2009 temmuz annelerinin dikkat etmesi gerekenler

evet arkadaşlar bakın düşündükçe ve yaşadıkça ne tür sorunlar çıkıyo karşımıza böyle birbirimizle paylaşırsak bebek kazalarınında en azından %90 önüne geçmiş oluruz

kikoleyimcimmm harika olmuş..işallah kazalarımız en az acıyla atlatılır....
kimse istemez yavrusunun canı yansın ama büyüyolar olcak napalım

Denizin ilk kazası 4 aylıkken benim yatağımdan uykusunda nasıl düştüyse parke üzerine sırt üstü küttt öle olmuştu resmen kalbim böbreğim iç organlarım patladı sandım :)insan çok korkuyor...kendim gidecektim doktora denizden önce :) deniz susmuştu ben ağlıyordum...

kendi park yatağı yada yerden başka bir yerde yatırmıyorum,misafirliğe gidince bile ya ayağımda ya yanımdaki koltukta bırakıyorum

geçen kucağıma aldım mutfata çorbasını pişiriyorum bak izle diye anlatıyordum ki sen tencereye saldır kaşla göz arasında kucağımda...allah korusun kaynar su olsa dökecekti...

ben sudan çok korkarım eline biberonu verip odadan ayrılmayın derim...artık ellerinden diğer eline geçebiliyor biberon çünkü...yanında ip bağcıık bırakmamak lazım..denizin arabalı telefonu var yılbaşı hediyesi olan hatırlayan bilir onun ipi var büyüyünce sürüklesin arabasını diye,sen onu boynuna 2 kat dola bende koltuktayım yani...ödüm koptu ...bir tane oyuncağı vardı direksiyonlu tuşu kopmuş içinde ses çıakrıyor hemen bantladım orayı çıkmasın diye :)minik tuşlu oyuncaklarada dikkattt...

işallah en büyük ve korkulu kazamız yatak maceramız oalrak sonlanır...)

Son düzenleme:
ben birde emzikten korkar oldum eline alıp emziği oynarken tamamını ağzına alıyor danam benim sonra çıkaramıyor tabi ciyak ciyak artık hiç yalnız bırakmamak lazımbilmiyorumkismile

narcım emzik fobisi bendede oldu..ırmağı zorla bir büyük boyuna alıştırım onu ağzına alamıyor şimdi..
birde nazar boncuklarına dikkat diyelim..ben ırmağın üzerine hiçbirşekilde omzunda,arkasında olsa dahi iğne ile nazar boncuğu falan takmıyorum..allah korusun eli takılır çeker,iğnesi batar,nazar boncuğunu ağzına falan alır diye..birde kablolardan biride bilgisayarın mouse kablosu..ırmakta onunla olynamayı çok seviyor..ama boynuna dolayabilir..elim elinde oynuyor zaten..ve son olarak aklıma gelmişken yazılmışmıydı hatırlamıyorum ama poşetler..bebişlerimizin dikkatini çekiyor diye kimi anneler eline oynasın diye veriyor ama başlarını içine sokup nefes alamayabilirler...allahım bebişlerimizi ev kazalarından korusun..

"0-3 Yaş arası uygun değildir " işaretini gördüğünüzde dikkate alın. Çünkü küçük parçalar içerdiğinden 3 yaş altına uygun değildir. Oyuncaklar ve parçaları emme ve nefesle çekilmeye karşı yutulamayacak boyutlarda olmalıdır.
Minik parçalı oyuncaklar, bilyeler, küçük oyun zarları, sayı fişleri, nişan taşları ve küçük baterileri olan oyuncakların tümü bebeğin erişemeyeceği yerlerde tutulmalıdır. 4 cm.'den küçük nesneler bebeklerden ve küçük çocuklardan uzak tutulmalıdır.

Özellikle 3 yaş altındaki çocuklara alacağınız oyuncaklarda, alev almazlık ve yıkanabilir olma özelliğini taşımalıdır
Üç yaşına kadar olan çocuklar için seçilecek oyuncaklar daha çok yumuşak kumaş ve plastikten yapılanlar olmasına karşılık üç yaşından sonrası için plastik,tahta, karton vb. her çeşit malzeme oyuncak yapımında kullanılabilir.

Oyuncaklar, yutma, teneffüs etme veya deri, mukoza dokusu ve gözle temas etmesi halinde sağlık veya fiziksel yaralanma riski yaratmayacak şekilde olmalıdır.
Oyuncakların ambalajları boğulma riskini içermemelidir.
Suda kullanılacak oyuncaklar çocuğun su yüzeyinde durabilme ve çocuğu suda destekleyecek şekilde tasarlanmış olmalıdır.

Küçük boyuttaki, plastik düğmeleri olan, yerinden kolayca kopabilecek; göz, tekerlek veya benzeri parçaları olan oyuncaklar, kolayca yutulabileceklerinden belli bir yaş gurubu öncesinde tehlike yaratabilirler.
Balonlar da bazı durumlarda tehlikeli olabilirler. Patlak balon parçaları veya şişmemiş balon parçaları, şişirme taklidi yapan çocukların solunum yollarına kaçabilir.

Oyuncak Çeşitlerine Göre Öneriler
Karyola için kullanılan oyuncaklar : Bebeğiniz oturabildiğinde veya elleri ayakları üzerinde durabildiğinden artık kullanımları uygun değildir. 20 cm. den uzun kordon, bağcık içermemelidir.
Ses çıkaran oyuncaklar: Bebeğin duyma sistemine zarar verebilir. Bebeğin oyuncağı kulağına yakın tutup çalıştırmasına izin verilmemelidir.
Uçurtmalar: ıpinin bebeğe dolaşmaması için dikkatli olunmalıdır.
Salıncak: Sağlam ve dengeli olduğundan emin olunmalı, etrafında yeterince boş alan bırakılmamalı, yumuşak bir yüzey üzerinde kullanılmalıdır.
Şişme havuzlar: Kullanıldıktan sonra boşaltılıp ters çevrilerek kaldırılmalıdır. 5 cm. in üstündeki su birikintileri çocuklar için boğulma tehlikesi yaratabilir.

geçenlerde elif yapma bi kuş oyuncak vardı onu kemirmiş durmuş
meğersem oda boyalıymış
kızın bütün ağzının içi dudakları ve elleri mos mor olmuştu
demekki
boyası çıkabilen ürünlrede dikkat etmemiz gerekiyomuşşşş
allahım ya yaşadıkça daha neler neler öğrenicez acab

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…