2010 Aralık bebekleri büyürken

ya kızlar sırtına vurmayım dıyorum ama doktor vyr dıyor, zaten oyle su-ıvazlamayla gaz felanda cıkmıyo ne yapcaz?
hatta kuzenıme doktor cocugun yanakları sallanacak sekılde vurucaksın demıs almıs bebegı patpat vurmus gazını cıkartıp yollamıs..gazdan oluyoruz:52:

Merhaba kızlar hepinize slm bebişleriniz hayırlı olsun

Ben bu aralar çok zorlanıyorum kızım emiyor ama doymuyor 11 gün yoğun bakımda kaldığı için hep sütümü sağıp götürdüm ama tabi orda biberon ile verdiler şimdi ben emziriyorum gazı çıkyıo altı temiz deliriyor birden ağlamaya başlıyor emzirmeye çalışıyorum almıyor yada boşa çekiyor sonra mama veriyoruz doktor sütün yetmiyordur mama ver eğer sütün üstüne mama alıyorsa demek ki sütünden domamıştır ama almıyorsa mama verme gazını çıkart uyut dedi

Ben ne yapacağımı şaşırdım

-mama vermesem aç kalıyor versem mememden soğumasından korkuyorum doktor kaşıkla ver dedi ki bu ne mümkün felaket zor bişey..
-memede uyuduğu zaman gazı çıkmalı mı çıkmamalı mı ki çıkınca hemen uyanmıyorlar ama uyutmak için canım çıkıncada gazını çıkarmaya insanın hali kalmıyor....
-benim kızım bazen o kadar çok memede kalıyor ki bir sonraki yeme ve uyuma zamanı geliyor ve doymamış oluyor uymamış oluyor

Hiçbir düzenimiz yok 3 saatte bir uyku ondan sonra temizlikti gazdı uyutmaya geçmekti derken zaten diğer 3 saat geliyor offf offff

Canım selam.

Senin durumun Ablamın durumununkiyle aynı : ) onunda bebeği emiyor fakat doymuyordu, yeterli, değildi hayliyle çocuk çok huysuzlanıyordu.Ablam hem emziriyordu, hem mama veriyordu.Ama mamayı genelde yatmadan önce Akşamları tercih ediyordu ki huysuzlanmasın diye.

Şöyle yapabilirsin bence.Bebeğin eğer çok huysuzlanıyor ve gerçekten doymadığına eminsen mamayı ver derim ben.Bizimki memeyi bırakmadı ama bizde ilk haftalarda kaşıkla veriyorduk.

Ben memede uyuduğu zaman gazını çıkarmıyorum, zaten eğer gazı varsa uyuyamaz kalkar o zaman bakarız çaresine : )

kızlar doktor amcamızın söylediklerini aktarıyorum,
* her emmede gazı çıkarılacak uyusa bile ( hemen emdikten sonra kaldırınca faydası oluyo)
* çok sık emzirilmeyecek, 2 saat ara verilecek, sık emzirmek de gaz yaparmış ( ben pek uygukayamıyorum bunu, memede keyif yapmaya alıştık ne de olsa)
* emzik kullanılabilir -ben 1 ay dolsun diye bekliyodum, şimdi veriyorum ama almıyo:(
* gazı sırtına pat pat vurularak çıkarılıcak
* gaz yapar diye ayırt etmeden herşeyi yiyeceğiz ( bunu ilk bebişimin doktoru da daha ben sormadan aman herşeyi yiyeceksin öyle o gaz yapar bu gaz yapar diye düşünme demişti)

ben gaz yapar diye bi çok şeyi yemiyodum :27: aman büyükler de yedirmiyo ki onu yeme bunu yeme diye.. Ne yapcaz şimdi, ben o kadar dikkat etmeme rağmen çok gazım var, bi tarafta kızım kıvranıyo bi tarafta ben... en iyi saldım çayıra mevlam kayıra mı yapsakki... Hayı kış sebzelerinin de hepsi gaz yapıyo anacım :53:

gizemlicim bana hastaneden çıkarken ebe demişti ki bol bol dereotu ye, bir demet dereotunu üçe böl, günlük olarak sabah öğle akşam tüket demişti, çok süt yapıyomuş. Benim süt problemim yok şimdilik ama yinede yiyorum. Yoğurtla filan karıştırınca daha iyi oluyo sade pek gitmiyo. bi de ılık meyva suyu, özellikle ev yapımı marmelat bulabilirsen onları ılık suyla sulandırıp iç canım, baya etkisi oluyo....

mrb kızlar bebişime dün gelen misafirlerimiz sarı baya bi dediler.
bende bugün vücudunda kızarıklıklar farkettim.
nesi var acaba
acayip tedirgin oldum doktora götürücem
sizdede böle bi durum varmı

canım benim bebişte sarı idi ilk zamanlar.. çok sık emzir .. 2 saati geçirme .. ve ışık gören bi yere yatır bebişini ... biz atlatmıştık çok şükür..

