2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Selam kızlar. Bayadır giremiyorum buraya. Geçmişi hızlıca okudum. Havalar güzel olduğu için bol bol gezdik tozduk oğlumla. Tabi teyzesi ben ve oğlum. Tek başıma zor valla. Bugün kahvaltısnı yaptırır yaptırmaz deniz kenarına oturmaya gittik. Ilk başlarda denizi sağa solu seyretti sonrada mışıl mışıl uyudu arabasında. Bizde kardeşimle beraber kahvaltı çay keyfi yaptık. Tabi bol bol fotoğraf çekildik. Sonrada babamızın iiş yerine gidip ordan yürüye yürüye eve geldik.
bir kaç gün önce de 8. Ay kontrolü için doktora gittik. Herşey normal. Bütün haziran bebeklerindeki huysuzluk modasına benim afacanda uyuyor. Geri kalırmı hiç:))) evde bir babasının kucağında bir benim bir teyzesiniz. En sevdiği oyuncak çamaşır sepeti oldu çıktı. Içine oturtup orda oynatıyoruz artık

ohh paşamın rahatına diyecek bişey yok vallahi.tam bir deniz keyfi yapmış.güzel havanın uykusunu bile yapmış.bizde yazı dört gözle bekliyoruz vallahi...

slm kıslaarr yarın evıme donuyoruuum ayyy bırden evımı ozledım vallla bu arada babası oglumun gobegını camının bahcesıne gomdu dınıne duşkun olsun diyerekten inşşşş hepımızın cocukları guzel meslek sahıbı ıyı ınsanlar oluuurr bıde kıslar koyde boş durmadım tereyagı yaptım ogluma süzme yogurt yaptım ineklerımızin sutunden yarın gıderken bıde sut goturcem ogluma evde gunluk yogurt yapcam bide tavuk bulursam alcam koyde ama yoook gıbı kımse tavukla ugraşmıyooo yanı şu 1 haftayı ıyı degerlendırdım sanırım

canım gerçekten günlerini çok iyi değerlendirmişsin.tamamen doğal hayata adamışsın kendini.herzzaman herşeyin doğalından yanayım.benim kuzenim oğlu gününde 1,200 gr.olarak düşük kilolu doğdu.kuzenim onun için keçi alıp günlük keçi sütü kaynatıp içirdiler yoğurdunu peynirini keçi sütünden yapıp yedirdiler şimdi çocuk 2 yaşında ama 4 yaşa bedel.inanılmaz gelişim gösterdi biz birebir yaşadık bu durumu.bu arada sizin köyünüz neresi cnm??

hoşbulduk arkadaşlar,hepiniz çok sıcaksınız.benim oğlum var,tombik oğlum 11.270 gr .dişlerimiz altta 2 tane var ,sanırım üsttekiler zorluyor.onlar geliyor dedi dr.ancak biz doğduğundan itibaren uyku düzenini tutturamadık.ilk zamanlar çok gazı vardı.böyle büyüyorlar ne yapalım.

cevap bile yazzmıyorum okuduklarıma,hiç vaktimmm yokk hiçççççççççççççççççççççççççççççç:(

şenaycı süpermişsin sen yaaa,katılıyorum sana en organiğini yapmışsın,afiyet olsun türker'e..

hoşbulduk arkadaşlar,hepiniz çok sıcaksınız.benim oğlum var,tombik oğlum 11.270 gr .dişlerimiz altta 2 tane var ,sanırım üsttekiler zorluyor.onlar geliyor dedi dr.ancak biz doğduğundan itibaren uyku düzenini tutturamadık.ilk zamanlar çok gazı vardı.böyle büyüyorlar ne yapalım.

maşşşallah tontişe:)):nazar::nazar::nazar:

