2009 Temmuz Anneleri paylaşım alanı

selam güzel kk nın en güzel anneleri...uzun zaman oldu..sizleri ihmal ettim biliyorum ama bankacı olmakta böyle birşey.çalıştığım departmanda tek kişi kalınca çıkış saatlerim iyice geç olmaya başladı.kısaca bizden bahsedeyim.ırmakcık büyüdü tüm bebişler gibi.tek tek kelimeleri söylüyor.henüz tuvalet eğitimi vermedim.yaza başlamayı düşünüyorum.iyice ısınsın havalar..birde bizim emzik sorunumuz var.bu yaz onuda bırakacağız inşallah.onun dışında herşey yolunda çok şükür.ırmak biraz babaannede biraz anneannede...tam bir sokak çocuğu oldu.hiç içeri girmek istemiyor.hatırlarsınız belki ırmak rahat etsin diye bahçeli bir ev almıştık.şimdi iyiki almışız diyorum..dilediği gibi bahçede oynuyor..iki yaş sendromu bizede uğradı.inatçı huysuz bir çocuk oldu..ama çok üstüne gitmiyorum.biz ne gaz ne uyku sorunları atlattık...
ipeğumu bebiş gelmiş canım..allahım uzun ömürler versin sağlıkla inşallah..
starimu sende hamileymişsin.sağlıkla kucağına almayı nasip etsin allah..
şöyle kısaca geçmişi okudum.atladığım birşeyler varsa kusura bakmayın.
bütün bebişlere ve annelerine sevgiler..
hepsini kokluyorum...

Merhaba kızlar,
Anneme geldim. Burası çok güzel. İpeğe de iyi geldi. Ama hala 2 yaş sendromu var tabi. Sürekli didişip duruyoruz. Annemler onun sürekli anne demesine gıcık oluyor. Herşeyi benle yapmak istiyor. Herkese kızıp bağırıyor. Artık bir süre böyle gidecek gibi. Tuvalet eğitimine 2 gün önce başladık aynı gün sonlandırdık. Alıştırma kilodu giydirdim. Akşamüstüne kadar hiçbirşey yapmadı. Resmen tuttu. Akşamüstü yemek yerken kucağıma aldım. Aynen batırdı üstümüzü. Hadi kalk etrafı temizle üstünü temizle, İpek'i temizle zor oldu. Yarın tekrar devam edeceğiz bakalım hayırlısı.
Bu arada İpek kardeşine alıştı. Sabahları Arda ablasına gülücükler atıyor o da mest oluyor. Hatta komşunun biri geldi Arda'yı kucağına aldı da İpek kardeşini götürecek diye panik oldu. Geçen sabah da uyandım. Annemlerin evi 2 kat. Aşağı ikisini birden götüremeyeceğim için Arda'yı yatağa biraktım. Kapıdan İpek'e hadi aşağı inelim dedim. Kardeşinin başına gitti kucağına almaya çalışıyor aşağı indirmek için. Artık kanıksadı o da kardeşini. İnşallah hep böyle devam eder.
Bakım konusunda en çok geceleri zorlanıyorum. Zaten doğrudürüst uyuyamıyorum bir de birbirlerini uyandırınca çıldırıyorum. İster istemez çocuklara hırslanıyorum.

Arda da çok büyüdü teyzeleri. 55,5 cm olmuş. Artık takip de ediyor. 40 günlük oldu. Tek sorunumuz 5 gündür kakasını yapamaması. İnşallah yarın yapar. Gözüm, aklım çocuğun poposunda. Tecrübeli olan annişler yardım edin. Kızımda böyle şeyler yaşamadım, zormuş.

ipeğimu,günaydın canım.İpeğin kardeşini benimsemesine alışmasına çok sevindim.Annende de olunca biraz daha rahatlamışsındır belki.Mutlaka yardımları oluyordur.Ne çabuk 40 ı çıktı ardanın.Maşallah.5 gün kakasını yapmaması ilginç.Anne sütü alıyor değilmi?Yoksa mamamı veriyorsun?Mama bazen kabızlığa yol açıyor çünkü.İyi biliyorum yeğenimde mamayla büyüdü hep kabız olurdu.Ablam mamaanın içine zeytinyağ damlatırdı faydası olurdu.
Oğlumda bebekken birkaç defa kabız olmuştu böyle 5 gün falan bekledik sonra yapmayınca eczaneden kabızlık için lavman istedik.Bebekler için fitil şeklinde böyle fitil gibi koyuyorsun hatta ben korktum yarısını koydum işe yaramıştı..

