• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

slm destino okurken bile dayanamıyor insan aalh sabır versin benim kızımda 2009 temmuz doğumlu oda çok kıskanç bir çocuk ondan küçüklere oyuncağını vermez oynatmaz.allahtan daha kardeşi yok o biraz daha büyüyene kadarda düşünmüyoruz.kreşe yollamayı denesen diyorum gerçi bu seferde küçük geldi beni evden attılar diyecek.ben buyaz sonu kreşe göndericem işalah herşey yolunda olurda kızımda paylaşımcılığı öğrenir.

bu arada temmu annelerimiz kayıplardamı kızlar hadi burda toplanalım yine eskisi gibi şu kreşe başlama olaylarını anlatalım lütfen herkesten yanıt bekliyorum.:36:

bırazdaha vakıt gecsın kresı dusunuyorum dedıgın gıbı kardes dogunca krese gondermeyın dedıler bıde kısın hastalık kapar oralarda dıye gondermedım.bu davranısların normal oldugunu soyluyolar ama benım oglumdakı kıskançlık hat safhada devamlı dovuyor kardesını bız korudukca dahada fazla vuruyor.ama kardesıne bırı bısey desın o zamnda hemen kayırıyor..hem doverım hem severım dıyo...

merhaba arkadaşlar
destist canım Allah kolaylık versin sen anlatırken ben gerildim.ben kızımı ocak ayında verdim kreşe dershaneye başladım o yüzden tam gün vermek zorundaydım.Başlarda çok düşündüm daha 2,5 yaşında yazık olmaz mı diye.her gün vicdan azabı çektim.tam 1 ay boyunca hep ağladı bırakırken.ben kreşe bir arkadaşımın tavsiyesiyle verdim.güvenilir bir yer temiz öğretmeni,personeli iyi.kızıma çok yi geldi kreş daha düzgün konuşmaya başladı.yemeğini kendi başına yemeye başladı.paylaşmayı öğrendi.tuvale eğitime bile kreş sayesinde başladık orda heves etti anne ben bezlenmeyecem.çişimi söyliyecem dedi ve bezi bıraktık.kızım artık olgun bir kız gibi oldu.ha yaramazlıkları devam etmiyor mu ediyor tabi.o kadar olacak.bütün gün evde durmak onlar için de bizim içinde çok zor.bizim işimiz bitmez,onlar enerjilerini atamazlar o yüzden yaramazlık yapıyorlar.anne olmak çok zor her anında acaba nasıl bir anneyim diye sürekli sorgulamakla geçiyor.onlar sağlıklı olsunlar her şey atlatılır.zaman çok hızlı akıyor 3 yaşına geldiler nerdeyse.

