2009 yazı evleneceklerin paylaşım alanı !!

kızlar elektrik süpürgesi aldınız mı? çok kafam karıştı hadi bakalı ne alacağız???
aslında karar wermiştim thomas alcaktım... sonra nette dyson iyi, libelle iyi, ihlas iyi, philips maraton iyi falan dediler iicene kafam karıştı... her kullanan farklı bişey söylüyor. arkadaşımda çok pişmanım su hazneli aldığıma süpürgeyi açınca lağam gibi koku yayıo herkes kaçıo.. temizlemesi zor. pratik değil falan dedi????

kızlar elektrik süpürgesi aldınız mı? çok kafam karıştı hadi bakalı ne alacağız???
aslında karar wermiştim thomas alcaktım... sonra nette dyson iyi, libelle iyi, ihlas iyi, philips maraton iyi falan dediler iicene kafam karıştı... her kullanan farklı bişey söylüyor. arkadaşımda çok pişmanım su hazneli aldığıma süpürgeyi açınca lağam gibi koku yayıo herkes kaçıo.. temizlemesi zor. pratik değil falan dedi????

Asla su hazneli almayı düsünmüorum, onun temizlemesi de cok zor oluyormus. Ben Elektroluxten bir model begendim onu alacagım. Hatta siparisini vermiştim ama ürün yokmuş ellerinde benneyaptımki Alamadım o yüzden senağlama Şimdi başka bir siteden alacagım sanırım...

Asla su hazneli almayı düsünmüorum, onun temizlemesi de cok zor oluyormus. Ben Elektroluxten bir model begendim onu alacagım. Hatta siparisini vermiştim ama ürün yokmuş ellerinde benneyaptımki Alamadım o yüzden senağlama Şimdi başka bir siteden alacagım sanırım...

özellikleri ne cnm, modelini tam olarak yazarmısın?
elektrik süpürgesinde en iyi markalar: miele, philips, elektrolux, siemens, dyson, thomas
yazıodu bi yerde... bende karar weremiorum yaa. tozla falan uraşmak istemiorum... rainbow falanda alamam yani 6000ytl werip... ayrıa büyük olsun istemiorum mak. küçük pratik olsun elimin altında hemen, bi de sessiz olsun... hayattan en tahammül edemediğim ses elektrik süpürgesi sesidir...kafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

lıbra h geldın
nışanıma ıkı gun kaldı(kalmıstı)

özellikleri ne cnm, modelini tam olarak yazarmısın?
elektrik süpürgesinde en iyi markalar: miele, philips, elektrolux, siemens, dyson, thomas
yazıodu bi yerde... bende karar weremiorum yaa. tozla falan uraşmak istemiorum... rainbow falanda alamam yani 6000ytl werip... ayrıa büyük olsun istemiorum mak. küçük pratik olsun elimin altında hemen, bi de sessiz olsun... hayattan en tahammül edemediğim ses elektrik süpürgesi sesidir...kafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

Tamam o zaman senin aradıgın model tam olarak benim alacagım süpürge.
Modeli: Ergotwintech™ XXLTT 14
Resmi:

XXLTT14.jpg

Teknik Özellikleri:
Güç (W): 1800
Ses seviyesi (dB): 78
Filtrasyon Seviyesi (mg/m³): 0,04
Süpürme Yarıçapı (m): 13
Renk: Mavi
Ağırlık (kg): 5,8

TwinTechnology™
TwinTechnology™, süpürgeyi torbalı ya da torbasız kullanmanıza olanak veren iki sistemli bir teknolojidir.

Cyclonic Action Sistem
Toz haznesine çekilen tozları hava akımından ayırıp, mükemmel temizleme sonuçları sağlar.

Ergoshock™ Sistemi
Darbelere ve çizilmelere karşı koruma sağlayan ve aynı zamanda süpürgenin hortumu ile saklanmasına olanak veren sistem

Ergobox™ dolum göstergesi
Toz haznesi dolduğunda ve değiştirilmesi gerektiğinde ikaz veren gösterge

Emniyet sistemi
Toz torbası / haznesi doğru olarak yerleştirilmeden süpürgenin çalışmasını engelleyen sistem

Termo Koruma Sistemi
Aşırı ısınması durumunda süpürgenin otomatik olarak kapanmasını sağlar.

