2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

slm kızlar
nasılsınız bakalım.umarım sizde kuzucuklarınızda iyidir...
merak ettiğim bi konu varda yazayım dedim.
kuzucuklar kendileri yiyebiliyormu yoksa hala sizmi besliyosunuz??
ben katı gıdaları makarna,pilav,patates (haşlama kızartma),köfte vs önüne koyuyorum kendisi yavaş yavaş yiyo.meyveleride eline veriyorum.sıvı olanları yoğurt,çorba vs ben yediriyorum döküyor diye.

ama yemek faslımız nedense biraz uzun oluyo...

sizlerde durum nasıl??
biz halenyediriyoruz yoksam kafamıza geçiyo tabak deniz oturmayı sevmiyo bi tabak yerken elli kere kalkıyo ..benimde süt ne kadar veriyorsunuz onu merake ttim akşamyatarken ve gece ben yatarken veriyorum süt öğlen uyurkende isityor vermiyorum çok fazla olur diye bi ara uykumuz düzene girmişti yine sapıttı gece 12 gibi kalkıyo yanımıza geliyo sıpa

vurdun beni can evimden :43: doğru sdiyorsun aslında,bakalım senin tecrübelerinle içim de ki anaç kadını ortaya çıkarırım bu gidişle bende :27:
sana Allah kolaylık versin canım ya,inşallah dediğin gibi lohusa bunalımına takılmadan bu işi kıvırırsın,iki çocuk bir şekilde hallolur da İpeğin psikolojisini yıpratmadan Ardadan gelecek hediye fikride harika olmuş,Akkıllı hatunun hali başka oluyor işte...geçecek bu günler biz halilelğimizi anlatırken sen iki veledi koluna takıp gezmelere çıkacasksın..:3:

Heee bak reklam yapıyorum herkesi oltaya getireceğim. 2 çocuk süpermiş falan yazayım da heveslen. Ama çocuk doğunca bana ne kadar söversin bilemiyorum. Canım gerçekten çok zorlanıyorum düşün ben zorlanıyorum. Hatta kafayı yiyeceğim desem yeridir.

selam kızlar ipeğimi yazılarını zevkle okuyorum süperler ben cesaret edemiyorum ve hazır oldumu düşünmüyorum ikinci bebiş için hazır olna kadr da beklicem.hamiş annelere de allah kolaylık versin diyorum.benim bebişim gecen hafta hastalandı ateşle uyandık sabah kırk derce ateşi vardı daha önce havale geçirdği için panikledik tabi düşürmeye çalıştım ara ara düştü ara ara çıktı.annem gelicekti ogün birde yoldaydı herşey karıştı anlıcanız.neyse annem geldi ama ateş düşmedi acile gittik meğer sıpa boğazları üşütmüş sanki kola içior dolaptan nası oldu anlam veremesemde iğne olduk antibiyotik kullanıyoruz halen şuan burun akıntısından başka bişisi yok şükür ama birde ishal olmuştu popo hafif pişti sık sık alt değiştirioruz ve gece sık kalkıoyruz bu yüzden ama normale döncek umarım herşey oyüsden gece uykum doğru düzgün kalmadı hiç ençok uykusundan çektim zaten dorukun.oyüsden gecen hafta topıkle pek ilgilenemedim.ama ara aragirip okudm yazılanları.ayırca su kulaktan ölçen ateş ölçerlerden kullanan varmı ben ondan kullanıyorum doktora öle söledim bununla ölçtüm dedim oda dediki o koltuk altına göre bir iki derce fazla gösterir dedi haydaaa ...neden aldımki ozaman ben bunu die düşünmeden edemedim kolay kullanımı oysa .bununla ilgili bilgisi olan varmı.şimdilik optüm herkesi görüşmek üzere....:16::16::16:

Geçmi ş olsun canım. Ben de kulaktan ateşölçer kullanıyorum aynen dediğin gibi insanı boşa panikletiyor. Bir de koltukaltından ölçer var. Kulaktan yüksek çıkınca onunla da ölçüyorum. Ne saçma bişey di mi?