Selam kızlar. Bayadır giremiyorum buraya. Geçmişi hızlıca okudum. Havalar güzel olduğu için bol bol gezdik tozduk oğlumla. Tabi teyzesi ben ve oğlum. Tek başıma zor valla. Bugün kahvaltısnı yaptırır yaptırmaz deniz kenarına oturmaya gittik. Ilk başlarda denizi sağa solu seyretti sonrada mışıl mışıl uyudu arabasında. Bizde kardeşimle beraber kahvaltı çay keyfi yaptık. Tabi bol bol fotoğraf çekildik. Sonrada babamızın iiş yerine gidip ordan yürüye yürüye eve geldik.
bir kaç gün önce de 8. Ay kontrolü için doktora gittik. Herşey normal. Bütün haziran bebeklerindeki huysuzluk modasına benim afacanda uyuyor. Geri kalırmı hiç:))) evde bir babasının kucağında bir benim bir teyzesiniz. En sevdiği oyuncak çamaşır sepeti oldu çıktı. Içine oturtup orda oynatıyoruz artık

:nazar::nazar::nazar: masallah çok sekerrr

kızlar selam ya geçmişi şöle bir okudumda ben hamileyken tetanoz aşısı oldum doğumdan sonra hiç olmadım kimsede söylemedi birşey.size doktorunuzmu söylemişti.:44::44::44:

aşı kartın yok mu onda tarihi yazıyor olması lazm bir bak aşı kartına ben de unutmuştum biraz geç yaptırmıştım...

oh maşallah bebişine bizimki pek zayıf buradaki en zayıf bebek benimki sanırım 2 haziran doğumlu dün dr daydık kıyafetiyle beraber 7480 gr geldi çok üzülüyordum başta kilo almıyor diye ama artık alıştım onu böyle kabullendim maşallah sağlığı yerinde çok şükür vitaminler dışında ilaç nedir bilmiyo oğlum :nazar: sadece sünnetinde ağrı kesici verdik o kadar maşallah maşallah boncuğuma, allah nazardan korusun bebeklerimizi... :nazar: :nazar: :nazar:

slm kızlar nasılsınız.aşı kartım varmı diye sormuşsunuz ama yok benim aşı kartım çok ilginç valla hiç haberim yoktu bu tetanoz aşısından.doktorumun uyarması gerekmezmiydi ya.

aşı kartın yok mu onda tarihi yazıyor olması lazm bir bak aşı kartına ben de unutmuştum biraz geç yaptırmıştım...

oh maşallah bebişine bizimki pek zayıf buradaki en zayıf bebek benimki sanırım 2 haziran doğumlu dün dr daydık kıyafetiyle beraber 7480 gr geldi çok üzülüyordum başta kilo almıyor diye ama artık alıştım onu böyle kabullendim maşallah sağlığı yerinde çok şükür vitaminler dışında ilaç nedir bilmiyo oğlum :nazar: sadece sünnetinde ağrı kesici verdik o kadar maşallah maşallah boncuğuma, allah nazardan korusun bebeklerimizi... :nazar: :nazar: :nazar:

cnm önemli olan kilo değil sağlık bence maşallah ona

slm kızlar nasılsınız.aşı kartım varmı diye sormuşsunuz ama yok benim aşı kartım çok ilginç valla hiç haberim yoktu bu tetanoz aşısından.doktorumun uyarması gerekmezmiydi ya.

canım sağlık ocağının ilk aşıyı yaparken aşı kartı vermesi lazım vermediler mi aşı zamanı geçti sen bağlı olduğun sağlık ocağına git aşını yaptır bir sonraki aşıların tarihi daha ileriki tarihe ertelenir benimki de öyle oldu ama bir an önce git çok sarkıtmamaya çalış, sağlık ocağınızın telefonunu biliyorsan arayıp sorabilirsin...

ohh paşamın rahatına diyecek bişey yok vallahi.tam bir deniz keyfi yapmış.güzel havanın uykusunu bile yapmış.bizde yazı dört gözle bekliyoruz vallahi...

