• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

biz de bugun dr-a gitmiştik.
aşılarımız bitmiş.bir dahakı aşımız mart ayında olacakmış
boyumuz 62,kilomuz 7500gr
ek gıdaları da konuştuk.
gunde 2 kez kaşık maması
1 kere elma suyu veya puresi,veya nar suyu,birde armut puresi veya suyu
havuç suyu onerilmedi ama haftada bir kere vericem ben.
patatesin kabuğunu soyup bir kaç yere bolupçbiraz karnabaharla beraber1 saat suda bekletiyoruz.
sonra iyice yıkayıp uzerine sıcak su ilave ediyoruz ve biraz da dereotu.biraz pişirdikten sonra fazla suyunu atıp blendırdan geçiriyoruz.
bal kabağı da veriyorum aynı şekilde.
birde brokoli de vermek mumkun patatesle beraber.
mama da gunde en fazla 3-4 kere verilecek.

bende evliliğimin 5.yılında aldım kızımıkucağıma çok zor yolunu beklemek çok gözyaşı döktüm ama kızım unutturdu şimdi hatırlamaya fısat bile vermiyo:)):nazar:

bende evliliğim 7.yılında aldım.bende çok ağladım şu an hala inanamıyorum anne olduğuma.mucizeydi benim için.ilk gebeliğim düşükle sonuçlanmıştı.şu an her kucağıma aldığımda binlerce kez şükür diyorum.herşeye değer evlatlarımız .

ben neden 3ay olmadım 3ay sonra oldum onu anlamadım :18:

bazı bünyeler farklı oluyo demekki canım.şimdide adet olunca her ay acaba hamilemiyim korkusu başladı.eşim korunuyo ama yinede korkuyorum.

kızlar bende adet olmadım sadece lohusalığımı geçirdim yani lohusalık tan sonra daha adet olmadım kızım 14 aylık:26::26::26::26:

aaaa ne ilginç peki karnın şişmi .adet olmayınca beni sıkıntı basar karnım şişer .

Canım tamam senin bebiş çok fazla uyuyor ama hemşirelerde abartmış 2saatte bir gündüzleri geceri 3-4saat normal tabi 4dü gemmesilazım ben 12de 60ml mama veriyorum 3te emziriyorum 5te mama veriyorum uyanıyor çünkü 7de emziriyorum senin bebek kaç kilo doğdu canım?
3 buçuk doğdu bebişim
gece 2.5 saatte bi kalkıyorum ben emziriyorum.sn çok bekliyosun dr 4 saati geçirme demişti bana anne sütü bebeklerde 2-2.5 saatte sindiriliyormuş onun için aç kalır.
aç kalınca gündüz dırmuyo zaten mememi almıyo çok açsa sütümgelmiyo oda istemiyo mama istiyo biberonu verince doyuyo gıkı çıkmıyo uyuyoda

sağol canım allah hepimizinkine güzel günler yaşatsın

herşeyin bir zamanı var demekki bende çok zor günler geçirdim çok ağladım aynen oğluma bakıp bana güldüğünü görünce unutuyorum herşeyi. Allah evlatlarımızdan güldürsün yüzümüzü

benim oğluş 7,30 8 gibi yatıyo sabah 6,30 7,00 gibi kalkıyo. gece acıkınca uyanıyo emziriyorum geri yatırıyorum hemen uyuyo:nazar: bazen 2 saatte bazen 3 5 saatte uyanıyo ne zaman keyfi çekerse :55: kilosu da çok iyi

regl olmak gerekiyor doktora sormuştum hatta reglinin 1-3 günlerinde takılıyomuş
benim kızım 12 de 150 mlm mama yiyo sabahakadar 6 ya kadar rahat uyuyo
ben de iyiyim evdeki tadilatla,oğluşla uğraşıom işte.bizimki ishaldi dün azıcık elma püresi verdim bugün kakası çok katılaşmış ben de şaştım devam etsem kabız olcak gibi devam etmesem ishal:36:
armut ver kakası yumuşuyo

valla benim kizim uyusa hayatta uyandırmam(biz uykuya hasretiz deee)
canim gun icinde ne kadar uyuyor kizin,kac kere ve kac dk veya saat?