ipeğimuuuu canım benimm maşallah sizeee:nazar:
gözünaydın güzelim allah analı babalı büğütsün paşamızı gerçekten çok mutlu oluyorum senin adına canım yaa ne güzel bi aile oldunuz darısı başıma inşallah..
ardamız hoşgeldi sağlıklı uzun bi ömrü olsun inşallah..
bende bu sene sonuna doğru düşünüyorum inşallah nasip olursa :)
ayy gerçekten çooook mutlu oldum canımm
maşallah:nazar::nazar::nazar::nazar:

Teşekkür ederim. İnşallah gönlüne göre istediğin zamanda olur. Evet gerçekten kalabalıklaştık. Çok güzel tabi. Dün akşam İpek'i uyuturken Arda'da beşiğinde yatıyordu. Eskiden tektim şimdi 3 kişi olduk dedim. Hele büyüsünler herşey daha güzel olacak.

ipeğimuuu canım benim çok şükür sağlıkla kurtulmuşsun Ardamız doğmuş:71: gözün aydın canım benim işin zor yanı bundan sonra Allahım inşallah kolaylıkla ikisini birden sağlıkla büyütebilmeni nasib etsin gülüm:29:

özlem sizede geçmiş olsun canım:71:

Haklısın canım zormuş. Senden taktik bekliyorum. Senin oğlun epey büyük olduğu için şanslısın. 2 küçük çocuk daha zor. İpek hiçbirşeyden anlamıyor. Agresif, ağlak, mutsuz oldu. Ne yapacağımı şaşırdım. :27:

Biraz yeni hayatımdan bahsedeyim. İpek ilk birkaç gün çok iyiydi. Son 3 gündür çok fena. Deli gibi kıskanıyor. Bana karşı çok tepkili. Sürekli bağırıp vuruyor kendini oradan oraya atıyor. Gece uykusunda bile elektrik verilmiş gibi tepiniyor. Sabah kalkınca iyi gibi oluyor 5 dk sonra başlıyor mızmızlanmaya. Bende de lohusa sendromu azdı bu sayede. Sürekli ağlayasım var. Herşey için kendimi suçluyorum. İpekle ilgilenmedin eksi puan, bebeği çok ağlattın, zamanında emzirmedin eksi puan, yok az su içtin sütün azaldı yine aldın bir eksi v.s. Kendimi sürekli deneyip sınıfta bırakıyorum. Daha önce doğurmuş olmanın iyi yanı bakım konusunda hiçbir endişem yok aslında. Banyosunu falan güzel yaptırıyorum. Gözünde çapak vardı. İpek'te ne damlalar kullanmıştım olmadı. Bunda direkt ilaç falan kullanmadan masaj yaptım geçti. Gece kalkmaya da idmanlıyım. Göğüslerim emzirmekten acımadı. İyi yanları bunlar ama işin psikolojik yanı da var ki daha beter.
Şunu da anladım Hurrriiii bu lafım önce sana. İpek doğduktan sonra hep arkadaşlarımla kafama göre biryerlere gittiğim günleri düüşünürdüm. O zamanları özlerdim. Ne rahatmışım falan derdim hatta. Şimdi İpek'le yalnız olduğum zamanlar ne rahatmışım diyorum. İtiraf edeyim acaba hamile kalmakla hata mı ettim falan diye bile düşündüm. 1 sene sonra çok iyi oldu diyeceğim belki ama gerçekten hazırsanız 2.yi düşünün derim. Yoksa biraz daha bekleyin yuvaya falan başlasınlar. İpek'e laf anlatamıyorum. Dediklerimi, hissettiklerimi tam algılayamıyor. En azından 3 yaşında falan olsaydı daha rahat olurdu sanki.
Çok yazdım benden bu kadar. Hayat maceralı şekilde devam ediyor galiba bu sefer macera fazla sürecek.

