu olmuştur o şimdi
sabah kalkar kalmaz aklına ilk biziklet gelcek
anne ne zaman alcaz dicek:)

uyandırma canım bırak güzel güzel uyusun bi gün vermesen bişey olmaz ara sıra bende unutuyorum
tuanında gözü aydın bisikleti geliyor
yavrum ne kadar mutlu olmuştur o şimdi
sabah kalkar kalmaz aklına ilk biziklet gelcek
anne ne zaman alcaz dicek:)

sırnaşık şey ondan cok ben heyecanlaniyorum hihoyyyt
ilk bisikleti gördügü ani cok merak ediyorum delikafadulden
benim askim uyaniyor öptüm sizi canim Şeniz

slm milleettt benden erkenci yok galibaaaa,nerelerdesiniz ayolll sizleri çok özledim vallahi sizlerle konuşabilmek için erkenden çıktım bir alışveriş merkezine, oradan bağlandım nete, bebişer iyidir umarım, bizim cadı kocaman oldu, tam bi şişkooooo, 6 kilo 100 gr maşallahhhh cadıcığımaaaa, ço ook sevimli çok tatlı, bebek arabasında gören durudurup bir seviyooorr, hele eczaneye ya da hastaneye götürdüm müü bir bakıyorum birinin kucağında bir bakıyorum başkası almışşş, millet bayılıo ayol kızımaaaa,

slm milleettt benden erkenci yok galibaaaa,nerelerdesiniz ayolll sizleri çok özledim vallahi sizlerle konuşabilmek için erkenden çıktım bir alışveriş merkezine, oradan bağlandım nete, bebişer iyidir umarım, bizim cadı kocaman oldu, tam bi şişkooooo, 6 kilo 100 gr maşallahhhh cadıcığımaaaa, ço ook sevimli çok tatlı, bebek arabasında gören durudurup bir seviyooorr, hele eczaneye ya da hastaneye götürdüm müü bir bakıyorum birinin kucağında bir bakıyorum başkası almışşş, millet bayılıo ayol kızımaaaa,

msallah aybuke buyumus senın cadıda fazla mıncıklatma ama kızını sağlığıda yerındeyse senden aha mutlusu yoktur tombıs tombıs ne sevmlıdır sımdı ben bole samımı anlatmak ıstıyorum bebeğimi herkese bı tutturmus bızımkıler nazar deger dıye agzımı acsam suc oluo gıcık oluyom bılıyoruz nazar kotu bısey ama abartmamak lazım bencehem zaten benımkı duz duvara tırmanır yakında cadının ıcıne kırkı cıktıktan sora canavar gırdı sankı hecc susmuo cenesı gece 3 te yattı sabah 6 da ayakta bıde oturma benı gezdır dıyo bı cırladım sabah sabah zaten kulagımda sorun var herseyı 3 katı duyuyorum bıde kulagımın dıbınde bağrıyo emıyo deme nazar olur uyuyo deme nazar olur uslu deme nazar olur demedımde noldu olcak olan oluyo ıste masallah aybuke kızına allah bebeklerımızı bıze bağıslasın

herkese günaydın arkadaşlarrr ve bebişlere öpücükler

acaba bebeğinin odasını ayıran var mı aranızda merak ettim ben dün ilk defa bebişimi kendi odasında yatırdım. elbette benim için zor oldu her sesinde kalkıp başına gitmek ama bir süre sonra düzene girer diye düşünüyorum. sadece sabah 5 den sonra uyumak istemedi, normalde sepetinde yatarken biraz sallayınca 1 saatlik bir uykuya dalıyordu.

