evet canım kişiden kişiye değişiyormuş doktorumda söylemişti ateş, bilinç kaybı, kusma gibi haller olursa hemen gel demişti çok şükür hafif ateşle atlattık.. benimde alnımda bir su çiçeği izim var ve kızımında oldu düne kadar yoktu büyük olan su çiçeğinden korkarken alnındaki minnacık patlayan çiçeğin bugün düşmesiyle iz kaldı kurşu kalem ucu kadar ... komşumun kızıda 19 aylıkken çıkarmış şimdi 10 yaşında yüzende 5-6 tane iz var yolmuş onları hep hemde büyük büyük ...bende öyle olmasından korkmuştum .
ipeğimu sizlerede çok geçmiş olsun canım bizde atlattık onu geçen ay burada salgın şeklinde oldu ishal kusma hepimizi bitirdi, bir hafta sürdü binada sokakta ishale yakalanmayan çocuk kalmadı beter bişey...
benim kızımın vurma huyu yok çok şükür sadece bir kaç aydır menim menim herşey menim ve beni hiç paylaşamıyor oğlumu yanıma yaklaştırmıyor nereye otursam yanıma ilişiyor "anne mendeeee" ve şu bir haftadır gözünü açar açmaz "anne dışayıııı" şapkasını hırkasını alıp hazırda bekliyor

oğlum çok hırçındı hareketli saldırgandı şimdi 7 yaşında 1. sınıfa gidiyor onu büyütürken çok hatalar yaptım hiç sabrım yoktu bütün duygu halimi ağlamalarımı, kavgalarımızı... her halime şahit oldu hiç olgun değildim küçük evlenmnin farklı şehirinde etkisi oldu ama keşke olmasaydı şimdi kızıma gösterdiğim olgunluğu, sakinliği,sevgiyi gösterseydim oğluma .... oğlumun bu seneye kadar hırçınlığı, huysuzluğu, saldırganlığı devam etti kardeşinden sonra biraz duruldu abi oldu ilk bir sene adapte olamadı ama bu sene çok iyiler kızımın onu kıskanmasını bile anlayıp gülebiliyor ... o yüzden bir kez olsun bile çocuğunuza asla ve asla el kaldırmayın geriside geliyor çocukta bunu çözüm yolu sanıyor ne arkadaş edinebiliyor nede siz onunla bir yere gidebiliyorsunuz..size şikayetle geldiğinde de en tehlikeli sözcük "dur ben şimdi onu naa yapıcam" bu sehpa olsun abla olsun abi olsun farketmiyor çocukta bu "naa" yolundan gidiyor sonra.. oğluma hep böyle yapardım çok bezdirirdi ağlatırdı beni zıvanadan çıkarırdı poposuna vururdum ama bir iki kez beş parmağımın izini gördüm o nasıl vurmak kabartmışım çocuğun poposunu sonra oturur ağlardım aklım başıma gelince yanlışları bir bir masaya yatırdım kreşe verdim iyi eğitilsin paylaşmayı geçinmeyi öğrensin diye ama orada da olmadı anladım ki sadece anne eğitebilir bir çocuğu ve sabrettim hiç yanımdan ayırmadım sinirlenmektense duymamayı öğrendim, şikayetlerine o öyle değildir yanlış anlamışsındır yada yanlışlıkla oldu gibi tepkiler vere vere sakin ola ola her dediğinide yapmayarak şık sunarak çok yol katettim şimdi gayet iyiyiz öğretmenide oğlumdan memnun derslerinde başarılı ... hayatın hızına yetişmeye çalışırken oğluma çok fazla sarılmadığımı, öpmediğimi güzel sözler söylemediğimi farkettim bunuda kızım doğunca farkettim o zamana kadar sanki anne olduğumun farkında değildim birden iki çocuğum oldu ......