2009 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Gripten kaçarken zatürree olmayın

FDA, basit bir gribin hayati risk oluşturacağı kadar düşkün ve yaşlı insanların, astımlı ve kronik bronşitli hastaların, kalp hastaları, kronik böbrek hastaları, şeker hastalığı, AIDS gibi kronik hastalığı olanların grip aşısı olmasında fayda olduğunu söylüyor. Ancak maalesef bu tavsiye halka 'Tüm çocuklar ve herkes aşı olursa iyi olur' şeklinde yansıtılıyor.

Grip aşısı yan etkisi hiç olmayan bir aşı değildir. Gribin hayati tehlikeye neden olabileceği ağır bir kalp hastası için bu riski göze alabiliriz ama sağlam insanların birkaç gün yatmamak için bu riski kabullenmelerini anlayamıyorum.

Çocuklarınıza 'Doktoru özellikle önermedikçe' grip aşısı yaptırmayın. ıçeriğindeki 'Thimerosal' katkı maddesinin cıva içerdiğini ve çocuklar için neuro-nefrotoksik olabileceğini unutmayın.

Aşı yerinde şişlik, kızarıklık ve ağrıya, nadiren de olsa bizzat kendisinin grip benzeri bir hastalığa yol açabileceğini bilin. Bu durumda hırıltılı öksürük, gözde kızarma, ateş ve kas ağrıları ortaya çıkar.

Aşının yumurtaya alerjisi olanlarda ürtiker ve anaflaktik şoka neden olan alerjik reaksiyonlar yapabilir.

Grip aşısının önemli komplikasyonlarından birisi Guillain-BarrÈ sendromudur. Sırt ağrısı, bacaklarda ileri derecede halsizlik ve yürüyememe şikayetleri ile başlar. Birkaç saat veya gün içinde ilerler, sinir sistemini etkilediği için yutma güçlüğü ve nefes darılığına neden olabilir.

Grip aşısına bağlı olarak ortaya çıkan 'zatürree' bildirilmiştir.

hapsirigin o inanilmaz gücü

insanın özelliklerinden biri olan hapşırık. yaklaşık 90 trilyon kan hücresinin kan içerisinde bi akımla sürüklenmesi olayıdır .. bu esnada çıkan güç insan vucudunda tamamen %8 lik bir dilime indirilmiştir.. bilimciler eğer havanın %100 ü insan vucuduna etki yapsaydı bir insanı 4 metre havaya zıplatacak kadar güçlü olduklarını söylüyorlar.. bu nedenle hapşırığını tutup ta felç olan bazı insanların %20 ye varan akımı yaşadıkları.. bu nedenle hapşırığı asla tutmamamız gerektiklerini söylüyorlar.. insan vucudundan geçip beyine giden kanın bir anda pıhtılaşabileceğini açıklayan uzmanlar.. ciğerlerin temizlenmesinde hapşırmanın büyük önemi olduğunu söylüyorlar...

kizlar dogum yaptigim gün hastanedeki doktor ilac alip almadigimi sormustu
evet aslinda guatirim var ilacimi almam gerekti fakat doguma yaklasik3 ay kala ben ilacimi almayi birakmistim doktorum bana gercekten cok kizdi :1no2: ve bebek icin iyi olmadigini söyledi
keske alsaydim cok pismanim ins. bisey olmamistir ya
sidmi emzirirken aliyorum hergün ilacimi etki yapar dimi
ayrica evde kullandigim tuzlarda iyotlu
sizinle paylasiyorum eger ikinci hamileliginizde böyle bisey olursa aman dikkate edin

Tiroit eksikliği zekâyı etkiliyor

Türkiye'de yılda 1 milyon 400 bin anne doğum yapıyor. Gebelik sürecinde anne adayı birçok sorunla karşı karşıya kalabiliyor. Gebelikte çok görülen tiroit eksikliği de bu sorunlardan biri.