Gaz problemi çeken annelere süper annanemizden bi tarif veriyorum kızlar, bazıları bu tarz şeylere karşı ama ben her zaman koca karı ilaçlarına inanırm :66: Bizde gayet işe yaradı, umarım gazlı diğer bebeklerde de işe yarar...
Muskat denilen bi baharat var, bazı yerlerde hint cevizi yada küçük hindistan cevizi de deniliyomuş. Minyon bi ceviz gibi görünüşü. Bunu kabuğuyla birlikte rendeliyoruz, rendemizin en ufak bölümüyle, aslında demir havanlarda dövülerek toz haline getiriliyomuş ama bizim o imkanımız yoktu malesef. Bi de nöbet şekeri denen bişey var, bunu da aktarlarda bulabilirsiniz, onu da gzelce rendeleyerek yada döverek toz haline getiriyoruz. Şeker miktarının muskat miktarından fazla olması gerekiyomuş, sonra iki toz karışımını karıştırıp çay süzeyleri ile süzgeçten geçiriyoruz ki iyice toz gibi olsun bebişlerimizi rahatsız etmezin. Bu toz karışımını günde bir defa memenizin ucuna sürerek ya da parmağınızla bebeğin ağzına sürerek veriyosunuz ve arkasından emziriyosunuz. Sabaha bebeğiniz bol bol gaz çıkarıyo hiç probleminiz kalmıyo :3: Yanlız günde 1 seferden fazla vermeyin ve mümkünse gece yatmadan önceki son emzirmenizle birlikte verin, çünkü hafif uyku yapıyomuş ki bu bebeğinizin rahat uykuya dalmasını sağlayacaktır. Umarım sizde de işe yarar kızlar, biz pek bi sevdik...

Not: Gazlı anneler de bu karışımdan yiyebilir, sonuçta bizdeki gaz bebeğe geçtiği için bizimde kendimizi korumamız gerekiyo....

canım ben hindistan cevizini .. ( o bildiklerimizden değil küçük aktardan alınan bişi - fındık kadar bişi) kullanıyorum .. iyi geliyor .. çay kaşığında rendelenmiş olarak sütüm ile karıştırıp veriyorum .. ama dikkat edin boğazına kaçmasın ... o yüzden sütüm ile iyice karıştırıp veriyorum ..

al denizcim gaz sancısı için doktora gidince doktor yazdı bizde,yoksa sabahlara kadar nöbet tutuyordum meme agzından cıkmıyodu bızım kızın,gerci senin kız biraz küçük bi doktora danış öyle al...emziği bilmiyorum canım ya ...

valla ben 4 günlükken verdim .. doktora telefon edip sormuştum çok küçük ama ille de baş edemiyorsan ver dedi ... şu an ise OM-X veriyoruym .. sanki zinco dan daha etkili .. sanırım bebiş 15 günlüğü geçmiş olması lazım kullanabilmek için ..

kızlar bizimde gaz sancısı problemimiz var malesef ben emzirirken dik tutuyorum ve bittiğindede bir süre yatırmıyorum midesindekiler ağzına gelip boğazını tahriş etmesinb die buda bebekleri rahatsız edermiş...

emzik bende verdim doktorumuz verin dedi bir haftalıktı....

sütüm yetmediği için mama takviyesi yapıyoruz açlıktan göbeği çatlayana kadar ağlıyordu çünkü memei bırakmadı önce meme sonra mama biberonla mızmızlanırsa emzik hepsini alıyo maşallah obur oğlummm....

pişik için desitin pişik kremi alın derim çok iyi bizde henüz olmadı pişik unibabay ıslak mendil kullanıyorum yenidoğan için ve prima premium care aldım inanın bazen uyanmasın diye altını bile değiştirmiyorum saatlerce duruyo henüz bişi olmadı....

bizimde gaz problemimiz var..doktorumuz om-x die bitkisel bi şurup verdi galiba işe yarıo...
bide ben günde 3-4 kere rezene ve anasonu karıştırıp demliyorum ve içiyorum birazcık oda yarıo galiba...

kızım bugün gazdan baya huysuz. uykusu var ama uyuyamıyo yavrum.emiyo yatıo agazdan ıkınarak uyanıveriyo.
bende nurse harveyse başladım bugün bakalım işe yarayacakmı

Bizim kıza da nazar değdi : ) gece ve gündüz birbirine girdi.Gündüzleri horul horul uyuyor ama gece çok sık uyanıyor.Gaz problemimiz de yok, çünkü ağlamıyor.Emiyor, biraz bakınıp altı değiştikten 1 saat sonra uyuyor.Bende sersem gibi oluyorum.Yarasa gibi olduk : )Sizler geceleri nasılsınız?

Ben emzirdikten uyuyorsa gazını çıkarmıyorum.Zaten ağızdan pek çıkarmıyor, alttan çıkartıyor gazını : ) kendi işini kendi görüyor.