Teleskopik borular
Uzunluğu ayarlanabilen ve birbirine kilitlenen, böylelikle kullanım kolaylığı sağlayan özel çelik borular

Ergonomik açma/kapama ve emiş gücü ayarı düğmeleri
Açma/kapama ve emiş gücü ayarı düğmeleri ergonomik kullanım sağlar.

Park Sistemi
Süpürgeyi dikey konumda, yer işgal etmeyecek şekilde saklamayı kolaylaştıran sistem

XXL cordmatik™ kablo

Koruyucu lastikli tekerlekler

Darbelere ve çizilmelere karşı koruyucu lastikli tekerlekler

Turbo yer başlığı

Phase 1 ile kullanılabilme

S-bag

Ürün performansının devamlılığını sağlayan ve buna ek olarak elektrikli süpürgenizin modelini ezberlemek mecburiyetini de ortadan kaldıran toz torbası. Toz torbası alırken 'S-bag' istemeniz yeterlidir.

Yıkanabilir HEPA silindir filtre

Yıkanabilir HEPA H12 hava çıkış filtresi

lıbra h geldın
nışanıma ıkı gun kaldı(kalmıstı)

kaldımı kalmıştı mı? işler karışık sanırım... olur öyle şeyler cnm sıkma canını hayrlısı olsun. benim arkadaşım düğününe 2 hafta kala ayrıldı nişanlısından... sonra birkaç gün kala gene barıştı. ewlilik danışmanına gittiler. tavsiye edio kuş gibi hafiflemiş gittikten sonra öyle söylüyor... sende düşünebilirsin... problemi bilmiorum ama...a.s.

Kızlar benim şimdi çıkmam lazım, dışarda birkaç işim var onları halledip döneceğim. Süpürge ile ilgili yorumlarınızı gelince okurum. Hadi kalın sağlıcakla a.s.

Tamam o zaman senin aradıgın model tam olarak benim alacagım süpürge.
Modeli: Ergotwintech™ XXLTT 14
Resmi:

XXLTT14.jpg

tşk ederim cnm, su hazneli değil değil mi? peki kullananlar memnun mu? bi soru daha acaba filtresinde tıkanma deforme olma falan oluomu...

Tozla başı fena halde dertte birinin elektrikli süpürgesi bozulursa ne olur? A)Makine dandikse yenisi alınır B)Makine iyiyse servise gider. Bizimki 'A' şıkkıydı. Peki bir donanım editörü süpürge alırsa ne yapar? Evi süpürecek hali yok tabii ki inceler Bu 'gayri resmi' süpürge incelemesi belki süpürge alacakların işine yarar. Yazı bir çeşit video inceleme aslında. Bu açıdan mağazalarda görme şansına sahip olmadığınız kullanım detaylarını gözünüzle görebileceksiniz.
Elekrikli süpürge dedğimiz şey ne kadar karmaşık olabilir ki? İlk başta öyle gibi geliyor ama almaya kalktığınızda bir sürü model olduğunu görüyorsunuz. Ve detaylı açıklama bulmak mümkün olmuyor. Bir sürü özellik yazıyorlar ama neyin ne olduğunu anlasanız bile karşılaştırma aşamasında problem çıkıyor. İşin bu noktasında kullanıcı tecrübelerine bakıyorsunuz fakat 'ben aldım memnunum' ötesinde teknik bir bakış açısı bulmak zor oluyor. Bazen de hiç yorum bulamıyorsunuz.

Zamanında Arzum'un halı yıkayabilen bir elektrikli süpürgesini 70 YTL'ye almıştık.
70YTL ozaman için bile uygun bir fiyattı. Annem ucuz bulup almıştı. Ondan önceki bozulmuştu ve kaliteli olmasına rağmen artık piyasada bulunmayan bir modeldi. Onun tamiri fiyatına bu yeni süpürgeyi almıştık. Maddi olarak zorlandığımız bir dönemdi ve 70YTL'ye çok cazip gelmişti. Eninde sonunda alt tarafı süpürgeydi. Ama kullanınca gördük ki öyle değilmiş.

