2009 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

benimde kafam karışık bu konuda ben günde bir kere süt veriyorum
pekmezle içiyor muhallebisi yoğurdunu zaten sütle yapıyordum
ben sütün zeka gerilettiğine inanmıyorum açıkçası koca bir yalan bence
herkes mamamı veriyor çocuğuna benim arkadaşım kızına hep süt verdi
maşallah hiçde geri zekalı değil çokta akıllı ama sürekli sütle beslenme
konusuna takılıyorum vitamin açısından çünki benim kızım hergün sabit meyvasını çorbasını
yiyen bir çocuk değil bazı günler sadece mama içtiği oluyor

aylincim zaten öyle içimden geldiği gibi yapıyorum ..sütte veriyorum mamada sabah sütle büsküvi kaşıkla .sonra muhallebisini de sütle yapıyorum mamada biberonla..benim sözüm dr lara aralarında bi karar verselerde ne zararlı ne deil..bizde bilsek zaten sütün zeka geriliği yaptığına hiç inanmıyorum,bundan 20 -30 sene önce mama mı vardı vardıysada kim alabiliyıodu..bu günün dr ları bilim adamları düşünürleri hep sütle büyümedilermi?

aylincim zaten öyle içimden geldiği gibi yapıyorum ..sütte veriyorum mamada sabah sütle büsküvi kaşıkla .sonra muhallebisini de sütle yapıyorum mamada biberonla..benim sözüm dr lara aralarında bi karar verselerde ne zararlı ne deil..bizde bilsek zaten sütün zeka geriliği yaptığına hiç inanmıyorum,bundan 20 -30 sene önce mama mı vardı vardıysada kim alabiliyıodu..bu günün dr ları bilim adamları düşünürleri hep sütle büyümedilermi?

valla zeka geriliğine bende pek ihtimal vermiyorum..gerçi kızlar eskiden annelerimizin sütleri bol olurmuş..şimdiki gibi ay sütüm yetmedi, gelmedi, emmedi gibi dertler olmazmış...o yüzden 1 yaşından önce inek sütünü biberonla içen eski nesil azdır yani...2-3 yaşına kadar emzirilirmiş çocuklar...gerçi ben anne sütü hiç almamışım annem lavabolara sağmış hep...normal inek sütü + sma mama ile büyümüşüm...allaha şükür gerizekalı değilim ama anemi yim...oldum olası kansızlığım var yani...bilmem ilgisi var mıdır? o yüzden ben şimdilik saf süt vermeye cesaret edemiyorum..keşke sütüm olsaydı da bol bol emzirseydim ama bizim nesilde bir çürüklük mü var nedir %50 mizin sütü ya erken bitti ya bebekleri emmedi falan filan...

Çoğu bebekler yedi aylık olduklarında bazen daha da önce parmak besinlerini yemeğe hem istekli hemde yetenekli durumagelirler (artık parmakları ile nesneleri kavrama yetenekleri gelişir). Bu geçiş yavaştan daha ziyade birden olur. Bebeklerağızlarının içine birilerinden bağımsız besin götürebileceklerini keşfettikleri zaman, ağızlarının içine ustaca sokabilecekleribesinlerin sayısı süratle artar. ılk önceleri bir çok bebek ekmek parçasını yumruğu içine alarak kemirir.Parmaklarını tam kullanamadığı için ekmek onun en rahat tutabileceği besindir. Avuç içinde kalan son besin parçasını yemek biraz sorunyaratabilir ve bu durumu ağlayarak protesto edebilir veya bunu avucundan yere bırakıp yenisini isteyebilir.Başparmak ile işaret parmağı arasında bir cisme pozisyon verip tutmak çoğu bebekte tam olarakdokuz ile onikinci aylararasında gelişir. Ancak bazıları bu beceriyi daha önce kazanır ve besinleri ağzına götürmekte daha erken davranır.Bu beceri kazanılır kazanılmaz bebeğiniz bozuk para yada bezelye, fındık gibi küçük nesneleri ağzına götürebilir ve bunlarnefes borusuna kaçabilir.

Parmak besinlerini idare etmeyi öğrenmek genelde yemek masasında özgür kalmak yolunda ilk atılmış adımdır.ılk parmak besini olmayı hak edecek besinler arasında bebeğin dişetleri arasında dolaştırılıp yutulabilir hale getireceği veyaağız içinde çiğnemeye gerek kalmadan dağılabilen besinler yer alırlar.Bu besinler büyük çoğunlukla çiğnenebilir parçalar halinde kesilmiş olmalıdırlar. ıyi şeçimler arasında saf buğdaydanyapılmış ekmekler veya tostlar, küçük peynir çubuklları, yumuşak muz, armut, şeftali ve kayısı parçaları, yumuşak pişirilmişhavuç, patates, brokoli, yumuşak köfteler, lop pişirilmiş yumurta sarısı ve beyazını yiyebilecek duruma geldiğinde tüm yumurtasayılabilir. Parmak besinlerini vermek için kırılmayan bir tabak üzerinde veya bebeğin beslenme masasının üstüne dört beş parçaserpiştirin ve bebek yedikçe yerlerine yenisini koyun. Diğer yemeklerde olduğu gibi parmak besinleri yalnızca oturan bebeğeverilmelidir. emekleyen yada yürüyen bir bebeğin eline verilmemelidir.Nefes borusuna kaçma tehlikesinden dolayı bebeğinize ağzında erimeyecek dişetleri ile çiğneyemeyeceği veya kolayca nefesborusuna kaçabilecek patlamış mısır, fındık, bezelye, sert et parçaları verilmemelidir.Bebeğin azı dişleri en erken ilk bir yılın sonlarına doğru çıkmaya başlar. Daha önce çıkanlar ısırmak içindir ve çiğnemeyebir katkıları yoktur. Bu nedenle bebeğe gerçek çiğneme gerektiren besinler bu zamandan sonra verilmelidir. bunlarınarasında çiğ elma, diğer sert lifli çiğ sebze ve meyvalar sayılabilir.Yapısı ne olursa olsun bazı besinleri çocuğunuza ne şimdi nede sonra hiç vermemeniz gerekir. Hiçbir besleyici değeriolmayan abur cubur yiyecekler, ilave şeker ve tuz ile hazırlanmış besinler bunlar arasında sayılabilir.

"Bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler" kitabından alınmıştır.

saol tatlim iyim bende nestlecim saol cnm bilgiler icin
ben 2 yasina kadar inek sütü yerine keci sütü vermeyi düsünüyorum
suanda emziriyorum bir yasindan itibaren keci sütüne felan baslariz biz .. suanda ben yogurt vermiyorum hic cnm pekmez peynirde vermiyorum burda doktorlar onlari 1 yasindan sonra öneriyorlar oyüzden yogurt yapilisina süt konularina biraz fransiz kaliyorum :kedi:

kahvalti yaptirmana gerek yok dedi
ayrica emzirdigim icinde bir yasina kadar süt ürünlerinede gerek yok yanliz sebze meyva agirlikli besleniyor balik ,yumurta sarisindan veriyorum ... tuandada baska bi cocuk doktoruna gitmistim oda ayni seyleri söylemisti cnm

kızlar malum bebişler sütünü örtürmüyo bende nette uyku tulumlarına bakıyodum şöle bişey gördüm nasıl acaba örsem örebiliriyim çok hoşuma gitii

çok şekermiş hakikaten...bende özendim ama benim oğluş o kadar deli yatıyor ki çıkar onun içinden..ya da dönüp durucam derken uyanır...ben uzun kollu giydirip yatırıyorum artık...hatta bugün baktım hep parke üzerinde bir de atlet giydirdim içine...

kızlar burda öyle yağmur yağıyorki sağnak
tvde dizi izliyordum bütün kanallar sinyol yok demeye başladı
sabahtan beri yağdı kardelende sürekli mız mızdı ugün sinir ett beni
daha yeni uyudu inşallah uyanmaz başım çok ağrıyor

kızlar malum bebişler sütünü örtürmüyo bende nette uyku tulumlarına bakıyodum şöle bişey gördüm nasıl acaba örsem örebiliriyim çok hoşuma gitii

güzelmiş el becerin varsa örersin benim yokta :))
yanlız kardelende durmaz onun içinde sürekli dönüyor çünki uyurken
ben normal tulum gibi olanlardan alıcam kış için
bende artık uzun kolluyla yatırıyorum kolları buz gibi oluyor serinledi hava

kızlaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr biz tasınıyoruz ev baktık az önce
aynı sitenin içinde ama güney cephe güneş alıyor
şimdiki evim kuzeydi ve kısları donuyorduk resmen ee malum bebişte geldi ve bu evden gitmenin vakti geldi
eve baktık ev şimdiki evim gibi bakımlı ve yapılı kombili duşakabin filan herşeyi var
450 tl idi şimdiki kiram o eve de öyle dediler hayırlısı bakalım

kızlar ben geldiiim
napıyonus
okuyam adım geçmişi bi özet geçn hele diycem ama in cin top oynuyo topikte
katılamıyorum bari olaylardan uzak kalmayım hadi bi özet yazacak kimse yokmuuuuu

bu arada daha taşınamadım
alacağımız ev ipotekli çıktı üstelik tek pürüzde bu değil
üfff neyi çok istesem b.ku çıkıyo zaten
hakkımızda hayırlısı bakalım

naslınız kzlar baya kaynatmıssınız ben butun gun dıdo yla uğrasmaktan vakıt bulup nete bıle gıremıom gırsem bıle pcnın pılı bıtene kadar acık kalıo kndı kapanıo basına oturamıorum cunku dıdo tusları sokme gayretınde bu aralar
sut meslesıne gelınce bende sutle yapmaya calısıorum muhallebısını falan ama bı yıyo bı yemıo normal yoğurdu cok sevrdı artık onuda yemıo huysuz meyve rendesıde yemıo kavonozdakı meyvedende elıne verceksın sapur supur yıcek ole sevıo bızım kız kasıkla yemıo meyvelerı

bız bugun gece ızmıre gıdıorus esım ısten gelınce cıkıcaz yola ınsallah ıyı haberlerle donerım cocuk doktorunun cok ıyı oldugunu soyluorlar umarım hem beslenme sorunumuz hemde enfeksıyon sorunumuz caresını bulur

kızlar dıde ınanılmaz saldırgan tuhaf olan sadece bana saldırıo baskasına kızdıgında bıle bana gırısıo hatun baba dede dıodu sımdı bıde hadı gıbı bı ses cıkarıo bnm kız karnımda az daha dursa sırf cene doğcakmıs
bıde bısı sorcam emeklemıo dıde ama yorganın ustunde cok yer degıstırıo acaba emeklermı yakınlarda nsl gıdıo annamıom bı sekılde yolunu bulmus galıba kendınce

Back
X