biz halenyediriyoruz yoksam kafamıza geçiyo tabak deniz oturmayı sevmiyo bi tabak yerken elli kere kalkıyo ..benimde süt ne kadar veriyorsunuz onu merake ttim akşamyatarken ve gece ben yatarken veriyorum süt öğlen uyurkende isityor vermiyorum çok fazla olur diye bi ara uykumuz düzene girmişti yine sapıttı gece 12 gibi kalkıyo yanımıza geliyo sıpa

canım benim kızım sütü içmiyor bi türlü.biberon alışkanlığımızda yok hep emdi malum.biberondan su dışında bişi içmiyo o yüzden.bardakla denedim içmedi.
ama yoğurt çok seviyo.versem 5 öğün yer yani yooouutt yooutt deyip dolanıyo görünce.yoğurt yiyo diye süt için zorlamıyorum.yavaş yavaş alışır herhalde büyüdükçe.
arada meyveli sütlerden deniyorum yarısını ancak içiyo pipetle yine bırakıyo delircemmm:52:

bende yatmadan önce gece öğünü olarak çorba veriyorum.(muhallebiden de bıktı yemiyo artık.ee 1.5 sene muhallebi bööö geldi yani resmen kusmaya çalışıyo verince zilli :25:)

Biraz yeni hayatımdan bahsedeyim. İpek ilk birkaç gün çok iyiydi. Son 3 gündür çok fena. Deli gibi kıskanıyor. Bana karşı çok tepkili. Sürekli bağırıp vuruyor kendini oradan oraya atıyor. Gece uykusunda bile elektrik verilmiş gibi tepiniyor. Sabah kalkınca iyi gibi oluyor 5 dk sonra başlıyor mızmızlanmaya. Bende de lohusa sendromu azdı bu sayede. Sürekli ağlayasım var. Herşey için kendimi suçluyorum. İpekle ilgilenmedin eksi puan, bebeği çok ağlattın, zamanında emzirmedin eksi puan, yok az su içtin sütün azaldı yine aldın bir eksi v.s. Kendimi sürekli deneyip sınıfta bırakıyorum. Daha önce doğurmuş olmanın iyi yanı bakım konusunda hiçbir endişem yok aslında. Banyosunu falan güzel yaptırıyorum. Gözünde çapak vardı. İpek'te ne damlalar kullanmıştım olmadı. Bunda direkt ilaç falan kullanmadan masaj yaptım geçti. Gece kalkmaya da idmanlıyım. Göğüslerim emzirmekten acımadı. İyi yanları bunlar ama işin psikolojik yanı da var ki daha beter.
Şunu da anladım Hurrriiii bu lafım önce sana. İpek doğduktan sonra hep arkadaşlarımla kafama göre biryerlere gittiğim günleri düüşünürdüm. O zamanları özlerdim. Ne rahatmışım falan derdim hatta. Şimdi İpek'le yalnız olduğum zamanlar ne rahatmışım diyorum. İtiraf edeyim acaba hamile kalmakla hata mı ettim falan diye bile düşündüm. 1 sene sonra çok iyi oldu diyeceğim belki ama gerçekten hazırsanız 2.yi düşünün derim. Yoksa biraz daha bekleyin yuvaya falan başlasınlar. İpek'e laf anlatamıyorum. Dediklerimi, hissettiklerimi tam algılayamıyor. En azından 3 yaşında falan olsaydı daha rahat olurdu sanki.
Çok yazdım benden bu kadar. Hayat maceralı şekilde devam ediyor galiba bu sefer macera fazla sürecek.

canım ya ben hep sana özeniyodum 2 çocuk ne güzel büyütecek beraber ikisini diye.
yazdıklarını okuyunca korktum yani.
Allah yardımcın olsun kolay gelsin.İpek zamanla alışıp düzelir inşallah.psikolojik olarak fazla etkilenmeden.
ben de 2 düşünüyorum ama dediğin gibi biraz zaman var sanırım.kışa hamiş kalsam yaza doğar araları 3 yaş olur.Ayşe de daha büyümüş olur...

ama bu zor dönemden sonra en şanlımız sen olacaksın.biz hamile kalıp doğurana kadar seninkiler oohhooo büyümüş olacaklar inşallah Allahın izniyle...

