2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

zümrada bu aralar hiçbişey yeek istemiyo çorba asla yemiyo sadece cicibebeyle yaşıyo onuda zorla yediriyorum anında kusuyo napıcam bu çocukla bilmiyorum içi kuruycak diye korkuyorum dişlerden sanırım zaten 9. dişimizde çıkmış dün gördüm ....

selam kızlar hepinize..hakkaten de görüşmeyeli çok oldu..burda beni tanımayan ve benim tanımadığım kişiler de vardır sanırım..ya da nicklerini değiştirdikleri için tanımadığımı sandığım:)
öncelikle sevracım tebrik ederim, hayırlısıyla gelsin inşallah ikinci bebiş de..ama bi yandan da kendini kardeş kıskançlığı dönemine hazırla derim..muhakkak asilanın da senin de zorlandığınız zamanlar olacaktır, bu yüzden sana Sabiha Paktunanın "çocuk davranışlarındaki korkuyu tanımak ve başetmek" isimli kitabını okumanı tavsiye ederim, orda kardeş kıskançlığı durumlarında nelerle karşılaşabileceğin ve nasıl davranman gerektiği gayet güzel anlatılmış..başka yönlerden de çok faydalı bi kitap..
month'cum bizim oğlan da 2 gün sonra 15 ayını bitiricek ama hala tutunarak yürüyor, yani istese tutunmadan 5-6 adım atabiliyor ama üstüne düşmüyor..yalnız çok hızlı emekliyor, çok çevik, çevremdekiler de bu yüzden yürümeye pek ihtiyaç duymadığını söylüyor..zamanı gelince muhakkak yürüyecektir, anormal bi durum olmadığı sürece sorun değil..
bakıyorum da pek çok kişi ikinci çocuktan korkar durumda:)ben pek korkmuyorum, iki çocuğun arasında ister 2 yaş ister 10 yaş olsun halimizin şimdikinden çok çok daha yorucu olacağının farkındayım ama ben de hemen düşünmüyorum..oğlumla 2. çocuğum arasında 3 yaş olması en ideali gibi geliyo bana..çünkü 3 yaşına gelene kadar zaten bebekler ve ilgiye ihtiyaçları çok fazla, sırf 2. doğdu diye çınarı ihmal etmek ve ona büyümüş muamelesi yapmak istemiyorum..ama yaş farkının 3ten fazla olması da güzel gelmiyor bana..o yüzden inşallah seneye hamile kalırsam 1 yıl da hamilelikle geçer, çınar 3 yaşına gelmiş olur..bunlar bizim planlarımız ama tabii herşeyin hayırlısı..
haa bu arada kablolarla başı dertte olanlar için de unutmadan ekliim..
biz geçen yıl doğuma yakın ev almıştık ve çınar 3 haftalıkken taşındık..evi anahtar teslim aldık ama satın aldığımızda henüz % 80 aşamadaydı, laminatları filan yapılmamıştı o yüzden pek çok şeyini istediğimiz gibi yaptırabilme imkanımız oldu..bunlardan biri de, kabloları laminatların altına döşettirmemiz oldu..eşim evde kablo yığını istemiyordu ve bunu ustalara söyledi, onların laminatları yapacağı gün gitti kabloları döşedi, laminatlar üstüne yapıldı..o yüzden şuan kablolar konusunda çok rahatız, bu yönden çınarı takip etmek zorunda kalmıyoruz..(takip ettiğimiz başka pek çok konu var ama:)) öyle işte..eğer içinizde ev alacak veya ilerde almayı düşünen arkadaşlar varsa, bu da aklınızda bulunsun, hem şimdi hem de 2. çocukta işinize yarar, ayrıca görüntü açısından da temizlik oluyo..
böyle işte..hiç bi konuyu atlamadım sanırım:)) kolay gelsin hepinize, öpüyorum sizleri..

slm cnm bende senin nickini ilk defa görüyorum....evet benim oğlumda arkasından koşturan varmış gibi emekliyo ayne üstüne düşmüyo tay tay duruyo canı isteyince bu ay insallah yürürler yoksa kafaya takıcam niye yürümüyo diye bende 15 aylıkken yürümüşüm....kablo fikri güzelmiş benimkide hep kablolar oynuyo ama bu aralar perdelere çekmecelere takmış durumda..

