2009 Temmuz bebekleri'nin yemek tarifleri

yosuntuttum

Huzur
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2009
7.375
308
363
ek besinlere başladığımız şu aylarda aklımıza gelen çeşit çeşit yemekleri burda paylaşalım kızlar...
biliriz ki çocuğu kıyma yemiyor diye onu pudingle karıştırıp yediren anneler mevcut...
alalım verelim bebeğimize can verellim....
haydin kızlar en güzel tarifler buraya...

uyarı:kızlar lütfen bu topiği sohbet alanı yapmıyoruz..kısaca yemek tariflerimizi yazıyoruz..
yemeklerle ilgili gelen soruları yanıtlıyoruz..
yemek dışında bir sohbete yer vermiyoruz...
teşekkürler....

cokacimcoookcokacimcoook

ipeğin bugün kü çorbası
pazı çorbası
1 kahve fincanı prinç
1 havuç
yaklaşık 10 dal pazı tenceresine göre pazı azaltılır yada çığaltılır..
1 yemek kaşığı var yok zeytnyağı

biraz suya 1 kahve fincanı prinç attım kaynattım
prinçler yumuşayınca 1 havuç ilave ettim içine .halka halka doğradım..
daha sonra bir kaç dal pazıyı yıkayıp ince ince doğradım ..
çok a zeytinyağı gezdirdim..
40 dakka haşlandıktan sonra blenderdan geçirdim.harika bir çorba olduuuuu...

cokacimcoook

Son düzenleme:
geçenlerde pırasa çorbası yapım bizim hanım onuda severek yedi..

1 pırasa
1 havuç
biraz prinç

jhepsini temiz içme suyu ile haşla...sonra blenderdan geçir ..ohh mismiss..

ya bence herşeyden çorba olur..önemli olan...

çorba temiz içme suyu ile yapılır...
çorbaya çok az birazcık tuz atmaya doktorumuz izizn verdi ama atımasa daha iyi olur....
zeytinyağı konulması gerekir
salça asla 1 yaştan önce konulmaz.
domatesin popoya pişik yaptığı söylenir...
konulan tüm sebzeler çok iyi yıkanması gerekir
...

unutmadan karnıbahar da yazayım...

karnıbaharları çiçek çiçek parçalıyoruz .kaynar suda 2 dakka bekletiyoruz gazını alması için...
sonra kaynatıyoruz..
sonra blenderla eziyoruz içine bie yemek kaşığı yoğurt atıyoruz biraz daha kaynatıyoruz..
bunuda çok seviyor zilli...

ölçek vermiyorum yani az yapıyorum hergün farklı ..
ama tadını beğenirseniz malz<emeyi çoğaltıp kendinizede yapabilirsiniz..

bir kaç tarifde benden buyrunnnnnnnnn
Kremalı kabak çorbası

yarım kuru soğan
1 orta boy kabak
1 adet pataes
koyu mama(90 ml 6 ölçek mama) yada süt kreması

bütün sebzeleri haşlayın, haşlandıktan sonra blendırdan geçirin.
daha sonra ocağa tekrar koyun kremayı yada koyu mamayı ekleyip 1 taşım kaynatın ocaktan alın
doktorumuz bu tarife et suyu tabletide koyabilirsin dedi ama ben koymadım. o anda hazırda et suyum varsa koyuyorum. yoksa koymuyorum.

Kıymalı yoğurt çorbası

100 gr civarında yoğurt, 1 yumurta ve 1 yemek kaşığı unu çırpın. yarım kahve fincanı prinç,yarım kahve fincanı ince bulguru ve 250 ml suyu eklerek çırpmaya devam edin. başka bi tencerede 1 yenek kaşığı sıvı yağ ve yarım soğanı çevirin ve 50 gr civarında yağsız kuzu yada dana kıymayıda ekleyip kavurun.bunun içine hazırladığımz prinç bulgur ve yoğur karşşımını ekleyip prinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. isterseniz blenderdan geçirin isterseniz kaşıkla ezip verin. AFıYET OLSUN KUZULARA