Kaan bu aralar çıldırtıyor beni artık sabrım kalmadı.Yeni eve taşındık 1 hafta biraz düzeni bozuldu.İyice huy değiştirdi zaten 2 yaş sendromundaydı iyice bunalıma girdi çocuk.Sabahları işe gelirken o kadar çok ağlayıp bağırmaya başladıki hergün geç kalıyorum işe.Haliyle stres oluyorum.Düzgünce sakin bir şekilde evden çıkamaz oldum.Devamlı bağırış çığırış içinde hazırlanıp kaanı ağlayarak evde bırakıyorum üzülüyorum üfff..Önceden böyle yapmazdı.Sürekli itiraz kapris,annaneyi kovmalar falan bilemiyorum ya sinirlerim çok bozuk.Bende elimde değil sabredemiyorum artık bağırıyorum iyice çıldırıyor..Normaldede birşey isteyince falan tutturup ağlamazdı şimdi tam tersi.Bişey istedimi olmazsa kendini yerden yere atıyor hem söyleniyor hem ağlıyor.sabah gelmiş bana delirdim diyor durduk yere:27:

hayırlı cumalar arkadaşlar...
bi süredir giremedim.Ayşe nin rahatsızlığı dolayısıyla.
kızımın boğazı kötü diye doktorumuz antibiyotik vermişti ya o antibiyotikten midir olacağımı vardır bilmedim Ayşem ishal oldu.ilk kez başıma geliyo böle bişi mahvolduk resmen.önce ishal ardından kusma başladı.serum falan verdiler rahatladı kızım atlattık testlerde idrar yolu enfeksiyonu çıktı derken.onun içinde ilaç kullanıyoruz bakalım inşallah atlatacak.neşesi yerine gelmeye başladı.ama kilo kaybımız oldu kuş kadar kaldı ayşecik...inşallah yavaş yavaş toparlar kendini...
bu durum bi yandan çarşamba günü eşim menüsküs yırtılması olduğu için ameliyat oldu.1 gece hastanede yattık .kızım babaannesinde kaldı.allahtan hiç yaramazlık yapmamaş.

böyle olunca tuvalet eğitimi rafa kalktı bizde.sendrtom devam ediyor hala ama eskisi kadar hırçın değil sanki kızım....

Arda da çok büyüdü teyzeleri. 55,5 cm olmuş. Artık takip de ediyor. 40 günlük oldu. Tek sorunumuz 5 gündür kakasını yapamaması. İnşallah yarın yapar. Gözüm, aklım çocuğun poposunda. Tecrübeli olan annişler yardım edin. Kızımda böyle şeyler yaşamadım, zormuş.

maşallah ardaya,kaka konusunda İpek bir kere 5 gün yapmamıştı süpürge telinden kopardım zeytinyağına sokup poposuna 2-3 kez sokup sıkarmıştım ve bütün üstümü başımı batırmıştı resmen kaka fışkırdı...
bir kerede 8 gün sürmüştü eczaneden fitil aldırdım onu koyar koymaz 20 dakka içinde bezden kakalar fışkırmıştı zaten kullandığı kullanacağı fitilde o kadar olmuştu...
doktorlara sorarsan normal 9 güne kadar ama niye eziyet edesin çocuğa neticede her gün yapmıyorsun ki alışkanlık olsun bir kere yapacağın bir işlem...BENCE :26:

kızlar bu aradaa İpek artık bez bağlamıyor sadece gece takıyorum onuda sabah kuru alıyorum gündüz çişimizi kakamızı lazımlığa yapıyoruz :emir_bebek::nazar:

ipeğimu,günaydın canım.İpeğin kardeşini benimsemesine alışmasına çok sevindim.Annende de olunca biraz daha rahatlamışsındır belki.Mutlaka yardımları oluyordur.Ne çabuk 40 ı çıktı ardanın.Maşallah.5 gün kakasını yapmaması ilginç.Anne sütü alıyor değilmi?Yoksa mamamı veriyorsun?Mama bazen kabızlığa yol açıyor çünkü.İyi biliyorum yeğenimde mamayla büyüdü hep kabız olurdu.Ablam mamaanın içine zeytinyağ damlatırdı faydası olurdu.
Oğlumda bebekken birkaç defa kabız olmuştu böyle 5 gün falan bekledik sonra yapmayınca eczaneden kabızlık için lavman istedik.Bebekler için fitil şeklinde böyle fitil gibi koyuyorsun hatta ben korktum yarısını koydum işe yaramıştı..

