2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

ehe yaramazlıklardan bahsediliş gülmeden bide paylaşim yapmadan geçemedim benimkide çok yaramaz çünkü.bende aklıma gelen ilk yaramazlı anlatim hemen.aynı sizinkiler gibi geçende sessiz sesi çıkmı hiç bi bakim dedim sen yatak odasına git ağzı açık kremi çekmecen bul ki oda üst gözdeydi nasıl aldı hayret ettim kapağı kırılmıştı.onu al sen gardolabın aynasına doldur ellerinle de bulaştı offf offf nasıl keyifli oynuyo içeri girdim elini ağzına kapadı aaaaaa diyor bide.kızmadım artık benimde gülesim geldi normalde kızardım odadan çıkardım sildimm aynayı napim :D
bu yaramazlık daha bitanesi bisürü var aklıma geldikçe yazarım.optüm herkesi.

Merhabalar bir konu hakkında bilginizi alabilirmiyim hiç başınıza geldimi. Kızım üşüttü burun akıntısı ve öksürük . ama öksürük bir türlü geçmiyor. boğazdan sanki. tıkalı öksürük. öksürürken zor öksürüyor boğulacak gibi oluyor. gece de çok uyanıyor. boğazından hırıltı geliyor. Ne yapabilirim. Siz ilaç olarak ne veriyorsunuz. Böyle bir şey başınıza geldimi acaba. doktorumuz burda yok haftaya geliyor. başka bir doktora götüürsem mi acaba
geçmiş olsun doktora göster muhakkak ...ılık ıhlamur ver içine kaynatırken elma kabuğuyla beraber kes at limon at ılık ılık içir ayva varsa çekirdeğinide koyabilirsin ayvanın yaprağı öksürüğe iyimiş ama mevsimi değil sonbaharda toplamak lazım .. bid karaturbu az içini oy altındanda az bişey kes içine bal koy bi gece beklet sabah içir oda iyi geliyormuş ..
Yaramazlıkları çok komik. Ne zaman sesleri kesilse kesin bişey yapıyor buluyoruz hepimiz. Benim kız uslu ama o da fazla sessizse kesin bişeyler karıştırıyordur. Yakında bilgisayarı bozacak. Seri olarak açıp kapıyor aletin kafası karışıyor.
Tuvalet eğitimi ile ilgili bir kitap buldum kızlar. Bay Bay Bezim diye. Enteresan yorumlar var. Birinin çocuğu 3 günde, birinin 1 günde bezini bırakmış. Ne kerameti var diyerek sipariş verdim ama 2 gündür gelmedi. İsterseniz sizler de bir bakın. Belki faydası olur.
zaten ne zaman ses yok bişey karıştırıyo hınzır bu günde cd almış eline bilgisayar kasasına yerleştirmeye çalışmış bakmış olmuyo cd koyulan yerin kapağını kırıp içine atmış bütün gün onu çıkarmaya çalıştı ama nafile akşamda babaya bi anlatıyorki sanki kendi yapmamış ...
Ay Allah korumuş canım.Kafasına falan düşürürde bilg.kasasını.Gözünün önünden ayırmaya gelmiyor inan bu yaramaslarııı
Bizimkide sabah biz uyurken kalkıp mutfağa gitmiş.Eşimin sigara paketinden bir tane sigara almış püf püf yapıyor ağzında.Diğerlerinide kırmış.Bu çocuğun sesi çıkmıyor bir bakayım dedim usulca.Güzelce oturmuş sandalyeye sigarayla oynuyor..Eşimede kızdım ortalık yere koyma paketi diye kaç defa uyardım.....

kasa yerde duruyodu yanı başımda yapacağını yapıyor işte .. benimki olsa püfletmek yerine yerdi ne bulursa ağzında bi tadına bakıyor önce ..

