• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 yılından bir link,içeriğinde şevkatle konu sahibini uyaranlar var..!

NurTopum

Annesinin can damarı..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2012
844
13
318
İstanbul
http://www.kadinlarkulubu.com/bebek...288332-kizim-35-aylik-danone-veriyorum-6.html

İçeriğini biraz okursanız anlayacaksınız ne demek istediğimi..
Özellikle yıl dikkatimi çekti..
En az 4 sene önce..Geçenlerde buna benzer bir anne 'kızıma danone veriyorum' gibi bir konu açmıştı,üstelik o arkadaşın bebeği sanırım ek gıda dönemindeydi..

Bu linkteki şahısın bebeği ise,henüz 3,5 aylık mış o zaman!!!
Hem danone verip,hem meyve püresi veriyor muş 3,5 aylık bebeğe!!
O konu,bu dönemde açılsaydı,ben tahmin edemiyorum o annenin halini..
Herhalde taşla,sopalarla kovalardık sanal alemde..(kelimelerle döverdik)

Çok dikkatimi çektiği için sadece paylaşmak istedim bu 2009 da açılan konuyu..
Geçenlerde anne adayına denmedik söz kalmamıştı..Yerin dibine falan girmiştir anne sanırım okuduğunda belkide.

Yada hiç umursamadı herneyse.

Bu tarz annelere bende karşıyım,fakat haddimi aşarak bir anneyi küçültücek yorumlar yapmayı asla düşünmem.

Diyeceğim;

Eskiden anneler ne kadar ılımlı,ne kadar şevkatle yaklaşırmış meğer kk da..
2009 da açılan konuyu okuduğumda,hep acı dolu,saldırgan mesajlar aradım..Fakat nafile..

Biraz sertt çıkanlar bile,o kadar usluplu ve terbiyeli yorumlar yapmış ki bana göre..
Çoğu kişi mesajının başında,'canım' kelimesini kullanarak konu sahibini uyarmış..

Konu sahibinin yaptığı yenilir yutulur değil zaten,hiç duymadım 3,5 aylık bebeğe ek gıda..ama her ne olursa olsun,oradaki anneler çok şevkatliymiş işte..

Buradan o konuda yorum yapan ANNELERE TEŞEKKÜR EDİYORUM.
Belki bazı zaman bende dahil,o annelerin sabırlı yaklaşımı ile yaklaşamıyoruz konulara.

Konuyu açan kişi haksızsa,o konu sahibine hayat dersi vermek,dersi verirkende bir güzel haşlamak,iğnelemek moda oldu bence..
2008-2009 yıllarındaki kk kadınları ile,2010 dan sonra ki kk kadınları arasında,dağlar kadar fark var bence her anlamda..

Google da bir bilgi araştırmak isteyip,önüme eskilerin kk linkleri çıktığında,bu farkı kolayca anlayabildim..

TEKRAR O ESKİ KK KADINLARINA TEŞEKKÜR EDİYORUM KENDİ ADIMA..

Son düzenleme:
kesinlikle bir ego tatmini , bir sabırsızlık var bazı yorumlarda ( ben de dahilim buna) ama sanırım konu açanların çoğu bunu bilerek konu açıyor ve bu şekilde yorum yapanlarının çoğunun da gereksiz yere sabırsızlık gösterdiğini düşünmüyorum bazı durumlarda o şekilde yorumlamak haklı ve gerekli olabiliyor , biz yeniler mi bozduk bunu mu demek istediniz bilmiyorum da eskilerden de bu şekilde atarlı yorum yapanlar da var....:26: tabii burası ne kadar sanal ortam olursa olsun yorum yaptığımız kişilerin gerçek kişiler olduğunu ( istisnalı konular dışında ki onların da yalan olduğu hemen belli oluyor ) unutmamak lazım. Bu yüzden sert yorumlarda bile bir uslüp gerekiyor kırmaktan korkmalı insan çünkü burda yaptıklarımız gerçek hayatta karşımıza çıkabilir...haklısınız...