Son düzenleme:
merhabalar benımde temmuz 2009 bır oglum var 7 aylık bı oglum daha var.ucretsız ızın aldım onlara bakmak ıcın zorluk cekmesınler dıye ama cıldırmak uzereyım.buyuk oglum resmen cıldırtıyor ne yapacagımı sastım.kıtap okuyorum cocuk psıkologlarını dınlıyorum ama nafıle ıs uygulamaya kalınca sınıfta kalıyorum sanırım.sorunumuz soyle buyuk oglum arda kucugunu cok kıskanıyor devamlı sıddet uyguluyor onun yanında sevmemeye calısıyoruz ama onun ıhtıyaclarını yerıne getırmek bıle kıskanmasına yetıyor sanırım.hıc oyuncaklarıyle tek basına oynamaz sızın cocuklarınız nasıl.tv ızlemez hıc o ıyı bı ara bılgısayara takmıstı bozuldu dıye kaldırdık cok sukur onu unuttu.devamlı bıseylere takıyo yapma desende ınatla yapıyo resmen ınadına yapıyor.bu ara mutfaga taktı sandalyeyı cekıp muslukla oynuyo anlatıyorum su bıter paramız bıter ınatla saatlerce oynamak ıstıyor suyu vanadan kesıyorum suyumuz bıttı dıyorum tamam dıyor suyu acınca yenıden kosuyor mutfaktaı herseyı karıstırıyor.ewde duzen zaaten yok hep dokup sacıyor.kardesını devamlı aglatıyor.sabıha paktuna en cok onu sevdıgınızı bılsın dıyor devamlı sarılıyorum opuyorum en cok senı sevıyorum dıyorum ama nafıle sonra kaldıgı yerden devam edıyor.bız kucukken boyle degıldık ben annemden korkardım korkardım vıtrın vardı içi sus esyası bardak tabak dolu ona hıc dokunmazdık annemız kızar dıye annem asla dovmezdı ama demekkı otorıteyı kurmus.benım cocuk ınadına hergun o tabak bardagı yere ındırıyor.hep bu asırı sevmektenmı mı oluyo acaba.kayınvalıdem bız 8 cocuk buyyuttuk sız ıkı cocukta soylenıyorsunuz dıyor ama sımdıkı cocuklar bızlerın cocuklugu gıbı deıl.ben kendı sabrıma sasırıyorum ne sabırlıym dıyorum.cısınıde yenı ogrettım cok sukur.ama nasıl bu ınatlasmalar son bulacak acaba.iştahsız bır cocukta.asırı takıntılı mesela kanepenın sag tarafından gececeksın anne dıyor gosterıyor eger dıger taraftan gecersen devamlı aglıyor sana surdan gec dedım dıye.baska bır suru takıntıları var.sızlerın cocukları nasıl.varmı bu durumda olan.
benim oğlumu anlatmışsın sanki :2:ağlayınca istediğini yapma diyorlarya yapmıyorum ama yine aynı bizde otorite beenim babası daha ılımlı ben bundan kaynaklandığını düşünüyorum sabah kalkıyo baba akşam yatıyo baba ağzından başka kelime çıkmıyo .ve dediğin gibi çok haraketli annem üç tane erkek çocuğu büyüttüm ben böyle haraketli çocuk görmedim diyor zamane çocuklarında var bişey

merhaba arkadaşlar
destist canım Allah kolaylık versin sen anlatırken ben gerildim.ben kızımı ocak ayında verdim kreşe dershaneye başladım o yüzden tam gün vermek zorundaydım.Başlarda çok düşündüm daha 2,5 yaşında yazık olmaz mı diye.her gün vicdan azabı çektim.tam 1 ay boyunca hep ağladı bırakırken.ben kreşe bir arkadaşımın tavsiyesiyle verdim.güvenilir bir yer temiz öğretmeni,personeli iyi.kızıma çok yi geldi kreş daha düzgün konuşmaya başladı.yemeğini kendi başına yemeye başladı.paylaşmayı öğrendi.tuvale eğitime bile kreş sayesinde başladık orda heves etti anne ben bezlenmeyecem.çişimi söyliyecem dedi ve bezi bıraktık.kızım artık olgun bir kız gibi oldu.ha yaramazlıkları devam etmiyor mu ediyor tabi.o kadar olacak.bütün gün evde durmak onlar için de bizim içinde çok zor.bizim işimiz bitmez,onlar enerjilerini atamazlar o yüzden yaramazlık yapıyorlar.anne olmak çok zor her anında acaba nasıl bir anneyim diye sürekli sorgulamakla geçiyor.onlar sağlıklı olsunlar her şey atlatılır.zaman çok hızlı akıyor 3 yaşına geldiler nerdeyse.

