2010 Haziran Anneleri buradan devam ediyor!

• Konu Sahibi Konu Sahibi daemon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
istemem sen bişeyi tarif etcektin bana hatırladınmıııı
teyzene sorup
hala bekliyommmmmmmmmmmmm

sorcam sorcam:)

Doğum, yerine göre hayatî tehlike arz eden bir ameliyat olabilir.
Böylesine ciddî bir olay, elbette sadece mânevi dua ile geçiştiritlemez.
Önce maddi tedbirler alınır, yâni gereken ebeye, doktora gidilir,
alâka ve muayenesi temin edilir, Bundan sonra sıra manevî tedbire,
yâni duaya gelir.
Nasıl sadece doktor kesin şifaya vasıta değilse,
sadece dua da öyle kesin şifaya sebep olmaz. Zira ikisini de Rabbimiz emretmekte,
hem maddî, hem de manevî tedbiri dinimiz istemektedir.
Birini icra edip ötekini ihmal eden, elbette yarım iş yapmış olur.
Tek kanatlı kuşun uçtuğu kadar başarı temin edilir.

Maddî tedbirden sonra alınacak manevî tedbiri, yâni okunacak duayı,
Efendimiz şöyle tavsiye buyurmuştur:

Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle,
Önce Âyete’l-Kürsî okunur, sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur.
Bunlardan sonra da şu âyet okunur:

ınne rabbekümüllahüllezi halekas semavati vel erda fi sitteti eyyamin sümmesteva
alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasisev veş şemse vel kamera ven nücume
müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemin. (Araf 54)

"Şüphesiz ki Rabbiniz, gökleri ve yeri altı günde yaratan, sonra Arş'a istiva eden, geceyi,
durmadan kendisini kovalayan gündüze bürüyüp örten; güneşi, ayı ve yıldızları emrine
boyun eğmiş durumda yaratan Allah'tır. Bilesiniz ki, yaratmak da emretmek de O'na mahsustur.
Alemlerin Rabbi Allah ne yücedir!" (Araf 54)

Resul-i Ekrem Efendimiz kızı Fâtıma validemizin doğumunda bu duayı okutmuş,
netice sevindirici şekilde huzurlu ve sıhhatli bir doğum olarak tecelli etmiştir,
Mübarek nesil Hazret-i Hasan ve Hüseyin Efendilerimiz böyle dualarla dünyaya gelmişlerdir.
Sıhhatli bir doğum haberini alınca Allah’a şükretmek, konu komşuda bulunan yoksullara yardım etmek,
münasip olan bîr cömertliktir.

Ahmed ŞAHıN

ayetel kürsi okumak lazım doğum sırasında çok rahatlatıyomuş

kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr özzbekten haberi olan varmı kapsama alanı dışındaymış ne olduki acep kafamçokkarıştı

slm kızlar ben bugünlerde pek böle ağırlaştımı hareketlerimin kısıtlandını hissediyom hoş hafif birideildim amma 6 kilo aldım sizler kaç kilo aldınız şeker taraması hamgihafta yapılmaya başlanıyooo acepp

bide ben hala miniğin cinsiyetini bilmiyorummmmm ne kadar terbiyeli çocuğum varrrrr

bide yırtıklar başladı karnımda bebeyağı sürüyorum şimdilik akşamları

slm kızlar ben bugünlerde pek böle ağırlaştımı hareketlerimin kısıtlandını hissediyom hoş hafif birideildim amma 6 kilo aldım sizler kaç kilo aldınız şeker taraması hamgihafta yapılmaya başlanıyooo acepp

bide ben hala miniğin cinsiyetini bilmiyorummmmm ne kadar terbiyeli çocuğum varrrrr

ben de 6 kg aldım canım..sekere daha var bizim ama kacıncı haftadaydı unuttumbilmiyorumkismile

sağolasın kardeş Allah izin verirse doğuma kadar bunları iyi arşivlemek lazım Allah hepimize kolay ve sağlıklı doğumlar nasip etsin inşallah

Arkadaşlar ben yarın 22. haftama giricem kasıklarıma doğru arada sancı oluyor sizce normalmi yada aynı şeyleri yaşayan varmı hiç aranızda cevap verirseniz çok sevinirim.

Arkadaşlar ben yarın 22. haftama giricem kasıklarıma doğru arada sancı oluyor sizce normalmi yada aynı şeyleri yaşayan varmı hiç aranızda cevap verirseniz çok sevinirim.

normal sanırım bended oluyo bazen aniden kalkınca sanki rahmim yere düşcekmiş gibi kramp giriyo doğrulana kadar cnaım çıkıyoo

canım benim çok şükür yok ama doktorum geçen kontrolde sordu başlarsa haber ver ilaç vericem dedi sen de doktoruna söyle istersen

a.s kaçıncı ayındasın canım bende tam 21 haftalık oldum ama ben ilk iki ay mecburi yattım düşük tehlikem vardı tam 10 kilo aldım şeker taraması 6 ayda yapılıyo diye biliyodum
bak ben sana söyliyim cinsiyetini kesin kızdır çünkü kızlar çok edepli hayalı oluyolar hayırlısı olsun

canım o dediğin agrı bende 2 haftadır var. bacaklarımın arası sanki çürümüş gibi sızlıyor, o bölgemı bır yere vurmuşum gıbı sureklı bır agrı var. dr sordum o bölgendeki kemıkler yumuşuyor normal doguma hazırlıyor vucut kendını dedi. kilo alımı tetıklıyormuş, bol boll sut yogurt ye dedı. ama canım çok yanıyor.

Tedirginlikten insan hamileliğinin tadını çıkaramıyor.ıdrar yolları enfeksiyonu bu aylarda çok sık rastlanıyormuş o olabilirmi diye düşündüm ama inşallah normal bir durumdur bu sancılar.Devam ederse çok doktora gitmek en iyi yol sanırım.

Günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnn
Havala çok qüzellll
alışveriş için süper bir qünnnnn..
haydi kızlar koşun bebek mağzalarına kaydirigubbakcemile3

ben annemle alışverişe qidiom kıslaaaaaaaarrr
hepinizi öpüorummm ii pazarlarrr

sevgililer gününüz kutlu olsun güzel annişler...

Sevgililer gününüz kutlu olsun fıstıklar ve küçük pıtırcıkları

Back
X