bazı konularda hasassım ben mesela bu konuyu o zaman okusaydım çok da sakin orum yapamazdım..çünkü elimizin altında internet denen bir şey var bilmiyorsak araştırıp öğrenebiliriz..yani 3,5 aylık bir bebeğe bırak danone vermeyi su vermeyi dahi uygun görmüyor doktorlar..tabii emiyorsa..emmiyorsa da mama verin sadece diyorlar.ek gıdaya en erken 4,5 aylıkken geçiliyor..yani bunu her anne biliyor artık..o bebeğe yazık değil mi ki danone üstelik..

o yüzden o konuda olsaydım senin dediğin tahammülsüz anneler giib yorum yapardım belki bilemiyorum.en azından uyarırdım belki.üzgünüm..

Biraz da zaman degisiyor sanki. Benim cocuklugumda bizim arabada on koltuga oturmuslugumuz var. Cahillikti sanirim. Ama simdi cocugunu on koltuga oturtani dovmek istiyorum. O sekilde olen cocuklar biliyorum cunku. O yuzden artik bu teknoloji caginda daha bilincli anneler bekliyoruz sanirim. Buraya dedini yazacak kadar internet kullanabiliyorsa google da bebegine zararli olabilecek seyleri de aratabikir gibi geliyor. Bahsettiginiz guncel basliga girmedim, yorum da yazmazdim sanirim ama cocuguna katki maddeli urunleri veren anneleri anlayamiyorum malesef.

Aradan 4 yıl geçmiş. Acaba bu agresiflik annelerin daha da bilinçlendiğinden olmasın ?

Bugün 5.5 yaşında bir çocuğu olan arkadaşım oğluna meyve püresi olarak sürekli hazır ürün vermiş ve kendini iyi marka alıyorum diye avutmuştu. Bugün ise bir çocuğum daha olsa asla vermem diyor.

Bence yorumlar kendi tarih grupları içerisinde değerlendirmeli. Herşeyin bir dönemi var, bu 80 ihtilaline o dönem alkış tutanların, bu dönem tukaka demesi gibi birşey.

Son düzenleme:
Yeni gelen kk kadınlarının elinin altında uzun yıllardır net,'Kadınlar kulübü' gibi bir ortamın DEĞERİNİ anlayamayacak kadar kör olmuş gözlerimiz diye düşünüyorum..

Hani 4 sene belki fazla bir yıl geçmişi değil,ama KADINLAR KULÜBÜ'nü tanımayan bir çok arkadaş için,baya uzun bir yıl geçmişi gibi geliyor.

Belkide bu ortamı bulana kadar,internet ortamındaki bir çok forumdan geçip geliyoruz..
Sonunda elimizdekinin kıymetini anlayamayacak kadar bir doygunluk oluyor diye düşünüyorum.

E sonundada,hepimiz Ali Kıran Baş Kesen(yanlış yazmış olabilirim)oluyoruz..

'Kaybedecek birşeyimiz yok nasılsa,böyle forumlardan bi dünya var net ortamında'gibi bir bilinç altı oluşuyor bence.

Fakat bazımız bu ortamın değerini anladığımızda,kendimize çeki düzen veriyoruz,hani 'yeni kk kadınları tek suçlu' demiyorum..ama görünen köyede klavuz gerekmiyor malesef.

Benim fikirim değil bu,bu yazdıklarıma karşıt düşüncesi olan,lütfen google da bir konu araştırsın,ve eski çıkan yorumlara bir göz atsın,umarım aradaki farkı anlayacaksınız..

Sadece paylaşmak istedim,amacım burada tartışmak,bir ton laf anlatmak değil hiç kimseye..

Fikiri olan yazar,bende yorumsuz okurum..
Sadece gözle görüneni anlayabilirsek,ne mutlu bana.

not:Eski üyelerdende tabiki sert çıkan üyeler olabilir,zaten 'çoğu kişi' söz konusu eskilerden ve yenilerden.

Yani genellemiyorum hiç kimseyi,eskiden çoğu kişi şevkatle yaklaşırken,şimdide çoğu kişi sert çıkıp,kimisi daha şevkatli..

