• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 temmuz anne adayları (ARSIV)

Kibele oğluşun olucak bak senin bende senin gibi rüyamda lokma tatlısı gördüm tatlı yiyorum ve severek yiyorum canımcım
Allah sağlıkla hayırlısı ile cinsiyetini öğrenmeni nasip etsin mutlaka söyle emi merak edicem :)

Salata çok yararlı mevsiminde yenen herşey çok yararlı
düşünün rusyada en fazla beyaz lahana ve patattes yenirmiş mevsim sebzesi bunlar olduğu için çok severlermiş çok fazla mevsim dışına çıkmamaya çalışın ben muzu bile kestim görümcem yeme dedi mevsim meyvesi değil dedi ithalde ben pek fazla alma taraftarı değilim zaten

kaydirigubbakcemile4

Canimcim cok tesekkurler yorumun icin. bakalim cinsiyetine benim daha cok var. 19. hafta bitmeden asla soylemiyorlar. randevum 5 matta. o zamna oghrenecegiz. hayirlisi ile su yarinki randevudan yuzumun aki ile ciksaydim. cok korkuyorum. sonra telkin ediyorum kendimi yok diyorum olsa bir sey, ya kanaman olurdu ya sancin... bir sekilde belli ederdi diyorum.

Allah tan bundan sonra 4 haftada bir randevularim. o kadar uzun degil.

bebegime mont almistim. resmini eklerim bugun. ben pek begenmemistim ama arkadasim coook begendi. sakin baskasina verme deyince sanki ben de sevdim. fikirlerinizi alirim...bu arada unisex renkler aliyorum. kirmizi gibi.

kibele cinsiyet için neden 19.hafta ? dr lar 16. haftada söylüyorlar diye biliyorum, çok uzatmış bu sureyi dr un sanki.

Ben soda serbest diye biliyorum. Sonuçta içinde mineral var. Bu arada fazla ton balığı yememek lazım. Haftada 1 defa yeterliymiş.

ipeğimu bana da dr um soda serbest ama abartma demişti, dediğin gibi mineral var ve faydalı.

Tabi. Günde 1 tane içmek mineraller için gerekli diye biliyordum. Ben arada içiyorum. Zaten günde 2 lt su, 2 bardak süt, 1 bardak portakal suyu içince yer kalmıyor sodaya. Bir de mide bulantısı bende hala ara ara abartılı biçimde gelebiliyor. O zamanlarda soda gerçekten iyi geliyor. Siz 1 gün içinde neler yiyosunuz, neler içiyorsunuz merak ediyorum. 4 ayda 4 -5 kilo aldım. Gerçi hastalığım yüzünden 2 günde 1,5 kilo vermişim.

1 gun içinde sabah: kaşarlı tost artı meyveli süt veya ayran
öglen fast food artı ayran
akşam sebze yemeği artı salata varsa çorba+meyve suyu(tatlı çok nadir,tursucuyum ben:=)
yatmaya yakın meyve yiyorum
gunde 6-7 bardak su içiyorum.

umarım öledir ipeğimu, çünkü işyerindekiler bana iyi beslenmediğimi söylüyolar ama bencede bunlar tamamiyle fast food değil.

ben de sodanın zararlı olduğunu sanmıyorum okumuştum zararı yok diye. ben gün de 1 bazen de 2 günde bir içiyorumm.

Kırmızı et yararlı. Köfte yiyebilirisin. Hergün evden sefertası götürecek halin yok herhalde. İlk bana da yediklerin sağlıksız gibi geldi ama kalsiyum alıyorsun, meyve suyu içiyorsun. Sebze yiyorsun. Kırmızı et de yersen daha ne olsun. Sabah yiyebilirsen yumurta faydalı olur belki.

Ablamın hamileyken dr'u günde 2 fincan çay veya kahve veya kola içebilirsin. Soda istediğin kadar içebilirsin ama şişkinlik yapacağı için abartma demişti. Benim dr'da soda içebilirsin dedi. Zaten 3-4 tane içecek halim yok.

evet, akşam 19:30 da evde olup ertesi günün yemeğini düşünecek halim çoğu zaman kalmıyor, eşim sağolsun:=)
sonuçta,demir hapı artı vitamin hapı da alıyorum düzenli olarak..yumurta konusunda malesef sadece hafta sonu yiyebiliyorum ama kendimi zorlıyabilirim sabahları..

arkadaslar buyuk bir yanlis var. maden suyu ile soda farkli seylerdir. doktorlarin onerdigi ise soda degildir. maden suyudur. asagida yaptigim arastirmayi yapistiriyorum.

Maden suyu mu , Soda mi ???

