2010 Eylül Annelerinin Doktor ve Hastane seçimleri

denizbaris

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2008
3.266
13
116
İstanbul
Kızlar başka başlıklar altında buna benzer konular var ama ben bize özel bir konu olsun istedim....
Hangi doktora hangi hastaneye gidiyoruz, gittiğimz hastanede muayene,tahlil fyatları, normal sezeryan doğum fiyatlarını paylaşalım....

cnm özel versa hastanesıne gıdıyorum

doktorum cem ısıktas

muayıne ucretı 22tl (emeklı sandgı ıle anlasmalı)

daha test falan yaptırmadm ucretı bılmıyrm

zaaman ılerledıkce dogum fıyatını sorcam...

herkese saglıklı gebelıklerrrrrrr

pembecim ben de Özel osmanoğlu hastanesine gitmiştim ilk muayeneme, ama maalesef ssk anlaşması yokmuş... Zaten doktordan da hiç ama hiiç memnun kalmadım....
Testler için Şişli etfale gitmştim, inanki poliklinikteki doktor bile ondan daha fazla ilgilendi....
2. Muayeneme Medikal Park Fatih'e Ayşegül Hanıma gidicem...
Umarım memnun kalır ve onunla devam ederim....

ya zaten dr her zaman onemlı ama sımdı hem duygusal donemmzde

anlayslı bızı aydınlatan anlayan dr bulmak gercekten zor

benım de 3. deneme yanılma ıle arasstra ve tavsıye ıle dun gıttım cem beye hamdolsn kı dedıklerı

kadar ıyıyms...

tabı dr bayan olsn anne olan anlar dıyrsunuz ama alakası yok

yanı ben oyle karsılastım

ıns cnm ıyı cıkar dr un

Yk tatlım, zaten benim de bayan doktor olsun gibi bi düşüncem yok..
Hata aksine erkek doktorların daha bilgilendirici ve daha kibar daha insancıl yaklaştıklarını düşünüyoru..
Ama ayşegülhanımın çok methini duydum deniycem..
Aslında bir doktor önerisi daha var cerrahpaşanın klinik şefi yardımcısı ama ben gebelik takibini hangi doktor yapıyosa doğumu da o yaptırsın istiyorum ve devlet hastanesinde doğum yapmak istemiyorum...
O yüzden ona gitmem heralde belki sadece 2li 3lü testler ense kalınlığı ölçümü kafatası ölçümü için falan giderim...

pendik şifa hastanesi, Ferda Erbay. şimdilik memnunum kendisinden.
muayene ücreti sgk ile 30 tl, doğum ücretlerini daha çok erken olduğu için konuşmadım.
ALLAH korusun, olumsuz bir durumla karşılaşırsak gideceğim dr. prof. Ateş Karateke, herkese sağlıklı bir hamilelik süreci dilerim:ecrin_bebek:

bende pendik şifaya gidiyorum ferda hanıma ve çok memenun kaldım önce nenehatuna gitmiştim ilgisizdi değiştirdim ferda hanımdan memnuum çok güzel anlatıyor

arkadaş muaneyi yazmış gerek yok yazmama ama testlerimi hastanede yaptırıyorum orası çok pahalı oluyor

ben bakırköy acıbadem hastanesine gidiyorum doktorum funda aybar
muayene ücreti 180 TL
doğum fiyatını henüz sormadım sanırım 5000 TL civarındadır. Bu tamamen benim tahminim henüz sormadım.
Tahliller geçen gittiğimde 1080 TL tuttu
Genel check up tarzı geniş kapsamlı kan ve idrar tahlili yaptılar.
Doktorumdan ve hastane personelinden memnunum. ztn rutin smear kontrollerim içinde funda hn a gidiyordum
her defasında renkli ultarasonla bakıyor cd ve fotoğrafa çekiyor güzel bir anı :)
gayet memnunum kısmetse doğumuda orda yapıcam

Özel sağlık sigortanız var sanırım, zira ben bukadar fazla rakamlar ödemem doum için.....
Benim de özel sağlık sigortam var ama doğumu kapsamıyor.... Bazı indirimler var ama cüzi miktarlarda....
ayda 180den 10 kez muayeneye gitsen 1800 doğum 5000 olsa ettimi 6800 ee daha ilk tahliller 1080 tutmuş üstüne bunun ikilisi üçlüsü amniyosu kafatası ölçümü şeker yüklemes osu busu 5000 de onlar tutar heralde oldumu size 12000 tl....
12000 lira benim için doğum sürecinde gereksiz bir masraf... 12000 lirayı bebeğimin geleceği için yatırım yaparım, hastaneye çarçur edeceğime....
Köylü kadınların tarlada gayet sağlıklı doğumlar yapmasını sağlayan da yüce rabbim en lks hastanelerde bebeklerimizin doğmasını da sağlayan yüce rabbim....
Tabii ki tarlada doğuralım demiyorum ama dünyanın en doğal şeyi olan bir doğum için bu kadar çok paralar harcanmasına şiddetle karşıyım...