Uzmanlara göre Türkiye, dünyada hamileler arasında tiroit sorununa en fazla rastlanan ülkeler arasında. Bu yüzden önem verilmesi gereken bir konu. Araştırmalar her 100 gebenin 2 veya 3'ünde teşhis edilmemiş tiroit yetmezliği bulunduğunu ortaya koyuyor. Bu yetmezlik özellikle kanlarında anti-TPO antikoru yüksek olan gebelerde daha da fazla olup yüzde 15 oranına çıkıyor. Tiroit yetmezliği olan gebelerde düşük riski de artabiliyor. Tiroit bezi az çalışan kadınlarda düşük sayısının gebeliğin 4 ile 6'ıncı ayları arasındaki dönemde dört kat daha fazla olduğu belirlendi.
Annenin tiroit hormonlarının normal olmasının özellikle gebeliğin ilk 3 ayında bebeğin beyin gelişimi için çok önemli bir unsur olduğunu aktaran Endokrinoloji ve Tiroit Uzmanı Prof. Dr. Mete Özata, bebeğin beyin gelişiminin bu ilk 3 ayda anneden göbek kordonu yoluyla gelen tiroit hormonlarına bağlı olduğunu söyledi. Prof. Dr. Özata, "Annede tiroit hormonları az ise bebeğin beyin gelişimi iyi olmamaktadır. Bebeğin vücudundaki tiroit salgısı 12. haftadan sonra başladığından ilk 3 ay büyük önem taşımaktadır." dedi. Yapılan bilimsel çalışmalarda tiroit hormonları düşük bir anneden doğan çocuklarda zeka seviyesinin yüzde 85'in altında olduğunu anlatan Özata, bu çocukların okul başarıları ile arkadaşlarıyla olan ilişkilerin çok düşük olduğunu belirtti. Özata, "Bu nedenle hamile kaldığını öğrenen tüm anne adayları vakit geçirmeden tiroit hormon tetkiklerini yaptırmalıdırlar." ifadesini kullandı.
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Acar Koç ise, "Hamilelik öncesinde veya ilk üç ayda tiroit kontrolü yaptıran kadınlarda hormon eksikliği görülürse destek veriliyor. Zira annedeki tiroit hormonu eksikliği sakat veya geri zekalı çocuk doğumuna neden olabiliyor veya bebekler anne karnında ölebiliyor.'' şeklinde konuştu. Türkiye'de şu anda yeni doğanlarda tiroit taraması yapıldığını da hatırlatan Koç, bebekte böyle bir sorun tespit edilirse tedavisinin yapılabildiğini belirtti.
Öte yandan gebe ve emziren kadınlar iyot ihtiyacını iyotlu tuz yiyerek veya iyot içeren multivitaminler alarak karşılayabiliyor. Bir gebenin günde 200 mikrogram iyot alması gerektiği belirtiliyor. Bu miktardaki iyot multivitamin ilaçlarda bulunan iyot ile sağlanabiliyor. Yine aynı şekilde emziren kadınların ise günde 290 mikrogram iyot alması gerekiyor

Son düzenleyen: Moderatör:
cimcimem merak etme okudum şekerim, biliyorum çok su içmek zararlı, ancak vücudum bu suyu atabiliyor, 20 dakikaya bir vc deyim söylemesi ayıp olmasın, bir de bu suyun belli bir kısmı süte gidiyor biliyorsun, canım ben su içmezsem sütüm az geliyor bu sebeple su içiyorum

pnomokkok aşısına gelince, bu aşı türkiyede yapılması mecburi aşılardan, yani sağlık ocakları bu aşıyı üzretsiz yapıyor, kii ben 2. ayında yaptırdım, rota virüs aşısı özel aşıya giriyor, ben onu yaptırmadım, 3 doz yapılacakmış bu aşı, ve her dozuna 100 lira istediler, biz de yaptırmadık, ama hepatit b aşısını mutlaka yaptıracağız, ücreti ne olursa olsun...

kızlar bebekle dışarı çıkarken ne kullanıyosunuz. :emir_bebek:
ben portbebeyle çıkıyorum ama pek rahat olmuyo.
anakucağında ve pusette zaten oturamıyooo
siz napıyosunuz?

canım senin bebiş daha çok minik, bebek arabasına henüz bindiremezsin sanırım, ben 2. ayında başlamıştım bindirmeye, şimdi fıldır fıldır geziyoruz kızımla...biraz daha idare et anakucağı falan, 2. ayından sonra başlarsın bindirmeye

ben çıktım kılzaaarrr öptüm hepinizi, sizleri çookk seviyorum sizleri ve beişleirnizi öptümm, sizlerden ayrı kalmak sohbet edememek inanın çok zor oluyor

slm canlarım,ay bu çocuk 2 gündür uyumuyor cin gibi ayakta şimdi yatırdım ama mızıl mızıl yatakta pööffff
yine başa dönüoz galiba..neyse tekrar girmeye çalışcam öpüom hepinizi...

kızlar bebekle dışarı çıkarken ne kullanıyosunuz. :emir_bebek:
ben portbebeyle çıkıyorum ama pek rahat olmuyo.
anakucağında ve pusette zaten oturamıyooo
siz napıyosunuz?