ben bütün çorbalara çok az tuz koyuyorum, içlerine bazen ekmek içide katıyorum blendar aşamasında. Katmadıysam ekmek içini çorbayla birlikte yutabileceği büyüklükte koparıp veriyorum ekmek içini. yedirirken 2 kaşık çorba 1 ekmek içi veriyorum yani bi ondan bi ondan şeklinde. yoğurt çorbası dışındaki çorbaların yanında yoğurt veriyorum ayrıca katık olarak. ekmek içi gibi 1 çorba 1 yoğurt.
daha tarif yazıcam ama kız durmuyor şuan

ırmak hanım bugünki çorbası;
1 küçük boy patates
1 küçük boy havuç
1/2 kereviz
1 yemek kaşığı pirinç

bütün sebzeleri yıkayıp 2,5 su badağı temiz içme suyunda haşlıyorum.pişmesine yakın 1 tatlı kaşığı zeytinyağı koyup blendardan geçiriyorum.ama taneli kalması tercihim..
afiyet olsun bebişlerimize..

ırmağın en sevdiği çorbalardan biride;
1 patates,
1 havuç,
biraz dereotu
kıyma
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı pirinç yada bulgur

önce kıymayı havanda dövüyorum.patates,pirinç,havuç ve kıymayı pişiriyorum.en son dereotunu atıyorum.1 dk falan kaynıyor zeytinyağını koyup alıyorum ocaktan.blendardan geçirip yediriyorum küçük hanıma..yine biraz taneli....

Melisin kahvaltılarından

1.5 çorba kaşığı yulaf ezmesi
1.5 tatlı kaşığı mısır unu
1 çay kaşığı tahin
1 çay kaşığı pekmez
1 tane kuru kayısı
çay kaşığının ucunda tereyağı
1 tatlı kaşığı çok ince çekilmiş ceviz
1 yumurta sarısı

kayısıyı ince ince kesip 1 su bardağı suyla biraz pişiriyoruz daha sonra içine yulaf ve mısırununu ekleyerek pişirmeye devam ediyoruz. Kıvamına göre daha su eklenebilir. Daha sonra diğer malzemeleride ekleyip çatalın arkasıyla eziyorum.
Biraz keçi sütü veya formül süt eklenebilir ama ben yumurta ve sütü aynı öğünde vermiyorum.

Melisin kahvaltısı -2

2 çorba kaşığı yulaf ezmesi
2 kuru kayısı
3-4 kuru üzüm
1 tatlı kaşığı ceviz
2 tatlı kaşığı lor peyniri
süt

Kayısıyı ve üzümü 2ye kesip 1 su bardagı suyla pişiriyoruz daha sonra yulafı ekliyoruz. Yulafta pişince içine diğer malzemeleri ekleyip blenderdan geçiriyorum. Koyuluğuna göre süt ekliyorum.

Melisin kahvaltısı-3

3-4 tane bebek bisküvisi
1 tatlı kaşığı pekmez
2 tatlı kaşığı peynir veya 1 yumurta sarısı (dönüşümlü)
çeyrek elma veya armut
1 tatlı kaşığı ceviz
su + süt veya anne sütü

Bebek bisküvisi

100gr tereyağı
10 dolu çorba kaşığı un ( daha fazlada olabilir ben 11 corba kasıgı kullandım)
1 çay bardağı pekmez
2 yumurta sarısı

hamuru 0.5 cm kalınlıgında açıp kalıpla kesip 180 derecede 15 dk pişiriyoruz.

Un arttırılabir veya yağ azaltılabilir kıvamına göre. Ben baştan 100 gr yağ koymustum unu az geldi sonradan un ekledim. Baştan yağ daha az kullanılabilir.

