• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 temmuz anne adayları (ARSIV)

canım en çok da allahıma güveniyorum.
allahım bu kadar olumsuluk varken bebeğimi sağlıkla kucağıma almamı ve o mutluluğu doya doya yaşmamı sağlaycak biliyorum.
şu an öyle ihtiyacım avr ki bebeğimin sağlıklı mutlu ve hayırlı bir bebek oalcağına inanmaya.
çok sağol ilgin için.
hepimiz güzel düşünelim.
minik meleklerimiz içerdie varolma savaşı veriyor.onları ,asla olumsuz düşünceler ile yormayalım.
her zaman pozitif olalım.
onla rminickl bedenleri ile zor ama güzel bir sürteçtler ancak bedenimiz ile ona desek oluruz.
yeme içme gülme eğlenme ve dua ile.
değil mi.
miniğim bazen kığırdıyor hissediyorum.konuşuyorum rahatlıyorum aşkım ile hayatımın aşkı:nazar: o benim

evvvvvet işte bu :lepi: kaydirigubbakcemile5 Şeniz

Ben en son 10 gün önce gittim doktora...
Hamile kaldığım kilodan 1 kilo almışım.........
Doktorum süper dedi gayet iyi ilerliyo kilon dedi...
Bakalım cumartesi günü kaç kilo olmuşum merak ediyorum ve evde tartılmak istemiyorum artık çünkü korkuyorum.........
Sadece doktorda tartılacağım bakalım

bende bir kilo alıp sonra geri veriyorum
drum almalısın diyor
ama ben hafta olarak senden ileriyim belki ondandır
kıyafetlerin de etkiler onu nasıl ayarlıyacaksın

her sabah mutlaka erkenden kalkar 1 kase sütlü k flakes yerım mutlaka!
ögleye dogru guzel bır kahvaltı
1 bardak sıkma portakal suyu
1 bardak açık çay
mutlaka 1 yumurta kayısı kıvamında
domates ve salatalık

saat 4 gibi bir kase çorba 1 dılım ekmek

saat 8 gıbı makarna ve sebze salatası ayran

gece saat 12 gıbı mutlaka koca bır tabak karısık meyve

ayrıca hergun aynı yemeklerı yemıyorum degısebılıyo ama ayran salata kahvaltı meyve asla degısmıyor...

aralarda sureklı su ıcıyorum haftada sadece ben 19 litre damacana bıtırıyorum
ve asla kahve cola enerjı ıceceklerı kesınlıkle agzıma bıle surmuyorum
:nazar:

ve 17 haftalık olduk yalnızca 2 kılo almısımsengözlerimebaksanab

ben her gün saat 7 de kalkıyorum.............
1 ince dilim ekmek.1 ad.domates,1 adet salatalık,1 dilim de peynir le kahvaltı ediyorum...

saat 10 da 1 adet elma yiyorum.............

saat 12 de öğlen yemeği,,,
1 kase çorba ve varsa çk az sebze yemeği....

saat 2,30 gibi 1 adet portakal......

saat 4 gibi 1 adet elma veya kraker tarzı bişeyler..........

saat 19 da akşam yemeği...
ekmek yok az çorba ve az yemek yiyorum...

21 gibi de 1 adet kivi ve 1 tane de muz yiyorum.........

2 günde 1 haşlanmış yumurta ve günde 5-6 adet te ceviz muhakkak yiyorum............

işte benim beslenme düzenim bu..........

çok özel zamanlar haricinde börek,pasta hamurişi,kahve,kola,ve nişastalı yıyecekleri çıkardım hayatımdan...

ama 15-20 günde bir nadirende olsa çok az yiyorum tabi pasta börek..özellikle de annemlere gidince...

birde haftada 2 gün akşamları hiç yemek yemiyorum sadece 1 büyük kase salata hazırlayıp yiyorum..bu da fiks olmaya başladı...

10 günde 1 de balık yemeğe gidiyoruz.....

sizler nasıl besleniyorsunuz

cnm hayran kaldım valla beslenmene bende ilk aylarda çok kilo kaybettim ama 16. haftadan sonra iştahım açıldı kendime engel olamıyorum ekmek yemeden doymam imkansız aniden acıkıyorum ve yemeğim hazır olana kadar açlıktan ağlamak istiyorum benneyaptımki keşke bende senin gibi düzenli beslenebilsem:1no2:

Beyaz melek maşallah sana ekmeksiz nasıl yaşıyosun bende bazen simit poaça evde yapamadıysam kahvaltıyı yiyorum ama.zaten mide bulantım az az devam ettiği için ekmek türü çok iyi geliyor.günde 6 dilim ekmek yiyorumdur.ama ben diyetisyenime sorduğumdada normalde 12oo kalori alıyordum hamileyken ondan biraz daha fazla almak gerekiyormuş.sende dr ula bir görüş.
Kızlar birde kepek ekmeği yemeyin derim kansızlık yapıyor çünkü.köy ekmeği yiyebilirsiniz.

ekmege asla sınır tanımam ne kadar ıstersem o kadar yerım kılomda gayet yerınde ılk hamılelımde 7 ay boyunca yalnızca 5 kılo almıstım kısıden kısıye degısıyo demekkı

detalı ultrason ile ilgili yazıyı okudum canım .çok teşekkürler.
benhaftaya gideceğim galiba .
ama içim kötü oldu.
bu kadar çok şey bilince insanın aklını olumsuz düşüncelerden arındırması zor oluyor.
ama ben tövbe allahım diyorum ve iyi düşünmeye çalışıyorum.hepimzi için

