• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Aslında şöyle bişeyler var.

ama özellikleri farklı tabiki. Ne yapmalı bilmiyorum ya..

canım senay ın dediği gibi salıncakta durmuyorlar ama tabi senin kızın belki de çok sever. her bebiş farklı sonuçta . bizde fisher price akvaryum salıncak var. biz 1 aylıkken almıştık 2 ay kullandık . hatta hep onda uyutuyorduk.bir süredir kullanmıyoruz. durmuyor içinde ..

mama sandalyesi de geçen gün aldık. chicco polly aldık . şu an memnunuz.

senin attığın ilk linkteki çok güzel eğer salıncak olarak da kullanılabiliyorsa süper zaten ikisini toplasan o kadar eder. ama tabi ucuz salıncaklar da var. bir de kısa süre sonra oturabilecekleri için ileriki aylar için olan salıncaklardan da alabilirsin . mama sandalyesi de chicco alabilirsin o zaman. tabi sonuçta yine sen bilirsin....

bu arada senin baktığın site (minik baby) mağazası çanakkalede . biz hep oradan alışveriş yapıyoruz.piyasadan genelde ucuz . eğer internet üzerinden alacaksan tavsiye ederim siteyi...

umarım yardımcı olabilmişimdir....iyi seçimler...

Ela 4. ayına girince dr. ek besine başlattı. Zaten sütüm çok yetersizdi. 4. ayda deneme yaptık, ufak ufak tadımlayarak başladı. Şimdi sabah süt, kuşluk meyve suyu veya püresi, öğlen süt, kuşluk sebze çorbası, akşam süt, yatmadan önce muhallebi veya kaşık maması, gece süt şeklinde dr. tavsiyeli bir rutin belirledik.

Ek gıdalara geçtiğinden beri kızım bizim yediğimiz herşeyi istiyor. Geçenlerde babasının yediği sucuklu tost için çılgın gibi ağladı, ne yesek salyaları akıyor. Çok alem benim kızım ya..kaydirigubbakcemile3

Canım Allah bağışlasın kızın kaç aylık sebze püresine ne katıyorsun sabah öğlen akşam anne sütü veriyorsun dimi?

canım ne konuda danışmak istiyorsun.. elimden geldiğince yardımcı olurum ..

Canım çok teşekkür ederim opuyorumnanaktan şu ek gıda konusu şuanda sıkıntım pazardan kereviz patates havuç ve bal kabağı aldım yarın bir bapça patates bir parça kerviz ve havuç haşlayıp vermek istiyorum ama kereviz zararverirmi acaba?

ve birde oğluşum koyu yeşil kaka yapıyor bir sorunmu var acaba herşeye doktorada gitmek istemiyorum şu kan ilacımı yapıyor dedim ama 2gündür kan ilacını vermiyorum ama yinede koyu yeşil yapıyor

canım senay ın dediği gibi salıncakta durmuyorlar ama tabi senin kızın belki de çok sever. her bebiş farklı sonuçta . bizde fisher price akvaryum salıncak var. biz 1 aylıkken almıştık 2 ay kullandık . hatta hep onda uyutuyorduk.bir süredir kullanmıyoruz. durmuyor içinde ..

mama sandalyesi de geçen gün aldık. chicco polly aldık . şu an memnunuz.

senin attığın ilk linkteki çok güzel eğer salıncak olarak da kullanılabiliyorsa süper zaten ikisini toplasan o kadar eder. ama tabi ucuz salıncaklar da var. bir de kısa süre sonra oturabilecekleri için ileriki aylar için olan salıncaklardan da alabilirsin . mama sandalyesi de chicco alabilirsin o zaman. tabi sonuçta yine sen bilirsin....

bu arada senin baktığın site (minik baby) mağazası çanakkalede . biz hep oradan alışveriş yapıyoruz.piyasadan genelde ucuz . eğer internet üzerinden alacaksan tavsiye ederim siteyi...

umarım yardımcı olabilmişimdir....iyi seçimler...

Çok teşekkürler canım. Kafam karıştı biraz daha bakınsam iyi olacak.
Peg prego salıncak, mama sandalyesi.
Chicco Polly Magic mama sandalyesi
Chicco Polly mama sandalyesi.
bunlar üzerinde duruyorum şimdilik.
Neyse bakıcaz artık.