bizde bekliyoruzzz yaziiiiiiiiiiiiii....
Çocugun evde canı sıkılıyor hava da soguk hergun cıkamiyoruz.
Sıkıldıgından mızmızlık yapıyor,aglıyor...
Sabah bir kalktı hiç keyfi yok surekli agliyor.
bende aldım kızımı biraz dışarı çıktık.
hemen sustu,uslu uslu dolastık,sonra da uyudu...
eve geldik sakinlesti yavrum.
Hava da ruzgarliydi.ruzgar gelmeyen yerde durduk 1 saat kadar.
Yarından itibaren yine havalar bozuluyor...
Bıktııııııııııııık

canım vermeleri lazım aşı kartı sana şaşırdım valla.sağlık ocağındaki hemşirenin sana hatırlatması lazım.bizde telefon bile açıyolar gitmezsen ...sen sağlık ocağına git hemen vurul haa şartmı diyecen bir şartı yok bildiğim kadarıyla tek faydası bir ömür vurulmana gerek kalmıyo 5 kere vurulunca.

günaydınnnnnnnnn annişler nasılsınız bugün ?bugün benim oğlanda başladı gece uykusunda ıhlıyo emmek istiyo durmadan saate bir kalktım emdirdim ,it dişi sanırım çıkacak yeri baya belli.mememide dişlik gibi kullanıyo it dişinin oraya yaklaştırıp emiyo kaşıyo sanki diş yerini.
boncuk geçmiş olsun sanada canım inşallah düzelir.bende eylül gibi dişin ateş yapmadığını duydum ama pek inandırıcı gelmedi madem öyle niye ateşleniyo bu çocuklar başka hastalığı yoksa

bizde bekliyoruzzz yaziiiiiiiiiiiiii....
Çocugun evde canı sıkılıyor hava da soguk hergun cıkamiyoruz.
Sıkıldıgından mızmızlık yapıyor,aglıyor...
Sabah bir kalktı hiç keyfi yok surekli agliyor.
bende aldım kızımı biraz dışarı çıktık.
hemen sustu,uslu uslu dolastık,sonra da uyudu...
eve geldik sakinlesti yavrum.
Hava da ruzgarliydi.ruzgar gelmeyen yerde durduk 1 saat kadar.
Yarından itibaren yine havalar bozuluyor...
Bıktııııııııııııık

canım burdada hava çok güzel güneş yakıyo resmen ama rüzgar çok oyüzden bende çıkaramıyorum.oğlumda çok huysuzluk yapıyo gezmek istiyo çok sıkılıyo evde ikimiz kalınca.dans etmekten yoruldum karşısında mük açıyorum deli gibi oynuyom gülsün diye :33: biraz gülüyo sonra başlıyo ıh ıh ıh ,.oyuncakmı alsak ne yapsak diyorum çıngırakları sevmiyor artık.bilgisayarımla oynamak istiyo inan mause eline veriyom onla oynuyo .sonra pc yi istiyo yaklaşıyo olabildiğince hızla klavye kısmına basıyo parmaklarıyla .birde sinirli iki elini sıkıp ıhhhhhhhh diyo kızıyo bana karışınca :27:

merhaba anneler.bende temmuz 2010 annesiyim.size bişey sormak istiyorum.oğlum 6,5 aylık sağlık ocağı bu ay aşı yaptıktan sonra vegaferum diye bi kan damlası verdi fakat kaç damla kullanıcamı sormayı unuttum:17:.siz kaç damala kullanıyosunuz ?

merhaba anneler.bende temmuz 2010 annesiyim.size bişey sormak istiyorum.oğlum 6,5 aylık sağlık ocağı bu ay aşı yaptıktan sonra vegaferum diye bi kan damlası verdi fakat kaç damla kullanıcamı sormayı unuttum:17:.siz kaç damala kullanıyosunuz ?