canım benim kızım sütü içmiyor bi türlü.biberon alışkanlığımızda yok hep emdi malum.biberondan su dışında bişi içmiyo o yüzden.bardakla denedim içmedi.
ama yoğurt çok seviyo.versem 5 öğün yer yani yooouutt yooutt deyip dolanıyo görünce.yoğurt yiyo diye süt için zorlamıyorum.yavaş yavaş alışır herhalde büyüdükçe.
arada meyveli sütlerden deniyorum yarısını ancak içiyo pipetle yine bırakıyo delircemmm:52:

bende yatmadan önce gece öğünü olarak çorba veriyorum.(muhallebiden de bıktı yemiyo artık.ee 1.5 sene muhallebi bööö geldi yani resmen kusmaya çalışıyo verince zilli :25:)

İpek de inek sütü içmek istemedi. Bebelac junior, Aptamil falan verdim içti. Şimdi inek sütünü arada deniyorum. Nesquick, cici bebeli falan içiyor gibi. İstersen bir de öyle dene tabi denemediysen:))

canım ya ben hep sana özeniyodum 2 çocuk ne güzel büyütecek beraber ikisini diye.
yazdıklarını okuyunca korktum yani.
Allah yardımcın olsun kolay gelsin.İpek zamanla alışıp düzelir inşallah.psikolojik olarak fazla etkilenmeden.
ben de 2 düşünüyorum ama dediğin gibi biraz zaman var sanırım.kışa hamiş kalsam yaza doğar araları 3 yaş olur.Ayşe de daha büyümüş olur...

ama bu zor dönemden sonra en şanlımız sen olacaksın.biz hamile kalıp doğurana kadar seninkiler oohhooo büyümüş olacaklar inşallah Allahın izniyle...

Evet her geçen günü kar sayıyorum artık. Gerçi Arda'nın öyle hemen büyümesini de istemiyorum. Bir daha bebek sahibi olmayı düşünmediğim için biraz doyayım bari kokusuna herşeyine.
İpek bugün biraz daha iyi gibi. İlgilendiğim sürece sorun yok. İşin en iyi yanı artık uyumak için beni çıldırtmıyor. Elimden tutup yatağa gidiyor hemen. Anneye hasret yavrum. Kimbilir içinde ne fırtınalar kopuyor.

İpek de inek sütü içmek istemedi. Bebelac junior, Aptamil falan verdim içti. Şimdi inek sütünü arada deniyorum. Nesquick, cici bebeli falan içiyor gibi. İstersen bir de öyle dene tabi denemediysen:))

Evet her geçen günü kar sayıyorum artık. Gerçi Arda'nın öyle hemen büyümesini de istemiyorum. Bir daha bebek sahibi olmayı düşünmediğim için biraz doyayım bari kokusuna herşeyine.
İpek bugün biraz daha iyi gibi. İlgilendiğim sürece sorun yok. İşin en iyi yanı artık uyumak için beni çıldırtmıyor. Elimden tutup yatağa gidiyor hemen. Anneye hasret yavrum. Kimbilir içinde ne fırtınalar kopuyor.

ayy öle deme yazık İpeğe ya üzüldüm haline..Alışacak allah ın izniyle yavaş yavaş onun içinde zor tabi...
ayşe hergece koynumda uyuyo illa.bi görsen nasıl sarılıyo sıkı sıkı sanki beni götürcekler.koklaya koklaya uyuyo beni.şimdi evde bi bebek olsa İpekten çok daha beter olur eminim.çünkü bana aşırı düşkün kızım.kimseyi gözü görmüyo annem annem diye geziyo ...

devam sütlerinide denedim içmedi sıpam.sütü nesquick le denemedim bide öle deneyim bakalım içecekmi küçük hanım ...
sağol canımmm
sütü nesquik ile denemedim bide öle denyelim bakalım içecekmi hanım efendi..ben devam sütüde denedim onlarıda içmedi sıpam...

ayy öle deme yazık İpeğe ya üzüldüm haline..Alışacak allah ın izniyle yavaş yavaş onun içinde zor tabi...
ayşe hergece koynumda uyuyo illa.bi görsen nasıl sarılıyo sıkı sıkı sanki beni götürcekler.koklaya koklaya uyuyo beni.şimdi evde bi bebek olsa İpekten çok daha beter olur eminim.çünkü bana aşırı düşkün kızım.kimseyi gözü görmüyo annem annem diye geziyo ...

devam sütlerinide denedim içmedi sıpam.sütü nesquick le denemedim bide öle deneyim bakalım içecekmi küçük hanım ...
sağol canımmm
sütü nesquik ile denemedim bide öle denyelim bakalım içecekmi hanım efendi..ben devam sütüde denedim onlarıda içmedi sıpam...

