• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 temmuz anne adayları (ARSIV)

Kibele zaten burada soda denilen maden suyu. TR'de o kadar çeşit yok. Tabi büyük marketlere gitmezsen. ABD'de çok çeşidi var. Hatta normal su içmiyorlar gibi birşey.

*Hamilelikte maden suyu içilir mi?
Hamilelik, beslenmeye özellikle dikkat edilmesi gereken bir dönem. İnsan vücudu bebeği besleyebilmek ve gelişmesini sağlamak için normalden daha fazla gıda, sıvı, mineraller ve vitaminlere ihtiyaç duyar. Bu katkıyı doğal yoldan sağlayabilmek için, hamilelikte düzenli olarak maden suyu tüketimi tavsiye edilir.

kibelecim hangi arada bu arastırmaları yapıyosun şaşırıyorum yani hızına:=) haklısın maden suyu ve soda ayrı şeyler..araştırman için teşekkürler canım:1rolleyes:

yani arkadaslar lutfen dikkat edelim. soda ve maden suyu saticilar arasinda da karistirilir. tadlari benzerdir ama tamamen farkli seylerdir. birisi yararlidir. digeri ise tam tersine zararlidir.

ben de mide bulantilarim oldugu zaman 1 tane maden suyu icerim. rahatlar midem. hatta yemekelrden sonra da maden suyu icer kimi mide problemi yasayanlar. alirken de ozellikle bakin uzerine cunku saticilar da bilmedikleri icin maden suyu isteyince soda veriyorlar. farkli seyler.

Kibele zaten burada soda denilen maden suyu. TR'de o kadar çeşit yok. Tabi büyük marketlere gitmezsen. ABD'de çok çeşidi var. Hatta normal su içmiyorlar gibi birşey.

canim benim ben burada da Turk marketten aldigim maden suyunu iciyorum:)
Cunku burada icerik kismini bilmedigimden sparkling water yaziyor ama soda mi maden suyu mu bikmedigim icin Turk markalarini tercih ediyorum.

Yaptigim arastirma da Turk sitesinden zaten. Yani maden suyu soda degildir. aynis ey degildir. Ustte yazdigi gibi ayni sey bilinir. ama degildir. Uyarmak istedim sadece cunku bebegin gelisimi icin sodanin zararli oldugunu biliyorum. hatta eminim.

Geçen balık muhabbeti yapılıyordu. Balığa düşkün olanlar için kısa bir bilgi.

ABD’li bilim adamları, toksik bir metal olan cıva bakımından "zengin" olabilen ton balığının, anne karnındaki bebeğin beyin gelişimini engelleyebileceğini öne sürdü. Bilim adamları, ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA), hamile kadınların ton balığı tüketimi konusunda uyarıda bulunması gerektiğini belirtti.

UZMANLAR, sadece ton balığı yiyenler için bunun haftada 2 kutu, diyet listesinde diğer balıklar da varsa hafta 1 kutu olabileceğini söyledi. FDA, hamilelerin konserve ton balığı, kabuklu deniz mahsulleri ve okyanus balıkları dahil, haftada toplam 336 gram balık tüketebileceğini bildirdi.

kibelecim hangi arada bu arastırmaları yapıyosun şaşırıyorum yani hızına:=) haklısın maden suyu ve soda ayrı şeyler..araştırman için teşekkürler canım:1rolleyes:

Canim rica ederim ne demek. google sagolsin. vallahi dunyayi ayagimiza getirdi. en ufak bir sikintim olsa doktorumu aramak yerine google da arattiriyorum. aaa normamis diyorum:) ya da onemliymis diyorum. teknoloji ne guzel sey.

canim benim ben burada da Turk marketten aldigim maden suyunu iciyorum:)
Cunku burada icerik kismini bilmedigimden sparkling water yaziyor ama soda mi maden suyu mu bikmedigim icin Turk markalarini tercih ediyorum.

Yaptigim arastirma da Turk sitesinden zaten. Yani maden suyu soda degildir. aynis ey degildir. Ustte yazdigi gibi ayni sey bilinir. ama degildir. Uyarmak istedim sadece cunku bebegin gelisimi icin sodanin zararli oldugunu biliyorum. hatta eminim.

Ben hiç soda içmedim hatta görmedim. Acaba hangi markalar soda oluyor biliyor musun?

Geçen balık muhabbeti yapılıyordu. Balığa düşkün olanlar için kısa bir bilgi.

ABD’li bilim adamları, toksik bir metal olan cıva bakımından "zengin" olabilen ton balığının, anne karnındaki bebeğin beyin gelişimini engelleyebileceğini öne sürdü. Bilim adamları, ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA), hamile kadınların ton balığı tüketimi konusunda uyarıda bulunması gerektiğini belirtti.

UZMANLAR, sadece ton balığı yiyenler için bunun haftada 2 kutu, diyet listesinde diğer balıklar da varsa hafta 1 kutu olabileceğini söyledi. FDA, hamilelerin konserve ton balığı, kabuklu deniz mahsulleri ve okyanus balıkları dahil, haftada toplam 336 gram balık tüketebileceğini bildirdi.

Canim marastirman icin cok tesekkurler, bunu ben de duymustum. cok iyi yapmissin yazmakla. cunku bazen abartabiliyoruz zeki olsun bebek diye.

bugun annem de soyledi. balik yiyemiyorsan, balik yagi ic dedi. cok asiri zeki olur bebegin dedi:) dedim asiri zeki olmasin. sonra tutamayiz. normal zeki olsun yeter dedim:)
Sonra Einstein gibi olur da. 10 yasina kadar gerizekeli tanisi konmus zavalli super zeki adama. okuma yazmayi ogrenememis o yasa kadar. ogretmeni cok umitsizmis.