canım kilosuna göre senin oğlun 6.5 kiloysa 6 damla vericeksin 7. aydada 7 damla
off yaa bende hiç vermiyorum bebeğime bu damlayı her seferinde unutuyorummm

damla kiloya göre veriliyor doktorumuz öyle dedi bize mesala 7 kg ise 7 damla sabah akşam 3-4 şeklinde verebilirsin.8 kiloysa 8 vb şekilde canım.geç kalmış sanki bize 4 aylıkken verdiler damlayı ama ben kullanmadım bir ay kullandıkan sonra onun yerine sabah akşam pekmez içiriyorum bir tatlı kaşığı .kusuyo benim oğlum damlayı içince bizde bıraktık öyle olunca.

canım burdada hava çok güzel güneş yakıyo resmen ama rüzgar çok oyüzden bende çıkaramıyorum.oğlumda çok huysuzluk yapıyo gezmek istiyo çok sıkılıyo evde ikimiz kalınca.dans etmekten yoruldum karşısında mük açıyorum deli gibi oynuyom gülsün diye :33: biraz gülüyo sonra başlıyo ıh ıh ıh ,.oyuncakmı alsak ne yapsak diyorum çıngırakları sevmiyor artık.bilgisayarımla oynamak istiyo inan mause eline veriyom onla oynuyo .sonra pc yi istiyo yaklaşıyo olabildiğince hızla klavye kısmına basıyo parmaklarıyla .birde sinirli iki elini sıkıp ıhhhhhhhh diyo kızıyo bana karışınca :27:

Aynen Nilay yaa )))
o da ikimiz kaldigimizda sıkılıyor.aglıyor.benim de ev işlerim var yemek var....var da var )) hep onla ilgilenemiyorum.Baslıyor aglamaya.
ama evde adam olunca,misafir gelince ya da biz gidince hiiic sesi cikmaz.gorenler de aaa ne uslu cocuk der...
kizim bir bilgisayar manyagi :D
Ayrica ben yuruteci artik kullanmiyorum kizlar.
neredeyse 10-15 gun olmuştur.
Gelişimleri hemen farkettim.
Nilay emeklemeye başladı,simdi de koltuktan tutup ayaga kalkıyor.
Yurutec gibi zararlı bisey yokmus.

Aynen Nilay yaa )))
o da ikimiz kaldigimizda sıkılıyor.aglıyor.benim de ev işlerim var yemek var....var da var )) hep onla ilgilenemiyorum.Baslıyor aglamaya.
ama evde adam olunca,misafir gelince ya da biz gidince hiiic sesi cikmaz.gorenler de aaa ne uslu cocuk der...
kizim bir bilgisayar manyagi :D
Ayrica ben yuruteci artik kullanmiyorum kizlar.
neredeyse 10-15 gun olmuştur.
Gelişimleri hemen farkettim.
Nilay emeklemeye başladı,simdi de koltuktan tutup ayaga kalkıyor.
Yurutec gibi zararlı bisey yokmus.

ben yürüteç almadım dr lar da önermiyo yürümeyi geciktiriyomuş bir de vucut yapısını bozuyomuş iyi yapmışsın kullanma, anneler rahat ediyo ama bebişler için kullanmamak daha iyi... bu arada benim oğlum emeklemiyor hala çekyattan tutturuyorum kalıyor baya ayakta ama emekleme girişimi yok pek...

damla kiloya göre veriliyor doktorumuz öyle dedi bize mesala 7 kg ise 7 damla sabah akşam 3-4 şeklinde verebilirsin.8 kiloysa 8 vb şekilde canım.geç kalmış sanki bize 4 aylıkken verdiler damlayı ama ben kullanmadım bir ay kullandıkan sonra onun yerine sabah akşam pekmez içiriyorum bir tatlı kaşığı .kusuyo benim oğlum damlayı içince bizde bıraktık öyle olunca.

ya banada öle dediler geç die ama sağlık ocağına her gidişimde aşıları için bana 6.ayda başlıcaz dediler.bende sabah kahvaltısına 2 haftadır pekmezle başlıyorum ama verdiler işte ve 1 yaşına kadar kullancak dediler anlamadım valla.bu arada 8 kilo yani 8 damla kullanıcam demek.

Back
X