Öncelikle bu makineden sonra bir elektrik süpürgesinde sesin ne kadar önemli olduğunu yaşayarak öğrendik. Eve gelen bir iki kargo annem kapıyı duymadığı için geri gitti. Duyulmayan telefonları saymıyorum bile. Öyleki artık annem ben varken süpürüyordu evi. Ben kapı ve telefon nöbeti tutuyordum

Torba meselesi de ayrı bir problemdi. Torbasız da çalışabiliyordu ama filtre çabucak tıkanıp emiş gücünü azaltıyordu. Temizlemesi de ayrı bir dertti. Torba ise bir kez delinerek makineyi batırmıştı. Ama en kötüsü ise tozu dışarı atmasıydı. Evi bir yandan temizleyip bir yandan kirletiyordu. Ciddi bir süre buna katlandık ama sonunda makine iflas etti. Biz de ucuz makineye tövbe ettik. Taksit imkanlarının da etkisiyle bu defa iyi bir makine almaya karar verdik ve araştırmaya başladık.

Aradığımız özellikler sessiz çalışma, ayarlanabilir emiş gücü, torbasız hazne, teknik servis imkanı ve sağa sola çekiştirirken devrilmeyecek ve düzgün takip edecek bir makine olmasıydı. Motor gücünde ise 1800Watt altına pek düşmek istemedik. Aradık taradık ve hatta beklenmedik şekilde bir dükkanda çalıştırdılar bile. Sonunda Philips Marathon FC9202'de karar kıldık. Elbette 'en iyi bu' diye tanıtacak değilim ama bizim ihtiyacımızı karşıladı. Beklentilerimi yukarıda yazmıştım. Sizinkilerle uyuşuyorsa en azından bu modeli görmüş olacaksınız.

İşte süpürge bu. Genel özellikleri özetleyerek veriyorum, tam liste burada.

2000Watt motor gücü 350 Watt emiş gücü
Torbasız tasarım
Emiş gücü ayarı
HEPA filtre
Boyutlar (UxGxY) : 47 x 32 x 34 cm. cm.
Makine için araştırma yaparken özellikle ucuz olanlarda size verilmeyecek bir bilgi var; emiş gücü. Genelde hep 1800-2000Watt gibi değerler yazarlar ama bu emiş gücü değildir. Bu motor gücüdür. 2000Watt'lık motor bizim örneğimizde 350Watt emiş gücü sağlıyor. Eğer 1800Watt motor ve 350Watt emiş gücü olan bir model varsa o daha üstündür zira aynı işi daha az enerji ve sesle yapabiliyordur. Süpürge alırken emiş gücünü mutlaka öğrenin. Markası ne olursa olsun bu bilgiyi vermeyen üreticiyi tercih etmeyin. Philips bu detayı ürünün üzerinde belirtiyor.

Torbasız sistemlerde tasarım genelde kaba hatlarıyla çok değişiklik göstermiyor markaya göre. Çünkü hepsinde temel nokta toz haznesinin kolaylıkla çıkarılabilmesi ve mümkün olduğu kadar ön tarafta olması. Philips'in tasarımı da buna uyuyor. Ürün elde rahatlıkla taşınıyor. Taşıma sapı üstünde ve kapatılabiliyor. Tekerlekleri hayli büyük. Yalnız makinenin ağır olduğunu söyleyebilirim. Bu da motorundan kaynaklanıyor. Dandik güç kaynakları nasıl hafif oluyorsa dandik süpürgeler de hafif oluyor. Üzerinde 2000Watt yazan ama tüy gibi hafif bir makineye kesinlikle güvenmem. Makinenin ağır olması sadece taşırken zorlar onun dışında kullanırken devrilmemesinde rol oynuyor. Hafif olanlar ve tasarımı özensiz olanlar sizin peşinizden yuvarlanarak gelirler.