Canim Beypazari var burada. ama Afyon isimli falan birseyler vardi. tam hatirlamiyorum. zaten kosedeki marketlerde falan da uzerinde yazar. maden suyu diye.

yoksa hepsine mi maden suyu yaziyorlar. abooov oyleyse cok kotu...

Internette bakiyorum da meyveliler genelde soda. akmina, fresa, uludag vs. yani oyle yazmislar. uzerlerinde maden suyu mu yaziyor soda mi bak simdi merak ettim.

maden suyu için ben de bebeğin kemik yapısını güçlendirdiğini duymuştum.
bebek daha erken kafasını tutabiliyormuş mesela.daha dik-sert hareketler yapabiliyormuş daha kısa sürede.

canim dedigin gibi simdi bakiyorum da maden suyu ve soda cok farkli seyler iken ikisi internette cogu yerde ayni manada kullanilmis. vallahi bilemeyecegim hangi marka iyi diye.

bu arada belki milyon defa yazdim. cok heyecanliyim yarin ilk kez bebegimi bebek olarak gorecegim. 6+1 de gormustum. kalbi pipti piti atan nokta kadar bir seydi. simdi elleri ayaklari yuzu, gobisi herbirseyi var olmus olacak. coook heyecanliyim. ve korkuyorum.

Ben de merak ettim. Hatta evdekilere baktım. Kızılay zaten kesinlikle maden suyu. Özkaynak vardı bir de onun üstünde de mineralli doğal su yazıyor. Soda değildir herhalde. Bu arada araştırmayı seviyorsun sen de. Bir site buldum. Genelde neler yenmeli içmeli, sağlıklı bebek için ne yapmalı gibi bilgiler var. Vaktin olursa oku istersen.
Daha sağlıklı bebek için - Diyetform.com Türkiye'nin En Güncel Diyet Sitesi

canim dedigin gibi simdi bakiyorum da maden suyu ve soda cok farkli seyler iken ikisi internette cogu yerde ayni manada kullanilmis. vallahi bilemeyecegim hangi marka iyi diye.

bu arada belki milyon defa yazdim. cok heyecanliyim yarin ilk kez bebegimi bebek olarak gorecegim. 6+1 de gormustum. kalbi pipti piti atan nokta kadar bir seydi. simdi elleri ayaklari yuzu, gobisi herbirseyi var olmus olacak. coook heyecanliyim. ve korkuyorum.

Bu gece uyumazsın artık. Ben 2 haftada bir gittiğim halde çok değişmiş görüyordum. Şimdi içinde gerçekten mucize olduğunu göreceksin. Ayyy, keyfini çıkar her dakikanın çünkü senin orada işin zor. Her istediğinde göremediğin için.

maden suyu için ben de bebeğin kemik yapısını güçlendirdiğini duymuştum.
bebek daha erken kafasını tutabiliyormuş mesela.daha dik-sert hareketler yapabiliyormuş daha kısa sürede.

Yerim ben onun kafasını. En son ultrasonda benim bebişin kaval kemiğini ölçtü dr. 2 cm çıktı. Öyle komik ki resmen kemiği net olarak görebiliyorsun. Şimdi ona bakıp bakıp konuşuyorum kendi kendime. Yerim kemiciğini diyorum.

Belli zaten çok zayıfsın. Ben de severim dans etmeyi. Ama kanamam olur diye çok rahat değilim. Korku insanın içine işliyor.

ya kızlar tabikide kilo almak iyi değil ama hayatımızda kaçkere hamile olacağız bence biraz tadını çıkaralım.benim canım hep poaça simit evde yapılan kek falan çekiyor ara ara yiyoorum.tabi onun dışında günlük bir kase yoğurt, kuru incirle ceviz, elma, ayva, nar vb.leriden biri.66 kilo olmuşum 2,5 kilo almışım 16 haftada.tabi benim metabolizmada hızlı biraz
yani kibelecm zayıf kalıcaz diyede hergün salata yiyemeyizki canım sende bukadar takma bebeğinin ve hamişliğinin keyfini çıkar.

bebişlerinin cinseyetini öğrenen annelerde tebrik ederim.bakalım benimde bebeğimle randevum cuma günü bebeğimiz kızmı kesinleşecek.alahım sağlıkla kucağımıza almamızı nasip etsin.

dilaracım benimde kansızlık var ve ferritinim çok düşük ama doktorum hamillerde normal dedi.halsizliğimde çok yok.sen birde başka vitaminlerine baktır folat, magnesiyum, b12 dikkat et canım

Ben de merak ettim. Hatta evdekilere baktım. Kızılay zaten kesinlikle maden suyu. Özkaynak vardı bir de onun üstünde de mineralli doğal su yazıyor. Soda değildir herhalde. Bu arada araştırmayı seviyorsun sen de. Bir site buldum. Genelde neler yenmeli içmeli, sağlıklı bebek için ne yapmalı gibi bilgiler var. Vaktin olursa oku istersen.
Daha sağlıklı bebek için - Diyetform.com Türkiye'nin En Güncel Diyet Sitesi

paylaşımın için sağol canım ben inceledim güzel site...

Back
X