YAA kızlar ben neden kilo veremiyorum yaaa doğumdan sonra sadece 3 kilo verebildim yaaa, o kadar da spor yapıyorum, yok bana mısın demiyor, günde belki de 5 litrre su içiyorum yok ,,!!! sinir oldum yaaa

günaydın hanımlar cok güzel bir saahaba uyandıkk kahvaltımızı da yaptık şimdi kociş ben bebiş gezmelere gidicez hava süperr

kızlar bebekle dışarı çıkarken ne kullanıyosunuz. :emir_bebek:
ben portbebeyle çıkıyorum ama pek rahat olmuyo.
anakucağında ve pusette zaten oturamıyooo
siz napıyosunuz?

aybukecim msnden yazdim sana ama burdan da yaziyim bizde seni cok özledik massallah kizina erken dogdu ama massallah güzel kilo almis
hayatim aman okadar cok su icme Allah korusun cok fazla su ölüme neden olabiliyorr
uff nezaman giriceksin bidaha bilmiyorum umarim bu yaziyi okursun cok su icme hayatim

aman kizlar dikkat edin bende günde 6 litre su iciyordum simdi 3 litreye düsürdüm zar zor bide yanina malt still tee faalan iciyorum öyle günümü geciriyorum

Böbreklerin dışarı atamayacağı kadar çok su içmek, ölümle sonuçlanabilecek zehirlenmelere yol açıyor.

ÖZELLıKLE GRıPLıYKEN DıKKAT

Avustralya'daki Queensland Üniversitesi bilimadamları, her şeyin olduğu gibi su içmenin de fazlasının zararlı olduğunu ortaya çıkarttı.

Araştırmaya göre, özellikle soğuk algınlığı ve bronşit gibi hastalıklar sırasında vücuttaki suyu bağlayan bir hormon salgılanıyor.

ıdrar yoluyla atılamayan su, hiponatremi hastalığına yol açıyor.

BAŞ DÖNMESı ıLE BAŞLIYOR

Kanın fazla sulanması nedeniyle tuz oranının düşmesi olarak açıklanan hastalık, baş dönmesi ve yorgunlukla başlıyor, komaya kadar uzanıyor.

Uzmanlar, "Gripliyken aşırı su içmek felce bile neden olabilir.

Ayrıca, böbreklerin atamayacağı kadar çok su tüketmek toksik etki gösterir. Bu da ölümcül zehirlenmelere yol açar" diyor.

denitz canim biz arabayla cikiyoruz disari ama oturmuyor yatiyor bebek icinde
hani sepetli arabalar varya onlardan var bizde bebek 7. ayliga kadar onu kullanmayi düsünüyorum ben cok hosuma gidiyor

pnomokok asisini yaptiran varmi kizlar aranizda ???
bence oldukca gerekli bi asi ben yaptirmayi düsünüyorum daha tam arastirmadim bugün arastiricam ama bildigim kadariyla 3. aydan itibaren yapiliyor
Tuanada yaptirmayi düsünüyorum yeni cikmis bu asida ozamanlar yoktu

Son yıllarda gündemde olan bir aşıdır. Üzerinde çok spekülasyon yapılmaktadır. Aşının ilk ortaya çıkışı yaşlı, müzmin solunum yolu problemi olanlar, şeker hastaları gibi insanlar için önerilmekteydi. Daha sonraları bazı yöntemler kullanılarak geniş toplum kitleleri aşı olmaya özendirildi, gerekli gibi bir durum oluşturuldu.

Aşının net özelliği şudur. WHO – Dünya Sağlık Örgütü dünyada virüslerin yayılma haritalarını çıkararak, her yıl gelmekte olan sonbahar, kış, ilkbahar döneminde salgınlar yapması olası virüsleri tahmin eder. Bu salgın olasılığı en yüksek olan 3 virüse karşı aşı üretilir.

Aşı yapılan insanlar bu üç çeşit virüse karşı bağışıklanırlar. Fakat insanları hasta eden çok sayıda virüs bulunmaktadır. Bu virüslere karşı bağışık hale gelenlerin başka virüslere de karşı daha dayanıklı olacakları iddia edilmektedir. Fakat kesin olan sadece aşının içersindeki 3 çeşit virüse bağışıklık kazanılır. Bu virusler ağır seyreden ve salgınlarla yapan tipteki griplerin sorumlusudur. Her türlü nezle, soğuk algınlığının sorumlusu değillerdir.

