• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 yılından bir link,içeriğinde şevkatle konu sahibini uyaranlar var..!

2 yıl falan oldu sanırım bir üye konu açmış çalışıyor yani maddi durumları da bunu gerektiriyormuş ve bir çocuğu var bakıcıya bırakmış mecburen ama her sabah işe gelirken üzülüyorum vicdanım sızlıyor diye duygusunu paylaşmış..

biri aynen şöle yazmıştı;sızlasın o vicdanın see nasıl annesin ki sırf çalışıcam diye çocuğunu bırakıyorsun el aleme.

ve bunu yazan da anneymiş..nutkum tutulmuştu.en unutamadığım konu ve yorum oydu..

bunu görünce aklıma geldi bak yine gerildim şu anda

Benim de unutamadığım bir yorum var.
Bir genç kız çocukken mi ne tecavüze uğramış, sonra burda zar diktirme konularından birine konu ile ilgili bir yorum yapmıştı.
Üyenin biri anlamadan dinlemeden " o işi yaparken de zevk aldın mı, bacakların titredi mi vs " yorum yapmıştı.
Kız çok üzüldü ve üyeliğini iptal ettirdi.
Şok olmuştum, çok üzülmüştüm o arkadaş adına.
:50:

Benim de unutamadığım bir yorum var.
Bir genç kız çocukken mi ne tecavüze uğramış, sonra burda zar diktirme konularından birine konu ile ilgili bir yorum yapmıştı.
Üyenin biri anlamadan dinlemeden " o işi yaparken de zevk aldın mı, bacakların titredi mi vs " yorum yapmıştı.
Kız çok üzüldü ve üyeliğini iptal ettirdi.
Şok olmuştum, çok üzülmüştüm o arkadaş adına.
:50:

sanki hatılıyorum onu a ile başlıyodu üye adı sanki..evet ya çok üzücü..

bu tip üyeler çok var,bu da onun gibi kız tecavüze uğramış cevap, sende gitmeyecektin sevgilinin evine o zaman hak etmişsin di..aman iyi-kötü neler gördü bu kadiş kk da :)

sonuçta kimsenin diline kilit vuramazsın hepimizin sert yorum yaptığı zamanlar var yok değil.kimse melek değil sonuçta ve herkesin sabır sınırı farklı.

sanki hatılıyorum onu a ile başlıyodu üye adı sanki..evet ya çok üzücü..

bu tip üyeler çok var,bu da onun gibi kız tecavüze uğramış cevap, sende gitmeyecektin sevgilinin evine o zaman hak etmişsin di..aman iyi-kötü neler gördü bu kadiş kk da :)

sonuçta kimsenin diline kilit vuramazsın hepimizin sert yorum yaptığı zamanlar var yok değil.kimse melek değil sonuçta ve herkesin sabır sınırı farklı.

Evet , kesinlikle.
Kabul ediyorum bende bazen sivri yorumlar yapıyorum.
Ama diyorum ya bazı üyeler özellikle saldırmak için yer arıyor sanki.
Çoğu zaman konu açmaya , soru sormaya korkuyorum yine azar yicem diye. :1:

zaman zaman hepimiz sert yorumlar yapıyoruz, ben de yapmışımdır mutlaka...

ama bazı konular var ki, onlar çok hassastır, bir kadının namusuna dil uzatmak (bekaret konularındaki acımasız yorumlar gibi) ya da çok çok ters bir durum yoksa (bebeğini dövmek, işkence etmek, sağlığını bozacak düzeyde kötü beslemek v.s.) anneliğini eleştirmek hadsizliktir, o kadar!

özellikle başkasının durumundan anlamadan, doğurduysan çalışmayıp bakacaksın, ya da ona iyi bir gelecek sağlamak için çalışmak zorundasın evde kös kös oturma v.b. yorumlar cinlerimi tepeme çıkarıyor, yanımda olsa ağzının üstüne naylon terlikle vururum o derece :27:

Son düzenleme:
zaman zaman hepimiz sert yorumlar yapıyoruz, ben de yapmışımdır mutlaka...

ama bazı konular var ki, onlar çok hassastır, bir kadının namusuna dil uzatmak (bekaret konularındaki acımasız yorumlar gibi) ya da çok çok ters bir durum yoksa (bebeğini dövmek, işkence etmek, sağlığını bozacak düzeyde kötü beslemek v.s.) anneliğini eleştirmek hadsizliktir, o kadar!