evet canim reglin 2ci gunu taktı.
regl olmak gerekir.benim sütüm olmadığı için 40-mızın sabahsı hastalandım.
gündüz 8 de emziriyorum sonra 9 da 150 ölçü mama öğlen yoğut veya piirinçunu 1 çaybardağı suyla uyuyo sonra öğlen 1 den 4 de kadar uyuyo uyandımı arada parmak emip geri uyuyo akşam gene 150 ml mama emmiyo akşam 9 da emziriyorum 10 gibi uyuyp 12 de uyanıyo emziriyorum 150 ml mama veriyorumsonra uyuyo sabah 6 ya kadar emziriyorum 7 de öbür göğsümü veriyorum işte böyle:nazar:

kıslarrrr okudum yazdırınızıda gecelerı ben hıc uyandırmıyorum doktor banada hıcbişey demedı bu konuda ac kalsa heralde ayda 1-1.5 kılo almazdı oglum ben oglumu 8.30 da yatırıyorum sabaha dogru ya bır kere 5 te kalkıyor yada hıc kalkmadan sabah 7:40 da kalkıyorrr ben gece kaldırma taraftarı degılım bebeklerı uykuları bolunuyoorrr ayrıca alışkanlık olur ılerdede 2 saatte bır kalkmaya başlar zaten oglum acıkırsa kalkıyor benımmm gunduzlerı 2.5 saatte bır emzırıyorum nezaman ısterse verıyorum acıkcasıııı kucagıma alınca gogsume vurmaya başlıyooor ver der gıbı verıyorum bende:34:gunduzlerıde uyuyorrr aman uyumasın gece uyumaz demıyor nezaman ısterse uyutuyorum uyku bı bebek ıcın cok onemlı bencee
büyük kızım o kadar uykusuzdu kolikti kabızdı 1 saat emerdi 5 dk uyurdu 2 yaşında anca düzeldi birgün çocuğumun çok uyudunu söylicem hiç aklıma gelmemişti abllasında çok ağladdım çok dua ettim sanırım allahha çok zor helede gurbette tekbaşına büyütmek
biz de bugun dr-a gitmiştik.
aşılarımız bitmiş.bir dahakı aşımız mart ayında olacakmış
boyumuz 62,kilomuz 7500gr
ek gıdaları da konuştuk.
gunde 2 kez kaşık maması
1 kere elma suyu veya puresi,veya nar suyu,birde armut puresi veya suyu
havuç suyu onerilmedi ama haftada bir kere vericem ben.
patatesin kabuğunu soyup bir kaç yere bolupçbiraz karnabaharla beraber1 saat suda bekletiyoruz.
sonra iyice yıkayıp uzerine sıcak su ilave ediyoruz ve biraz da dereotu.biraz pişirdikten sonra fazla suyunu atıp blendırdan geçiriyoruz.
bal kabağı da veriyorum aynı şekilde.
birde brokoli de vermek mumkun patatesle beraber.
mama da gunde en fazla 3-4 kere verilecek.

bizimde 7 kilo normal dediler 700 800 gr anaca alıyo ayda

slm kızlar benım kız hala emmıyor ve benım gögüslerim sağmaktan yara oldu ne yapacağımı bilmiyorum ek gıdada vermek istemiyorum.benım gıbı olan var mı aranızda yada nasıl emzırebılırım

canım bizim sıpa da 10 15 gün önce inatlaştı memeyle 4-5 gün emmedi doğru dürüst süt kesilcek diye korkudan ben de sağdım durdum, uyumaya yakın ya da uyurken veriyodum ben hemen almasa da ısrarcı davranıyodum tekrar başladı emmeye şimdi çok şükür senin kız da emer pes etme hemen uykudayken emmiyomu seninki..