Canım ben araba alana kadar kucağımda çıkarıyordum zaten dr.vs için dışarı çıkıyorduk .Ama 1 kez alışveriş merkezine de götürdüm kucağımda :))) şimdi arabyla çıkarıyoruz eğer hala almadıysanız 0 dan itibaren kullanılan arabaları tercih et çok rahat edersin gamyoncuiremsu

Aybüke bugün aklımdan geçtin nerelerde acaba neden hiç görünmüyor diye bir daha ki sefere denk geliriz inşallah .Bu arada maşallah bebeğine

selam kızlar 2-3 gündür girip okuyorum ama yazmaya fırsat bulamıyorum bir türlü
zaten pek evde de durmadık ya
yürüyüşe çıkıyoruz bol bol haftasonu geziyoruz
hava da çok sıcak burada 23-24 derece sıcaklık var
biz yürürken oto koltuğunu pusete takıyoruz onunla geziyoruz ana kucağı gibi bir parça
arabada dururken daha dik duruyor ama puset ayaklarına takınca daha yatık
zaten oğluş gezerken anında uyumaya başlıyor o uyanana kadar geziyoruz sahilde yürüyüp oradan bebek mağazalarını falan dolaşıyoruz

bazılarımızın yine depresyonları gelmiş :))
benim de ara ara oluyor ne yalan söyleyeyim
derdim daha çok kayınpederimle benim laftan anlamıyor imadan anlamıyor
bacağına oğluşu yatırıyor ve olur olmaz zamanda hafif hafif sallıyor çocuk sersemleyip uyumaya başlıyor
uyudu bu yatırın yerine diyor yatırıyoruz
oğlan arada bir normalde uyurken gözünü açıp kafasını sağa sola çevirip uyumaya devam eder ama adam oğluşun gözünün aralandığını görünce uyandı diye kucağına alıyor
çocuk neye uğradığını şaşırıyor
zaten ben uyanmış bile olsa onu sırtüstü çevirip bir süre kendi haline bırakıyorum o kendince iyice gerinip uyanıyor
e paldır küldür kaldırılınca tabi çocuk bi tuhaf oluyor
kaç gecedir uykusu düzene girmeye başlamıştı
maşallah deyin kızlar
gece 12de uyuyup sabah 7,5ta uyanıyordu
akşam onlar gittiler saat 1i geçti çınar uyumadı bir de huzursuzluk yaptı
sonra uyudu bu seferde 6da uyandı çok sinirlendim
bi de demez mi dünyadaki en rahat yer dedesinin kucağı
en rahat ettiği yer orası &#37;&/**""&#233;<>&#163;&#163;#$&#189;$&#189;{{&#189;[
hattaa biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiippppppppppppp
anladınız siz onu
ama bi daha böyle davranırsa söylyeceğim bizi zorla yasak koydurmak zorunda bırakmayın çocuğun düzeni bozuluyor diye
her fırsatta kucağana almaya çalışıyor ve alınca da vermiyor
ay çıldırmamak elde değil valla
görümcem geldi haftasonu için akşam ilk defa görecek oynuycak çınarla adam eve gelir gelmez oturup getirin bakalım dedesinin kucağına oğlunu diye emir veriyor ve görümceme vermiyor
ben en sonunda dedim halası yarın gidecek siz hep buradasınız dedesi al halası sen oğluşu özlem gider diye
adam sadece 5 dak sabretti
çocuğa resmen haciz koyuyor yaaa

ay neyse anlattıkça sinirlendim yine

Son düzenleme:
asiye canim ben esimi alip pazartesi hem kahvaltiya hemde sicak biseyler icmeye davet edicem
ozaman oturup konuscam ciddi olarak ya kendine düzene sokar yada ben yokum diye
ama tartisarak degil ona destek olarak konusmayi düsünüyorum belki ozaman birbirimizi anlariz
kücük bi cocugu heleki yeni bi dogmus bebegi sadece bu sebebden dolayi babasiz büyütmeye hakkim yok
dayak siddet olsaydi farkli olurdu ama oda yok
neyse canim benim sende esini al disari cikin basbasa gezin yemek yiyin oturun biseyler icin konusun
mutlaka parlicaklar ama biz alttann almaya calisirsak onlarda bizi anlarlar

ben geene konusmaya denicem baska bi cözüm yolu bulamiyorum simdilik
az önce gelmis bana gülerek bekle senle konuscaz dedim kücük cocuk gibi iceri kacti

pazartesi tuan yokken cikicaz disari konuscaz bakalim umarim biraz destek olur iliskimize
sende dene canim bu sekilde umarim umarim biraz anlayisli olurlar
haklısın canım şiddet alkol falan olayı olsa düşünmeden o kararı alırdım ama bende bir şans vermeye karar verdim.benim eşim sigara içmez çok bakımlıdır ama bakımı dışarıya evde bunun böyle olduğunu görseler kimse inanmaz.demekki dışardakiler benden daha değerli diye düşünüyorum.neyse bakalım gelişmeleri anlatırım öpüyorum sanada allah kolaylık versin.