Mecbur alışacak başka çare yok. Ayşe'yi yerim ben. Ne kadar güzel bir duygu anne olmak. Onun sevgisini hissetmek. Artık sevgilerini ifade ediyorlar. İpek de öyle saçlarımı tutarak uyuyacak. Gece kalkınca yanıma yatıyor yine el saça dolanıyor. Daha o da ufak. Dün dışarı çıktık acayip mutlu oldu. Yan masada genç bir çocuk vardı. Bizim kız ona yazdı resmen. Durup durup annem diyor ona. Bişeyi beğenirse severse ağzından annem lafı çıkıyor. Ufak çocuklara, resim yapma teklifine, çikolataya veya sevdiği yemeğe tepki hep aynı. Annemmmm. Ona göre hayattaki güzel şeylerin ifadesi Annem. Bizim yerimiz onların gözünde bu şekilde. Allah bozmasın.

Mecbur alışacak başka çare yok. Ayşe'yi yerim ben. Ne kadar güzel bir duygu anne olmak. Onun sevgisini hissetmek. Artık sevgilerini ifade ediyorlar. İpek de öyle saçlarımı tutarak uyuyacak. Gece kalkınca yanıma yatıyor yine el saça dolanıyor. Daha o da ufak. Dün dışarı çıktık acayip mutlu oldu. Yan masada genç bir çocuk vardı. Bizim kız ona yazdı resmen. Durup durup annem diyor ona. Bişeyi beğenirse severse ağzından annem lafı çıkıyor. Ufak çocuklara, resim yapma teklifine, çikolataya veya sevdiği yemeğe tepki hep aynı. Annemmmm. Ona göre hayattaki güzel şeylerin ifadesi Annem. Bizim yerimiz onların gözünde bu şekilde. Allah bozmasın.

amin canım."annemmm" ne güzel kelime bulmuş ipek kendine.ewet artık büyüdüler ve sevgilerini sözle yada davranışla ifader edebiliyolar ve ben buna bitiyorum işte..Ayşe sıkı sıkı sarılıyo annemm,nanım(canım),aciş (aşkım) diyo görsen.ha bide "babacık" diyo babasına.babacık diye koşturuyo...
Allah herkese bu duyguyu tattırsın inşallah tarifi mümkün olmayan bir haz yani..

seni kıskanıyor,ardanın varlığını kabul etmiş gibi,hatta çokta memnundur emini ama iki tane sen lazım,:25:biraz kasılacaksın evet ama bu süre en fazla 1 sene sürer,daha sonra İpek harika bir abla olacaktır...
haftanın 3 günü 2 şer saat gibi kreş düşünsen,bu seferde "annem beni başından attı " gibi bir şey algılayabilir...
bu eksi puanları hesaplaman senin tekrar Siyah Süt'ü okuman gerektiğini gösteriyor :27:
sayende o kitapla bende kendimi toparlamıştım...
zor tahmin edebiliyorum,benim İpekte yaşadıklarımı yaşıyorsun ki ben ikinciyi yapsam demekki ne halde olacağım :1:
üstelik benden başka kimse bakamıyor İpeğe,hatta oyalayamıyor bile ,sende hemen hemen bu durumdasın ama sanırım biraz yardım alman gerekecek,böyle bir şey mümkün mü canım? yani bir yardımcın olsa,evet biraz masraflı ama sana günde 3-4 saat yardım edecek biri olamaz mı ki?:26:en azından ardanın temel bakımıyla ilgilenirken sende İpekle vakit geçirirsin bir kaç ay daha İpek kreşe hazırlanmış olur belki..
kendimin başına gelmiş gibi herşeyi düşünüyorum ,aklıma çok sık geliyorsun :31:

zaten bunlar olmasa anneliği kimse kaldıramaz,ne kadar sinirlensek de bir bakışları,bir gülüşleri her şeyi bitiriyor,ipekte önceleri kendini sorduklarında "anne" derdi."sen kimsin,senin adın ne ? "dediklerinde cevap "1 anne"idi..şimdi "pek" diyor...