Aralarda olanlar ve olamayanlar var elbet..

Son düzenleme:
2007'den beri buradayim. 2008'den beri de aktif olarak uyeyim.
Rahatlikla diyebilirim ki evet, eskiden buradaki konular da yorumlar da cok daha guzeldi. Forum tadindan yenmiyordu. Paylasimlar, yorumlar filan, okumasi keyifliydi. Cunku yorumlar yargilar gibi degil de yardimci olur gibiyd, yani forumun amacina uygun. Cok kaliteli uyeler vardi. Simdi o uyelerin hicbiri kalmadi, hepsi gitti. Ha simdi de var o tur uyeler ama eski ortam yok. Bir derdim var bolumu daha cok ego tatmini, stres dagitma alanina dondu. Malesef.

Son düzenleme:
Evet , bende bazen sert çıkışlar yaparım ama bazı üyeler var ki sanki sadece terslemek için üye olmuş gibiler.
O kadar sinir oluyorum ki.
İnsanın o an ki psikolojisini düşünmeden yorum yapıyorlar.
:19:

2008de üye oldum.
sizin bulduğunuz bu link bence istisna. o dönemlerde kurallar bu kadar katı değildi. ve millet bugünden daha sertti.ve kafa göz girerdi. şimdi bence daha temkinliyiz. çünkü kurallar daha sertleşti. uyarı vardı mesela. o kalktı. direkt banlanıyor üye. bu nedenlede yorumlar eskiye oranla bana göre daha dikkatli.
yani ben sizin tam tersinizi düşünüyorum bir eski üye olarak.

Son düzenleme:
Rahatlikla diyebilirim ki evet, eskiden buradaki konular da yorumlar da cok daha guzeldi. Forum tadindan yenmiyordu. Paylasimlar, yorumlar filan, okumasi keyifliydi. Cunku yorumlar yargilar gibi degil de yardimci olur gibiyd, yani forumun amacina uygun. Cok kaliteli uyeler vardi. Simdi o uyelerin hicbiri kalmadi, hepsi gitti. Ha simdi de var o tur uyeler ama eski ortam yok. Bir derdim var bolumu daha cok ego tatmini, stres dagitma alanina dondu. Malesef.

ben 2009 da üye oldum ama aktif değildim yani derdim var bölümünü 2011 yılında falan kullanmaya başladım..

peki eskiden sahte üyeler ya da konular var mıydı?

konu dışı mı oldu biraz sanki,merak ettim de ondan sordum :26:

kim eskisi gibi ki..hergeçen gün herkes bir değişim daha yaşıyor..
artık kimsenin birbirne tahammülü kalmamaya başladı..bu sadece kk ile sınırlı değil,etrafınıza bakın annelerimizin hatta daha da büyüklerimizin zamanında birbirlerine,etrfaındakilere gösterdiği saygı-sevgi,konuşma şekilleri ile şuanın alakası yok..

haklısın keşke herkes birbirine-yaşadıklarına saygı duyabilse,sevgiyle şefkatle uyarabilse,yaklaşabilse..
insanların sabırsızlığında,tahammülsüzlüğünde,kızgınlığında yaşanılanlar etkili oluyor..

Son düzenleme:
Evet,belkide şimdi ki annelerin çok daha bilinçli oluşundan dolayı,biraz daha sert yorumlar olabilir,fakat hiç kimsenin yeni anne olmuş bir kadına hakaret etmeye hakkı yok.

Uyarmak var,uyarmak var.
Kelimelerle dövererek uyarmak yerine,daha annecil uyarmak var.

'Net ortamı elimizin altında,o bilinçsizliği yapana kadar git oku..'diye düşünüp çıldırıyoruz,ama genede kimsenin kimseye,bi annenin kızını tembihler gibi,terlikle kovalar gibi yorum yapmasınada hakkı yok diye düşünüyorum.

