2010 Haziran Anneleri buradan devam ediyor!

• Konu Sahibi Konu Sahibi daemon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar ya benim bebeğim 10 dan fazla hareket ediyo bu normalmiki çok tekmeliyo 10taneden fazla hareket etmemesimi gerekiyo içime bi kuşku düştü şu yazıdan sonra

canım 1 saatte 10 dan az hareket ediyorsa doktora gidin deniyor
yani en az 10 hareket

benimkide 10 dan fazla hareket ediyor

bu arada hamileliğiniz sigorta kurumuna bildirilmediği sürece izin otomatik olarak başlar diye birşey maalesef yok hatta bu işlemleri zamanında yaptırmazsanız doğum parası almanızda imkansız oluyor (doğum parasından kastım doğum iznindeyken işveren yerine devletten alacağımız maaş) Benim görümcemi çalıştığı yer uyarmamıştı ama zaten işvereni maaşını izindeykende verdi. 32. Haftada analık kağıdı açtırmadığı için devletten maaş alamamıştı. dediğim gibi işvereni zaten maaşını esmediği için sorun olmadı ama devlettende alsa süper olurdu. Onların şirketi hem kendi maaş vermeye devam ediyor hemde devletten aldığını geri istemiyor

valla güsel şirketmiş o şimdi biz devletten maas alcaz dimi zynp dogum parası dedıklerı omu yanı normal maasımızmı?

ya hemşire bana tetanoz aşısı yaptıda tırsıyorum yaa bişey olmaz dimi kızlar bebişlerimize bilmiyorumkismile

Canım 100 gramlık yükleme sonrası sadece 1 keremi kan aldılar anlayamadım??.
Burda 3 kere alıyorlar her saat başı ve çıkan sonuçlardan iki tanesi referans değerlerin üzerindeyse tehşis koyuyorlar ama sadece bir tanesi kötüyse önemsemiyorlar.Test seninde dediğin gibi en az 10 saatlik açlık gerektiriyor ve sen bişeyler yiyerek tabiki sonuçları bozmuşsun :)
zeynepcim bir yüklemeden önce birde yükledikten 2 saat sonra aldilar.zaten benim drda fazla önemsemedi

gunesim, Zynpmrt, ukla+, bal kavanozu, mhtp+, Kanarya, ozgecay+, marya, pembemavimasal, nc757010, celineee, hsbsnd, minervabs, cosmopoli, leach, melmea (bilen yazsın kızlar lütfennnnnnnnnnnnnnn) senağlama

Hamilelerin yasal hakları neler arkadaşlar?

şunu biliyorumki,

Doğum yapacak personele, doğumdan önce 8 ve doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta ücretli doğum izni verilir. Çoğul gebelik halinde, doğumdan önce çalıştırılamayacak 8 haftalık süreye, 2 hafta süre eklenir. Bu sürelerin başlangıcı ve doğumun gecikmesi hali, doktor raporu ile belgelenir. Ancak sağlık durumu uygun olduğu takdirde, doktor onayı ile, doğum yapacak personel isterse doğumdan önceki üç haftaya kadar çalışmaya devam edebilir. Bu durumda, doğum öncesi çalışılan süreler, doğum sonrası sürelere eklenir. Doğum yapan personele, 1 yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için İş Kanunu gereğince, günde 1,5 saat ücretli emzirme izni verilir.

ama bu noktada benim merak ettiğim nokta şu:

bu sürenin başlangıcını nasıl ve kim belirleyecek?

SAT'a göre oturup hesaplarsak hesap ortada o zaman mesela ben 12 nisanda doğumdan önce 8 haftalık iznimi başlatmalıyım. Ama doktorum böyle bir zaman tespit etmedi. Dolayısıyla hangi haftaya kadar raporla işe gelmeyebilirim, hangi haftada rapor işe yaramaz, otomatikman izin başlar bileniniz cevap vereniniz çıkarsa çok sevinicem.

Benim bildigim 32. haftada doktora gidip rapor aliyorsun 37. haftaya kadar calismasinda sorun yoktur diye ve yani beklenen dogum tarihinden 3 hafta oncesine, daha sonra bebegin dogum tarihiyle birlikte bir rapor daha aliyorsun dogum gerceklesti diye..

Az önce 4 martta medicana da normal doğum yapan arkadaşımla görüştüm. Hastanede bir gece yatmış ve hastane çantasına koyduğu abartılı eşyaların çoğunu kullanmadığını söyledi. Kullandıkları ise şunlar olmuş;
1 gecelik, 1 Pijama (Gecelik giydikten 1-2 saat sonra kanlanmış.)
1 hastane çıkışı, 1 yedek çıkış
4 tane bebek bezi kullanmış toplamda
Ped almış ama hastanede sargı beziyle tampon yaptıklarından pedi sadece çıkarken kullanmış 2 tane.
Yastık kılıfı almış (İlk anki heyecandan takmayı unutmuş ama yine de tavsiye etti)
Yanında eşi kalmış ona pijama almayı unutmuş ve pişman olmuş unutmamamı söyedi.
Diş fırçasını almış ama kullanacak fırsatı olmamış.
Kirli torbası ve terlik almayı unutma dedi.

Bunun dışında çocuğa aldığı ekstra badidir alttır hiçbirini kullanmadan geri götürmüş.