gerçi bişeyde ağır değil bir programa uydurunca gerisi gelir bir şekilde ,zor olan psikolojileri...
yani eskilerdekiler 2 değil peş peşe 4-5 çocuk doğurmuşlar nasıl yapmışlar herşeyleri planlı programlı ama işin psikolojik yönünü düşünmemişler...
sen şimdi Arda'nın altını değiştirdiğin de belkide İpeğe neler anlatıyorsun,yada birini doyururken diğeri ile blok diziyorsun..
ama eminim ki eskiler büyük çocuk kendi halinde dururken yada ağlarken diğerini çabuk çabuk doyurup mutfağa işine gücüne bakıyormuştur,öteki ağlaya ağlaya uyurken,diğerinin çamaşırlarını yıkıyormuştur,bizimde evler mok götürsün,aman psikolojileri bozulmasın diye :52:
biz şimdi sütümüzün yetmediğini,çok ağlattığımızı,ilgilenemediğimizi takıyoruz mesela...
halbu ki eskiden sütün yetmiyormu ver muhallebi yallah,çok mu ağladı aman sesi açılır ,nefesi açılır sesi güzel olur kendi kendine susar yallah,ver eline tabak tencere oynasın yallah...
işte bunlar asıl yoran,çocuklar 3 yaşından sonra zaten arkadaşları ile oynamayı öğreniyorlar,kaldı 1 sene sıkalım dişleri bakalım..
ama 1-0 öndesin şeker biz zırıldarken sen güleceksin kih kih kh

arkadaşlar merhaba,
grip oldum çok fena, burnum hiç durmadan akıyor, hapşırıyorum, kızım da hala süt emiyor, benical cold alsam olur mu? ya da tavsiye edeceğiniz bir ilaç var mı?

ipeğimu canım gözün aydın oğluşun ardaya kavuşmuşsun maşallah sağlığıda yerindeymiş
ipeğimde başlamış kendini göstermeye
aslında olay şu ben burdayım bağrışları bunlar sen nekadar ardayla onun yanında ilgilenmiyorum ipekle daha çok ilgiliyiz desende o herşeyin farkında senden meme emmesinden tut gazını çıkarmana altını değişmene bile şuan onun tahammülü yok emin olabilirsin:27: daha önceden anlattığın kadarıyla ipek zaten yeterince anaç bi bebek ti onun etkisiyle böyle evdeki diğer vatandaşın:) farkında
ama sen doğru yoldasın canım akıllı hatunum benim:29: pes etme bende 2. bebeğimi doğurduğumda ireme çok haksızlık yaptığımın farkına vardım ama zamanla alıştım sonra işler sarpa sarıncada böle ahhh 1 çocuklu hallerim ahhhh demeye başladım sonra sonra herkez herşeye alışıyo hayatı akışına bırak o zaten ilerliyo
şimdi gezmelerimden bişe anlamıyorum çünkü odaklandığın 1 değil 2 nokta var nokta da nokta olsa hani yaniiii:52:
mümkün mertepe yanıma bi akrabam geldimi çarşı pazarım şenleniyor kimi zaman onlara bırakıyorum işlerimi halledip geliyorum kimi zamanda hep beraber çıkıp çocukları paylaşıyoruz
vel asılı canım hayatın hep güzel taraflarından bak ki bu günlerin de güzel geçsin :71: sen başarabilirsin:65:

bu arada biz eşimle karar verdik allahtan bi aksilik çıkmazsa eğer bu kışa 3. ve son bebeğimizi planlıyoruz:52:
rabbim olmayanlarada nasip etsin inşallah:):69:

ipeğumu canım doğum yapmışssın gözün aydın uzun süredir girremiyordum.bir geldim ki ne göreyim arda cık doğmuş allah aanalı babalı büyütsün.bu zorlu günler de geçer merak etme çocuklarının tadını çıkar kendinide fazla dinleme her şey olacağına varır.