özellikle başkasının durumundan anlamadan, doğurduysan çalışmayıp bakacaksın, ya da ona iyi bir gelecek sağlamak için çalışmak zorundasın evde kös kös oturma v.b. yorumlar cinlerimi tepeme çıkarıyor, yanımda olsa ağzının üstüne naylon terlikle vururum o derece :27:

Evet bu tarz yorumlar cok cirkin tipki "sen cocugunu bakciya mi birakacaksin ne bicim annesin" yorumlari gibi.

bu verdiğiniz linkte herkes ne kadar anlayışlı ve yardımsevermiş ya :)
ben 4 sene önce de bu sitedeydim.
o zaman adım farklıydı.
sonradan kapattırdım o üyeliği.
ama yine sert yorumlar vardı o zaman da.
eşim (o zamanlar sevgilimdi) hakkında bir kaç konu açmıştım da çok ağır ve kırıcı eleştirilerin geldiği olmuştu yani.
bence çok değişme yok..

bu verdiğiniz linkte herkes ne kadar anlayışlı ve yardımsevermiş ya :)
ben 4 sene önce de bu sitedeydim.
o zaman adım farklıydı.
sonradan kapattırdım o üyeliği.
ama yine sert yorumlar vardı o zaman da.
eşim (o zamanlar sevgilimdi) hakkında bir kaç konu açmıştım da çok ağır ve kırıcı eleştirilerin geldiği olmuştu yani.
bence çok değişme yok..

Yani sizin açtığınız konu,bir annenin açtığı konu kadar hassas gelmemiştir belki o üyelere.
Sonuçta anne-bebek li konular çok hassas konular bence.
Hani zaten bende örnekte belirttiğim gibi,geçenlerde burada ek gıda konusunu açan arkadaşı örnek vermiştim,ve verdiğim linkteki arkadaşın konusunu..

Konudan konuyada fark var belkide,ama anne-bebek li bir konu şevkat ister bence ya..

Kime neyi ispat etmeye çalışıyoruz bilmiyorum ama İnsanlar klavyenin başına geçince nedense başka bir kimliğe bürünüyorlar belki de gerçek kimliklerine çünkü insanlar asıl kişiliklerini sanal dünyada ortaya koyuyorlar diye düşünüyorum
Bazı konularda sabır göstermek çok zor olsa da kızmak, laf sokuşturmak da çok bir anlam ifade etmiyor; çünkü bin kadın demek bin farklı kişilik ve bin farklı hikaye demek. Herkesin kendi hikayesine göre konuşup yorum yapmasını da anlayışla karşılamamız gerekirken bunu kendi adıma bugün ben yapabiliyor muyum.. Tabi ki de kocaman bir hayır :17: Bir zamanlar empati kraliçesi olan ben bugünlerde bu özelliğimi yavaştan kaybediyorum ve bunu yaşıma bağlıyorum.. :68: Yaş ilerledikce huysuzluk da artıyor çünkü. Çoğu zaman pişmanlık yaşasam da neden kırıcı oldum diye bazen de az bile demişim diyorum. Fake konulara kızmıyorum çoğuna gülüp geçiyorum ama bazılarının insanları göz göre göre aptal yerine koymasına da dayanamıyorum :ssz:
Bundan önceki ilk üyeliğimi 2006 yılında almıştım :51: o zamanlar bu kadar kalabalık değildik ve haliyle herkes az çok birbirini tanırdı belki bu nedenle şimdilerde en keyifli geçmesi gereken konularda bile kavga-dövüş gırla giderken o zamanlar aklınıza gelebilecek en zor konularda bile tartışmanın bir üslubu vardı.
Din, siyaset, politika gibi konularda bile sabahlara kadar konuşur tartışırdık ve çok nadiren uyarı alırdık.
KK da ki en sevdiğim en iyi anlaştığım arkadaşlar dünya görüşü olarak zıt kutuplarda olduğum arkadaşlardı. Betüş(buket):38: vardı mesela ve biz iki zıt kutup da olmamıza rağmen siyasetle ilgili bir tartışmamız sonucunda kk da ki arkadaşlar ikimizin adına bir başlık açarak fair play ödülü vermişlerdi :37:
Ahh ahhh! N güzel günlerdi o günler :5:

Son düzenleme:
Gerçekten güzel bir örnek :29:
Ben kk olarak değil de normal hayatımıza da bakarak keşke daha tahammüllü, ılımlı ve sevecen olsak diyorum :31:
Ben bağırıp çağıran ya da bana hakaret eden ya da beni küçük gören birinin tavsiyesini veya yorumunu asla ka'le almam:19:
Eleştireceksen bile bunun bir adabı olur.

