• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Şubat Anneleri

kızlar dşim hala ağrıyor.çarşambadan beri çekiyorum.doktorun verdiği antibiyotiği kullanıyorum ancak çok hafif bir ilaç olduğu için öyle hemen iltihap kurumuyor haftaya salı dişimi çektireceğim.20 lik.ama ağrısı geçmiyor.çok şiddetli oluyor...sınav haftası bı iki haftada benim iç,n doa edin arkadaşlar.....
bu arada tatoştan haberi olan var mı.....umarım oda bebeği de iyidir

kızlar ben 12 kilo alarak içinizde hemen hemen en çok kilo alanlardan biriyim şansızlığım daha önceden bahsetmiştim hamileliğime fazla kilolu başlamam.bugün aşı olmaya gittim ya hemşirelerden bir tanesi çok kilo almışsın lafını öyle bir söyledi ki anlatamam biliyorum iyi bir şey değil ama dünyanın sonu da değil açıkçası şimdi diyet yapmaya karar verdim öyle ekmeği şekeri azalt olayı değil bayağı diyet yapacağım 15 gün boyunca et yemeyeceğim tatlı çikolata yok bakalım bir işe yarayacak mı anlayacağınız kendimi kötü hissediyorum
Ya inanmiyorum nasil bu sekil konusan tuhaf insanlarin lafina uyuyosunuz?Benimde bir arkadasim var herkez bana kilo almamissin derken o bana mahvolmussun , yuvarlaniyosun resmen deyip moralimi cok bozdu ama ben onu hic dinlemedim ve dinlemiyecegimde.Bak canim sen siki bir diyet yapip kilo verebilirsin ama acaba arastirdinmi bunun sonuclarinin neler olabilecegini????
Bir kere sadece tatliyi,tuzu ve ekmegi kissan veya azaltsan bu sana yeter kilo vermessende almassin en azindan ilerki aylarinda.Bir hamile kisinin gunluk et tuketmesi lazim ve baligida ayrica tuketmelisin gun icinde.Sen simdi tam bir diyet uygularsan inanki vucudun strese girecek ve bebekten önce vucudun ihtiyaclarini karsilamaya basliyacak ve bebegine hemen hemen hicbirsey gitmiyecek ,bu sekilde bebegin dusuk kilo ile dogacak,Sakin ama sakin doktor kontrolu olmadan diyet felan yapma ve hic bir zaman bir hamilenin ihtiyaci olan demir kaynagi olan eti cikarma gunluk hayatindan.(mesela ben kendim eti fazla sevmem ama bebisim icin her gun tuketmek zorundayim)
Isine burnumu koyuyorum diye dusunebilirsin ama arkadasim ben sadece kendimi rahat hissetmedim senin diyet kararini okuduktan sonra.
Insallah dogru karar verirsin , öptum:1hug:

kızlar bu 20 lik diş ağrısı öldürcek beni dünden beri zonk zonk :(
parça parça çıkıyo ayda bi..
dra gittiğimde tansiyonum heyecandan olmalı her zamanki gibi yüksek çıkmıştı
drumda 10 gün boyunca sağlık ocağında tansiyonumu ölçtürüp not almamı söyledi ve sonra getir bana dedi.. önemliymiş tırstım biraz eczanedekiler doğru ölçemiyomuş..
benimde şeker 150 çıkmıştı sağlık ocağında yaptırmıştım ordaki dr 100 lük yaptırmana gerek yok şekeri kes demişti ve bugün canım acayip şekilde tatlı istiyor ne yapıcam bilmiyorum :(

kızlar ya benim sol bacağımda acayip bi ağrı var daha çok sızlama gibi adım atarken kalçamda sanki et sıkışıyor 2-3 gündür sırt ağrımla beraber bide bu çıktı başıma,bugün doktorumu aramıştım ama ulaşamaıdm doğuma girdiği için sonrada ben uyuyup kalmışım.kontrolüme 2 hafta var ama yarın gidip baktırcam galiba.ya ne egzersiz,ne masaj nede dinlenmek işe yaramıyor çok zorlanıyorum yürüken.sizinde oluyormu böyle yoksa ben ters bi hareket falanı yaptım acaba?

