Merhaba arkadaşlar benim bebeğimde üç aylık oldu fakat gaz sancıları biteceğine arttı bugün doktora gittik inek sütü alerjisi olabilir diyo.Test yaptırdık.Ben mama ile besliyorum çok zor sütüm hiç yok denecek kadar az sıkınca damla damla geliyo ama sağmayıda kestim artık.Acaba tekrar artar mı sütüm.Deneyenleriniz var mı merak attim
iyiyim canım, oğluşta süt alerjisi çıktı, süt ve süt ürünleri diyetindeyim, dişlerim sorun çıkarıyo, ama kuzucuk da büyüyo bu arada
Sen nasılsın canım?
selam kizlar
meger kizimin katila katila aglamalari gazdan degilmis
idrar tahlili sonucunu aldik
idrarinda e coli diye bir bakteri uruyormus
buda ciddi sancilar yaparmis
bende gaz sanip her yolu deniyodum
simdi antibiyotik kullaniyoruz
haftaya carsamba kontrolu var
umarim temiz cikar
yoksa bobreklerinden supheleniyor
bobrek icin usg cekilecek
off cok moralim bozuk
geçmiş olsun canım nerden anladınız süt alerjisi olduğunu nasıl belirtiler oldu?
merabalar benim oğlumda inek sütü alerjisi çıktı 3 aylık olmuştu hala dayanılmaz ağlamaları devam ediyodu ama doktorumuz sakinleştirme yöntemlerini denemişti ve sakinleşmişti oğluş o yüzden kolik demişti ama kakasında kan gördük bi gün ve çocuk gastroenterolojiye gittik, kanda inek sütüne alerjisi olduğu çıktı.
bu testlerin kötü yanı sonuç pozitifse evet alerjisi var ama negatifse hayır alerji yok diyemiyomuşsun. 2 yaşına kadar kesin sonuç vermiyomuş, negatifse bile alerji olabilir, süt ve süt ürünlerini tüketmeyi keserek sancıları azalıyomu deneyebilirsin, bizim anında kesildi sancılar ben sütü ve süt ürünlerini kesince. ama tamammen geçmesi 1 yaş ya da 3 yaşa kadar oluyomuş. test sonucun çıkmadı sanırım.
alerji çıksa da özel mamalar varmış, kendini sıkma.
süt sonradan artar mı bilmiyorum, aralık annelerinden bu konuda deneyimi olan varsa yardımcı olurlar merak etme.
teşekkür ederim:=) Bugün oğlumun kakasında kan vardı doktorunu aradım hemen yarın gidicz.
Çok canım sıkılıyo bebeğim süt içemiyo 120 cc veriyorum 60 cc içer içmez tıkanıyo gazdan hepsini bitiremiyo böyle olunca sık sık istiyo bende aç kalmasın istiyorum çok dengesiz besleniyoruz.BEnim asıl sorunum sancılar değil çoçuğun süt içerken gaz dolması çıkarmaya çalışıyorum çıkması çok uzun sürüyo off çok canım sıkılıyo gaz olamsın diye özel biberonlar kulllanıyorum banamısın demiyo ne yapıcağımı aşaşırdım.
sezencim benim oğlanın karnı küp gibiydi hep, gaz doluydu. biz kolik diye, geçer diye başka bişeyden şüphelenmedik. doktorumuz geçen kontrolde karnı hep böyle mi yeni mi beslediniz dedi ben de yeni emzirmiştim, normal o zaman dedi. bi de kilo alımı güzel olduğundan durumdan fazla şikayetimiz yoktu, sebepsiz ağlamalar diye düşündük.çocuk doktorumuzun kontrolünden 3 gün sonra kakada kan gördük, aradık bizi yönlendirdiği doktor kakada kan ve gaz sancısı birleşince inek sütü alerjisi olabilir dedi ve ben o gün süt ve süt ürünleri diyetine girdim. kan testinde çıktı bizim ama çıkmayabilirmiş olsa bile. yani 3. aya raağmen bitmez ağlamalar ve kakada kan bizim belirtilerdi. şimdi ağlamalar yok, 1 kerede az bişey kan gördüm 4 gün önce.
canım bozma moralini, ne olduğu anlaşılsın önemli olan o, kuzucuklar rahat etsin. senin çektiklerini ben bilirim, katıla katıla ağlamalar, gaz diye bin türlü şekle girip rahatlatmaya çalışmalarımız... yine de gaz...
bizim de inek sütü alerjisi dedi doktorumuz işte sonuçta. bakalım 1 yaş civarı yediklerime ve yediklerine dikkat edince geçermiş umarım çabuk atlatırız.
çok geçmiş olsun.
merhaba arkadaşlar ben de aralık annesiyim çocuğum sırt üstü yatıyor ve hapşuruk öksürük var
tükürükten midir
bir de sabahları az hırıltı duyuyorum
emzirirken de genzine mi kaçıyo bilmem öksürüyor
bunlar normal mi
bronşit olur die korkuyom
çocuğum bu yıl doğdu bu arada
dr a önceki aylarda götürdüm de ciğerini dinledi ii dediydi ama aradan zaman geçti
fikirlerinizi almak istiyorum
merabalar benim oğlumda inek sütü alerjisi çıktı 3 aylık olmuştu hala dayanılmaz ağlamaları devam ediyodu ama doktorumuz sakinleştirme yöntemlerini denemişti ve sakinleşmişti oğluş o yüzden kolik demişti ama kakasında kan gördük bi gün ve çocuk gastroenterolojiye gittik, kanda inek sütüne alerjisi olduğu çıktı.
bu testlerin kötü yanı sonuç pozitifse evet alerjisi var ama negatifse hayır alerji yok diyemiyomuşsun. 2 yaşına kadar kesin sonuç vermiyomuş, negatifse bile alerji olabilir, süt ve süt ürünlerini tüketmeyi keserek sancıları azalıyomu deneyebilirsin, bizim anında kesildi sancılar ben sütü ve süt ürünlerini kesince. ama tamammen geçmesi 1 yaş ya da 3 yaşa kadar oluyomuş. test sonucun çıkmadı sanırım.
alerji çıksa da özel mamalar varmış, kendini sıkma.
süt sonradan artar mı bilmiyorum, aralık annelerinden bu konuda deneyimi olan varsa yardımcı olurlar merak etme.
kızlar nasılsınız bayadır giremiorum net e ben.sizde ii bilirsiniz ki hiç vakit kalmıo...umarım herkes iidir...bebişler sağlıklıdır inş..herkes allaha emanet olsun...k.i.b bu arada bnm erkeğim de büyüyoo sağa sola dönüoo rahatlıklaa başladı hareketlenmeye..
kızlar nasılsınız bayadır giremiorum net e ben.sizde ii bilirsiniz ki hiç vakit kalmıo...umarım herkes iidir...bebişler sağlıklıdır inş..herkes allaha emanet olsun...k.i.b bu arada bnm erkeğim de büyüyoo sağa sola dönüoo rahatlıklaa başladı hareketlenmeye..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?