Maden suyu niyetine soda icmeyin! Hazmi kolaylastiran, mide bulantisini onleyen maden suyu, bilinenin aksine soda degil... Gunumuzde bircok insan, sagligimiza faydalari saymakla bitmeyen maden sulari hakkinda yanlis bilgilere sahip. Soda' nin Tansiyon artirici, mideyi tembellige alistiran ve ozellikle kadinlar ve cocuklarin tercih etmemesi gereken bir icecek oldugu biliniyor. Oysa maden sulari, icerdigi karbondioksit gazi sebebi ile hazmi kolaylastirdigi gibi mide bulantisini da engelliyor. icmenin yani sira disaridan uygulandiginda cildin guzellesmesinde etkili oluyor. Bu yuzden uzmanlar, gunde 2 litre kadar su ve maden suyu gibi 'yararli sivi' icilmesini tavsiye ediyor.

Beslenme Uzmani Turgay Kose, yer altindan dogal yollarla cikan, mineral bakimindan zengin maden sulari hakkinda merak edilen sorulari cevapladi:

" Maden suyu ile soda arasindaki fark nedir? "

-Maden suyu, icerdigi tum mineraller ve karbondioksit gazi ile birlikte yer altindaki catlaklardan yol bularak yeryuzune cikar ve tamamen dogaldir. -Soda ise su ve sudan yapilan iceceklere uretim sirasinda karbondioksit gazi basilmasiyla elde edilen ve tamamen 'yapay' olan bir icecektir. Her ikisi de mideyi rahatlatma ozelligine sahiptir, ancak sodanin bundan baska hicbir islevi yoktur. Oysa maden, suyu ayni zamanda dogal bir mineral deposudur.

COCUKLAR DA ICEBILIR

"Cocuklar veya hamileler maden suyu icebilir mi? "

-Maden suyunun bilinen hicbir zarari olmayip, aksine vucuda sayisiz yararlari vardir. Buyume cagindaki cocuklar kalsiyum, demir, cinko, florur gibi minerallere yetiskinlerden daha fazla ihtiyac duyarlar. Bu ihtiyaci karsilamanin en iyi yolu, yeterli miktarda sut ve dogal sulari tuketmekten gecer. Maden suyunun icerdigi kalsiyum kemik yapisinin, florur ise agiz ve dis sagliginin gelismesi icin son derece yararlidir. Hamilelik ise, beslenmenin daha da on plana ciktigi bir donemdir. insan vucudu bebegi besleyebilmek ve gelismesini saglamak icin normalden daha fazla besin, sivi, vitamin ve minerale ihtiyac duyar. Bu katkiyi dogal yoldan saglayabilmek icin, hamilelikte duzenli olarak maden suyu tuketimi tavsiye edilir.

Ben dr değilim ama yediklerin gayet iyi geldi. Kaç kilo aldın? Başka yemek yiyen yok mu? Yediklerimizi karşılaştıralım.

*Hamilelikte maden suyu içilir mi?
Hamilelik, beslenmeye özellikle dikkat edilmesi gereken bir dönem. İnsan vücudu bebeği besleyebilmek ve gelişmesini sağlamak için normalden daha fazla gıda, sıvı, mineraller ve vitaminlere ihtiyaç duyar. Bu katkıyı doğal yoldan sağlayabilmek için, hamilelikte düzenli olarak maden suyu tüketimi tavsiye edilir.

Maden suyu niyetine soda içmeyin
İçilebilir herhangi bir suya karbondioksit eklendiğinde soda yapılmış olur. Maden suyu ise yerin en derin katmanlarından çıkar ve çıkarken geçtiği katmanlardan mineralleride alarak yol alır. Yani maden suyu mineralce zengin iken soda mineral içermez.

Maden suyu, yeraltı sularından elde edilmiş, çözünmüş katı madde içeriği toplam 250 mg/l”den daha az olmayan sulara verilen addır. Çözünmüş mineral tuzları, elementler ve gaz içerirler. Mineralli suları diğer sulardan ayıran özellik, kaynağından elde edildiği anda spesifik miktar ve oranlarda mineraller ve iz elementler içermeleridir. 500 mg/l”den daha az mineral içerenlere düşük mineralli su,1500 mg/l”den daha fazla içerenlere yüksek mineralli su denilmektedir. Maden suyu içinde; bikarbonat, sülfat, klorit, kalsiyum, magnezyum, florit, demir ve sodyum bulundurur. Farklı markalar farklı miktarlarda mineraller içerirler. Bu nedenle marka tercih ederken içeriklerine bakılması gerekir.

İçilebilir nitelikteki herhangi bir suya karbondioksit eklendiğinde soda yapılmış olur. Maden suyu ise yerin en derin katmanlarından çıkar ve yeryüzüne çıkarken geçtikleri katmanlardan mineralleride alarak yol alırlar. Bu durumda maden suyu mineralce çok zengin iken soda mineral içermez.

Maden suyu ve soda, ikisi de mideyi rahatlatma özelliğine sahiptir ancak sodanın bundan başka hiçbir işlevi yoktur oysa maden suyu aynı zamanda doğal bir mineral deposudur. Dolayısıyla tüketilmesi önerilen doğal maden sularıdır ve sodayla maden suyunu ayırt edebilmek için pek çok gıda maddesini alırken yapmamız gerektiği gibi etiket okumak çok önemlidir.

Back
X