bende pendik şifaya gidiyorum ferda hanıma ve çok memenun kaldım önce nenehatuna gitmiştim ilgisizdi değiştirdim ferda hanımdan memnuum çok güzel anlatıyor

arkadaş muaneyi yazmış gerek yok yazmama ama testlerimi hastanede yaptırıyorum orası çok pahalı oluyor

bu arada bugün pendik şifada testlerimi yaptırdım.
ths, eliza, tam idrar, glukoz vs adını tam hatırlayamadığım 8 tane test.
tek ünite kan ve idrar verdim, 115 tl tuttu. biraz pahalı geldi açokçası...CADIARZU hatta şuan acaba sgkdan değil de sigortasız hasta tarifesinden mi yanlışlıkla ödeme aldılar diye düşünüyorum.

nagihan, sen ne kadar ödedin?

Son düzenleme:
Özel sağlık sigortanız var sanırım, zira ben bukadar fazla rakamlar ödemem doum için.....
Benim de özel sağlık sigortam var ama doğumu kapsamıyor.... Bazı indirimler var ama cüzi miktarlarda....
ayda 180den 10 kez muayeneye gitsen 1800 doğum 5000 olsa ettimi 6800 ee daha ilk tahliller 1080 tutmuş üstüne bunun ikilisi üçlüsü amniyosu kafatası ölçümü şeker yüklemes osu busu 5000 de onlar tutar heralde oldumu size 12000 tl....
12000 lira benim için doğum sürecinde gereksiz bir masraf... 12000 lirayı bebeğimin geleceği için yatırım yaparım, hastaneye çarçur edeceğime....
Köylü kadınların tarlada gayet sağlıklı doğumlar yapmasını sağlayan da yüce rabbim en lks hastanelerde bebeklerimizin doğmasını da sağlayan yüce rabbim....
Tabii ki tarlada doğuralım demiyorum ama dünyanın en doğal şeyi olan bir doğum için bu kadar çok paralar harcanmasına şiddetle karşıyım...

bu konu insanlşar birbirini eleştirsin diye değil doktor ve hastane bilgileri ücretlerini paylaşsınlar diye açılmış diye düşünmüştüm, yanılmışım !!!!
size göre çok olan bana göre az olabilir peki bunu düşündünüzmü ?
bana göre 5000 TL doğum için hiçte fazla değil. 1080 tahlil parasıda
ve 180 TL muayene bana göre çokta uygun bi ücret
altını çiziyorum bana göre uygun. size veya başkasına pahalı / ucuz da gelebilir. herkez ayağına göre yorgan uzatır. Bebeğimin sağlığı ve kontrolü için yapacağım h,iç bir harcama için paramı carcur ettiğimi kesinlikle düşünmedim düşünmemde. feda olsun ne gerekiyorsa. köylü kadınların yaşadığı imkanlarla bizimkiler bir olmadığından o konuya hiç yorum bile yapmıcam
ayrıca doğum masrafının belli bir kısmını zaten çalıştığım kurum karşılıyor. karşılamasada sorun değil ..

Bende hastane ve doktor konusunda sıkıntı içindeyim...
Nereye gideceğim hiç bilmiyorum..
Daha önce Medical Park Göztepe Hastanesine gittim. Oradaki tüm doktorlara gittim diyebilirim. Mehtap Hanım var çok sevecen bilgili bir doktor... Çok yardımsever.. Ama o kadar yoğun ki bir çok seyi atlayabiliyor =(
Yine aynı hastanede Gökmen Bey var. Onun methini çok duyuyorum ancak hiç gitmedim kendisine.. Erkek olduğu için eşim biraz mırın kırın ediyor. Ama gönlüm ona gitmekten yana...
Özel Göztepe Hastanesinde Gülçin Barçınlı var. Ona gittim 2 kez. Çok tatlı bir doktor. Sürekli gitmeyi çok isterim. Zaten 2 arkadaşım onda doğum yaptılar. Ama hastane çok kötü. Ne sistem var ne birşey. Her defasında saatlerce bekliyorsun... Medical Park ile kıyaslayınca kesinlikle sınıfta kalır... Her gittiğimde stres oldum yani...
Şimdi ne yapacağım hiç bilmiyorum... Araştırmalarım devam ediyor...