Evet canım zaman hızla geçiyor. Arda sadece anne sütü içiyor. Mama hiç vermedim. Kabız olmasına da şaşırıyorum. 7. gün annem poposunu kulak çubuğu ile uyardı da kakasını yaptı. Şimdi 5. gündeyiz yine bişey yok. Fitil aldım ama kullanmamak için direniyorum. Rahatsız olursa tıkacağım artık.

hayırlı cumalar arkadaşlar...
bi süredir giremedim.Ayşe nin rahatsızlığı dolayısıyla.
kızımın boğazı kötü diye doktorumuz antibiyotik vermişti ya o antibiyotikten midir olacağımı vardır bilmedim Ayşem ishal oldu.ilk kez başıma geliyo böle bişi mahvolduk resmen.önce ishal ardından kusma başladı.serum falan verdiler rahatladı kızım atlattık testlerde idrar yolu enfeksiyonu çıktı derken.onun içinde ilaç kullanıyoruz bakalım inşallah atlatacak.neşesi yerine gelmeye başladı.ama kilo kaybımız oldu kuş kadar kaldı ayşecik...inşallah yavaş yavaş toparlar kendini...
bu durum bi yandan çarşamba günü eşim menüsküs yırtılması olduğu için ameliyat oldu.1 gece hastanede yattık .kızım babaannesinde kaldı.allahtan hiç yaramazlık yapmamaş.

böyle olunca tuvalet eğitimi rafa kalktı bizde.sendrtom devam ediyor hala ama eskisi kadar hırçın değil sanki kızım....

Çok geçmiş olsun canım. Antibiyotik grubu kızına uygun değil galiba. Dr başka gruptan versin.

maşallah ardaya,kaka konusunda İpek bir kere 5 gün yapmamıştı süpürge telinden kopardım zeytinyağına sokup poposuna 2-3 kez sokup sıkarmıştım ve bütün üstümü başımı batırmıştı resmen kaka fışkırdı...
bir kerede 8 gün sürmüştü eczaneden fitil aldırdım onu koyar koymaz 20 dakka içinde bezden kakalar fışkırmıştı zaten kullandığı kullanacağı fitilde o kadar olmuştu...
doktorlara sorarsan normal 9 güne kadar ama niye eziyet edesin çocuğa neticede her gün yapmıyorsun ki alışkanlık olsun bir kere yapacağın bir işlem...BENCE :26:

Kız süpürgeyi kızın totosuna soktun heee. Garibim korkudan altına yapmıştır.:90:

kızlar bu aradaa İpek artık bez bağlamıyor sadece gece takıyorum onuda sabah kuru alıyorum gündüz çişimizi kakamızı lazımlığa yapıyoruz :emir_bebek::nazar:
Maşallah İpek'e. İnşallah benimki de yapar diyeceğim ama yine altına yaptı. Ne yaptın sen çiş mi diyince "Bişey yok. Bişey yok. Bebeğim" diyip öpücük veriyor.

Kız süpürgeyi kızın totosuna soktun heee. Garibim korkudan altına yapmıştır.:90:

Maşallah İpek'e. İnşallah benimki de yapar diyeceğim ama yine altına yaptı. Ne yaptın sen çiş mi diyince "Bişey yok. Bişey yok. Bebeğim" diyip öpücük veriyor.
kih kih kih napıyım çocuk kıvranıp duruyor bazen babanne yöntemlerine baş vurmak gerekiyor işe yaradımı sen ona bak :9::34:

bu arada tuvaletişini ben anlamadım ya nasıl oldu,gece gelip yüzümü tokatlıyor anni çişşş diye,birde gaz çıkartmayıda kaka zannediyor oturuyor pırrt yapıyor kaka bitti diyor...ona bile tuvalete koşuyoruz,tam çantam hafifledi oh yaz geldi derken birde klozet aparatı çıktı başıma her yere taşıyoruz mecbur,asla bez istemiyor zorla bağlasam da çıkartıyor ve tuvalet arıyoruz,anlamadım benim yaptığım hiç bişey yok hatta sormayı bile unutuyorum o bana hatırlatıyor,ama elide sürekli orda,sürekli elliyor henüz bir tepki vermiyorum ama ne yapacağımı da bilmiyorum...

bu arada size bişey demedim ama 2 aydır ipek sürekli hasta,
3 gün ateş burun akıntısı öksürük oluyor
doktor ilaç yazıyor geçiyor
10 güne bir daha tekrar ediyor aynı şikayetler
düzeliyor derken 10 güne tekrar aynı şeyler...