Tadı baya güzel oluyor bizde yiyoruz çay kahve yanında :)

Sebze püresi-1

1\2 havuç
1\4 dilim balkabağı
1 tane yerelması
1\2 küçük patates

Ben sebzeleri hep düdüklü tencerede pişiriyorum vitaminlerinin gitmemesi için. Çok az suyla 10 dk pişiriyorum. Çatalla eziyorum.

Aynı karışıma patates yerine 1 tatlı kaşığı irmik veya pirinç ekliyorum

nazın bu akşamki sulu köftesi
göz kararı kıyma az pirinç yarım kuru soğan 3 dal maydonoz
1 havuç 1 patates
bunların hepsini karıştırıp yuvarladıktan sonra un atılmış tepsiye diziyorsunuz
kaynamış suyun içerisinbe köfteleri ve küp küpdoğranmış havuç ve patateside atıyorsunuz inmesine yakında yarım limon ve 1 yumurta sarısı piştikten sonra çok az tuz ve zeytinyağı harika oluyor bu gece ilk defa verdim allahtan çok sevdi kızım

bu arada kızlar bizim dr umuz kıymayı 9.ayda başlatacak parça et olabilir dedi.
bizmki de babaannenin yaptığı ev tarhanasını çok seviyor bende onun içine kemik suyu havuç kabak değiştirerek veriyorum
bazende havuç,patates,kapak,brokoli birde irmik ekleyerek yapınca çorbayı daha bir severek yiyor.

Bebek bisküvisi

100gr tereyağı
10 dolu çorba kaşığı un ( daha fazlada olabilir ben 11 corba kasıgı kullandım)
1 çay bardağı pekmez
2 yumurta sarısı

hamuru 0.5 cm kalınlıgında açıp kalıpla kesip 180 derecede 15 dk pişiriyoruz.

Un arttırılabir veya yağ azaltılabilir kıvamına göre. Ben baştan 100 gr yağ koymustum unu az geldi sonradan un ekledim. Baştan yağ daha az kullanılabilir.

Tadı baya güzel oluyor bizde yiyoruz çay kahve yanında :)

tarifler için bütün arkadaşlara teşekkür ederim..
pekmez dut, üzüm yada keçiboynuzu ???
farkedermi ?????????????

Deniizin kahvaltısı

4 bebe bisküvisi
1 ölçek hip mama
1 tatlı kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı yumurta sarısı
armut muz elma püresi isteğe göre bir çeşitte olur
kaynamış içme suyu

Deniizin Yoğurdu

500 ml günlük sütü ılıktan biraz sıcak ocakta tutun.Kavanoza boşaltın,içine 1 tatlı kaşığı yoğurt koyup karıştırın iyice...kavonozu kapatıp bir güzel havluya sarıp kaloriferin yanındaki sehpaya yada sandalyeye koyun yaklaşık 10 saat bekletip dolaba atın...soğuyunca tadı lezzetli ve katı bir yoğurt oluyor...biraz katı olsun diyorsanız kaynatın sütü öle mayalayın...

Deniizin Çorbası

1 çorba kaşığı dana kıyma
avuç içi kadar Brokoli
1 havuç
1 patates
1 çorba kaşığı pirinç yada bulgurda olabilir
maydonoz
varsa ıspanak yada semiztotu

dana kıymayı önce hvanda ezki pütür pütür olmasın sonra kaynayan içme suyuna at ve pişir en son tüm sebzeleri içine at.. veee çatalla ez yedir :)

sade bir çorbada olabilir ben kimi zaman sade patates havuç kıyma yada brokioli maydonoz havuç ile yapıyorum...ama herzaman bunlardan yapıyorum...

Deniiziiin peyniri (es-es arkadaşımın tarifiyle asıl onun tarifidir....)

500 ml sütle 125 gr kefiri kaynat...kaynayınca ince tülbent bezle süz....soğuyunca kaseye koy :)

yayla çorbası mercimek çorbası,şehriye çorbası tavuklu,taze fasulye de veriyorum ama onu biizim yemeklerden veriyorum tuzsuz...sonra tuz ekliyorum bize :)

Back
X