Aşılanan insanlar hiçbir virus enfeksiyonuna yakalanmayacak diye bir beklenti olmamalıdır. ınsanlar bir şekilde virüsle karşılaşıp hasta olmadıklarında bunu anlama şansları yoktur. Ancak hasta olduklarını anlayabilirler. Bu nedenle bazıları “aşı geçen sene işe yaramıştı ama bu sene yaramadı “ derken ne zaman virüsle karşılaşıp hasta oldukları zamanları değil, başka virüsle karşılaşıp hasta oldukları durumları söylemektedirler. Belki aşı işe yaradı dedikleri yıl virüsle hiç karşılaşmadılar ama hasta oldukları yıl belki 10 kez virüsle karşılaştılar, hasta olmadılar fakat bir kez farklı bir virüsle karşılaştılar ve hasta oldular.

Aşının içerdiği virüslere karşı % 90 kadar bir koruyuculuk sağladığı bildirilmektedir.

Özet olarak ben herhangi bir özel sorunu olmayan kişiler aşı olma konusunda fikrimi sorduklarında aşının maliyeti sizi rahatsız etmiyorsa olun diye cevap veriyorum. Aşı bir tedbirdir, sizi bir kez bile grip olmaktan korusa ödediğiniz paraya değer.

Uygulama programı : Erişkinlere ve 8 yaşından büyük çocuklara tek ve tam doz yapılır. Daha önceki yıllarda 6 yaş altındakilere önerilmemekteydi. Daha sonra bu sınır 2 yaşına, şimdi de 6 aya kadar inmiş bulunmaktadır.

Bu konuda bilgiler daha ziyade aşı üreticisi firmalardan gelmektedir. Bu aşılara ait araştırmalar da genellikle aşı firmaları tarafından yapılmakta veya yaptırılmaktadır. Bu sonuçlara şahsen bazen itibar ediyor, bazen de etmiyorum.

Hastalarıma önerirken kendi fikirlerimi de göz önünde bulunduruyorum. Bu nedenle henüz 2-3 yaşın altındaki çocuklara grip aşısı yapılması konusuna pek de sıcak bakmıyorum.

Aşı üreticileri 6 ay ile 3 yaş arasındaki çocuklara ilk kez aşı yapılırken bir ay ara ile 2 kere yarım doz; daha önce aşılanmışlarsa 1 kez yarım doz yapılmasını öneriyorlar. 3 ila 8 yaş arasındaki çocuklara ilk yıl birer ay ara ile 2 kez tam doz, daha önce aşılanmışlarsa 1 kez tam doz yapılır

b]GRıP ve GRıP AŞISI[/b]Grip, Influenza adı verilen bir virus tarafından meydana getirilen, âni olarak 39 °C üzerinde ateş, şiddetli kas ve eklem ağrıları, hâlsizlik, bitkinlik, titreme, baş ağrısı ve kuru öksürük gibi belirtiler ile başlayan bir enfeksiyon hastalığıdır. Daha sonra boğaz ağrısı, burun akıntısı, hapşırma, gözlerin yaşarması ve kanlanması gibi belirtiler eklenir ve bazen de karın ağrısı, bulantı, kusma görülebilir. Hastaları mutlaka 3-7 gün yatağa mahkûm etmektedir
Özellikle çocuklarda, yaşlılarda ve kalp, akciğer, böbrek, şeker gibi kronik hastalığı olan kişilerde çok daha ağır seyretmekte ve ölüme kadar varabilen ciddi sonuçlara yol açmaktadır.
Gripten korunmanın en etkili ve ekonomik yolu aşılanmaktır. Grip aşısı için en uygun zaman da sonbahar aylarıdır. Dünya Sağlık Teşkilâtı'na göre şu kimseler grip aşısı olmalıdır:
- Bronşiyal astım hastaları,
- Kalp ve damar hastalıkları olanlar,
- Şeker gibi kronik hastalığı olanlar,
- Kronik böbrek hastaları,
- 65 yaşından büyük kişiler,
- Bağışıklık sistemi bozulanlar,
- Gripte, 2-3 aylık olan hâmileler,
- Toplu yaşanılan yerlerde kalanlar,
- Sağlık personeli ve görevliler,
- Toplum hizmetinde çalışanlar,
- Sık seyahat edenler,
- ış gücü kaybı olacak olanlar,