bende kreş olayını arastırıp gonderecegım kardesımın kızıda krese basladı kendı kendıne oyun oynuyo oyun ogrenmıs zaten uyumlu bır cocuktu dahada uyumlu olmus.saol cevabın ıcın

benim oğlumu anlatmışsın sanki :2:ağlayınca istediğini yapma diyorlarya yapmıyorum ama yine aynı bizde otorite beenim babası daha ılımlı ben bundan kaynaklandığını düşünüyorum sabah kalkıyo baba akşam yatıyo baba ağzından başka kelime çıkmıyo .ve dediğin gibi çok haraketli annem üç tane erkek çocuğu büyüttüm ben böyle haraketli çocuk görmedim diyor zamane çocuklarında var bişey

bızım babamızda ılımlı ben soyledıkce cocuktur sımdı cok anlamaz dıyor yogun calıstıgı ıcın cok oglunu gormuyor gecen haftasonu artık anladı benı allah sabır versın dıyor.bu kıskanclıgı azalacagına dahada artıyor.baba ewe gelınce benı sıkayet edıyor ona. anne bana kızdı anneye kız dıye..

merhaba arkadaşlar

maşallah kızına canım büyüyorlar evet negüzel tam olarak kreşe kaç haftada alıştı diyebilirsin.bende ogünleri hayal ediyorum bakalım eylülde başlıyacak bizimkide nasıl olacak hiç tahmin edemiyorum.işallah alışması kolay olur.

dentist canım biraz daha sabredip yazsonu gönderirsin sende çünkü tam 3 yaş oluyorlar belkide oyaşta daha farklı olacaklar hayırlsı diyelim.

maşallah kızına canım büyüyorlar evet negüzel tam olarak kreşe kaç haftada alıştı diyebilirsin.bende ogünleri hayal ediyorum bakalım eylülde başlıyacak bizimkide nasıl olacak hiç tahmin edemiyorum.işallah alışması kolay olur.

4 haftada alıştı canım.ama çok duygu sömürüsü yaptı bana.hep ağlıyordu."anne ben okula didmicem okula gitmek hiç eğlence değil çünkü seni çok özlüyorum çünkü seni unuttum"diyordu.sürekli konuşum kızım okula gitmen lazım çok eğleneceksin benimde dershaneye gitmem gerek diyordum öyle böyle alıştı.sizin de kolay olur canım inşaallah.

kuzular kocaman oldulr artık muhtemelen birçok arkadaşımız 2 bebeklerini kucaklarına almışlardır ve aramızdaki hızlılar 2 lileri büyütmüşlerdir bile :21:ben çok özlüyorum eski günlerimiz kızlar bakalım kimler duyacak sesimi burayı baya öksüz bıraktık hala anlatıyor olmayı çok isterdim kaganla ilgili konuları :32:çok şey ögerndim ben buradan vesizlerden mardinde en iyi vakt geçirme yerimdi burası heyy o yıllar hey heyecan endişe korku ve anlattıkça rahatlatan burada var olan arkadaşlarım hepinizi selamlıyorum :21::21::21:

kuzular kocaman oldulr artık muhtemelen birçok arkadaşımız 2 bebeklerini kucaklarına almışlardır ve aramızdaki hızlılar 2 lileri büyütmüşlerdir bile :21:ben çok özlüyorum eski günlerimiz kızlar bakalım kimler duyacak sesimi burayı baya öksüz bıraktık hala anlatıyor olmayı çok isterdim kaganla ilgili konuları :32:çok şey ögerndim ben buradan vesizlerden mardinde en iyi vakt geçirme yerimdi burası heyy o yıllar hey heyecan endişe korku ve anlattıkça rahatlatan burada var olan arkadaşlarım hepinizi selamlıyorum :21::21::21:

selam davşanın annesi :1:burası böyle artık terkedilmiş gariip iyi sayfa kapatılmamış dur bakalım kiler dönecek geri :72:

kimse gelmemiş:19: narcım ya denisimiz nasıl peki yaramazlıklara devam ediyromu:52: sıpa öpüyorum sizi faceyede sık katılmıyorsun tatlım ya :16:

bende her baktığımda kimse yok diye yazmıyordum baya öksüz kaldı konuşalım bakalım dünün bebişleri bugünün ablaları abileri neler yapıyorlar. ben başalayayım önce kızım kreşe gidiyor artık okulunu baya seviyor güzel güzel şarkılarda öğrenmeye başladı. ama bir sorunumuz var bayadır hastaydı daha yeni iyileşmeye başladı ya bakalım geçer inşallah en kısa zamanda