Bende Chicco'nun pişik kremini kullanıyorum, gayet memnunum, pişik sorunumuz yok şükür.

carna sanki beni anlatmışsın geceleri uyanmktan salak oldum :27:. uykumu alamıyorum. artık günlr olaylar birbirine girdi. neyin ne zaman oldunu bile hatırlayamıyorum. bizim de gaz sorunumuz yok nerdeyse 1 saat emiyo ama 2 saat bile uyumadan uyanıyo. meme ağzında olun istiyo. uykuyu özedim:53:

sizlerle aynı durumdayım. toplamda 2 ya da 3 saat uyuduğum geceler kendimi şanslı sayıyorum. uykusuzluk çok yıpratıcı bir şeymiş. Allah hepimizin yardıncısı olsun.

Bizim kıza da nazar değdi : ) gece ve gündüz birbirine girdi.Gündüzleri horul horul uyuyor ama gece çok sık uyanıyor.Gaz problemimiz de yok, çünkü ağlamıyor.Emiyor, biraz bakınıp altı değiştikten 1 saat sonra uyuyor.Bende sersem gibi oluyorum.Yarasa gibi olduk : )Sizler geceleri nasılsınız?

Ben emzirdikten uyuyorsa gazını çıkarmıyorum.Zaten ağızdan pek çıkarmıyor, alttan çıkartıyor gazını : ) kendi işini kendi görüyor.

Bende Chicco'nun pişik kremini kullanıyorum, gayet memnunum, pişik sorunumuz yok şükür.

carna sanki beni anlatmışsın geceleri uyanmktan salak oldum :27:. uykumu alamıyorum. artık günlr olaylar birbirine girdi. neyin ne zaman oldunu bile hatırlayamıyorum. bizim de gaz sorunumuz yok nerdeyse 1 saat emiyo ama 2 saat bile uyumadan uyanıyo. meme ağzında olun istiyo. uykuyu özedim:53:

sizlerle aynı durumdayım. toplamda 2 ya da 3 saat uyuduğum geceler kendimi şanslı sayıyorum. uykusuzluk çok yıpratıcı bir şeymiş. Allah hepimizin yardıncısı olsun.

slm kızlar ..uyku sorunları başlamış bakıyorum :44: bizim de geçen haftaya kadar gece gündüzümüz belli idi. annem emmeye alıştı da sütün tadını aldı da onun için bırakmıyor seni diyor.. ve aynen öyle.. ben de bana - kucağıma bu kadar bağımlı olmasın diye (malum işe gidecem belli bir zaman sonra) emer emmez gazını çıkarma çabalarımdan sonra yatırmaya çalışıyorum .. gaz ise bazen çıkıyor bazen çıkmıyor .. çıkmadığında zaten 5 dk sürmeden yine ayaktayım .. gaz için ikinci bir fasıl kucağıma alıyorum .. ama kucağımda kalmasın diye çok çaba sarfediyorum .. geceler uykusuz..

bizimde gaz problemimiz var..doktorumuz om-x die bitkisel bi şurup verdi galiba işe yarıo...
bide ben günde 3-4 kere rezene ve anasonu karıştırıp demliyorum ve içiyorum birazcık oda yarıo galiba...

canım çok karışmak gibi olmasın ama rezeneyi günde 1 kez iç dediler bana .. bebişe uyku yapıyor ... uyuşturuyor da onun için rahat..

canım çok karışmak gibi olmasın ama rezeneyi günde 1 kez iç dediler bana .. bebişe uyku yapıyor ... uyuşturuyor da onun için rahat..

Ay içeyim o zaman ben.Uyusun, 2 saat de bazen 1, 5 saat de kalkıyor benim kız.Önceden sütümü sağıyordum artık sağmama gerek kalmadı, devamlı göğsümde olduğu için.Şöyle geceleri 3-4 saat kalkmadan uyusa da beni de uyutsa.Halisünasyon görmeye başladım artık valaha : ) Acaba doymuyor da mı bu kadar sık kalkıyor? mama versem mi diye düşünmeye başladım artık.Eğer böyle devam ederse kesin üşütürüm ben.

Ay içeyim o zaman ben.Uyusun, 2 saat de bazen 1, 5 saat de kalkıyor benim kız.Önceden sütümü sağıyordum artık sağmama gerek kalmadı, devamlı göğsümde olduğu için.Şöyle geceleri 3-4 saat kalkmadan uyusa da beni de uyutsa.Halisünasyon görmeye başladım artık valaha : ) Acaba doymuyor da mı bu kadar sık kalkıyor? mama versem mi diye düşünmeye başladım artık.Eğer böyle devam ederse kesin üşütürüm ben.

canım süünü sağdığında anlamışsındır sütünün az veya çok olduğunu
bence eytiyodur
yanmalarının tek nedeni açlık olmuo.
rezeneye bende başaldım evet sakinleştirme özelliği varmış ama anne sütündeki gazıda alıomuş
ben bebişe de bir çay kaşığı evrmeye başaldım

kızlar bende günde 3 kere 100ml rezene çayını kendim içiyorum bebeğime hiç vermiyorum
ama içmeden önceki düzeninde uyuyor bebeğim yani bizim uykumuzu extra çoğaltmadı
ama gazında etkili yoluyordur mutlaka bizim pek gaz sorunumuz kalmadı çünkü 3-5dk sıkıyor ama hallediyor sonunda

Back
X