6 aya kadardı sıkılıyo zaten bi müddet sonra bebekler her ay başka bi şeye takıyolar komik ama benim kızım 1 yaşından 5 ayşına kadar burnumun ucuyla oynayarak uyudu gelirdi yanımaa burnumun ucuna ellerdi burnun tuzlanmış hadi uyuyalım derdi ayy herkez gülerddi gece dua ederkan babamı koru allahım anneminde burnunu koru allahım derdii geçen sene kreşe yazdırdım öğlen almaya gidiyom milletin çocuğu annesine sarılıyo öpüyo benim kız direk burnumun ucuna elliyodu öğrretmeni hiç görmedim hayatımda derdi kardeşi oldu buraktı şükür bende nefes almaya başladım uyurken:)))))))
ya oylemiii ne ilginccc :))))
evet yaa cok cabuk sikiliyor benim kizim da.
6 ayi doldurmamiza 25-26 gunumuz var...bakalim nasil olacak...
fon sesine artik tahammul edemiyorum yaaa o kadar biktim dusunnn

leylacım saglık ocagına aşı vurulmaya gittik bıraz bekledık hastalık kaptı sanırım bogazları enfeksıyon kapmış ateşi cıktı dogdugundan berı ılk defa ilac kullandık antibiyotıkte kuzumda alerji yaptı bı yandanda isal allaha şükür şimdi iyi bu arada bugun ılk defa havuş suyuyla mandalına suyu karışık verdım 20 ml bıberon almayan cocuk bıberon aldı doktor yavas yavas meyve sularına basla tatlarını bılsın dedı

mevsim hastalik mevsimi zaten...
gecmis olsun...
canim mandalina midesini rahatsiz etmez mi?
haa bide unutmadan havuc suyuna baska hicbir meyvenin suyunu katmayin kizlar.vitamini oluyor.hatta icine 1-2 damla zeytinyagi katarsaniz daha iyi olur,ben hamileyken dr solemisti bana ole iciyordum,ama bebisler icin zeytinyagi meselesini bilmiyorum...zaten havuc bagirsaklari yumsalttigi icin zeytinyagi da katmak dogru olur mu bilemem,ishal omasin diye ben vermedim.

Canım çok teşekkür ederim opuyorumnanaktan şu ek gıda konusu şuanda sıkıntım pazardan kereviz patates havuç ve bal kabağı aldım yarın bir bapça patates bir parça kerviz ve havuç haşlayıp vermek istiyorum ama kereviz zararverirmi acaba?

ve birde oğluşum koyu yeşil kaka yapıyor bir sorunmu var acaba herşeye doktorada gitmek istemiyorum şu kan ilacımı yapıyor dedim ama 2gündür kan ilacını vermiyorum ama yinede koyu yeşil yapıyor

canım ferro sanol kullanıyorsan o yapıyormuş bana bi kaç gün önce sağlık ocağında hemşire verdi kakası siyaha dönebilir endişelenme dedi.

bu arada herkes ferro sanol kullanıyormu. çocuk doktorumu verdi yoksa sağlık ocağımı verdi. ben daha başlamadım doktora daha sormadığım için soranlar varsa benide bilgilendirse sevinirim

Canım Allah bağışlasın kızın kaç aylık sebze püresine ne katıyorsun sabah öğlen akşam anne sütü veriyorsun dimi?

5 ay 1 haftalık Ela.
Patates, Havuç, Pirinç ana malzeme, tüm çorbalarda.
Buna bazen ıspanak.
bazen brokoli,
bazen kabak,
bazen de fasulye ilave ediyorum.

Dr. tarifi böyle..
Ama şu hazır kavanoz sebze çorbaları da sulandırıp, süzme mercimek kıcamına getirilerek içirilebilir.

bide ben kasik mamasini kestim...baktim yemiyor mamasini hic diline bile surmuyordu....
simdilik ara verdik.
meyve pureleri ve sulariyla devam ediyoruz
gunde 2-3 kez mamasinin icine biskuvi katiyorum onu da severek yiyor.
biskuviyi toz haline getirdim.oyle 1-2 tatli kasigi katiyorum mamanin icine.toz halinde oldugu icin biberondan geciyor yani zorluk olmuyor.

canım ferro sanol kullanıyorsan o yapıyormuş bana bi kaç gün önce sağlık ocağında hemşire verdi kakası siyaha dönebilir endişelenme dedi.

bu arada herkes ferro sanol kullanıyormu. çocuk doktorumu verdi yoksa sağlık ocağımı verdi. ben daha başlamadım doktora daha sormadığım için soranlar varsa benide bilgilendirse sevinirim

canım ben verifon kullanıyorum banada hemşire verdi sağlık ocağında bende korkuyorum acaba doktoramı götürsem mmi diye kakası koyu renk diye korktum çok ishalmi acaba dedim

ben de onu diyordum demin havuca baska hicbirsey katmamak gerekmis...
nilay elmayi da,havucu da cok seviyor.
ek gida sikintimiz yok ama mama yemiyor....