Canım ben içini karartmak için yazıyı atmadım bilgi amaçlı olsun diye atmıştım gittiğimizde nelerine bakılacağını bilelim diye
sen kalbini ferah tut canım bu güselliğin keyfine var Allahın izniyle kötü hiç birşey olmayacak canım :Saruboceq:

buda dr verdiği kitapçıktan

sabah kahvaltısı
1bardak süt
2kibrit kutusu peynir
1 yumurta 1 dlim ekmek

öğle yemeği

1 porsiyon et ızgara yada haşlama 200 gr
1 porsiyon sebze
yarım bardak yoğurt

1saat sonra meyve

akşam üzere 1 bar süt

akşam yemeği
1porsiyon et yada balık
1por sebze
1 dilim ekmek
meyve suyu yemekten 1 saat sonra

her hafta düzenli tartılın aç ve giyinmeden
ayda ort 1 kilo almaya çalışın vucut 9-14 arası kilo olması gerekir
ancak ilk üç aylık gelişimde hiç kilo artışı gerekmediğinide unutmayın

gebelikte zararlı besinler
tatlı şekerlemeler
alkol
gazlı içecekler
kızartmalar
günde 3 bardaktan fazla çay kahve
aşırı yemek yemek
tuz un miktarıda azaltılmalı

Yedikleriniz yazmışsın kızalr masallah çok düzenli besleniyorsunuz.
Ben canım ne cekiyorsa yiyorum zararlı şeyler dışında. Günde de 1 avuç ceviz yiyp 1 bardak sütt içiyorum .ve 1 kilo aldım şimdiye kadar .

Beyaz melek maşallah sana ekmeksiz nasıl yaşıyosun bende bazen simit poaça evde yapamadıysam kahvaltıyı yiyorum ama.zaten mide bulantım az az devam ettiği için ekmek türü çok iyi geliyor.günde 6 dilim ekmek yiyorumdur.ama ben diyetisyenime sorduğumdada normalde 12oo kalori alıyordum hamileyken ondan biraz daha fazla almak gerekiyormuş.sende dr ula bir görüş.
Kızlar birde kepek ekmeği yemeyin derim kansızlık yapıyor çünkü.köy ekmeği yiyebilirsiniz.
CANIM BEN ZATEN NORMALDEDE PEK EKMEK YEMEZDİM SEVMİYORUM...

ekmege asla sınır tanımam ne kadar ıstersem o kadar yerım kılomda gayet yerınde ılk hamılelımde 7 ay boyunca yalnızca 5 kılo almıstım kısıden kısıye degısıyo demekkı

AYY CANIM SÜPERMİŞ YA 7 AYDA 5 KİLO
BUNUN SIRRI NEdelikafadulden

YA ASLINDA KİLO BİRAZ DA YAPI MESELESİ:lepi:

selam kızlar

yemek düzeninden bahsetmişsiniz :) bende anlatayım ama ben kilo alıyorum yapacak bişi yok moralimi bozmamaya gayret ediyorum

saat 8.15 : ii bardak su ile haplar alınıyor

saat 8.30 :kepekli tost ekmeğinden chedar peynirli(daha çok kalsiyum varmış) ve kaşarlı tost, bir bardak taze sıkılmış portakal suyu

saat 10.00 : 2 ad kuru kayısı , 2-3 adet ceviz

saat 12.30-13.30 : öğle yemeği bir porsiyon sebze yemeği bir dilim ekmek ,
yemek gelmemişse iki lahmacun veya bir dürüm (çok nadir ayda 2 veya 3 günü geçmez)

saat 16.00- 17.00 : 2 ad kuru kayısı , 2-3 ad ceviz

saat 19.30-20.20 : akşam yemeği bir porsiyon sebze , salata yada balık , deniz mahsulleri salata

bundan sonra çok nadir olarak mısır. tatlı hiç yok makarna pilav hiç yok günde 2,5 - 3litre su içiyorum buna rağmen ben 5 kilo aldım :)) hata nerde bilemiyorum :((

aa pardon birde geceleri bir yatmadan nce bir adet incir yiyorum birde gün içinde bi kakolu süt ve iki bardak ayran kesinlikle var

cnm hayran kaldım valla beslenmene bende ilk aylarda çok kilo kaybettim ama 16. haftadan sonra iştahım açıldı kendime engel olamıyorum ekmek yemeden doymam imkansız aniden acıkıyorum ve yemeğim hazır olana kadar açlıktan ağlamak istiyorum benneyaptımki keşke bende senin gibi düzenli beslenebilsem:1no2:

CANIM BENİM İİLK AYDAN İTİBAREN HİÇ BULANTIM OLMADI O YÜZDEN PEK KKİLO VERMEDİM AMA ALMADIMDA...
ACIKTIKÇA ELMA YİYİP BASTIRIYORUM AÇLIĞIMI.........
SAĞLIK OLSUN DA:lepi:

birde çalışan annelerin daha az kilo alacağını düşünüyorum..
Daha düzenli ve daha hareketli yaşadıkları için.........

Kış ortası şimdi canım ne istedi bilemezdiniz....
Dondurma....................
Yesem hasta olurmuyum sizce ya çok istedi canım...........

kızlar 19 haftalik hamileyim bebeyimin suyu bulanık dedi doktor ilaclar verdi ya bu sorunu yasayan ve ya duyan biri varmi yorumlarinizi bekliyorum ne olur CADIARZU

Back
X