kızlar bu arada dr kontrellerine gitmeye devam ediyomusunuz ben baya oldu gitmeyeli dr bi sorun olmayınca gelmeye gerek yok dedi hasta falan olunca gidiyoruz tabi bide aşıları yaptırmaya gidince muayene ediyolar zaten

Son düzenleme:
zümrada bu aralar hiçbişey yeek istemiyo çorba asla yemiyo sadece cicibebeyle yaşıyo onuda zorla yediriyorum anında kusuyo napıcam bu çocukla bilmiyorum içi kuruycak diye korkuyorum dişlerden sanırım zaten 9. dişimizde çıkmış dün gördüm ....

bertuğda bi tek kaşık mamasını yiyo öğürmeden kusmadan hepte onu besliyemem ki...vitaminsizlikten daha yürüyemiyo...oğlumda gecenlerde gördüm nokta kadar 2 tane kök dişi patlatmış..tabi kusmalarına sebep biraz dişlerde ama dişlerde sorunarı olmayıncada kusuyo babasına çekmiş babasıda hep kusuyomuş kusarak büyümüş...bak şimdide yaramazlık yapıyo prizin içine parmaklarını sokuyo çok yaramaz yaaa:(

slm cnm evet ıuzun zamandır yoktun nasılsınız bakalım...cnm sizin masallah baya azalmış kusması benimki hemen hemen hergün kusuyo...her öğününü öğüre öğüre besliyotum yüreğim ağzımda oluyo kusucakmı kustu kusucak diye bu yüzden benden çok azar yiyo bertuğda ağlayınca kusuyo ama gülerken değil bende yaptırmadı aşıyı daha bi türlü fırst olmuyo önemlideğil diye boş veriyoruz biraz

azalacaktir canim,endiselenme.ogun aralarini uzun tut biraz,iyice aciksin bakalim.o zaman da kusacak mi...ben ogun arakaralarini uzattigimdan beri azaldi kusmalar.bizde hergun bazen gunde 2 kere,bazen de haftada 2-3 kere kusuyorduk.insallah tamamen gecer.

ha bide, puturlu yiyemiyordu o yuzden kusuyordu,simdi alistiriyoruz yavas yavas,tamamen alisinca bence hic kusmaz.bertug puturlu yiyebiliyor mu?

ya kizlar ben nilayi parka filan goturmeyi hic sevmiyorum yaa,nilay oyun oynamak istiyor diger cocuklarla anneleri diyor hadi gel cocugum gidelim filan.herkes boyle degil tabiki,ama iclerinde var boyle salaklar.sanki yiyecez cocugunu,nasil ornek oluyorlar cocuklara.cocuklar desen anasinin kopyasi,bencil,simarik,paylasmayi sevmeyen.offf sinirlerim tepemde.
ha bide cocugu kiyaslamaklari olmaya...sanki afedersin yaris ati dogurduk...yuruyor mu?konusuyor mu?aaa benimki 7 aylik yurudu....6 aylikken anne diyordu...8 aylikkene de duvara tirmaniyordu....hey Allahim yaaa sabir ver...:19:

slm cnm bende senin nickini ilk defa görüyorum....evet benim oğlumda arkasından koşturan varmış gibi emekliyo ayne üstüne düşmüyo tay tay duruyo canı isteyince bu ay insallah yürürler yoksa kafaya takıcam niye yürümüyo diye bende 15 aylıkken yürümüşüm....kablo fikri güzelmiş benimkide hep kablolar oynuyo ama bu aralar perdelere çekmecelere takmış durumda..

ya emekleyen cocuklar yurumeyı ıstemyrlr raht glyr emeklrkn hızlı falan ömür tahada öleydı ama en son tam yasnda bır gaz basladııı yürümeye yoksa oda emeklemeyı sevyrdu yurumek ıstemyrdu
kızlar bu arada dr kontrellerine gitmeye devam ediyomusunuz ben baya oldu gitmeyeli dr bi sorun olmayınca gelmeye gerek yok dedi hasta falan olunca gidiyoruz tabi bide aşıları yaptırmaya gidince muayene ediyolar zaten