Son düzenleme:
Eski kk cokkkkkk ozluyorummmmm
Yenilerin arasindada iyiler var biliyorumm
Ama secmeye ne zaman nede vakit var
Eskiden az ve ozduuu

ben 2009 da üye oldum ama aktif değildim yani derdim var bölümünü 2011 yılında falan kullanmaya başladım..

peki eskiden sahte üyeler ya da konular var mıydı?

konu dışı mı oldu biraz sanki,merak ettim de ondan sordum :26:

Yok ben eğer yanlış hatırlamıyorsam ki sanmıyorum yanlış hatırlayacağımı eskiden sahte üyeler ve konular yoktu varsa da çok çok nadirdi.. O zamanlar daha çok erkek üyeler sahte hesaplarla girer ama anında da yakalanıp atılırlardı :6:

Son düzenleme:
2006 da ilk kez üye olmuştum. hatta forum bu şekilde değildi. blog tarzındaydı :6:
Hey gidi günler hey.. Çok güzeldi.. Ana sayfada sohbet alanı vardı. Ne gırgır şamata yapıyorduk :)
Tartışmalar yine yaşanıyordu ancak, genellikle siyasi ve dini konulardan çıkıyordu..

Ha bir de herkes birbirine "canım" demezdi o zamanlar :27:

Şimdi millet gözünün üstünde kaşın var diye birbirine dalıyor neredeyse.. Bu sadece forum dahilinde değil, hayatın her alanında öyle... Tahammülsüz olduk.. Sakinliğimizi kaybettik, empati yapamıyoruz.

Biz süperiz, hata yapmayız, yanlış yapmayız... Her şeyin en güzelini yorum yapanlar bilir :D

ben 2009 da üye oldum ama aktif değildim yani derdim var bölümünü 2011 yılında falan kullanmaya başladım..

peki eskiden sahte üyeler ya da konular var mıydı?

konu dışı mı oldu biraz sanki,merak ettim de ondan sordum :26:

Illa ki vardir ama kimse "vay ben boyle birsey hic gormedim, fake buuu" diye bagirmiyordu. Her konuya gerektigi gibi yorum yazildigini hatirliyorum ben. Hos bir havasi vardi. Benim gozlemlerim bu yonde. Ben daha cok okurdum, yorum yazmaktan cok.

Benim kendi dusuncem, sonucta sanal ortam, illa ki yalan uyeler de yalan konular da vardir, her sanal ortamda oldugu gibi. Ben sahsen pek onemsemiyorum kim sahte kim degil, kendimi ve duygularimi fazla kaptirmiyorum hicbir foruma. Ben sahte konuyu dogru sanip yorum yazsam nolur, yazmasam nolur, birsey kaybetmiyorum. sayfayi kapattim mi siteyi unutuyorum zaten. Sahte konu meselesinin bu sitede asiri abartildigini dusunuyorum, bu kadar hassas olmamak lazim, sonucta sanal ortam, her tur insan cikiyor, kim sahte kim degil, kim nesini yalan soylemis, nesini dogru soylemis ayiklamaya kalkarsak icinden cikamayiz. :34:

Yazdıgın satırları 4. Cü 5.ci ay gibi yeni yeni mesaj yazarken bende düşünmüştüm .aman allah ım neden böyle sert yazmışlar diye.sonra alıştım ben bile öyle yazar oldum galiba:)) elimden geldigince okuyor ve öyle yolluyorum.
Benim bu konuda ki açıklamam