maşaallah kikoleyim hadi bakalım kim tutarr seni. bben 2.ye bile cesaret edemiyorum gerçi çalışmanın verdiği zorluktan olsa gerek. birazda annemi dinlendirmeliyim .bakalım 4 yaşına bir gelsin kıızım .

bu arada kızlarr benimki siti çok güzel içiyordu ama bu 2 aydır bıraktı ağzına sürmüyor yoğurtta yemez öyle. tekrar başlasın diye dua ediyorum allahım.ne yapmalıyım bilmiyorum.
bu arada bizim şafak 1o gün kaldı.::::)):72:

sibelcim öle 4 felan deme arayı fazla açma sorunlarıda fazla oluyo sonra benden tavsiye
süt yoğurt olayınıda ısrar etme cannım başka bişeler katarak güzelleştir belki tadını değiştirirsen tekrardan sever
benim kızda bi dönem sadece süt içerdi sonra bıraktı bırakınca ballı ılık süte devam ettim onuda bırakınca tekrar soğuk sade süte devam etti şimdi meyvelileride içiyo ama baskı yapmadım bazen 2-3 gün süt içmedi sonra unutunca verdim lıkır lıkır içti maşallah send eböle dene bakalım bi etkisi olucakmı

amin canım."annemmm" ne güzel kelime bulmuş ipek kendine.ewet artık büyüdüler ve sevgilerini sözle yada davranışla ifader edebiliyolar ve ben buna bitiyorum işte..Ayşe sıkı sıkı sarılıyo annemm,nanım(canım),aciş (aşkım) diyo görsen.ha bide "babacık" diyo babasına.babacık diye koşturuyo...
Allah herkese bu duyguyu tattırsın inşallah tarifi mümkün olmayan bir haz yani..

Çok tatlı maşallah sevgi pıtırcığı olmuş. Allah bozmasın canım huyunu suyunu.

Huri çok güldüm yazdıklarına. Alemsin valla. Bak ne diyecem. Ben buradan Mecidiyeköy'e taşınayım sizin yakınlarınıza bir yere. Hiç değilse tek kafa yerine 2 kafa oluruz:))

Dediğin gibi kreş olayı şimdilik yaş. Zaten tuvalet sorunu var. Kendi de yemek yiyemiyor. Bir de psikolojik boyutu var tabi. Yardımcı şart gibi görünüyor. Yoksa kafayı yeerim. Ev işlerinin hepsi için birini bulacağım. Annem gidince tabi. Bir de ben arızalıyım onu da biliyorum. Yok emzik vermem, gaz ilacını vermem falan. Ne diye direniyorsun ver gitsin işte. Sen sağ ben selamet. Aynı Siyah süt gibi oldum valla. İiçimde birsürü ses , sürekli suçlayan bir ses. En sonunda yeter ulennn dedim. Çıktım depresyondan. Zaten depresif takılmaya lüksüm de yok ki. 2 gün zırladım ota moka şimdi iyiyim.
Eskiler dediğin gigi paso doğuruyorlarmış. Ne olacak büyüğe küçüğü baktırıp yenisini yapıyorlar. Biz fazla zorluyoruz şartları. Bir de eşim çok enteresan benim. Şimdi aradı birinin doğumgünü varmış beraber akşam gidelim mi diyor. Acaba başka evlerde falan mı yaşıyoruz da durumum hakkında bir fikri yok? Neyse kaldı 11,5 ay. Sonra rahatım allah'ın izniyle. Bu arada Ardanın burnu tıkalı ama neredeyse doğduğundan beri. Çok canım sıkılıyor. Dr kontrolüne erken götüreceğim. Muhtemelen bişey yok diyecek ama olsun, içim rahat etsin. 1 tanesine dertlenirken 2 tane dert oldu. Allah beterinden korusun.

