2010 Haziran Anneleri buradan devam ediyor!

• Konu Sahibi Konu Sahibi daemon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bana ac gel dedı cunkı once aclıga bakacak sonra tokluk

fisfisfis

Gebelikte saptanan şeker hastalığını tarama testi olarak 24.-28. gebelik haftaları arasında 50 gr oral glukoz tolerans testi (1 saatlik 50 gr şeker yükleme testi) yapılır. Bu test uygulanırken gebenin aç yada tok oluşu önemli değildir.
Alıntı

böyle bişey buldum internette benimki böyle olacak sanırım

arkadaşım medela pompa almış çok memnun. bana da dediki hamileliğinde mutlaka al. hastanede çok lazım oluyor. sütün gelmezse kullanırsın dedi.
bende doğumdan önce alacağım ne olur ne olmaz

Herkes bu markayı öneriyor zaten aklında olsun bi ikilisi birde teklisi var teklisi yeterliymiş. Bende arkadaşlarımdan bulamazsam bu markadan alıcam.Diğerleri hem çok pahalı kemde madela kadar kullanışlı değilmiş.

Canım evet o sorun buyuk etıket ıı değil bebiş için.Ben bebettodan aldım ve alıyorum çoğu şeyı markası kıyafetın dışına yapmışlar.çok guzel bayıldım.Bi hastane çıkşı aldım kızlar super ya organık boya bıle yok .Krem rengınde.Koyu kahve sadece nakışları var yumuşacık ve çıtçıtlarını bıle tahtadan yapmışlar organık olsun dıye.superdı dediğim gibi markası dışında yazıyodu.Ama diğer aldıklarımı bende nasıl sokerım şimdi aklıma geldı.Ona dıkat etmemiz gerekli ya bakalım ne yapcaz.

cnm bende organik birkaç bişi aldım onlar çok güzel yakasının arkasında var sadece ve oda kumaştan onun için sökmedim onu ama organik seçeneği çok az yetmiyoki diğer şeylerinde hatır hatır o kadar sertki o markalar bebetto nunda iç kısmında vardır cnm hani bel bölgesine yakın kıyafetin içinde fabrikasının tam adresine kadar yazıyolar orayada :kızgın: birde öylece dibinden kesip bırakamıyosunda bu kez daha fena yırtıyo deli oldum bitti şimdilik aldığım kıyafetler ama dediğim gibi birçogunu kestim yanlışlıkla

Günaydın kızlar
cumartesi şeker yüklemem var
doktoru aradım kaç saatlik açlıkla geleyim diye
aç tok fark etmez dedi, kafam karıştı size hep aç denildi di mi
tok gelebilirsiniz diyen oldumu

benim doktorumda aç gel demişti ayrıca Aile hekimi bir arkadaşım karbonhidrat diyetinden bahsetmişti cumartesi ayrıntılı ultrasona girdiğim doktora da( bu doktor riskli gebelik uzmanı ,Fetal cerrah ve Perinatolog) sordum böyle bir diyet varmı diye eğer ailede diyabet genetik ise herhangi bir ünisiln kullanan varsa mutlaka diyet yaptırarak çağırıyoruz dedi ama benim için öle bir risk olmadığı için sabah aç gitmemin yeterli olacağını söyledi bir saat aralığından bahsetmedi

Kızlar günaydın..Hepinize iyi haftalar dilerim.Ben bugün ctsi calıştığım için evdeyim.Çok da mutluyum acıkcası..Özgüş güle güle kullan yağmurun odasını canım güzelmiş.Cok acıktık biz ama apartman görevlisi ekmek almamış bu sabah birazdan cıkıp ekmek almaya gidicem hava da cok soğukmuş yamafoldumben
dün sevgililer gününüz nasıl geçti sahii kaydirigubbakcemile3 var mıydı adının layığınga bir güzellikle karşılaşan?bizim klasikti valla.temizlik yaptık beraber sonra annesini ziyaret ettik en son da sinemaya gittik romantik komedi'yi izledik.eglenceli bir film olmuş.fena değildi yani.çakma abd romantik komedileri gibi ama olsun.güldük eğlendik biz.kızıma da dün cok cici bir kot pantalon aldım üstünmde uğur böcüğü var ayy cok şeker onun içinde hayal edemiyorum minişimi...