Kaliteli sert yorumlar insanı okuduğunda sinirlendirmiyor,doğru söyleyenin elini öpeceksin..
Fakat bir ego tatmini var,herkes sevgi kelebeği olsun dememiz mümkün değil zaten..ama uyarırken bile (bu dönemde),sert yorum yapsalar bile,'arkadaş kadın doğru söylüyor,bükemediğin eli öpeceksin' diyor insan..Bazılarıda ağzına geleni sayıyor..Aradaki fark bu sanki.

Son düzenleme:
Konuyu çok net hatırlıyorum tekrar baktım.bende cvp yazmışım ve canım diye başlamışım : )

Dediğiniz gibi bazı üyeler konuları takip edip sanki günün hıncını çıkarmaya çalışıyorlar.

Amaçlarının yardım etmek olmadıgıda cok belli..

2008de üye oldum.
sizin bulduğunuz bu link bence istisna. o dönemlerde kurallar bu kadar katı değildi. ve millet bugünden daha sertti.ve kafa göz girerdi. şimdi bence daha temkinliyiz. çünkü kurallar daha sertleşti. uyarı vardı mesela. o kalktı. direkt banlanıyor üye. bu nedenlede yorumlar eskiye oranla bana göre daha dikkatli.
yani ben sizin tam tersinizi düşünüyorum bir eski üye olarak.

Yani..İki yorumda birbirinin tam tersi,zaten amacım fikir topluluğu yaratmaktı,evet sadece eski bir link ile bunu anlayamayız belki,ama eski üyeler daha açıklık getirirler bu fikir ayrılığına kim bilir..

yok tatlim 2013 modasi o biri bir dert anlatir o kadar kelimenin icinde cimbizla ceker bazilari polemik olsun diye normal hayatta herseye negatif bakan insanlardan nefret ediyorum yada bir cumlenin icinde tek bir kelimeyi cimbizla cekip onu malzeme yapanlari danano yediriyormus madem biliyorsun arkadasim evde mayalandir yogurdu demek bu kadarmi zor hemen tasliyorsun karsi tarafine belki karsi tarafin ilk bebegi bilmiyor bende dahil herkes yasayarak ogreniyor cogu seyleri ilk bebegimde kusursuzmuydum cokmu mukemmel anneydim asla sezeryan ameliyati olmus gece bebegini kucagina almis emzirmek icin sonra koltugun uzerinde uykusuzluk yorgunluk birde sezeryan bebegini unutmus zavalli anneydim simdi benide taslayin ne bicim annesin deyin eminim konu acsaydim boyle yorumlarda alirdim birde 19 yasindaydim diye yazsaydim eminim sen hak etmiyorsun anneligi bile diyen olurdu kimin ne yasadigini kimse bilmez onun icin kirici degil biraz yapici olmaya calismaliyiz bence daha gecenlerde burda yurtdisinda genc turk kizi sanalda dalga gectiler rezil oldum diye daogalgazi acip son verdi canina 16 yasinda gencecik hayat gitti belki gormedigimiz bilmedigimiz caresiz hayatlar lutfen biraz daha hassas olalaim konu sahibi arkadas cok guzel akil etmissin buraya konu acarak son gunlerde cok polemik oluyor kk da kendini kusursuz goren o kadar cok insan varki burda soklardayim gecenlerde dersdeyiz ogretmen yeni dogan bebegin ne yemesi gerek diye sordu cogunlugu anne sutu dedi ogretmen anne sutu yeterli degilse dedi formula dedik somelili nisasta mamasi dedi ogretmen buyuk bir panikle ufacik bebege o verilirmi dedi azarlar gibi bende dayanamadim malesef yil olmus 2013 ama someli halen aclik cekiyor nisasta bile olsa bugun ordaki bebekler olmez dedim ogretmenin tuzu kuru ne bilsin somelinin ne cektigi zaten kapatti konuyu anladi sucunu biraz uzun yazdim kusura bakmayin ama kimse kimsenin halini bilmez lutfen biraz daha hassasiyet gosterelim hepimiz kadiniz surda paylasalim ogrenelim kirmadan dokmeden lutfen