Bilginize...

yani en az 10 hareket

çok çok çok tşk ederim balığın geçmişiyle ilgli gidip bilgi alayım off yemek istemiyorumm

stella sen aşı oldunmu tetanoz ya kuzenimde hamile o olmadı ben tırsıyorum yaa eyvahedigeldismile

yani en az 10 hareket

gerçekten mi stella ya... Beniki hiç öyle bişi yapmıyoo.. ben hisetmiyorum hiçç.. Günde 10 kere ya hissediyorum ya hissetmiyorum.. Panik yaptım şimdi...
Ama hep böyleydi. geçen hafta doktora gittiğimde de böyleydi. doktor da bişi demedi hiç.. Ayy arasam mı yaa..
eyvahedigeldismilebilmiyorumkismile

ben 32 değil, 36 da çıkıym istiyorum. bebeğimle 1 ay fazla vakit geçiriym hiç değilse diye. Ücretsiz alamıycam, bu durumda 2 aylık bebeği evde bırakıp gelmem gerekecek. çıldırıcam valla.

doğum sonrası izin kullanmak istiyorum, ama raporlada bi yandan işe gelmiym diyorum, çünkü çalışma şartım çok ağır ve hamilesin sana özellikli davranalım, insaf edelim diyen yok. öplen yöneticim haftasonuda çalışmaya geliceksin dedi, üstelik tansiyonumda artık yükseliyor, durumum cidden kötü. Yöneticim, bu beni ilgilendirmez dedi. Bende bari rapor alıym diyorum ama izin otomatikman başlarsa bir anlamı kalmıycak ve ben doğum sonrasına saklayamıycam izin hakkımı.
bende 35. haftama kadar çalışcam canım
ama 32. haftanda raporu alman şart ya gittiğin hastaneden alcan (ssk ile anlaşması var dr yapıyor işlemi ) yada dr sölüyosun sana rapor gibi bişey yazıyo onu ssk ya götürüyosun orada şu haftaya kadar çalışabilir raporu veriyor canım

uklam tavuk balığı içinmi soru işareti çaktın ayy garip bir balık iştee sevmiyorum ama işgenceyle yediriyor eşim. sorun 5 dk önce yedim dondurmayı saat 19:30 ila 20:00 arası gibi balığı yeriz birşey olurmu
ivet garip ilk kez duydum da dondurmayla balığın ne alakası var
yoğurt olsa neyse hani taze bayat diye söyleniyorya ama zaten zehirlenmelerde hep yoğurt yedirirler niye balıkla yemeyin derler onuda hiç anlamam zatii ye bişey olmazz

neyse arkadaslar bende kactim.yine gelcem heeeeeee,bugün degilde artik birkacgün sonra bebeklerinize ve kendinize iyi bakin opuyorumnanaktan

DİKKAT, İMDAT HELP,YARDIMM, canlar az önce dondurma yedim akşama tavuk balığı getircek eşim birşey olurmu eyvahedigeldismile

Kız sen nasıl İzmirlisin balığın yanında en çok yoğurtlu patlıcan ezme yapılır İzmirde hertrlü balık restoranında mezeler yoğurtludur onuda geç en baş meze beyaz peynir ayrıca öğlen yediğin şeyin akşama bişeyi kalmaz ki hepsini geç bayat balıkla birlikte sütlü ürün tüketilmez onun dışında bir sorun yok canım

ben 32 değil, 36 da çıkıym istiyorum. bebeğimle 1 ay fazla vakit geçiriym hiç değilse diye. Ücretsiz alamıycam, bu durumda 2 aylık bebeği evde bırakıp gelmem gerekecek. çıldırıcam valla.

doğum sonrası izin kullanmak istiyorum, ama raporlada bi yandan işe gelmiym diyorum, çünkü çalışma şartım çok ağır ve hamilesin sana özellikli davranalım, insaf edelim diyen yok. öplen yöneticim haftasonuda çalışmaya geliceksin dedi, üstelik tansiyonumda artık yükseliyor, durumum cidden kötü. Yöneticim, bu beni ilgilendirmez dedi. Bende bari rapor alıym diyorum ama izin otomatikman başlarsa bir anlamı kalmıycak ve ben doğum sonrasına saklayamıycam izin hakkımı.

Canım 32. haftadan sonra alına rapor direk izni başlatıyor çünkü bu zaten çalışamayacağın anlamına geliyor

valla güsel şirketmiş o şimdi biz devletten maas alcaz dimi zynp dogum parası dedıklerı omu yanı normal maasımızmı?

evet canım normal maaşımız ama tam olarak aynı paraya gelmiyor biraz daha aşağısına geliyor bildiğim kadarıyla

stella sen aşı oldunmu tetanoz ya kuzenimde hamile o olmadı ben tırsıyorum yaa eyvahedigeldismile

ilkini oldum ikincisini cuma günü olacam
sen ilk aşını yaptırdığında da böyle panik yapmıştım
rahat ol canım, artısı var eksisi yok bu aşının
hepsi bebeklerimizin bizim iyliğimiz için

gerçekten mi stella ya... Beniki hiç öyle bişi yapmıyoo.. ben hisetmiyorum hiçç.. Günde 10 kere ya hissediyorum ya hissetmiyorum.. Panik yaptım şimdi...
Ama hep böyleydi. geçen hafta doktora gittiğimde de böyleydi. doktor da bişi demedi hiç.. Ayy arasam mı yaa..
eyvahedigeldismilebilmiyorumkismile

zeynep geçmiş sayfalarda bununla ilgili link attı, o yazıyı oku istersen
geçen haftaki kontrolümde de doktorum dedi
artık bebek hareketlerini takip et diye
ama bazı yoğun çalışan anneler iş temposundan falan anlamıyorlarmış
mesela bu akşam uzan koltuğa, öyle say hareketlerini

ivet garip ilk kez duydum da dondurmayla balığın ne alakası var
yoğurt olsa neyse hani taze bayat diye söyleniyorya ama zaten zehirlenmelerde hep yoğurt yedirirler niye balıkla yemeyin derler onuda hiç anlamam zatii ye bişey olmazz

sütlü ya o yüzdenn

Back
X