özlemcim derinin iyi haberlerini alırız inşallah canım yaa
önemli olan erken müdahale edilmesi farkedilmesi ki bunu siz zaten bilinçli davranışınızla sürekli takip ediyorsunuz
ben en kısa zamanda bu sıkıntıyı atlatacağınıza inanıyorum
ay bu arada diğer tarafa yazacaktım ama neyse buraya yazayım nasılsa okuyacak olan bizleriz yine
derin'in cicilerine bayıldım
yaz gelsin artık da yavrularımız şöyle sere serpe ferah ferah giyinsinler değil mi ama :)

dide gazelin cicilerine de bayıldım valla
her ne kadar zor giyiliyor da olsa pembişler süper yakışmış

ya asiyecim erkekler hep böyle sanırım
bizimki de kapıdan girer girmez eşofmanlarını geçiriveriyor üzerine
sabah giyinip süslenip işe

biraz da hassasız bu dönemde herşey bize batıyor
benim hassaslığım biraz geçmeye başladı gibi
ya da kendimi kandırıyorum :PP

ama artık mükemmel bir tesellimiz var kucağımızda

sağol sibel cim iyi dileklerin için inşallah bakalım yarın ortopedistle randevumuz ordan da kendi dr.una ben internette okuduğum muayeneleri yaptım dün sanki pek bişey yok gibi ama inşşallah bizde çift bezle atlatırız .:1hug:
Benimde kaynanamla zorum allahım dün bir söyledik kıyamet koptu kendi kendimize iş açıyormuşuz ne gerek varmış da usg. çektirmişiz .Bu sabahta çıkmadı aradı nasıl oldu kız varmı bi değişme diyor -tatlicadiarzu- sanki nezle falan da sabah atlattı hey allahım sen sabır ver ......
Elbiseler içi bende sabırsızlanıyorum valla Zara çocuk harika yaaaaa erkekler içinde çok şık şeyler var bir bak istersen çok tatlı şortlar salopetler vardı erkekler içindelikafadulden

Ay birde Derin e eldiven takmadan uyuttum uyanınca törpülerin tırnaklarını diye ay allahım bir uyandı haritaya çevirmiş yüzünü ay bı kız benim zorla hallettik neyse inşallah izleri kalmaz ben kesmeye cesaret edemiyorum hala törpülüyorum :(((

slm arkadaşlar bursada hava çok güzeldi bizde ilk defa alışveriş merkezine gezmeye gittik minnoşum fazla zorluk çıkarmadı güzelce gezdik şimdi ananesine geldik dedesiyle oynuyolar şimdi :))
büyüolar artık yaa çok güzel...

ay özlemcim allah sabır versin
biraz kaba olacak ama bir laf vardır hani cahile laf anlatacağıa deveye hendek atlat diye
ne kadar doğru söylemişler
sanki ortaya çıkartmasanız öyle bir problem yaşamayacaksınız gibi
tövbe tövbe

Ay valla Sibel sonuna kadar haklısın garip bu kadın bir anlatsam yaptıklarını aklınız almaz ay valla .
NıSANNNNN nereye gittiniz çok zevkli dimi bebeklerle gezmek büyüyorlar valla hiç anlamadan ve sizde farkındamısınız kızlar Derin olduktan sonra çok çabuk geçiyor günler bana hiç anlamadan akşam oluyor hiç anlamadan hafta sonu geliyor ve bir hafta sonu klasiği olan görümcemler geliyor :(((((

özlemcim son yazdığın kısma kadar çok iyiydi ama o olmadı :P :)))
ben de geçen eşime aynı şeyi söyledim ya
haftalar ne kadar çabuk geçiveriyor diye

Ay valla Sibel sonuna kadar haklısın garip bu kadın bir anlatsam yaptıklarını aklınız almaz ay valla .
NİSANNNNN nereye gittiniz çok zevkli dimi bebeklerle gezmek büyüyorlar valla hiç anlamadan ve sizde farkındamısınız kızlar Derin olduktan sonra çok çabuk geçiyor günler bana hiç anlamadan akşam oluyor hiç anlamadan hafta sonu geliyor ve bir hafta sonu klasiği olan görümcemler geliyor :(((((

carrefour a gittik çok güzeldi baştan sonra canı sıkıldı ağlamaya başladı hemen döndük kızıma bide çıngırak aldık

Back
X