Makinenin kontrolü dört noktadan ibaret. İlki en arkadaki otomatik kablo toplama düğmesi. Yeşil olan açma kapama düğmesi. Hemen yanında ise emiş gücü ayarı bulunuyor. Ön tarafta gözüken ufak gösterge ise tıkanma göstergesi. Uzun süre kırmızı olursa makineyi iyice kontrol etmeniz gerekiyor.

Ürünün arka tarafında fişi ve HEPA filtresi bulunuyor. Tam ortada ise süpürge borsunu takma yeri var. Taşırken ve saklarken kolaylık sağlıyor.

HEPA 'High Efficiency Particulate Air' ya da 'High Efficiency Particle Absorbing' demek. Görevi havadaki zerrecikleri filtrelemek. Bu filtre sayesinde makineden çıkan havanın temiz olması sağlanıyor. Yani önden toz emen makine arkadan hava atarken emdiği tozu bırakmıyor. Çok ileri düzey makinelerde havadaki mikropları dahi öldüren filtreler var. Bunları özellikle alerji sorunu olan kişiler alıyor. Normalde ise makinenin dışarı temiz hava vermesi yeterli. HEPA filtre bulunur ibaresi için havadaki partiküllerin %99.5'ini filtrelemek şart. Bu bir standart. HEPA yerine toz filtresi bulunur ibaresi olsaydı filtrenin partikül filtreleme özelliğinin zayıf olduğunu anlayacaktık. Bazılarında ise zaten hiç filtre yok. HEPA filtreyi altı ayda bir değiştirmek gerektiği belirtilmiş. Filtrenin oturduğu bölme lastikle çevrilmiş ve yanlardan hava kaçırmasına engel olunmuş.

Filtreyi çıkartıp takmak çok kolay. Bu videoda görebilirsiniz. Videoları bilgisayarınıza indirmeniz daha kolay olur. Download yazılımınıza linki yapıştırmanız yeterli.

Gelelim ön tarafa.

Ürünün ön tarafında bulunan butona basınca üst bölme açılıyor ve iki litrelik toz haznesi yerinden çıkarılabiliyor. Hazne toz filtresiyle birlikte çıkıyor.
Temizlerken zaten filtreye de el atarsınız ama normal kullanımda iki ayda bir temizlemek yeterli.

İsterseniz sadece toz haznesini boşaltıp filtreye dokunmadan makineyi kullanmaya devam edebilirsiniz. Silindir filtreyi, temizlemek isterseniz onun da kapağını açıp içinden çıkarabilirsiniz. Temizleme fırçası makinenin içinde duruyor.

Filtre temizleme fırçasının yanındaki filtre ise motor koruma filtresi. Bundaki tozu da toz haznesini dökerken temizleyin. Aşırı kirlenirse soğuk suyla yıkanabiliyor.

Temizlik için toz haznesini ve silindir filtreyi sökmek de HEPA filtresini çıkarmak kadar kolay. Bu videoda izleyebilirsiniz.

Makinenin yanında dört fırça geliyor. En çok kullanacağınız ana fırçanın tasarımı efektif kullanım için klasik düz modelden ayrılıyor.

Fırçanın 'V' şeklinde olması özellikle köşeleri demizlerken kullanım kolaylığı sağlıyor. Fırçanın köşelerinde beyaz renkte ilave fırçalar bulunuyor. Yerdeki ve halıdaki her türlü girintiye ulaşılmış oluyor.

Philips hortumun altına bir parça takarak, ilave uçlardan ikisinin sürekli elinizin altında olmasını sağlamış. Kaybetme ve ihtiyaç halinde arayıp bulma derdiniz olmayacak.

Philips Marathon'u tanımış olduk. Şimdi kullanım tecrübelerine ve testlere geçiyoruz. Şaka değil ciddi ciddi test ettim

İlk testimiz ses testi. Bu iş için 1800Watt motor gücündeki ARZUM Arrivato'yu yani bozulan süpürgemizi de karşılaştırma amaçlı kullandım.

