2010 Haziran Anneleri buradan devam ediyor!

• Konu Sahibi Konu Sahibi daemon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kizlar benim de gece agrilarim vardi, zaten erkenden yattim..Sabah da sanki dayak yemis gibiydim butun kemiklerim agriyo kalkamadim, sonra kocam bi basladi senin yuzunden gec kaldik, daginiksin bir turlu toparlanip cikamiyosun vs...ben de kendimi tutamadim basladim aglamaya..yani sabah illa 8 de iste olacaz diye bisey yok, ne kadar gec gidersek o kadar gec cikiyoruz..ama sabah sabah 1 saat burnumdan getirdi...hala cok sinirliyim
:teselli:

sositosositosositososito

hop hihoyyyt

Kızlar doğum izni için kağan kocatepenin sitesinde yazanları paylaşayım dedim. 32. hafta da yazmış.
Aşağıda bulabilirsiniz.

Alıntı

Çalışan bir anne adayıysanız, ister SSK, ister 657 numaralı devlet memuru kanunu, ister diğer bir çalışma kanununa tabi olun, bu haftanın sonunda yasal doğum önü iznine ayrılma hakkına kavuşacaksınız. Doktorunuzun onayıyla 37. gebelik haftasına kadar çalışabilir ve bu süreyi doğum sonrası izninize ekleyebilirsiniz.

Dikkat: Doğumönü izni kanunu sizin 40. haftada doğum yapacağınızı var sayar. Doktorunuz size 38.-39. haftada sezaryan ile doğum randevusu verse bile veya siz doğum önü izninizi aldıktan kısa bir süre sonra doğum yapsanız da doğum önü izniniz 32. hafta tamamlandığında başlayacaktır. Yani siz örneğin 37. haftada doğum yaparsanız, doğumönü izninizi yalnızca 5 hafta kullanmış olabileceksiniz. Birçok anne adayının doğumönü iznini olumsuz etkileyen bu durumu değiştirmek için mecliste çalışmalar devam etmektedir (Mart 2005).
SSK'lı iseniz yapmanız gereken, en az dört adet primin ödendiğine dair, doktor vizitine çıkacağınız gün için düzenlenmiş bir belge, sağlık karneniz ve eğer 37. haftaya kadar çalışacaksanız iki adet fotoğrafla bağlı olduğunuz sağlık kuruluşuna başvurmaktır. Burada gebelik haftanız onaylandıktan sonra size işyerinize vermeniz gereken bir belge düzenlenecektir.

bilgi için teşekkürler zeynep.40.haftada doğum yapacağınızı var sayar.diyor ama doğumun ne zaman olacağı belli olmazki sositososito

Archimim, bi arkadaşım bu kan ilacı sayesinde wc ye çıktığını söledi biliyomusun?
Acaba bünyeden bünyeye değişiyomu?
Ben kullanmıyom hapım biteli 2 ay oluyo

işin ilginci bende de kabızlık yapmadı. o ilacı kullanmadan önce daha beterdim.
ama yediklerime de hep dikkat ediyorum korkudan , o yüzden de azıcık rahatım

ben simit hazır pogaca falan hiçbirini yemiyorum yedgm gun aksama kdr cıkarıyrm kabusa donyr gunm sabahta evdn ekmek peynr zeytın gtrp yıyorm mesela:(

bende işyerinde peynirli sandviç yapıyorum artık. hazır yemek almıyorum yağları çok kötü yapıyor beni.

günaydın sensiciğim teşekkürler,bana kırgın değilsin inşallah.gerçekten yanlış anlaşıldım

Canim ben dun o diger yaziyi gormemistim o yuzden bana diyorsun zannettim.
Sadece son gunlerde sikintili oldugumu ve bir defa uyudugumu belirtince tepkinin
de bana oldugunu dusundugum icin bende ondan kirilmistim cunku kimseyi incitmek istemistim ben.
Ama sonra diger yaziyi da gorunce anladim meseleyi, birazcik fazla koseli benim jeton.
sempatiksalakcinni

Kizlar benim de gece agrilarim vardi, zaten erkenden yattim..Sabah da sanki dayak yemis gibiydim butun kemiklerim agriyo kalkamadim, sonra kocam bi basladi senin yuzunden gec kaldik, daginiksin bir turlu toparlanip cikamiyosun vs...ben de kendimi tutamadim basladim aglamaya..yani sabah illa 8 de iste olacaz diye bisey yok, ne kadar gec gidersek o kadar gec cikiyoruz..ama sabah sabah 1 saat burnumdan getirdi...hala cok sinirliyim

Aman takma canım.Aynısı banada oluyo.O benı işe bırakırken hep yavaş davranıyosun dıye soylenıyo.Ben de kendım gıtcem dıyerek kurtulmaya çalışıyom artık.Ama ilerki aylarda o bırakmak zorunda sanırım.Ozaman bı soylensın bak ne yapcam ozaman.:mymeka:Salla ya onudamı kafamıza takalım.Çok bılıyo onlar.Ben teyp gibi dınlıyom oda şaşırıyo gülüyo sonra yaptığına.takma sendeolumunekankayizsmile

