2010 Aralık Anneleri

slm kızlar...

bız havalar hafıf ısınınca attık kendımıze sahile, denız kenarına... ben hıç üşür vs dıye panık yapmıyorum.. ruzgar fazla degilse hıç mudahale etmıyorum.. mıs gıbı temız hava alıyor.. allaha şıkur hasta falanda olmadı... iki gundur komşunun terasına çıkıyoruz.. açıyorum bacaklarını guneş alıyor 10 dk falan.. sonra temız havada durduktan sonra daha rahat uyuyor..

arkadaşlar öncelikle merhaba.bebişten fırsat bulup anca aranıza katılabildim.hepimizin bebeklerini Allah bağışlasın inşallah.ben merak ediyorum bebekleriniz neleri yapabiliyor.ben merakla yanına ya da yüz üstü dönsün diye bekliyorum acele mi ediyorum bilmiyorum.

merhaba arkadaşlar ben de aralık annesiyim çocuğum sırt üstü yatıyor ve hapşuruk öksürük var
tükürükten midir
bir de sabahları az hırıltı duyuyorum
emzirirken de genzine mi kaçıyo bilmem öksürüyor
bunlar normal mi
bronşit olur die korkuyom
çocuğum bu yıl doğdu bu arada
dr a önceki aylarda götürdüm de ciğerini dinledi ii dediydi ama aradan zaman geçti
fikirlerinizi almak istiyorum

merabalar benim oğlumda inek sütü alerjisi çıktı 3 aylık olmuştu hala dayanılmaz ağlamaları devam ediyodu ama doktorumuz sakinleştirme yöntemlerini denemişti ve sakinleşmişti oğluş o yüzden kolik demişti ama kakasında kan gördük bi gün ve çocuk gastroenterolojiye gittik, kanda inek sütüne alerjisi olduğu çıktı.
bu testlerin kötü yanı sonuç pozitifse evet alerjisi var ama negatifse hayır alerji yok diyemiyomuşsun. 2 yaşına kadar kesin sonuç vermiyomuş, negatifse bile alerji olabilir, süt ve süt ürünlerini tüketmeyi keserek sancıları azalıyomu deneyebilirsin, bizim anında kesildi sancılar ben sütü ve süt ürünlerini kesince. ama tamammen geçmesi 1 yaş ya da 3 yaşa kadar oluyomuş. test sonucun çıkmadı sanırım.
alerji çıksa da özel mamalar varmış, kendini sıkma.
süt sonradan artar mı bilmiyorum, aralık annelerinden bu konuda deneyimi olan varsa yardımcı olurlar merak etme.

iyiyim canım, oğluşta süt alerjisi çıktı, süt ve süt ürünleri diyetindeyim, dişlerim sorun çıkarıyo, ama kuzucuk da büyüyo bu arada
Sen nasılsın canım?

geçmiş olsun canım nerden anladınız süt alerjisi olduğunu nasıl belirtiler oldu?

canım bozma moralini, ne olduğu anlaşılsın önemli olan o, kuzucuklar rahat etsin. senin çektiklerini ben bilirim, katıla katıla ağlamalar, gaz diye bin türlü şekle girip rahatlatmaya çalışmalarımız... yine de gaz...
bizim de inek sütü alerjisi dedi doktorumuz işte sonuçta. bakalım 1 yaş civarı yediklerime ve yediklerine dikkat edince geçermiş umarım çabuk atlatırız.
çok geçmiş olsun.

geçmiş olsun canım nerden anladınız süt alerjisi olduğunu nasıl belirtiler oldu?

sezencim benim oğlanın karnı küp gibiydi hep, gaz doluydu. biz kolik diye, geçer diye başka bişeyden şüphelenmedik. doktorumuz geçen kontrolde karnı hep böyle mi yeni mi beslediniz dedi ben de yeni emzirmiştim, normal o zaman dedi. bi de kilo alımı güzel olduğundan durumdan fazla şikayetimiz yoktu, sebepsiz ağlamalar diye düşündük.çocuk doktorumuzun kontrolünden 3 gün sonra kakada kan gördük, aradık bizi yönlendirdiği doktor kakada kan ve gaz sancısı birleşince inek sütü alerjisi olabilir dedi ve ben o gün süt ve süt ürünleri diyetine girdim. kan testinde çıktı bizim ama çıkmayabilirmiş olsa bile. yani 3. aya raağmen bitmez ağlamalar ve kakada kan bizim belirtilerdi. şimdi ağlamalar yok, 1 kerede az bişey kan gördüm 4 gün önce.