kızlar bugün benim için yorucu bi gündü sabahtan şeker yüklememi yaptırdım öğleden sonrada tetenoz aşımı yaptırdım daha ilk dozunu şeker 50 gram gulıkoz sonuç açlık 79 tokluk 75 çıktı hemşiler iyi olduğunu söyledi yarında doktoruma bildiricem fakat bende geçen aydan beri yine 3 kilo almıştım yanitoplam 9 kilo yediklerimi kısmadım kısamamki sadece dikkat ediyorum ama yinede alıyorum napıyım diyet doktor önermediği sürece yapmam herşeyden yemeğe çalışıyorum biraz fazla kaçırıyorum sanırım bebişlerimiz iyi olsunda kilolarımızı yavaş yavaş veririz çok sinir oluyorum kilo almışsın şişmişsin diyenlere herhalde şişicem yani bebek büyüyo içimizde hiç kiloda alamıycaz öyle çok konuşanları görücem hamile olduklarında çok uzattım
bebişim başın sağolsun allah sizlere ömür versin
ssaslan sevindim bebişinin iyi olmasına

kızlar bu 20 lik diş ağrısı öldürcek beni dünden beri zonk zonk :(
parça parça çıkıyo ayda bi..
dra gittiğimde tansiyonum heyecandan olmalı her zamanki gibi yüksek çıkmıştı
drumda 10 gün boyunca sağlık ocağında tansiyonumu ölçtürüp not almamı söyledi ve sonra getir bana dedi.. önemliymiş tırstım biraz eczanedekiler doğru ölçemiyomuş..
benimde şeker 150 çıkmıştı sağlık ocağında yaptırmıştım ordaki dr 100 lük yaptırmana gerek yok şekeri kes demişti ve bugün canım acayip şekilde tatlı istiyor ne yapıcam bilmiyorum :(

geçmiş olsun canım,ölçtürüyomusun peki tansiyonunu nasıl gidio şimdi? bence şeker sonucunu bide kendi doktoruna sor güzelim.bide çok istediyse canın diabet ürünlerini araşatır bakalım gebelikte sakıncası yoksa onlardan alırsın

burada ailem dışında pek arkadaşım yok evlenmeden öncekilerden bir kaçıyla görüşüyorum sadece..
o yüzden bu forumdaki tüm arkadaşlarım; her an yanımda olup varlıklarınızı hissettirdiğiniz için size çok teşekkür ederim baş sağlığınız içinde ayrıca teşekkür ederim içe atmaktansa konuşup anlatmak rahatlatıyor insanı..

ya bu kilo olayını takmayın kızlar ya ya millet 30 kilo alıyo sadece bizim çevrelerimizdekilere batıyo bizim kilolar ben 52 günde 1 kilo almışım kayınvalideme sorsan 5kilo almışım gözüyle bakıyo bana halbuki sadece göbüşüm büyüdü 6 ayda ve 5 kilo aldım..
drlarda birazda kendilerini düşündükleri için az alın diyolar ne kadar çok alırsak doğumda o kadar uğraşacaklar çünkü..

ya ben hiç takmıyorum aslında kiloyu kilolu hamile kalmadım şuan bile kilom çok değil 9 kilo almama rağmen ama etraftakiler can sıkmak için insanın moralini bozuluyolar bazı insanlar var aman ben 30 kilo aldım bak halime kalmışmı boşverin onları diyo bayılıyorum öyle insanlara biz hamileyiz ve zaten duygusallığımız üst seviyede bide üzerimize gelmeyinnn:enbuyukkk:

bencede kızlarr ya ewet dikkat etmemiz gerekiyor ama streste yapmayalım kilo olayını,stres kilodan daha tehlikeli bizim için.bebişleri kucağımıza alınca inşallah zaten popomuzun üstüne oturamıcaz veririz er geç aldıklarımızıkaydirigubbakcemile4

kızlar aşı olduğunuzda kolunuzda ağrıma falan oldumu sabah baya uyuşuk ağrı gibi oldu ama hala vurulan yer sert ve sızlıyo

geçmiş olsun canım,ölçtürüyomusun peki tansiyonunu nasıl gidio şimdi? bence şeker sonucunu bide kendi doktoruna sor güzelim.bide çok istediyse canın diabet ürünlerini araşatır bakalım gebelikte sakıncası yoksa onlardan alırsın

şekeri falan kestim zaten canım diabet şekeri aldım tatlandırıcı çayada onu kullanıyorum eşim çok şekerli çay içiyor onuda alıştırdım buna..
bisküvi, çikolata falan aldım diabetik ama kesmiyo onlar normal tatlı gibi değiller ot gibi :utangac:
şeker testi gebelik başlangıcında 100 lük yapıldığında bana 176 çıkmıştı o zaman diet demişti eski dr um..
şimdi 50 likte 150 çıktı eğer daha yükselmiş olsaydı 50 likte belli oluyomuş zaten 100 lükte 50 likte yüksek çıkma ihtimali olduğundan net sonuç için yapılıyomuş kafam karışık açıkçası..
yarın başlıcam tansiyonumu ölçtürmeye tetanoz aşımıda olamıyorum diş ağrısı ateş yapıyo aşıda yapıyo çok yükselir diye korkuyorum..
ama yarın yaptırıcam normalde ayın 6 sında olmam gerekiyodu 2. dozu..