Ha bide şöyle bi durum var.
Üyeler arasında ayrımcılık ve gruplaşma oluyor.
Mesela diyelim "x" üyesi eskilerden, tanınan bir üye.
Diyelim ki bir konu açıyor.
Yapılan yorumlar da sevgi fışkırıyor resmen.
X üyesi hata bile yapmış olsa:
"Canımmm yaaa ama o öyle değil böyleee vs. vs." diye uyarılırken, çok tanınmayan, herhangi bir gruba dahil olamamış üye benzer bi konu açtığında:
"Sen şöylesn böylesin, sizin gibiler vs vs" diye kırıcı yorumlar yapılıyor.
O kadar çok dikkatimi çekiyor ki bu olay, sırf ban yememek için yazmıyorum çoğu zaman .
Tamam tanışmış olabilirsin, seviyor olabilirsin ama nedir yani bu kendi aranda gruplaşmak, diğer üyeleri dışlamak.
Liseli kızlar gibi..:25::25:

:ssz:

Aynen öyle... Hele geçen gün bir kızcağız vardı annesine artık son raddeye gelmiş kavga etmişler oda annesi vurmuş dayanamamış aman Allahım yorumlar tam bir faciaydı senin gibi evlerden ırak olsun, Allah beni senin gibi evlatla imtihan etmesin
Nutkum tutulmuştu resmen
Herkes çok iyi, çok bilinçli, çok dürüst, 4x4 kusursuz bir kk ya konu açanlar cahil zaten.

Bazi konu sahiplerinin ne yazdigi ne anlatmak istedigi anlasilmiyor.cumlenin basi ayri sonu ayri telden caliyor yada meramini dile getirdikten sonra gelebilecek elestirilere karsi savunucu cumleler de ekleniyor.ben bu durumda okumayi birakip o kisinin konusundan cikiyorum.illaki cevaplamak zorunda degiliz zaten iyilikle uyarsak bile bazilari azarliyo hemen yani bu durum karsilikli.Sen, canim diye yaklassanda seni tersleyen cikabiliyor.

Gerçe ben facebook ta daha beterlerine şahit oldum..
Yeni bir anne sadece kişisel bir soru sormuş,ve gelen cevapları bi kaç kez okudum acaba şaka mı yapıyorlar diye..

Kadına çocuk azarlar gibi;'gerizekalı,salak,sen bilmem nereye git tedavi ol' gibi,haddini aşan,saçma sapan yorumlar yapanlar vardı..
İnanın dağdan inen afedersiniz,'ayı' bile daha şevkatli yaklaşır insana..

ve o insanlara 'sus' diyen yok..Sanırsınız anne evladına saçma sapan terbiye veriyor..iğrençti..

Gerçe ben facebook ta daha beterlerine şahit oldum..
Yeni bir anne sadece kişisel bir soru sormuş,ve gelen cevapları bi kaç kez okudum acaba şaka mı yapıyorlar diye..

Kadına çocuk azarlar gibi;'gerizekalı,salak,sen bilmem nereye git tedavi ol' gibi,haddini aşan,saçma sapan yorumlar yapanlar vardı..
İnanın dağdan inen afedersiniz,'ayı' bile daha şevkatli yaklaşır insana..

ve o insanlara 'sus' diyen yok..Sanırsınız anne evladına saçma sapan terbiye veriyor..iğrençti..

2 yıl falan oldu sanırım bir üye konu açmış çalışıyor yani maddi durumları da bunu gerektiriyormuş ve bir çocuğu var bakıcıya bırakmış mecburen ama her sabah işe gelirken üzülüyorum vicdanım sızlıyor diye duygusunu paylaşmış..

biri aynen şöyle yazmıştı;sızlasın o vicdanın sen nasıl annesin ki sırf çalışıcam diye çocuğunu bırakıyorsun el aleme.

ve bunu yazan da anneymiş..nutkum tutulmuştu.en unutamadığım konu ve yorum oydu..

bunu görünce aklıma geldi bak yine gerildim şu anda

Son düzenleme:
Back
X