Buradan önce Philips'i indirin. Devir ayarının sese etkisini de göreceksiniz. Sonra buradan da ARZUM'u indirin. Özellikle kinci dosyayı kulaklıkla ve yüksek sesle dinlemeyin ama tabii iki dosyayı da aynı ses seviyesinde dinlemezseniz karşılaştırmış olmazsınız.
Diğer test ise emiş gücü testi. Videosu burada. Testte önce tam devirde makineye halının ucunu tutturdum. Daha sonra devri düşürdüm. Halıyı bıraktığı nokta minimum devrin bir kamede öncesiydi. Yani Marathon'u kesinlikle tam devir kullanmaya gerek yok. Zaten tam devirde özellikle de hanımları düşünürsek, fıraçıyı halı üzerinde ilerletmek hayli zor olacaktır. Çok kirli değilse gerek yok. Yarım devir gayet ideal. Parke ya da taş zemin içinse daha da düşürebilirsiniz devri. İşin güzel tarfı bu konuda kararı sizin verecek olmanız. Devir ayarı olmayan bir makine almayın derim. Hem enerji israfı hem de ses sorunu yaşarsınız.

Son test ise HEPA filtre testi. Aslında bunu yapmayacaktım ama dışarıya toz kaçırırsa önce gözüme sonra da kameraya yakalanır diye düşünüp denedim. Çekim yaparken bir yandan da tozlu bir halıyı süpürdük. Gerçek bir HEPA testi elbette böyle yapılmaz ancak eski makinedeki toz kaçışı gözle görülebildiğinden bu denemeyi yaptım. Video'su burada. Yoğun ışık altında yaptığım denemede ne gözüme ne de kameraya toz kaçışı takıldı. HEPA filtre dışarıya sadece hava veriyor.
Testler bu kadar. Kullanım tecrübelerimi de aktarayım. Makinenin ağır olduğunu söylemiştim. Biraz da bunun sayesinde oraya buraya sürüklerken kesinlikle devrilmedi. Manevra kabiliyeti yüksek. Bunda dönebilir ön tekerleğin de rolü var.

Toz emerken aslında bu tip tozsuz makinelerde artık standart olan bir sistem var. Buna Cyclone deniyor. Dyson firmasının buluşu. Toz torbasız kullanım ve devir düşürmeden çalışma imkanı bu sistemle mümkün oldu. Bu bir meteoroloji terimi. Atmosferde bir alçak basınç alanı çevresinde hızla dönen rüzgarların oluşturduğu şiddetli fırtına ya da hortum diyebiliriz. Bu ismin seçilmesinin nedeni sistemin aynı bir hortum gibi, haznesinde hava akımı döndürerek çalışması. İçeri giren toz klasik makinelerde filtrede ve toz torbasında biriktidiğinden, tıkama yaparak emiş gücünü düşürür. Ayrıca torba tüm tozu hapsetmez. Mutlaka dışarı toz kaçar. Ancak Cyclone makinelerde içeri giren toz, hava akımına kapılıyor ve oluşan merkezkaç kuvveti sayesinde tozlar havadan ayrılıp dışa doğru savruluyor ve toz haznesinin duvarına çarpıp alt tarafta birikiyor. Tozdan arınmış hava da dışarı atılıyor. Yine de toz kaldıysa zaten HEPA filtre onu da tutuyor. Sistemin içinde elek benzeri bir bölüm de bulunuyor. Bu kısım saç gibi tozdan büyük maddelerin havadan ayrılmasını sağlıyor. Cyclone'un yararı özetle torbaya gerek bırakmaması, filtrenin tıkanmaması ve emiş gücünün zamanla azalmaması.
Nasıl bir şey olduğunu görmek için bu videoyu izleyin. Tozun toz haznesinin duvarına yapışmış bir şekilde dönüp durduğunu görebilirsiniz.