1. Cisi son 4 yılda dünya ve ülkemiz zaten tuhaf bir biçimde bozuldu...ışık hızıyla yaşamıyor muyuz ömrümün en kötü yılları ülkem ve dünya adına...
2. Sebep : Ki beni en çok bu sinir ediyor.burada konu açan kadın sadece hayatını erkege endksledigi için yaşadıgı şeylerden şikayet ediyor.hiçbir anneye giydirmedim şimdiye kadar.ama sevgilim beni terk etti diye sürünen genç kızlardan tutta --tekme tokat dayak yiyip sonra yerlerde sürüklenen,kapı önüne atılan kadının '' ay özür diledi affettim sonuçta kocam '' diye mesaj atması da yenilir yutulur gibi olmuyor.yine de ölçülü yorum yapan biri oldugumu varsayarak kendi hayatı diyorum.bırakıyorum okumayı.yoksa sinirim kaldırmıyor.

Her birimizin kul hakkını düşünerek ve olmaz dedigimizi deneyimleme ihtimallerimizin yüksek oldugunu varsayarak yazmamızı dilerim ...
Sevgiyle kalalım,hep birlik olalım...

18-19 yaşlarımda,google da birşey arattığımda kk çıkardı önüme..ama o zamanlar KADINLARIN kullandığı bir site sanardım.
Ah kafa keşke o zaman üye olsaydım: )
Tabi genç kızız,kadınlardan ayrıcalığımız var diye düşündüm herhalde..: )
Şimdi 15-16 yaşındaki kişiler burada konu açıyor,ne kadar akıllılar..Hemencecik forumu fark edebiliyorlar.

2006 da ilk kez üye olmuştum. hatta forum bu şekilde değildi. blog tarzındaydı :6:
Hey gidi günler hey.. Çok güzeldi.. Ana sayfada sohbet alanı vardı. Ne gırgır şamata yapıyorduk :)
Tartışmalar yine yaşanıyordu ancak, genellikle siyasi ve dini konulardan çıkıyordu..

Ha bir de herkes birbirine "canım" demezdi o zamanlar :27:

Şimdi millet gözünün üstünde kaşın var diye birbirine dalıyor neredeyse.. Bu sadece forum dahilinde değil, hayatın her alanında öyle... Tahammülsüz olduk.. Sakinliğimizi kaybettik, empati yapamıyoruz.

Biz süperiz, hata yapmayız, yanlış yapmayız... Her şeyin en güzelini yorum yapanlar bilir :D

Özelden de mesaj attım ama çok merak ettim eski nickiniz neydi :)

Son düzenleme:
18-19 yaşlarımda,google da birşey arattığımda kk çıkardı önüme..ama o zamanlar KADINLARIN kullandığı bir site sanardım.
Ah kafa keşke o zaman üye olsaydım: )
Tabi genç kızız,kadınlardan ayrıcalığımız var diye düşündüm herhalde..: )
Şimdi 15-16 yaşındaki kişiler burada konu açıyor,ne kadar akıllılar..Hemencecik forumu fark edebiliyorlar.

O ilk üye olduğum yıllar da 16 yaşında bir kızımız üye olup konu açmıştı ve ben de aklım sıra onu uyarmıştım "tatlım burası sana göre bir yer değil istersen kendi yaşıtlarının olduğu bir yere takıl" diye :)) Oysa şimdi bakıyorum da neredeyse kundaktayken katılıyorlar aramıza :37:
Ha şikayetçi miyim bu konudan hayır değilim sanırım alıştım ben de bu duruma :)

canim artik herkes herseyi biliyor, biz iyi biliriz bi iyi yapariz...vallahi cocugum kabiz oldu diye konu acmistimda...kadinin biri ciktida dediki: "buraya yazmaya vaktin varda doktora goturmeye vaktin yokmu, benim cocuguma boyle birsey olsa dunya
basima yiklirdi :1: "

hahaha suanda guluyorum bu yoruma mesela..ama bir anne konu aciyor diger annelerden yardim almak icin densiz ettigi lafa bak...sen ne biliyorsun durumumu ne biliyorsun doktora goturmedigimi...o kadar pesin yargiliyizki...madem benim soruma cevabin yok cik konumdan cevap verme...hani yuh dedirten topik konulari olmuyor mu? tabii oluyor..ama dedigim gibi oyle cok bilmisizki..karsidakini adam yerine bile koymuyoruz bazen :31:

Back
X