3 buçuk doğdu bebişim

Benim arkadaşım bebek hemşireside bana demişti ki bebekler 6ayda doğdukları kilonun 2katına veya fazlasına çıkmaları gerekiyormuş seninkinin kilosuda maşallah iyi ozaman sütnünde azalma riski yoksa gece uyandırma ozaman canım

bende öyle duydum maşşalah öle uyanık oldumuda canlı yani konuşuyo ellerini birleştiriyo uyuyan çocuğu dürtmenin anlamı yok gibime geliyo

kızlaaar bu arada ogluma bugun uyku tulumu aldım deneyecegız bakalım benım ogluş kollarını ortturmuyooor birşey gece kalkıyorum eller buz gibiii

dr dan geldim kızlar bebişim 6 kilo 62 cm ek gıdaya başla az az tattır dedi dr kafama takıldı sizin bebişler gece nasıl uyuyo ben 12 de yatırıyorum sabah 5-6 gibi kalkıp emiyo geri yatıyo sonra zaten 8 de emiyo 9 da mama 150 milim yapıyorum dr hemşireler aman uyutma saabaha kadar 8 kere emzir dediler 2 satte bi emzircekmişim 4 saati bulmasın diyo mesela öğlen pirinçunu vermişsem 1 den 4de kadr uyuyo bazzende 5 e kadar uyuyan bebeği huzursuz etmekte istem,yorum
sizin bebekler nası uyuyo nası emziriyosunuz gece

benim oğlum zaten genelde kendiliğinden 2 saatte bir uyanıp emiyor çok nadiren 4 saat emmeden uyuyor.akşamları 10-11 saat uyuyor gündüz uykularıda çok azaldı genelde 2 saatte bir 30 dakika kadar uyuyor.gündüzleride 2 saatte bir emiyor.

nursena zaten kızın aç olsa ağlar.benim oğlumda gece yatarken 11 yada 12 dir hep emer gece 4 te kalkıyom sonra sabah 7 bazende 3 te sabah 6 uyku saatine göre .kilo alımıda maşallah iyi .düzenini hiç bozma bence

Kizlar merhaba,benim kizim 4 gun sonra 5 aylik olacak surekli ayakta durmak istio bizde yurutece bindirdik evin icinde fir donuyor ama zararli oldugunu biliorum sizler bindiriyomusunuz?Bide cooook huysuz bi kiz gorseniz uyanikken 1 dk kendi basina durmuyor ya surekli konusulcak yada kucakta gezicek tabi oda bi sure idare ediyor,sonra basliyo aglamaya hergunumuz ayri bi yorucu saatlere bakiorum her dakika 1 saat gecti 10 dakka gecti bi gun daha gecti bitecek bu huysuzluk 1 ay daha gecti yok 5 aylik olucak ama banamisin demio hic duzelmio coook yoruyoo beni sanirim bidaha cocuk yapmicam ilk ve son olarak kalicak:)

bende baktım uyku tulumlarına ama büyük gibi geldi bana ,benim oğlumda üstünü açıyo itiyo yorganını ,ayaklar hiç durmuyo gecede olsa :)) sonra bir kalkıyom elleri buz gibi ,bebeklerin üşüdüğünü sırtına bakıp anlıyacakmışız eğer sıcaksa sırtı üşümezmiz.agu bugu diye program var pazarları orada çıkan doktordu sanırım söyledi.

Kizlar merhaba,benim kizim 4 gun sonra 5 aylik olacak surekli ayakta durmak istio bizde yurutece bindirdik evin icinde fir donuyor ama zararli oldugunu biliorum sizler bindiriyomusunuz?Bide cooook huysuz bi kiz gorseniz uyanikken 1 dk kendi basina durmuyor ya surekli konusulcak yada kucakta gezicek tabi oda bi sure idare ediyor,sonra basliyo aglamaya hergunumuz ayri bi yorucu saatlere bakiorum her dakika 1 saat gecti 10 dakka gecti bi gun daha gecti bitecek bu huysuzluk 1 ay daha gecti yok 5 aylik olucak ama banamisin demio hic duzelmio coook yoruyoo beni sanirim bidaha cocuk yapmicam ilk ve son olarak kalicak:)