Son düzenleme:
Merhabalar bir konu hakkında bilginizi alabilirmiyim hiç başınıza geldimi. Kızım üşüttü burun akıntısı ve öksürük . ama öksürük bir türlü geçmiyor. boğazdan sanki. tıkalı öksürük. öksürürken zor öksürüyor boğulacak gibi oluyor. gece de çok uyanıyor. boğazından hırıltı geliyor. Ne yapabilirim. Siz ilaç olarak ne veriyorsunuz. Böyle bir şey başınıza geldimi acaba. doktorumuz burda yok haftaya geliyor. başka bir doktora götüürsem mi acaba

canım arkadaşlarda yazmış bitkisel yöntemleri yapmanda fayda var.ama bence sen bir an önce doktora götür bekletmeden..
kışa girerken kızımda da olmuştu o geçmeyen öksürük.assit diye bi şurup vermişti doktor.balgamı atmasını sağlıyo şurup.bir hafta geçmeden bitmişti öksürüğümüz..
geçmiş olsun tekrar..

Merhaba,
Hasta kuzucuklara geçmiş olsun. Hemencik toparlasınlar üzmesinler annişlerini.
Ben henüz doğurmadım ama bu 1-2 gün içinde doğururum herhalde. Çok vakit kalmadı. Cumartesi kontrolde suyu, plasentası iyi çıktı ama artık doğursam iyi olur. Kilosu 3700 gr olmuş. Boyu 50 cm. Biraz daha durursa sezeryan olmak zorunda kalacağım diye korkuyorum. Zaten 19.Nisan'a kalırsa gelecek sömestr ilkokula yazdırırım bu gidişle.:66:
kih kih kih hayırlısı ile inşallah canım...eşim de doktora bebek dişleri ile doğacak ayşe hanım ne zaman gelecek benim kızım demişti :)))

deniz telefonumu evin içinde kaybetti :(((( hiçde oralı olmuyo soruyoruz cevap vermiyo zaten benim teli beğenmiyordu babasınınkini istiyordu benimki alışık diye tutturursa veriyordum eline ama bu sefer ben vermeden almış afacan yok ortada çöpe bile baktık hatta dışardaki konteynırı bile karıştırdık görevliyle yok yok hiç etti zıpırcann
bulaşık makinesi,çamaşır makinesi..hadi biz desek neyse sen bide tecrübelisin cık cık cık hiç yakıştıramadım :1:

Canım bebişine kocaman bir maşallah gayet sağlıklı bir paşa:nazar:..ya zaman ne çabuk geçmiş tabi bu bizim için senin için daha yavaş geçmiş olabilir..inşaallah normal doğum yaparsın canım...ben 39+4 de yapmıştım..huri de 40.haftayı geçmişti seninki gelir bir kaç güne inşaallah.Allah yardımcın olsun.
ay hatırlatma kuzum yaaaa,neydi o öyle hergün bana diyordunuz,pergel gibi geziyordum ha doğurdum ha doğurucam :1::1:
ama bu yazıyı okuyanlar kanmasın lütfen,gece suyum geldi ben burdan haber veriyorum "kızlar suyum geldi" diye:1: sabah 5de doğurdum...aynı günün gecesi de "evdeyim doğurdum nabersiniz?" diye yine yazı yazdım yahuuuu :1:

Yaramazlıkları çok komik. Ne zaman sesleri kesilse kesin bişey yapıyor buluyoruz hepimiz. Benim kız uslu ama o da fazla sessizse kesin bişeyler karıştırıyordur. Yakında bilgisayarı bozacak. Seri olarak açıp kapıyor aletin kafası karışıyor.
Tuvalet eğitimi ile ilgili bir kitap buldum kızlar. Bay Bay Bezim diye. Enteresan yorumlar var. Birinin çocuğu 3 günde, birinin 1 günde bezini bırakmış. Ne kerameti var diyerek sipariş verdim ama 2 gündür gelmedi. İsterseniz sizler de bir bakın. Belki faydası olur.
sen diyosan hemen bakarım salı günü mecidiyeköydeyim nt de kesin vardır :23:

kih kih kih hayırlısı ile inşallah canım...eşim de doktora bebek dişleri ile doğacak ayşe hanım ne zaman gelecek benim kızım demişti :)))

bulaşık makinesi,çamaşır makinesi..hadi biz desek neyse sen bide tecrübelisin cık cık cık hiç yakıştıramadım :1:

ay hatırlatma kuzum yaaaa,neydi o öyle hergün bana diyordunuz,pergel gibi geziyordum ha doğurdum ha doğurucam :1::1:
ama bu yazıyı okuyanlar kanmasın lütfen,gece suyum geldi ben burdan haber veriyorum "kızlar suyum geldi" diye:1: sabah 5de doğurdum...aynı günün gecesi de "evdeyim doğurdum nabersiniz?" diye yine yazı yazdım yahuuuu :1:

sen diyosan hemen bakarım salı günü mecidiyeköydeyim nt de kesin vardır :23:

Ah canım benim. İnşallah güzel bir kitaptır hala gelen giden yok ama???? Kız yoksa 24 TL sipariş vermiştim dolandırıldım mı? Eğer öyleyse bunlar dolandıcının ucuzudur.

Doğum konusunda senin maşallahın var canım. Ben normal doğurayım da helak olmaya razıyım dermişim. İpek'te epidural verdikleri için karnıma çok bastırdılar. Hatta bir ara kemiklerimi kıracaklar sandım ıkınmanın ortasında "durun durun, kaburgalarımı kıracaksınız" dedim de güldüler. Ama doğumdan 15 gün sonrasına kadar nefes alırken, oturup kalkarken, yemek yerken ağladım resmen. 1 hafta oturarak uyudum. Çok berbattı. Bu sefer hayırlısı ne ise o olsun diyorum.
Bu arada yarın kontrolüm var. Ne olurdu muayenesiz doğursaydım. İlla parmaklatacam kendimi. :30:
Orada çıkar ak koyun kara koyun. :emir_bebek:

kıslaaarrr duyduk duymadık demeyin :3:
H A M İ L E Y İ M :nazar:
:49:

Son düzenleme:
:62:tebrik ederim canım allah tamamına erdirsin inşallah kolay çok kolay bir hamilelik olur inşallah bak bu sefer hiç üzmüycek seni annesi güzel düşünelim güzel gelişsin olaylar demi ama tatlım benim hayırlısıyla kucagına aldıgın günleride görürüz:66::46::79:

ipegimu hdi bakalım güzelim maşallah paşamız çok güzel gelişmiş geriye sayım başladı he baak zamanında doguramayanlar arasında bende varım 40 haftayı devirmiştim ama ben bekleyemedim daha fazla zaten sıpanın gelecegide yoktu zati ne açılmam oldu ne sancım nası hamileydim anlamamıştı dr bile:1:biz çok kaynaşmıştık oglumla yaa ondan :1:malesef sezoşa geçti dogum işi iyikide ogun karar vermişim diyorum kağan dogduktan kısa bi süre sonra kaka yaptı rabbim en iyi kararı verdiriyor kolay dogumlar diliyotum güzelim inşallah:21:

ipegimu hdi bakalım güzelim maşallah paşamız çok güzel gelişmiş geriye sayım başladı he baak zamanında doguramayanlar arasında bende varım 40 haftayı devirmiştim ama ben bekleyemedim daha fazla zaten sıpanın gelecegide yoktu zati ne açılmam oldu ne sancım nası hamileydim anlamamıştı dr bile:1:biz çok kaynaşmıştık oglumla yaa ondan :1:malesef sezoşa geçti dogum işi iyikide ogun karar vermişim diyorum kağan dogduktan kısa bi süre sonra kaka yaptı rabbim en iyi kararı verdiriyor kolay dogumlar diliyotum güzelim inşallah:21:

şu kaka yapma olayını bana anlatsana dilek ,yani bebek 9 ay kaka yapmıyor da doğuma yakın mı kaka yapıyor içerde,araştırırımda şimdi uğraştırma ,sen anlat bana :1:

Ben de 40'ı bulacam galiba.