ay kızlar bi an geçen sene bu zamanlarımı hatırladım tickerlerinizi görünce...umarım hepiniz kolay bi hamilelik geçirirsiniz saglıkla kucagınıza alırsınız kuzunuzu...onlar gibi tatlı bişi yok :))

bu konu insanlşar birbirini eleştirsin diye değil doktor ve hastane bilgileri ücretlerini paylaşsınlar diye açılmış diye düşünmüştüm, yanılmışım !!!!
size göre çok olan bana göre az olabilir peki bunu düşündünüzmü ?
bana göre 5000 TL doğum için hiçte fazla değil. 1080 tahlil parasıda
ve 180 TL muayene bana göre çokta uygun bi ücret
altını çiziyorum bana göre uygun. size veya başkasına pahalı / ucuz da gelebilir. herkez ayağına göre yorgan uzatır. Bebeğimin sağlığı ve kontrolü için yapacağım h,iç bir harcama için paramı carcur ettiğimi kesinlikle düşünmedim düşünmemde. feda olsun ne gerekiyorsa. köylü kadınların yaşadığı imkanlarla bizimkiler bir olmadığından o konuya hiç yorum bile yapmıcam
ayrıca doğum masrafının belli bir kısmını zaten çalıştığım kurum karşılıyor. karşılamasada sorun değil ..

çikolatacım, zaten ben de seni eleştirmedim tatlım..
Ben yapmam, ben vermem, yanlış buluyorum karşıyım dedim...
Herkes karşı olmalı hiçkimse bu kadar para vermemeli demedim....
Sen kendi fikrini söyledin ben kendi fikrimi....

Baa göre bu rakamlar çok fazla, sana göre değilse sorun yok bitanem...
Ben hala fkrimde ısrarcıyım.. Maddi olara bu rakamları bende karşılayabilirim, bebeğimin sağlığı için gözümü kırpmadan daha da fazlasını veririm...
Ama riskli gebelik gibi bir durumum yok....
Bebeğimn gelişimi gayet normal... Dolayısıyla tahlillerini herhangibir devlet hastanesinde ücretsiz yaptırma imkanım varken neden 1000 lira vereyim ki.. tahlil aynı tahlil....

Ama riskli bir gebelik dönemi geçirseydim de gözüme ne 1000 lira nede 100.000lira çok gelmezdi tabiiki...

bu arada bugün pendik şifada testlerimi yaptırdım.
ths, eliza, tam idrar, glukoz vs adını tam hatırlayamadığım 8 tane test.
tek ünite kan ve idrar verdim, 115 tl tuttu. biraz pahalı geldi açokçası...CADIARZU hatta şuan acaba sgkdan değil de sigortasız hasta tarifesinden mi yanlışlıkla ödeme aldılar diye düşünüyorum.

nagihan, sen ne kadar ödedin?

sen ssk lı değilmisin ben dışarda yaptırdım testlerimi kabul ediyoruz dediler sadece muane olutyorum ben çok pahalı testleri

serum taktırayım dedim bulantılardan sordum oho hemen çıktım ordan
ama dr memnununm değilmi güzel konuşup anlatıyor

çikolatacım, zaten ben de seni eleştirmedim tatlım..
Ben yapmam, ben vermem, yanlış buluyorum karşıyım dedim...
Herkes karşı olmalı hiçkimse bu kadar para vermemeli demedim....
Sen kendi fikrini söyledin ben kendi fikrimi....

Baa göre bu rakamlar çok fazla, sana göre değilse sorun yok bitanem...
Ben hala fkrimde ısrarcıyım.. Maddi olara bu rakamları bende karşılayabilirim, bebeğimin sağlığı için gözümü kırpmadan daha da fazlasını veririm...
Ama riskli gebelik gibi bir durumum yok....
Bebeğimn gelişimi gayet normal... Dolayısıyla tahlillerini herhangibir devlet hastanesinde ücretsiz yaptırma imkanım varken neden 1000 lira vereyim ki.. tahlil aynı tahlil....

Ama riskli bir gebelik dönemi geçirseydim de gözüme ne 1000 lira nede 100.000lira çok gelmezdi tabiiki...

illa bebeğin riskli bir durumu olması gerekmezki tatlım ?
bence böyle tabiki
tahlil aynı tahlil olsada neden özel sigortam varken devlete gideyimki ?
üstelik devlette poliklinikler h.sonu kapalı
h.içi ben çalışıyorum...

neyse durum böyle tabiki herkezin kendi kararı.
:içelim:

Back
X