Bünyeyle alakalı demekki zenepimm
Ben hapım bittğnde istemedim Dr dan yarın randevum var sorayım bakalım belki tekrar verir
Valla sanırım bünyeden bünyeye değişiyor. Ben hiç kabızık yaşamadım ama bu ferrum forte içmeye başladığımdan beri günde bir yerine 3 kez wc ye çıkmaya başladım. Bende etkisi olumlu oldu. Hatta ogün ilacı unuttuğumu tuvalete çıkma sayımdan anlıyorum :)

Bu arada neden kulanmıyorsun bende bittiğini söyledim yeniden yazdı doktorum ben unutursam bitince hatırlat yazayım dedi doğuma kadar içecekmişim. Ki kan ve demir eksikliğim yok. sende bi hatırlat istersen

Valla sanırım bünyeden bünyeye değişiyor. Ben hiç kabızık yaşamadım ama bu ferrum forte içmeye başladığımdan beri günde bir yerine 3 kez wc ye çıkmaya başladım. Bende etkisi olumlu oldu. Hatta ogün ilacı unuttuğumu tuvalete çıkma sayımdan anlıyorum :)

Bu arada neden kulanmıyorsun bende bittiğini söyledim yeniden yazdı doktorum ben unutursam bitince hatırlat yazayım dedi doğuma kadar içecekmişim. Ki kan ve demir eksikliğim yok. sende bi hatırlat istersen

maşallah valla:nazar::nazar:
ben 3 günde 1 gidiyorum wc ye sempatiksalakcinni benim bağırsaklarda benim gibi tembel

Aman takma canım.Aynısı banada oluyo.O benı işe bırakırken hep yavaş davranıyosun dıye soylenıyo.Ben de kendım gıtcem dıyerek kurtulmaya çalışıyom artık.Ama ilerki aylarda o bırakmak zorunda sanırım.Ozaman bı soylensın bak ne yapcam ozaman.:mymeka:Salla ya onudamı kafamıza takalım.Çok bılıyo onlar.Ben teyp gibi dınlıyom oda şaşırıyo gülüyo sonra yaptığına.takma sendeolumunekankayizsmile

Ne bileyim fazla hassaslastim artik galiba...neyse yineden yuz vermiycem hatasini iyice anlayana kadar :umursamaz:

gunaydin1.gif

Bünyeyle alakalı demekki zenepimm
Ben hapım bittğnde istemedim Dr dan yarın randevum var sorayım bakalım belki tekrar verir

Canim bence de sor cunku demir hakikaten cok onemliymis.
Normalde demirim iyi oldugu halde en son gittigimde cok dusuk cikti hic yutmadigim icin.
Mesela ben yutamadigimdan nasil halsiz bitkinim bu aralar,
istahim kapali gunde 2 defa birsey yesem pek aramiyorum.
Hatta saglik ocagindaki ebe eger demir eksikligin varsa dogumdan sonra
daha da kotu olursun bebegini kucagina alamayacak kadar gucsuzlesirsin dedi.

Zynpmrt şimdi 27. haftaya kadar çalışmak için doktordan aldığımız raporu başka bi yerede mi gidip onaylatıcaz ben doktorun asistanına sordum hayır gerek yok demiştisempatiksalakcinni

ben 3 günde 1 gidiyorum wc ye sempatiksalakcinni benim bağırsaklarda benim gibi tembel

Benimki de tum sacmalik ya kabizligim hic yok tersine bile daha yakinim
ama hala zor yapiyorum yaptigimda da cok az yapiyorum.
Normalde her sabah iyicene cikarken artik bende 2/3 de cikiyorum ve nedeni kabizlik ta degil.
Iyicene manyaklastim ben anlasilan.

Canim bence de sor cunku demir hakikaten cok onemliymis.
Normalde demirim iyi oldugu halde en son gittigimde cok dusuk cikti hic yutmadigim icin.
Mesela ben yutamadigimdan nasil halsiz bitkinim bu aralar,
istahim kapali gunde 2 defa birsey yesem pek aramiyorum.
Hatta saglik ocagindaki ebe eger demir eksikligin varsa dogumdan sonra
daha da kotu olursun bebegini kucagina alamayacak kadar gucsuzlesirsin dedi.

neyi canım kan hapını mı almadın ?
vitamin mi?

benımde dun wcye gırdım hıc acım yoktu bı baktım sulu sulu kan yanı öle hafif az falan diil önce pankledım acı hısstmedıgm ıcn önden falan geldı bişey oldu sandım sonra birz baktm anlamaya clştm bagsurdanms:( sureklı kanıyor budefada cok ılgınc cnm hıc yanmadn kanamıs sabah zorlmştm sanrm onn etksyleee ilerde sorun acacck basıma belli bişi:(

Zynpmrt şimdi 27. haftaya kadar çalışmak için doktordan aldığımız raporu başka bi yerede mi gidip onaylatıcaz ben doktorun asistanına sordum hayır gerek yok demiştisempatiksalakcinni

doktorun ssk nın anlaşmalı dktoruysa başka yere gitmicen onun raporu yeterli. Ama benimki anlaşmalı değil (belkide o halleder gerçi hiç sormadım adam üni hastanesi anabilim dalı başkanı halledebilir herhalde ama ben muaynehanesine gidiyorum bidahakine sorayım) bu rapor ssknın anlaşmalı kuruluşlarından alınabiliyor zaten

aaa güneşim sen ne zaman geldin gııı
görmedim
başka bi işle uğraşıyodum sempatiksalakcinni

Back
X