delirdim artık kan testi istedim,biraz daha bekleyelim dedi kıl oldum kadına,yine hastalandı kendim ilaç verdim geçti,dün yine ateşi çıktı...
artık bugün türkiye hastanesi şükrü beye gittim,ipeği görür görmez yüzü bembeyaz hemen kan idrar bakalım dedi :26: kanı hemen verdim,idrarı alamadım lazımlık olmadığı için,hastane yakınlarında ki akrabama gittim orda çişi hallettik ama doktora yetiştiremedim..kan değerlerine baktık DEMİR EKSİKLİĞİ VE KAN DEĞERLERİ DİPLERDE NERDEYSE....:5:
tahmin ettiğim gibi dedi,mikrop falan yok ama kan değerleri ve demiri çok düşük dedi,hastalığa çabuk yakalanır ilaçla tedavi olur ama dirençsiz olduğu için hastalık sürekli tekrar eder dedi...

şükrücüğüm benim yaaa,balık yağı,direnç verici şurup ve kan şurubu verdi...düzenli kullan toparlar kendini merak etme dedi....

bizden böyle işte bir halsizlik yok zaten,ama haftada bir ateş burun akıntısından bıkmıştım...
şükrücüğümüde görmüş oldum :66::1:

kih kih kih napıyım çocuk kıvranıp duruyor bazen babanne yöntemlerine baş vurmak gerekiyor işe yaradımı sen ona bak :9::34:

bu arada tuvaletişini ben anlamadım ya nasıl oldu,gece gelip yüzümü tokatlıyor anni çişşş diye,birde gaz çıkartmayıda kaka zannediyor oturuyor pırrt yapıyor kaka bitti diyor...ona bile tuvalete koşuyoruz,tam çantam hafifledi oh yaz geldi derken birde klozet aparatı çıktı başıma her yere taşıyoruz mecbur,asla bez istemiyor zorla bağlasam da çıkartıyor ve tuvalet arıyoruz,anlamadım benim yaptığım hiç bişey yok hatta sormayı bile unutuyorum o bana hatırlatıyor,ama elide sürekli orda,sürekli elliyor henüz bir tepki vermiyorum ama ne yapacağımı da bilmiyorum...

bu arada size bişey demedim ama 2 aydır ipek sürekli hasta,
3 gün ateş burun akıntısı öksürük oluyor
doktor ilaç yazıyor geçiyor
10 güne bir daha tekrar ediyor aynı şikayetler
düzeliyor derken 10 güne tekrar aynı şeyler...

delirdim artık kan testi istedim,biraz daha bekleyelim dedi kıl oldum kadına,yine hastalandı kendim ilaç verdim geçti,dün yine ateşi çıktı...
artık bugün türkiye hastanesi şükrü beye gittim,ipeği görür görmez yüzü bembeyaz hemen kan idrar bakalım dedi :26: kanı hemen verdim,idrarı alamadım lazımlık olmadığı için,hastane yakınlarında ki akrabama gittim orda çişi hallettik ama doktora yetiştiremedim..kan değerlerine baktık DEMİR EKSİKLİĞİ VE KAN DEĞERLERİ DİPLERDE NERDEYSE....:5:
tahmin ettiğim gibi dedi,mikrop falan yok ama kan değerleri ve demiri çok düşük dedi,hastalığa çabuk yakalanır ilaçla tedavi olur ama dirençsiz olduğu için hastalık sürekli tekrar eder dedi...

şükrücüğüm benim yaaa,balık yağı,direnç verici şurup ve kan şurubu verdi...düzenli kullan toparlar kendini merak etme dedi....

bizden böyle işte bir halsizlik yok zaten,ama haftada bir ateş burun akıntısından bıkmıştım...
şükrücüğümüde görmüş oldum :66::1:

Geçmiş olsun canım. Ben de Arda'nın ilk kontrolü için Şükrü'den randevu aldım. Çok iyi bir dr. Çok da efendi. Pek beğendim. Keşke hep ona gitseymişim. İpek'in de hepatit A aşısı vardı. Hem de göz kontrolü aynı zamanda cildinde kızarıklık vardı onun için de cildiyeye gittim. İlk cildiyede muayene oldu. Sonra göz için gittik. Dr astigmatı yüksek ilaçla bakmamız gerekir dedi. Damla yaptılar İpek cıyak ciyak bağırdı tabi. 10 dk sonra tekrar damlattılar. 40 dk bekleme süresi vardı. Biz de Şükrü'ye gidelim genel kontrol yapsın dedik. İpek orayı ayağa kaldırdı. Dr da panikledi. Bu hep böyle mi yoksa kardeşinden sonra mı böyle oldu dedi. Ölçümlerini yaptı. İkisini de iyi buldu. Sonra yine göze gittik. 4 numara astigmat, 2 numara da hipermetrop varmış. 3 yaşa kadar bişey vermedi. İki gözü de aynı numarada olduğu için geçici bişey olabilirmiş. İnşallah geçer. Şükrü'den çıktık kıza bir de aşı yaptırdık. Şimdi eczaneye bile girince ağlıyor. O gün çok hırpalandı yavrum.
Tuvalet konusunda çok şanslısın. İpek kesinlikle eğitim almak istemiyor. Çok kararlı. Bu kadar direnince ben de ısrar edip psikolojisini bozmak istemedim. Annemlerdeyken hallolsaydı iyi olurdu. Artık evde tek başıma halletmeye çalışacağım. Biraz daha bu fikre alışsın önce. Tabi eve gidince eşimle papaz olacaz bu konuda. Çok bilen annesi 1,5 yaşında alıştır dediği için şimdi vıdı vıdı yapıp eşime işler. Öğretemedi, geç kaldı biz öyle mi yaptık diye.