bızde kontrolu kestık ama ıyı olmadı ne boyumz belli ne kılomz bende barı bayrmdn sonra gıdeym kontrole ztn 1 yas sonrası her aya gerek yok demıstı doktorumz ama bız 10 aydn sonra kestık dedgn gıbı hasta olrsa gotryrz bıde asılara cok sukr hastalkda gormdk bayadrr aman maşallah deym :(

ya kizlar ben nilayi parka filan goturmeyi hic sevmiyorum yaa,nilay oyun oynamak istiyor diger cocuklarla anneleri diyor hadi gel cocugum gidelim filan.herkes boyle degil tabiki,ama iclerinde var boyle salaklar.sanki yiyecez cocugunu,nasil ornek oluyorlar cocuklara.cocuklar desen anasinin kopyasi,bencil,simarik,paylasmayi sevmeyen.offf sinirlerim tepemde.
ha bide cocugu kiyaslamaklari olmaya...sanki afedersin yaris ati dogurduk...yuruyor mu?konusuyor mu?aaa benimki 7 aylik yurudu....6 aylikken anne diyordu...8 aylikkene de duvara tirmaniyordu....hey Allahim yaaa sabir ver...:19:

cnm haklısın valla her beebgın gelısımı farklı olur kımıs gec yurr kımısı ge c kons vs vs bende kızyorum . gerçi istem dısı bazn bızde yapıyorz sanırm hihih:):)
ömurde parkı cok sevıyor valla ramaznda babamızı beklerken her aksm ıs cıkısı gotrdm ama bakalım kısın napczzz asıl ozmn zor yaaa:( eve kapancklr ozmn kres sart bence haftada 2 gund eolsa

canım bende artık her ay götürmüyorum bir rahatsızlığı olursa gerek görürsem götürüyorum,bayramdan sonra götürücem,aşıları var.

aynen ayneennn,bende öyle.çocukların peşinden ağlıyor gidiyorlar diye,millette sanki çocukları şekerden yapılmışş,dokundurmuyorlar bile kiii nilayda öyleydi gördüm,adayıda gördün saldırgan değiller.oynamak istiyolar,ahh burda olsan nilayla ne güzel oynarlardı,bodrumda yarım saatin içinde birbirlerini koklayıp,öptüler:)bide evet gelişimleri konusunda nedense her anne aynı,nezaman yürüdü,nezaman konuştuu soruyodaa soruyolar,bikeresinde ben adayla parka gittim ozaman ada daha yeni yaşına girmişti,erken yürüdüğü ve birazda iri olduğu için,herkese yaşından büyük söylüyorum bikaç ay,çünkü çok irdeliyolar,nazarada çok geliyor,ben adayı sallıyorum kadında kzıını sallıyoo,aaa kaç dişi var kilosu iyi,yürüyoo falan dedi hiçbişey demedim,kızıda 1,5 yaşındaymış,daha az dişi varmış,zayıfmış bişey yemiyomuş,banasordu nekadarlık diye bende 1,5 yaşında dedim,soruyoo hangi ay doğdu bende o an hesap yapamadan mart dedim attım kafadann,demezmi nasıl mart 1,5 yaşında oluyooooooo,sinirlerim tepeme toplandı,resmen 10dkda verem oldum,dedimki ya neden bukaar irdeliyosunuz,herşey ortada ben size soruyomuyum herşeyi,kıyaslama yapmayın herçocuk farklı,biraz sert çıkıştım kadın çenesini kapattı.sanki yarış atıdaa kıyaslama yapıyolar,aptallarr.sinir oluyorumm yaaa.

cnm haklısın valla her beebgın gelısımı farklı olur kımıs gec yurr kımısı ge c kons vs vs bende kızyorum . gerçi istem dısı bazn bızde yapıyorz sanırm hihih:):)
ömurde parkı cok sevıyor valla ramaznda babamızı beklerken her aksm ıs cıkısı gotrdm ama bakalım kısın napczzz asıl ozmn zor yaaa:( eve kapancklr ozmn kres sart bence haftada 2 gund eolsa

ben hic bi bebege demem aaa onunku oyle benimki boyle.zayif,kilolu,konusuyor yuruyor ve s.her bebegin gelisimi farkli.mesela bizler aynimiyiz?birimiz kilolu,birmiz zayif,uzun,kisa,zeki ve s. bir birinin aynisi insan yok zaten...ben kisa boyluyum,kizim benden uzun olsun istiyorum,bir tek sordugum soru varsa o da boyla ilgili olabilir ))) takintim odur.ama yine de ben minyonsam nilay da buyuk ihtimal oyle olacak.cok sukur gelisiminin normal oldugunu goruyorum ve yavas yavas bu takintim da kayboluyor :)))