kızlar ya benim sol bacağımda acayip bi ağrı var daha çok sızlama gibi adım atarken kalçamda sanki et sıkışıyor 2-3 gündür sırt ağrımla beraber bide bu çıktı başıma,bugün doktorumu aramıştım ama ulaşamaıdm doğuma girdiği için sonrada ben uyuyup kalmışım.kontrolüme 2 hafta var ama yarın gidip baktırcam galiba.ya ne egzersiz,ne masaj nede dinlenmek işe yaramıyor çok zorlanıyorum yürüken.sizinde oluyormu böyle yoksa ben ters bi hareket falanı yaptım acaba?

bendede bir kaç ay önce olmuştu canım aynı şey adım atamıyodum.. berbat sancı giriyodu kalçamın üst tarafından tam belin bitiş noktasında sanki..
şu anda oluyo ama o zamanki gibi değil çok ayakta kalınca oluyo her gittiğimde sorucam dra açıkçası heyecandan unutuyorum bebişi görünce..
sor druna bakalım niye oluyomuş bende merak ettim...

kızlar aşı olduğunuzda kolunuzda ağrıma falan oldumu sabah baya uyuşuk ağrı gibi oldu ama hala vurulan yer sert ve sızlıyo

ewet canımoluyor ağrı,bende de beze oldu kolumda halada brz var.Tetenoz aşısında oluyor hep okulda çocuklarda 2 hafta önce olmuştu onlarında ağrıdı hep.bu arada aşıdan sonra 1 gün banyo yapmamamız gerekiyor biliyosunuz dimi? sebebini bilmiyorum ama bu bütün aşılar için geçerliymiş

kızlar moralim çok bozuk.eşimin en samimi arkadasının nişanlısı vefat etmiş.benimde arkadasımdı.beraber gezmiştik yanyana resimlerimiz var senağlama daha 19 yaşında.3 gün olmuş.kendimi iyi hissetmiyorum.

kızlar moralim çok bozuk.eşimin en samimi arkadasının nişanlısı vefat etmiş.benimde arkadasımdı.beraber gezmiştik yanyana resimlerimiz var senağlama daha 19 yaşında.3 gün olmuş.kendimi iyi hissetmiyorum.

canım ya başınız sağolsun,allah nişanlısına ailesine sabır versin,ölümün yaşlısı genci olmaz ama gerçekten böyle genç kayıpları duyunca insanın içi sızlıyor.Lütfen sen dikkat et kendine canım, bebişine hissettirme üzüntünü emi canım

Başınız sağolsun canım Allah ailesine sevdiklerine sabır versin

canım ya başınız sağolsun,allah nişanlısına ailesine sabır versin,ölümün yaşlısı genci olmaz ama gerçekten böyle genç kayıpları duyunca insanın içi sızlıyor.Lütfen sen dikkat et kendine canım, bebişine hissettirme üzüntünü emi canım

senağlama canım bi tepki veremiyorum aglayamıyorumda eşimin yanında kızıyo.okadar doldum ki.resimlerimize baktım eşim kızdı.3 iyi arkadaslar eşim ve digerleri.gündüz msn de denk geldik ötekiyle konustuk aksama telefon caldırın bişey sölücem dedi.bana sölemiyo üzücü bişey hamilesin ben söliyemem aksama eşime söliceni söledi.aksamı zor ettim eşim gelir gelmez aradık ve bu üzücü haberi verdi eşime.eşim bana söylerken kadar zorlandı ki.nişanlısı varya dedi bende ayrıldılar heralde diye kuruyordum kafamda sabahtan beri.meger dünyadan ayrılmıs arkadasım.allahım ne zor bir durum.ailesinin durumunu düşünemiyorum bile.babasıyla kaza yapmıs arkadasım babası iyiymiş.arkadasım gittisenağlama

Allahım sabır versin.ya şimdi o babanın çektiği ne büyük acıdır,Rabbim korusun bizi böyle acılarla sınamasın.Demircim elden gelen bişiy olmuyor,üzülmemek mümkün değil elbetteki ama önceliğinin bebeğin olduğunu unutma canım.

Allahım sabır versin.ya şimdi o babanın çektiği ne büyük acıdır,Rabbim korusun bizi böyle acılarla sınamasın.Demircim elden gelen bişiy olmuyor,üzülmemek mümkün değil elbetteki ama önceliğinin bebeğin olduğunu unutma canım.

evet haklısın canım.cok üzülmemem gerek ama tv de duydugum ölüm haberlerine bile aglayan biriyim.eşimde çok üzüldü ama bana belli etmiyor.etmemeye calısıyor kızımızı düşün diyip duruyor.bir gün üzülürüm 3 gün 5 gün 1 ay 1 yıl üzülürüm en fazla.ailesine üzülüyorum asıl.dogur büyüt yetiştir allahım bu acıları yaşatmasın kimseye

Back
X