Kızlar günaydın..Hepinize iyi haftalar dilerim.Ben bugün ctsi calıştığım için evdeyim.Çok da mutluyum acıkcası..Özgüş güle güle kullan yağmurun odasını canım güzelmiş.Cok acıktık biz ama apartman görevlisi ekmek almamış bu sabah birazdan cıkıp ekmek almaya gidicem hava da cok soğukmuş yamafoldumben
dün sevgililer gününüz nasıl geçti sahii kaydirigubbakcemile3 var mıydı adının layığınga bir güzellikle karşılaşan?bizim klasikti valla.temizlik yaptık beraber sonra annesini ziyaret ettik en son da sinemaya gittik romantik komedi'yi izledik.eglenceli bir film olmuş.fena değildi yani.çakma abd romantik komedileri gibi ama olsun.güldük eğlendik biz.kızıma da dün cok cici bir kot pantalon aldım üstünmde uğur böcüğü var ayy cok şeker onun içinde hayal edemiyorum minişimi...
sağol canım..darısı başına..
valla bizde de ekstra hiçbişi yoktu..
ööle oda fln bakarak geçti işte tahmin ettiğim gibi.

kızlar dogum ıcın medıkalpark bahcelıevler dusunenler ıcın dun ogrendım 7 ay once sezeryanla sıgortalı bır kısı 2.500 tl ye cıkmıs bılgınıze.

Canım orası da öyle ama etrafta araştırdığımda küvözün SSK tarafından karşılanabildiği nadir hastanelerden biri de orası.

Canım 50 gramlıksa farketmiyor. 100 gramlık yüklemede 12 saat açlık şart. Hatta ben 50 gramlık yüklemeyede 12 saat açlıkla gittim sonuç yüksek çıktı ve 100 gramlık yapıldı. Laboratuardakiler 50 gramlığa çok aç gittiğim için sonucun yüksek çıkmış olabileceğini söylediler.

yani 50lik ve 100 lük olmak üzeri
2 keremi yapılıyor şeker yüklemesi
bilmiyordum bunu sağol canım

günaydın kızlaarr...

özge odanızı hiç beğenmedim. senlen küstüm.
sattın bisi.

Canım orası da öyle ama etrafta araştırdığımda küvözün SSK tarafından karşılanabildiği nadir hastanelerden biri de orası.[/QUOTE

anlattıgım kısı eger gerek olursa kuvoze dıye bashekıme cıkmıs sormus bashekım demıskı dogumu sabah yapalım sız gıdın bebegı hemen sıgortalatın kuvoz daha ucuza gelır sıze demıs.normalde gunluk 750 tl demısler zaten bashekımede onun ıcın cıkmıs adam.ama neysekı gerek olmamıs kuvoze.ama bu 7 ay once degısmıs olabılır.

günaydın kızlaarr...

özge odanızı hiç beğenmedim. senlen küstüm.
sattın bisi.
yaa daeee...
hep kocamın suçuuu..
kampanya biter alalım diye tutturduuu..
bide o beyaz takımı da gördüm bir yerde.. yatağını gereksiz parlak bir kağıtla kaplamışlardı hiç beğenmedimm :kedi:
yeni modeller hep böle kaplı dediler

zeynep in 50 gr lık şeker yüklemesi fazla çıktığı için 100 gr lık yaptırdı.
eğer senin sonuçlarında prblem olmazsa 100 gr lık yapmaz doktorun

Hayır canım birkere yapılıyor. Gebelik diyabeti tanısı koymak için her hamileye24-28 . hafta arası 50 gramlık yükleme yapılıyor. Bunun sonucu normal çıkarsada birdaha yapılmıyor. Ama bunun sonucu sınır değerlerde ve üzerinde çıkarsa bazı doktorlar hemen 100lük ogtt test istiyor bazı doktorlarda bir hafta boyunca şeker ölçüm cihazıyla açlık ve tokluk şekerini kontrol etmeni ve diyet yapmanı öneriyor bunun sonucuna göre karar veriyor. Ama ben genetik risk taşıdığım için benim doktorum hemen ertesi gün 100 ogtt testi istedi ben o yüzden iki kere yaptırdım. Normalde 50 lik test ön tarama testi 100 testte tehşis testiymiş.

yaa daeee...
hep kocamın suçuuu..
kampanya biter alalım diye tutturduuu..
bide o beyaz takımı da gördüm bir yerde.. yatağını gereksiz parlak bir kağıtla kaplamışlardı hiç beğenmedimm :kedi:
yeni modeller hep böle kaplı dediler

bananeee...
bide ben baktıkca ban kızıyodun.
kocişim dediki arkadasın haber verseydı bızde gıder alırdık dedi.
böle ucuz seyler buluyo nıe haber vermiyomuş dedi.
bende kötü arkadas o dedim.

Back
X