bende her baktığımda kimse yok diye yazmıyordum baya öksüz kaldı konuşalım bakalım dünün bebişleri bugünün ablaları abileri neler yapıyorlar. ben başalayayım önce kızım kreşe gidiyor artık okulunu baya seviyor güzel güzel şarkılarda öğrenmeye başladı. ama bir sorunumuz var bayadır hastaydı daha yeni iyileşmeye başladı ya bakalım geçer inşallah en kısa zamanda
geçmiş olsun size ne güzel okula alışması benim keratanın söylediğini bir tek biz anlıyoruz şifreli konuşuyo :27:
kimse gelmemiş:19: narcım ya denisimiz nasıl peki yaramazlıklara devam ediyromu:52: sıpa öpüyorum sizi faceyede sık katılmıyorsun tatlım ya :16:

:9::9::9:faceye giriyomda güzelim haylaz denis izin vermiyoki yazmaya ayakları klavyenin üstünde :52:benimki çok fırlama çıktı yaaaa değiştirme şansım yokmu beyaaaaa :27:

nar'cım hepsi fena bu yeni nesilin bende onun için gece 2 de yazabiliyorum ancak yada başka birisiyle oynarsa cadı kızım

zamane bebeleri diyelim o zaman biz bu afacanlara :4:benim gece 12 den sonrasını görmem imkansız yorgunluktann uyuyakalıyorum ben .. peki sizin kuzular gece kalkıyormu kızlar benim oğluş halen geceleri kalkıp süt içiyor yatmadan evelde iki bibern içip uyuyor bırakamadık daha gece bezliyorumda çok süt içtiği için...

Merhaba anneler, ben de temmuz annesiyim, hatta ikinci de nisanda dogdu, kardesimiz var. daha once buraya hic yazmadim. Aslinda ne guzel paylasimlar olmus. Benim de oglum, krese baslattik, ama cok agliyordu ve aglarken sizip uyuyakaliyordu. Biz de bir yil daha bekleyelim dedik. Okuldan korksun istemiyorum. Hic okul lafi acmiyorum simdi. Dogru mu bilmiyorum, belki israr etmem gerekirdi ama bana asiri bagli bir cocuk. Banyomu bile ic camasirlarimla yaninda yapiyorum gunduz yapiyorsam.
Gece kalkmiyor ama ben o kalkmasa da sut veriyorum geceyarisi uykusunda, cok ta seviyor. Hatta uyumadan once uyuyunca sut ver diye ismarliyor ;)

Merhaba
2012 Enlerini(Anne Adayları Kulübünde severek takip ettiğiniz, aktif, popüler Anne Adayları grubu ?) seçiyoruz Temmuz Anneleri gurubuna oylarınızı bekliyoruz....

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba temmuz anneleri bende inşallah 2013 temmuz annesi olacağım, sizden tavsiye almaya ihtiyacımız var 2013 anneleri olarak,

-yeni doğan ve 0-3 ay olarak ne kadar ne alalım? en az ne kadar kısa kollu, yarım kollu, uzun kollu zıbın, tulum, elbise vb? kaç paket bez alalım? biberon emzik alalım mı? neler almayalım?
-3-9 aylık dönem için neler alalım?
-bebek arabası ana kucağı oda beşik alırken nelere dikkat edelim neler tavsiye edersiniz?
-doğum için önceden nasıl bir hazırlık yapalım? nelere dikkat edelim? ebelere veya dr'a önceden tembihlememiz gereken birşey var mı?doğumdan sonra giymek için gecelik mi alt üst pijama takımı gibi birşey mi alalım?

sıcakta doğum yapacak bizleri neler bekliyor???

hertürlü yardımlarınızı ve desteklerinizi bekliyoruz :)

izmir'den selamlar!

Back
X