Nilay disariya cikmak icin gidip dolaptan kiyafetlerini getiriyor,ayakkabisini getiriyor,,,sonra da arabasina oturuyor gucun yetiyorsa cikarma da gorelim :1:
kisin cok zor olacak eminim,burasi da felaket ruzgarli oluyor,napicaz bilmiyorum inan ki. ama 2 yasimiz dolmadigi icin krese veremem,oyun gruplari filan arastirmam lazim benim de.

canım bende artık her ay götürmüyorum bir rahatsızlığı olursa gerek görürsem götürüyorum,bayramdan sonra götürücem,aşıları var.

aynen ayneennn,bende öyle.çocukların peşinden ağlıyor gidiyorlar diye,millette sanki çocukları şekerden yapılmışş,dokundurmuyorlar bile kiii nilayda öyleydi gördüm,adayıda gördün saldırgan değiller.oynamak istiyolar,ahh burda olsan nilayla ne güzel oynarlardı,bodrumda yarım saatin içinde birbirlerini koklayıp,öptüler:)bide evet gelişimleri konusunda nedense her anne aynı,nezaman yürüdü,nezaman konuştuu soruyodaa soruyolar,bikeresinde ben adayla parka gittim ozaman ada daha yeni yaşına girmişti,erken yürüdüğü ve birazda iri olduğu için,herkese yaşından büyük söylüyorum bikaç ay,çünkü çok irdeliyolar,nazarada çok geliyor,ben adayı sallıyorum kadında kzıını sallıyoo,aaa kaç dişi var kilosu iyi,yürüyoo falan dedi hiçbişey demedim,kızıda 1,5 yaşındaymış,daha az dişi varmış,zayıfmış bişey yemiyomuş,banasordu nekadarlık diye bende 1,5 yaşında dedim,soruyoo hangi ay doğdu bende o an hesap yapamadan mart dedim attım kafadann,demezmi nasıl mart 1,5 yaşında oluyooooooo,sinirlerim tepeme toplandı,resmen 10dkda verem oldum,dedimki ya neden bukaar irdeliyosunuz,herşey ortada ben size soruyomuyum herşeyi,kıyaslama yapmayın herçocuk farklı,biraz sert çıkıştım kadın çenesini kapattı.sanki yarış atıdaa kıyaslama yapıyolar,aptallarr.sinir oluyorumm yaaa.

:1: evet,ben parka useniyorum bazen goturmeye mahalleye iniyoruz,salincakta filan salliyorum ama hic bi kadinla konusmuyorum cogu zaman.nilayla ilgileniyorum sonra da cikip geliyoruz.suratina bakinca zaten konusmak istemiyorsun bazilariyla.bu arada 16. disiniz cikmis gozunuzaydin canim tebrikler...insallah bizde rahat atlatiriz o donemi.10 dişimiz oldu,yukardakiler de kabardi.insallah cok cani yanmaz...

ben hic bi bebege demem aaa onunku oyle benimki boyle.zayif,kilolu,konusuyor yuruyor ve s.her bebegin gelisimi farkli.mesela bizler aynimiyiz?birimiz kilolu,birmiz zayif,uzun,kisa,zeki ve s. bir birinin aynisi insan yok zaten...ben kisa boyluyum,kizim benden uzun olsun istiyorum,bir tek sordugum soru varsa o da boyla ilgili olabilir ))) takintim odur.ama yine de ben minyonsam nilay da buyuk ihtimal oyle olacak.cok sukur gelisiminin normal oldugunu goruyorum ve yavas yavas bu takintim da kayboluyor :)))

Nilay disariya cikmak icin gidip dolaptan kiyafetlerini getiriyor,ayakkabisini getiriyor,,,sonra da arabasina oturuyor gucun yetiyorsa cikarma da gorelim :1:
kisin cok zor olacak eminim,burasi da felaket ruzgarli oluyor,napicaz bilmiyorum inan ki. ama 2 yasimiz dolmadigi icin krese veremem,oyun gruplari filan arastirmam lazim benim de.