ipeğimu maşalalh allah sizi nazardan korusun üçünüzde süpersiniz ipek çok tatlıtam ısırmalık arda beyde tam bir erkek karizmasıyla doğmuş :32:

herkese merhaba arkadaşlar uzun süredir giremedim ne var uştum çok ne yok bilemiyrum malum eşime kavuştum çok şükür askerlik geride kaldı k ızımda nasıl babasına hasretmiş baba baba diye peşinden ayrılmıyor.,
bu arada bende memeyi bıraktırdım çok şükür 5 gün oldu biraz atlattık. daha sonrada çiş eğitimine başlıcaz işimiz zor biraz geriye dönüp okuyayım bakalım neler yapmışssınız.

bu arada ipeğumu harikasınız sen ipek ve ada maşşalah size.:71:

geçmiş olsun canım ya,bu göz nerden çıktı öff dr.Kadir bey çok iyidir o hastanede göz konusunda,umarım dediği gibi geçici bir durum olur,bakalım...
bu arada malesef hastanelerden,eczanelerden korkmaya başladılar buda beni sinir ediyor aslında ama yapacak bişey yok...
direnç arttırıcı şuruplarla,vitaminlerle hastalığı minimuma indireceğiz..

Kızlar geç oldu ama oğlumun fotolarını göndereyim size

sen kimsin,İpek nerde ,çabuk söyle arkadaşıma ve kızına ne yaptın böyleeeeee:52:
Arda bir gelmiş pir gelmiş inanamıyorum canım benim çok değişmişsin,doğum bazı insanları değiştirir derler aman yarabbim sen çok değişmişsin,ipek çok değişmiş,sizin birlikte bir fotonuzu istiyorum..

Arda efendiye gelince tüm ilgiler üstünde kasım kasım kasılmış şuna bak,posta koyuyor fotolarda,bi gül be haspam :nazar:

maşallah senden çıkanlar zati böyle tosuncuk,güzel kaşlı güzel gözlü onu anladık efendim artık 2027 Türkiye güzellik yarışmasında kızıma rakip olacağı kesin hıh :63:

ama gerçekten İpekte sende bu fotoda bana çok farklı geldiniz,paşamız da gayet sağlıklı maşallah Allah nazarlardan korusun yavrularımızı

BAK BAK ŞUNA BAK ANNESİ YAAAA...
İpeğimu'nun İpeği 38+6
ipeimu.jpg

huri37 nin İpeği
dsc01204y.jpg

uyy yerim ben bunları yaa,gidim kızımı öpeyimmmm...

Kızlar geç oldu ama oğlumun fotolarını göndereyim size

ipeğimu canım maşallah subhanallah Allahım inanamıyorum ipek abla olmuş arda kocaman tosuncuk olmuş.zaman ne çabuk geçmiş ne güzel atlattın o günleri iki yavrun var şimdi maşallah Allah nazarlardan korusun:nazar::nazar::nazar:
BAK BAK ŞUNA BAK ANNESİ YAAAA...
İpeğimu'nun İpeği 38+6
ipeimu.jpg

huri37 nin İpeği
dsc01204y.jpg

uyy yerim ben bunları yaa,gidim kızımı öpeyimmmm...
bu cimcimeler şimdi kocaman genç kız oldular yaaa ağlayasım geldi ne zaman büyüdüler:52::14:

aman allahım ardamız büyümüş kocaman olmuş maşallah ipeğimu çokk tatlılar çok tatlısınız daha doğrusu üçünüz birarada :) ikisi birlikte büyüyecekler zor olacak ama harika bişey bu yaa :)kızımada çok yakışmış ama ablalık:54:

Back
X