Neden Leyla. Havuç elma karışımı dr. tavsiyemiz.
Üstelik milupanın v.d. markaların hazır meyve suları bile bu şekil karışımlar.

başladık canım biz... meyve suları ile başladık . sonra da yoğurt ve muhallebiye geçtik. haftaya da kahvatı ve sebzelere geçecekmişiz. benim bebişim reflüymüş canım ya çok kusuyordu kilo alımı yavaşladı dr mama takviyesi vermişti şimdi mamayı kestik . o yüzden ek gıdalara başlamak zorunda kaldık. sen ne den mecburen başlayacaksın canım?

salıncak evet 9 kg diyor.. gerçi 9 kg olana kadar baya kullanır. 4. aydan sonra az kilo alıyorlar ya.. ama işte artık etrafla çok fazla ilgilendikleri için durmuyorlar içinde bir de daha hareketli oldukları için...biz kullanamıyoruz artık arada çamasır asarken falan koyuyorum :)

canım benım oglan biberon almıyor sutumu sagıp okula gıdıyorum bır ogun yıyor ben yokken bıberon almadıgı ıcın sutum kalıyooo sutumle babasıda muhallebi yapıp verıyooo madem oyle bende gunde bır ogun başlıcam ek besınlere ama yavaş yavaş evde oldugum gunler sade emzırcem sutum yetıyor allaha şükür öyle işte bızım salıncakta fisher price benım oglan daha ıkı kere bındı zaten bu gıdışle onumuzdekı ay bınemez taşımaz salıncakkkkksempatiksalakcinnisempatiksalakcinnisempatiksalakcinni

5 ay 1 haftalık Ela.
Patates, Havuç, Pirinç ana malzeme, tüm çorbalarda.
Buna bazen ıspanak.
bazen brokoli,
bazen kabak,
bazen de fasulye ilave ediyorum.

Dr. tarifi böyle..
Ama şu hazır kavanoz sebze çorbaları da sulandırıp, süzme mercimek kıcamına getirilerek içirilebilir.

canım havuç kereviz patates ten yapıyım diyorum bişiy olurmu acaba dokanırmı kereviz birde kabak derken kabağın zamanı geçti ama nette araştırdım bal kabağıda oluyormuş

leylacıııııııııımmm havuç suyuyla mandalına suyu cok az verdım tada alışsın dıye 20-25 cc bugunde verdım bı sıkıntı olmadı canım yalnız annem şey dedı sade mandalına suyu bıde mıktarıda fazla olursa cişinde asit yaparmış pişik olurmuş oyle rahatsız eder dıye duydum

Neden Leyla. Havuç elma karışımı dr. tavsiyemiz.
Üstelik milupanın v.d. markaların hazır meyve suları bile bu şekil karışımlar.

her doktor farkli seyler soyluyor ilk rastladigimiz bir durum degil..:1no2:
ama nedense ben de her meyveyi tek basina veriyorum.
mesela sabah elma veriyorsam aksama havuc ve s gibi.
canim,sen corbalari nasil yapiyorsun bana da tarif solesene yarin yapsam.
patates,havuc gibi biseyler :)
ne kadar su ilave etmek lazim ve s...
en ince ayrintilarina kadar lutfennn....

canım havuç kereviz patates ten yapıyım diyorum bişiy olurmu acaba dokanırmı kereviz birde kabak derken kabağın zamanı geçti ama nette araştırdım bal kabağıda oluyormuş

Yok be canım ne zararı olucakki. Bilmiyorum tabi de, zararlı olmaz muhtemelen diye tahmin ediyorum.

Milupanın
Hero babay nin internet sitesinden çorbalarının nelerden yapıldığına bir bak istersen.

leylacıııııııııımmm havuç suyuyla mandalına suyu cok az verdım tada alışsın dıye 20-25 cc bugunde verdım bı sıkıntı olmadı canım yalnız annem şey dedı sade mandalına suyu bıde mıktarıda fazla olursa cişinde asit yaparmış pişik olurmuş oyle rahatsız eder dıye duydum

ben bu yasimda bile mandalinayi 2-den fazla yersem midem agriyor diye herkesi kendim gibi biliyorum,hele bebege verildigini dusundugumde anla ne hissettigimi,:))) az vermissin zaten bisey olmaz tabiki ama benim mide rahatsiz biran kendimi bebek yerine koydum kaydirigubbakcemile3

Back
X