cnm bende dıyorsun demedımmm. anlatma istedgım işte senın dedgındı farkında olmadn sorabılyrz mesela nezmn anne dedı aa benmkı henuz demedı falan yada sen boy takntın varms soryrmssn kotu anlamda demıyrm bunlr ıstem dısı seyler kendı cocugn kısa dıye bıle yada gec yurudu dıye bıle yapmak aynı hesap onu anltmaya calıstım:):) yoksa bendeee kıyaslamam

cnm bende dıyorsun demedımmm. anlatma istedgım işte senın dedgındı farkında olmadn sorabılyrz mesela nezmn anne dedı aa benmkı henuz demedı falan yada sen boy takntın varms soryrmssn kotu anlamda demıyrm bunlr ıstem dısı seyler kendı cocugn kısa dıye bıle yada gec yurudu dıye bıle yapmak aynı hesap onu anltmaya calıstım:):) yoksa bendeee kıyaslamam

evet haklisin ama istem disi veya bilerek sormak da anlasiliyor hemen dimi? :))

ha bide, puturlu yiyemiyordu o yuzden kusuyordu,simdi alistiriyoruz yavas yavas,tamamen alisinca bence hic kusmaz.bertug puturlu yiyebiliyor mu?

zümrada pütürlü yiyemiyor hala muhallebi tarzı yiyor ağzına tane geldiği anda bütün yedikleri ni kusuyo nasıl alıştırıyorsun leyla pütürlüye nilayı... ben çok zorladım alışmadı zümra...

zümrada pütürlü yiyemiyor hala muhallebi tarzı yiyor ağzına tane geldiği anda bütün yedikleri ni kusuyo nasıl alıştırıyorsun leyla pütürlüye nilayı... ben çok zorladım alışmadı zümra...

hala blendr kullaniyorsan hemen kaldir ilk olarak bunla basladim,suzgecin buyuk gozunden geciriyorum patates,havuc ve sogani.domates olacaksa yemekte onu da kapugunu soyup dogruyorum.yemegin icindeki pirinc,sehriye filan hepsini yutmasini ogrenmeli,ogurse bile,kussa bile pes edip blendirla verme.
corbanin icinde et varsa onu elibe ver,yada parcalar halinde yedir.ya nebileyim iste eline meyve ver,kabugunu soy elma,seftali,armut ve s. patates kizart veya makarna pisir yogurtla filan tabagi koy mama sandalyesine kendisi yesin.hem kendi basina yemege alisir tavas yavas,hemde puturlu yemege.

hala blendr kullaniyorsan hemen kaldir ilk olarak bunla basladim,suzgecin buyuk gozunden geciriyorum patates,havuc ve sogani.domates olacaksa yemekte onu da kapugunu soyup dogruyorum.yemegin icindeki pirinc,sehriye filan hepsini yutmasini ogrenmeli,ogurse bile,kussa bile pes edip blendirla verme.
corbanin icinde et varsa onu elibe ver,yada parcalar halinde yedir.ya nebileyim iste eline meyve ver,kabugunu soy elma,seftali,armut ve s. patates kizart veya makarna pisir yogurtla filan tabagi koy mama sandalyesine kendisi yesin.hem kendi basina yemege alisir tavas yavas,hemde puturlu yemege.

sağol gülnarcım çıktı çok şükür ama uzayana kadar rahat yok,köpek dişler böyle:(darısı niloşumaa..

bu arada ben hep çatalla ezdim çorbalarını,blendr kullanmadım hiç,şimdi herşey yiyoor.

evet cnm bende doktora hastlanınca götürüyorum... bende sinir oluyorum öyle insanlara benim oğlumda boylu ve iri biraz herkez soruyoda soruyo bende 1,5 yasında diyodum hep sağlık ocağındaki dr bile boylu iri gibi kelimeler söylüyo bende masallah deyin diyorum ee babasıda amcasıda dayısıda teyzeside bende dedeleride hepimiz boyluyuz....bende babasına çekmiş cinste var diyorum kapanıyo ağızları

Back
X