teşekkür ederim:=) Bugün oğlumun kakasında kan vardı doktorunu aradım hemen yarın gidicz.
Çok canım sıkılıyo bebeğim süt içemiyo 120 cc veriyorum 60 cc içer içmez tıkanıyo gazdan hepsini bitiremiyo böyle olunca sık sık istiyo bende aç kalmasın istiyorum çok dengesiz besleniyoruz.BEnim asıl sorunum sancılar değil çoçuğun süt içerken gaz dolması çıkarmaya çalışıyorum çıkması çok uzun sürüyo off çok canım sıkılıyo gaz olamsın diye özel biberonlar kulllanıyorum banamısın demiyo ne yapıcağımı aşaşırdım.

kakada kan önemli canım uzmanına götürün mutlaka...
süt alerjisiyse ve anne sütü alıyosa süt ve ürünlerini sen kesiceksin, mamaysa bırakıp özel mamaya geçiceksin.

canım bununla geçmiş olsun Allah beterinden korusun bebişlerimiz iyi olsun yeter

saol canim
sizede gecmis olsun
cocuklar hasta olmasin yaaaa
icim parcalaniyo resmen

kızlar günaydınnn
kızım 15. haftasında ve büyüme atağı yaşıoruz yine
emmek istemior sürekli ağlıor çok huzursuz
dün gece hep uyandı şimdi uyutabildim yavrumu daha
var mı atak geçiren bebişler bu aralar

kızlar nasılsınız bayadır giremiorum net e ben.sizde ii bilirsiniz ki hiç vakit kalmıo...umarım herkes iidir...bebişler sağlıklıdır inş..herkes allaha emanet olsun...k.i.b bu arada bnm erkeğim de büyüyoo sağa sola dönüoo rahatlıklaa başladı hareketlenmeye..

Slm canım.bende 2009 aralık annesiyim.sorunu görünce cvp vermek istedim.bende bebeğim ilk doğduğunda böyle kaygılar yaşıyordum.sen bebişinin öksürüğünü anlarsın zaten,tükürükten mi yoksa rahatsızlık mı geçiriyor daha iyi bilirsin.korkma bronşit olması için o öksürürken senin ona öksürük kesici şurup vermen lazım.sen öksürüğü yukardan kesersen ciğerlerine iner ve hırıltı başlar.onun için sakın ama sakın soğuk algınlığı ilacı kullanma(yın).

süt arttıran şeyler var bence onları deneyin mesela benim doktorum humanaları mutlaka evde eksik etmeyin azaldığını düşünürseniz içersin dedi, malta içeçeği anneler içmesi lazımmış süt arttıyor soda da mineral ve vitamin açısından annenini alması gereken içeçeklerden. Dereotu ise süt arttırıyor ve tuz ise azaltıyor turşu tuz bunlardan uzak durmamız gerekiyor.
Bu arada, süt ve süt ürünleri, çikolata, soğan, bulgur, baklagiller annneye gaz yapıyor uzak durması lazım. bir kaç öneri oğlum ağlıyor pek düzgün yazamadım...

benim sıpa da dombili eli kolu hiç durmuyor ama dönme belirtisi yok tembel ....

meraba kıalzr nasılsınız.
nasıl gidiyor bebişlerle.
büyüyor tontişler dimi.
bebeklerimiz nasıl doğucak die heveslenirken şimdi kocaman oluolar.
baksanıza 2011 aralık anneleri topiği açılmış.

Slm canım benim kızımda donüyor bu aylarda donmesi normal üçüncü ayın sonu dördüncü ayda kesin donerler)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…