Evetttt cumartesi kontroldeydik. Kilo 4+ olduğu için ultrason bile ölçemedi.
Kafa da kocaman maşallah. Boyuna şaşkınlıktan bakamadım. Suyu ve plesantası gayet iyi.
Kireçlenme falan yok. Açılma 0,5cm o da İpek'ten kalmaymış.
Kanala yerleşme gibi bişeyi aklından bile geçirmiyor herhalde çünkü kafasını karnımın soluna yaslamış. Yani Arda bey gelmeyecek galiba.
Bu hafta sonuna kadar beklemedeyiz. İkinci çocuklar sancı ile birlikte kanala girip doğabilirmiş.
Eğer doğmazsa o zaman suni sancı verip 4 cm'e kadar bekleyecekler. Sonra epidural takarız dedi dr'um. 40 haftayı geçirmek istemiyor kaka falan yapar diye. Ben de istemem zaten. Eğer normal gelmezse sezeryan olacağım maalesef.
Muayene de etti. Bebeğin kafasını elledi. İçimde ittirdi. O kadar yakınsa neden çıkmıyor bu dedim. Kanal küçük kafa büyükse orada kalır dedi dr.

kıslaaarrr duyduk duymadık demeyin :3:
H A M İ L E Y İ M :nazar:
:49:
hadi gözün aydın canım.Oğluna kardeşgeliyor.Sağlıklı ve kolay hamilelik geçirip bebişini kucağına alırsın inşaallah.
Kafa da kocaman maşallah. Boyuna şaşkınlıktan bakamadım. Suyu ve plesantası gayet iyi.
Kanala yerleşme gibi bişeyi aklından bile geçirmiyor herhalde çünkü kafasını karnımın soluna yaslamış. Yani Arda bey gelmeyecek galiba.
Bu hafta sonuna kadar beklemedeyiz. İkinci çocuklar sancı ile birlikte kanala girip doğabilirmiş.
Eğer doğmazsa o zaman suni sancı verip 4 cm'e kadar bekleyecekler. Sonra epidural takarız dedi dr'um. 40 haftayı geçirmek istemiyor kaka falan yapar diye. Ben de istemem zaten. Eğer normal gelmezse sezeryan olacağım maalesef.
Muayene de etti. Bebeğin kafasını elledi. İçimde ittirdi. O kadar yakınsa neden çıkmıyor bu dedim. Kanal küçük kafa büyükse orada kalır dedi dr.
Arda beyin keyfi yerinde yediği önünde yemediği arkasında neden gelsin:)Sağlıklı gelsin inşaallah.sen ve oğlun sağlıklı olun hakkında hayırlısı canım normal ya da sezeryan.

maşallah canım. paşanın keyfi yerinde...
yan gelip yatıyor baksana .... yata yata bayada büyümüş...
inşallah doğum kolay olur canım malum paşanın bayutlar büyükçee :52:

tosuna bak hele sen yaaa,gel artık arda bey merakla bekliyoruz seni...

bu arada canını sıkma canım inşallah İpekte olduğu gibi zorluk çekmezsin,birde sezeryanı denemiş olursun hem herşeye hazırlıklı olmak lazım sağlıkla al inşallah kucağına....

slm kızlar.
kızıma su çiçeği aşısı yaptırıcam da.
nette araştırdım 2 marka varmış. varilrix ve okavax diye iki farklı aşı yani.
siz yaptırdıysanız hangi markaydı???
ayrıca bide hepatit a yapılacak onda da marka varmı ki acap??*

Ben hiç hatırlamıyorum hangi markayı yaptırdım. Dr direkt vurdu gitti. Şimdi hepatitA yaptıracağım. Bir de benim kızın burnunun yan tarafı hep kızarık ve kuru. Bio oil sürüyorum biraz fayda ediyor. Ama geçmiyor. Dr'a gideceğiz. Göz muayenesi de var. Artık ikisini bir götürürüm diyorum.

Benim yine böbreklerimde ağrı var. Üşüttüm mü yoksa doğum mu başlıyor anlamadım. İpek'te de yine böyle KK'de çene çalarken kasılmalarımın sıklığı dikkatimi çekmişti. Normaldir demiştim de böbreklerimdeki ağrı yüzünden bir tuhaflık sezmiştim. Yoksa amanınnnn doğuruyor muyum?

starimu tebrikler hamişmissin... negüsel he bide hayranım cesaretinize ben hala o cesareti toplamış değilim ikinciyi nezaman yaparım bilmiyorum yakı nda olmadı kesin ama:D
ipeğiimu umarım kazasız belasız sağ salim rahat rahat doğum yaparsın haberlerini takip ediyor olacağım tkrardan bütün bebişleri ve annelerini öpüyorum....

Back
X