KİKOLEYİM çok sağol canım. Senden tiyolara ihtiyacım var. Maşallah sen de pek güzel işi idare ettin. Sizden destek almak çok güzel.
Senin de cesaretine hayran kaldım. 3 çocuk çok güzel. Bak ne diyeceğim insan doğurdukça doğurası geliyor galiba. Ya da duruma alışmış oluyor korku falan da kalmıyor. Biz artık nokta koyduk. Sen daha küçüksün ama. Yaşın kaldırır. İnşallah gönlüne göre olur herşey. Son olarak bu sene erkek senesi. Fırsatı kaçırma. 2 kıza 1 erkek gelsin di mi?

ipeğumu canım doğum yapmışssın gözün aydın uzun süredir girremiyordum.bir geldim ki ne göreyim arda cık doğmuş allah aanalı babalı büyütsün.bu zorlu günler de geçer merak etme çocuklarının tadını çıkar kendinide fazla dinleme her şey olacağına varır.

Sağol canım ben de artık öyle yapmaya çalışacağım.

maşaallah kikoleyim hadi bakalım kim tutarr seni. bben 2.ye bile cesaret edemiyorum gerçi çalışmanın verdiği zorluktan olsa gerek. birazda annemi dinlendirmeliyim .bakalım 4 yaşına bir gelsin kıızım .

bu arada kızlarr benimki siti çok güzel içiyordu ama bu 2 aydır bıraktı ağzına sürmüyor yoğurtta yemez öyle. tekrar başlasın diye dua ediyorum allahım.ne yapmalıyım bilmiyorum.
bu arada bizim şafak 1o gün kaldı.::::)):72:

Aromalı süt dene canım, nesquick karıştır, bebe bisküvisi falan dene belki işe yarar. Danonenin küçük yoğurtlarını sevebilir. Onlar da aslında labne peyniri ya. Yeterli kalsiyum sağlar. Kikoleyim'in de dediği gibi alternatifler sun bakalım ne yapacak.
Hadi eşin de geliyor az kalmış. Artık 10 günün lafı olmaz. Allah bir daha ayırmasın sizi.

Son düzenleme:
ipeğimu herdaim yanındayım tatlım canını sıkma
inşallah benimde şöle nurtopu gibi sağlıklı hayırlı bi oğluşum olur valla bu sene sonu hamile kalıp seneye doğumu planlamıştım ama hesaplarımmı şaştı acaba ne
gerçi hesabada kalmıyo ya ÖNCE ALLAH BİLİR TABİ

ipeğimu herdaim yanındayım tatlım canını sıkma
inşallah benimde şöle nurtopu gibi sağlıklı hayırlı bi oğluşum olur valla bu sene sonu hamile kalıp seneye doğumu planlamıştım ama hesaplarımmı şaştı acaba ne
gerçi hesabada kalmıyo ya ÖNCE ALLAH BİLİR TABİ

Çok sağol canım ya iyi ki varsın, iyi ki varsınız.
Allah senin de gönlüne göre versin. Eğer erkek istiyorsan elini çabuk tut bu sene oğlan senesi. Hastanede bir doğum sirkülasyonu vardı göreceksin. Ben gittiğimde 2 erkek 1 kız vardı. Benimle birlikte 3 erkek oldu. Benden sonra 2 erkek daha geldi. Kime sorsam oğlu olacak. Bizim senemiz kızdı bu sene erkek. Tabi önce Allah bilir kime ne vereceğini. Sağlıklı olsunlar. İnan aradaki farkı anlamadım. Ha İpek ha Arda. Hatta erkek çocuk beni korkutuyor. Hayatta 2 adım atıp sonra dönüp bana bakacak. Sünnetimi yap diyecek. Sonra okut, askere gönder, evleneceğim. Herşeyin dönüşü bize olacak. Kızlar bu anlamda daha sorunsuz gibi geliyor bana. Bir de Allah iyilerle karşılaştırsın. Aklını başından alacak bir hatun bulursa ileride dönüp bakmaz bile belki. Ama kız evlat hep evin içinde gibi oluyor sanki. Kimse dediğime alınmasın çok üzülürüm heee. Hem artık oğlu olan biri olarak ben de her iki taraftanım.:32:

Back
X