ay çok hareketli seninki ozaman.ne diyelim kolay gelsin sana.benimkide hep kucakta oturmak istiyo şu sıralar.bende almaya çalışıyom ama yoruyo insanı .genelde ana kucağında gezdirmeye çalışıyorum bende.çok konuşuyo benim oğlumda hep laf ver diyo.6 aydan sonra rahatlarsın diyecem ama ozamanda apalamaydı oturmaydı derken işimiz hiç bitmeyecek :1:

bende baktım uyku tulumlarına ama büyük gibi geldi bana ,benim oğlumda üstünü açıyo itiyo yorganını ,ayaklar hiç durmuyo gecede olsa :)) sonra bir kalkıyom elleri buz gibi ,bebeklerin üşüdüğünü sırtına bakıp anlıyacakmışız eğer sıcaksa sırtı üşümezmiz.agu bugu diye program var pazarları orada çıkan doktordu sanırım söyledi.

ben 1 saat once denedım olmadı bıde 9 aylık bebekler ıcın olan tulumdan aldım kucuk geldıııı kolları cok zor gırdı degışcem:5:

ay çok hareketli seninki ozaman.ne diyelim kolay gelsin sana.benimkide hep kucakta oturmak istiyo şu sıralar.bende almaya çalışıyom ama yoruyo insanı .genelde ana kucağında gezdirmeye çalışıyorum bende.çok konuşuyo benim oğlumda hep laf ver diyo.6 aydan sonra rahatlarsın diyecem ama ozamanda apalamaydı oturmaydı derken işimiz hiç bitmeyecek :1:

yok canim ya hic bitmicek herkes 3 aylik olsun rahatlarsin diolardi rahatlamadim sonra 4 aylik olsun dediler gene rahatlamadim suan 5 aylik iste yine banamisin demio, bu omur boyu boyle devam edicek bence:2:

bazı bünyeler farklı oluyo demekki canım.şimdide adet olunca her ay acaba hamilemiyim korkusu başladı.eşim korunuyo ama yinede korkuyorum.

aaaa ne ilginç peki karnın şişmi .adet olmayınca beni sıkıntı basar karnım şişer .

yok ya 2 çocuk doğurduğuma da inanmıyolar zaten karnım dümdüz ben minyom tipliyim zayıfım bizim gen ler ne yersen ye onu hemen eritir bide çocuk emziriyorum baya bi kilo verdim diyetisyene gittim bu yüzden uygulamaya çalışıyorum bakalım:31::31::31:

ben 1 saat once denedım olmadı bıde 9 aylık bebekler ıcın olan tulumdan aldım kucuk geldıııı kolları cok zor gırdı degışcem:5:

Uyku tulumlarını şiddetle tavsiye ediyorum. Yalnız ben 2 tane aldım.

Biri 6 aylığa kadar olan altı torba gibi olanıydı. Ki bunda kızım hiç rahat etmedi. Çünkü yukarı toplanıyor. O zamanda ayakları toplanıp rahatı kaçıyor.

Sonraki ayaklı oan. Hatta kapüşonu bie var. Biraz da büyük aldım. 80 numara, kolları biraz uzun olsa da rahat etti bebişim.:nazar::emir_bebek:

canım nasıl once emekleme sonra yurume varsa herşey aşama aşama emeklemeden oncede cocuklar doner dıye düşünüyorummm tabi bazı bebekler donmeden emekler mi bilmiyorum bebege gore degışırrr heralde bebek artık kendı vucudunu tanıyıp kontrol edebılıyor yavaş yavaş
canim benim kiz ayaklarini tutup o sekilde dönüyor hafif sekilde oda altini temizlerken.normalde düz yatinca öylece kaliyor.ama benim kiz daha dogduktan 1 ay sonra falan ayaklariyla direnip köprü gibi hareket yapiyordu,ve simdi ayaklariyla kendini ittirip geri geri gidiyor.gögsümüze yüz üstü yatirdigimizda yine kendini ittirebiliyor hani sen demissin ya dönmeden emeklermi diye herhalde benimki öyle yapacak.:emir_bebek:

Back
X