Makinenin emiş gücüne ve sessiliğine diyecek olumsuz bir şeyim yok. Beklentimi karşıladı. Gece rahatlıkla kullanabilirsiniz. Tasarımı ve aksesuarların yerleşimi olumlu not aldı. Tek dikkat etmeniz gereken şey hortumu uzatma yerinden tutmamanız. Özellikle halı temizlerken hortumun uzayan kısmı aniden içeri girebilir ve elinizi sıkıştırabilir. Başıma geldi ordan biliyorum Kitapçıkta temizleme talimatları resimli detaylarına kadar verilmiş. Filtreleri kitapçıkta verilen sürelerde değiştirmeyeceğinizden adım gibi emin olsam da en azından temizliğini ihmal etmeyin.

Genel olarak Philips Marathon'dan oldukça memnun kaldım. Tavsiye ederim Ürünü Hepsiburada'dan aldım. Bir kampanya yapılmıştı ve fiyat 419YTL'ye kadar düşmüştü. En ucuz burada buldum. Ama Philips sık sık kampanya düzenliyor. Örneğin haziran sonuna kadar üründen memnun kalmayanalara para iadesi kampanyası var. Çeşitli dükkanlar da değişik kampanyalar yapıyor mesela tost makinesi veren bir yere rastlamıştım. Ama her halükarda bu makineyi 450YTL civarına alabilmelisiniz. 500YTL gibi fiyatlar çok. Kampanyaları kollayın 450YTL civarına alabilirsiniz. Ben taksit seçtiğim için KDV dahil 439YTL'ye aldım. Bu peşin fiyatına taksitti. Havale ile peşin 419YTL idi. Maalesef beş gün sürdü ve bitti. Ama dediğim gibi ararsanız bulursunuz. Popüler bir ürün olduğunu öğrendim. Dolayısıyla çok yerde karşınıza çıkacaktır.
Marathon fiyatını hak eden bir ürün. Zaten aynı PC bileşenlerinde olduğu gibi, bu ürünler de müşteri segmentine göre üretiliyor ve fiyatlandırılıyor. Bu segmentte Marathon ideal seçimlerden biri. 200-250YTL civarında özelliklerden ve bazen de malzeme kalitesinden kırpılmalar var. 100-200 arasında kaliteli makinelerde emiş gücü 1500Watt'a kadar iniyor. Ama ben 1800Watt'ım diyen markasız bir ürüne göre kesinlikle tercih edin. Daha önce de söylemiştim motor gücü emiş gücü değildir. 100YTL ve altında ise sadece hava emen kasalar satılıyor diyebilirim. Yine de 1300Watt gibi değerler sunan markalı ürünler var.

Piyasada çok ürün olduğundan işinizi kolaylaştırmak için, sizin için nelerin olmazsa olmaz olduğunu belirleyip bu özellikleri arayın ve marka tercihinizde servis imkanları da rol oynasın. Temel noktalara dikkat ederseniz incelediğimiz ürünle aynı segmentte bulunan markalar da sizi memnun edecektir.

Daha sonra videolara tekrar ulaşmak isterseniz kolay bulun diye tüm video linklerini tekrar veriyorum. DIVX ile kodlamıştım herhalde sorun yaşamazsınız.
HEPA montajı

Silindir filtre montajı

Philips ses

Arzum ses

Emiş gücü testi

HEPA Testi

Cyclone

İlk beyaz eşya incelemem burada bitiyor

(alıntıdır) bu incelemeyi yapan Murat Gamsız'a teşekkürler...

kızlar bnimksi bu http://www.boschevaletleri.com/?5=BMS1300TR&26=5633
ama ben ilk başta hem halı yıkama makinası hem süpürge almayı düşünüyordum. sonradan vz geçtim. nereye koyucan onca makinayı die. koltuklarımıda kılıf sistemli alıcam yazlık yer oolduğundan yerlerede halı yerine kilim alıcam eee kilimler makinada yıkanır halı yıkama makinasını ne yaapcasam :uhm: ama çok tavsiye etmişlerdi. bende çok beğenerek aldım hem ıslak hem kuru. şimdi bunla süpürge yapıcaz mecbur... :teytey:

Back
X