2009 temmuz anne adayları (ARSIV)

sağlık ocağında ücretsiz yapıyorlar tam kan sayımını

herkese merhaba arkaslar

gecmısı okudum ve bebek hareketlerı konusunda uzuldugumu anlatmak ıstedım..senağlamasenağlama
bu sayfada duygularımızı,dusuncelerımızı,hıssetıklerımızı paylasıyoruz.ekmegın ustune su serper gıbıde bu duguların uzerıne ara ara bılgılerımızı oğrendıklerımızı paylasıyoruz.ama nedense son zamanlarda tıbbı konuları tartısma sayfası gıbı oldu..burdakı herkesın bır doktoru var herkes doktoruna guvenıyor gebelıgını doktoruyla paylasıyor sadece doktor ve gebe bayan arsında olan ozel ayrı bır ıletsım var herkesın gebelıgı ve doktoru aynı degıl.kıyaslamak asla soz konusu olmamalı..bebek hareketlerı konusunda herkez en erken 16. haftada ve ıkıncı hamılelıgını yasayan annelerde gorulduğu konusunda bılgıye sahıp ve bu konuda mutakıp.kımse bunun aksını idda etmıyor..
pekı sebeb nedır bu konuyu bu kadar uzatan anlamıyorum..arada bır kac kısının bu hareketlerı 15.haftada hıssetmesı anormal bır durummu?mukun degılmı?asla olmuycak bır durummu ?15+6. hafta olmazmı gunu gununemı hıssedılmesı sart yada yasadığım duygunun doğrulunun onaylanmasımı sart..ben doktorumu doktorumda benımı kandıyor? burda ney kanıtlanmaya calısılıyor neden konun kapanmasına ragmen tekrar acılıp ınatla ısrarla uzerıne gıdılıyor..bu durum yuzunden kendımı yalancı gıbı hısedıyorum ve hıc bıse paylasmak ıstemıyorum ıyıce sayfadan sızden gebelığımden uzaklasıyorum..lutfen bu gebelık benım ben yasıyorum ben hıssedıyorum.bunun doğrulugunun terazısı ,saglaması gereken kısı tarafından yapılıyor.burda bunun doğrulunun onaylanmasını degıl paylsılmasını rıca edıyorum..

Maşallah ne ile besliyorsun. Benimki geriye gidiyor. 1 Temmuz'dan yola çıktık. 10 Temmuz'a kadar geldik. Sıkarsam 27.Temmuz'a yetiştirecem.

bende 3 gün ilersiyle basladım gidiyor işte canım. valla normal besleniyorum canım.vitamine bile yeni basladım. bebeğin suyu bolmuş ama dr dedi o sebepten ötürü olabilir.

ay ya bende bebeğimi çok merak ediyorum.nasıl acaba canımcım.sağlıklımı cinsiyeti ne.daha doktora gitmeme 2 hafta var.geçermi 2 hafta

canım ben tetanoz aşısını yaptırdım daha doğrusu yaptırmak zorrunda kalmıştım.8 haftalıkken elimi kesmiştim.dr da bi sorun olmasın diye aşıyı yapmıştı..bende çok ağrı oldu,iki üçgün acıyı çektim.kolumu kaldıramadım ilk gün..yengem geçen sene hamilelik dönemi geçirdi.o aşıyı vurulduğunda ateşlenmişti.2 gün yattı dr çok normak demişti..sadece ateş çok yükselirse gel demişti..38 i geçmemişti yengemin o yüzden dr.gitmemiştik..senbilirsin canım ama önlemde yarar var..

bende 3 gün ilersiyle basladım gidiyor işte canım. valla normal besleniyorum canım.vitamine bile yeni basladım. bebeğin suyu bolmuş ama dr dedi o sebepten ötürü olabilir.

Nasıl yaptıysan tebrik ederim.a.s.
Darısı benim miniciğimin başına. Artık kafasını ölçüyorlar da kurtuldum boyunun sürekli geride çıkmasından. Koca kafalı da benimki. 12. haftadayken 13 haftalık gibi çıkmıştı. Ondan da rahatsız olmuştum.
Neyse artık haftaya enine boyuna ölçüsünü alırım.

Acısını çok sorun etmiyorum da ateşlenmekten korkuyorum. Aşıyı galiba doğumda tetanoz kapma riski olduğu için yapıyorlar değil mi?

ya canım bebeklerin hepsi koca kafalı oluyor zaten:))) iyi işte geri haftalarda çıksaydı daha üzülürdün.
birde ultrasyon aletinde aletine değişiyor ölçümler

bende yarın sabah sağlık ocagına gideyim kayıt yaptırayım bari kızlar aç karnına mı gdiliyo kan sayımı için

ya canım bebeklerin hepsi koca kafalı oluyor zaten:))) iyi işte geri haftalarda çıksaydı daha üzülürdün.
birde ultrasyon aletinde aletine değişiyor ölçümler

Evet bence de aletin kalitesi gerçekten çok farkettiriyor. O yüzden a hafta erken, geç çıkması normal diyorlar. Aman sağlıklı olsunlar da doğunca tosuncuk yaparız sorun değil.

Acısını çok sorun etmiyorum da ateşlenmekten korkuyorum. Aşıyı galiba doğumda tetanoz kapma riski olduğu için yapıyorlar değil mi?

evet canım.doğumda önlem için yapılıyo..doğum bu..bide normal doğum düşünüyorsan nezaman nerede geleceği belli olmaya biliyo.o yüzden nelerle kaşılaşacağımızıda bilemeyiz..şimdiden önlem almakta yarar var bence..inş hepimiz kolay ve rahat bi doğum yaparız canım:1hug:

benim dr umda dedi hata payı oluyor , niye ileri çıktı niye geri çıktı diye şimdi düşünmeyin dedi. özellikle ilk 16 hafta bu sorun yaşanırmış .

evet kan verecekler aç karnına gitsinler sağlık ocağına.idrar tahililide yapılıyor onu unuttum söylemeyi :))

Check-up yapıyorlar desene, ne güzel. Sonuçlar ne zaman çıkıyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…