• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar kızım 2 gündür isaldi,şimdide biraz düzelmiş ama kakasında küçükkan gibi bişey gördüm az önce,kılcal damar gibi.ne olabilir diye baktım netten,süt alerisi olabilir yazıyor.yarın kontrolümüz var,bakalım doktorumuz ne der??

kızzzlaaaarr sütünüzün artmasını ıstıyorsanız bulguruuu tavsiye diyorum okulda bugun bulgur pilavı vardim dı yedim eve geldım bı gogsun dolabilecegi en üst sınırdaydı ustumu cıkarınca damlayordu 175 ml sagdım bıde oglumu doyurdum hala da var bu kadar süt tek bir gogsumden cıktı onceden de gogsum boyle doyardı ama bızım sıpa buyudugu ıcın dolmaya fırsat kalmıyordu

kızlar kızım 2 gündür isaldi,şimdide biraz düzelmiş ama kakasında küçükkan gibi bişey gördüm az önce,kılcal damar gibi.ne olabilir diye baktım netten,süt alerisi olabilir yazıyor.yarın kontrolümüz var,bakalım doktorumuz ne der??

canım ben şey diye duymuştum kabız olursa yapmaya calıştıgı ıcın zorlanıp makatta catlaklara yol acıyormuş allah korusun ama senınkı ishal tabi doktor baksın mutlaka

ek gıdalara geçen arkadaşlar neler veriyorsunuz kaç saatte bir cevaplarsanız sevinirim.

Elma ve armut suyu: Öğleden önce ve öğleden sonra 25cc.
Yoğurt: Öğleden sonra,pastorize keçi sütünden günlük mayalanmış.
Muhallebi:Yatmadan önce ( ender veriyorum).

5 ay bitiminde kahvaltı ve sebze sularına başlayacağız.

slm kızlar, bugün kontrolümüz vardı ooofff oofffffff bizim sıpa bir aydır ek gıda yiyo memeye de devam ama nafile gene 350 gr almış, 3 ayda toplam 1 kilo aldı ya kafayı yicem, napcam bu çocuğu nasıl kilo aldırcam ya dr bu ay en az 700 gr aldıracaksın başka yolu yok ne yap et en az 700 gr alsın dedi, napcam oğlum çok iştahsız ya 3-4 tatlı kaşığını zor yediriyom, yapmadığım şebeklik kalmıyo zorla yutuyo, sonrasını ne kadar zorlasam ağzında biriktiriyo yutmuyo akıtıyo 5 ayı bitirdik dr sordum pekmez verebilirsin dedi bilginiz olsun, ben de adıyamandan yeni döndüm oğluma tazecik pekmez getirdim dayımlar yapmış, sanırım cici bebeye de başlıcam dr a sormayı unuttum ama çok seçici bizimki bi öğün yese fayda önerilerinizi bekliyorum kızlar neler yedirebilirim oğluma....

geçmiş olsun leylacım,üzüldüm yaa.valla zaman zaman hepsi hastalanıyor,kendini suçlu hissetme,bensadece anne sütü verdiğim halde ada'da her hastalığı kapıyor maleseff!!
evet canim yeni atlatmistik gribi,yine oldu.
zaten ben de onun gibiyim her hastaligi cabuk kapiyorum,hatta ortaokulda kis girince grip olurdum,yazda biterdi.bana cekmis diyorum ama yine de sut veremedigim icindir diyorum,oysa ben 1.5 yasima kadar emmisim annemi :D
canim seninki gene gece 12-1 de uyuyomus benimki sabah 5 de uyuyo ezanla birlikte sonra oglene kadar yatioruz hayatimin hic duzeni kalmadi:2:
geceyle gunduzu karistirmissss duzenleyemiyormusun uykusunu?her gun yarim saat filan erken yatsa bir kac gune duzelir ama cocuklar cok yaramazlar ille de onlarin istedikleri olacak...yandik valla
Evet canım ya benimki de çok huysuz canı isterse neşeli oluyor çok 2 dk sonra ağlamaya mızmızlanmaya başlıyor..Dışarı çıkıyoruz bebek arabasında bile durmuyor başlıyor ağlamaya neymiş kucağımda duracakmış etrafa bakacakmış. Ben kucağımda onu taşırken bir yandan da arabayı itmeye çalışan bir tip. Benimki de uykusunda bazen ağlıyor ben doktorumuza sordum eğer bir hastalığı yoksa o ankarakterinden kaynaklanıyordur dedi :) mızmız yani... :1: Ben de kendim den şüphe ediyordum ben mi beceremiyom hem bebek hem ev işi ikisi bir arada götüremiyorum diye .. Demek ki yalnız değilmişiz.... Çok zor gerçekten... Aman sağlıklı olsunlarda böyle olsunlar sorun değil.Böyle böyle büyüyecekler işte. Yeter ki sağ olsunlar..
aynennnnn 2 dk guluyor kendi kendine oynuyor veeee hoooop aglamaya basliyor.evin icinde kanguruda dolasiyor.dik durmayi seviyor.benim de belim kopuyorrrr yaaa boynum agriyor coook.beaber temizlik yapiyoruz,evi supuruyoruz,topluyoruzzzz yapisik ikizler gibi:9:
benim kızımın maşallahı var yaa...gece 11 de uyuyo sabah 6 da kalkıyo emip tekrar uyuyo saat 10 da kalkıyo 11 de uyuyo 2 ye kadar 3 te uyuyo 5 e kadar 6 da uyuyo 9 kadar bööööyle sürüp gidiyo
inanırmısınız bazen özlüyorum bu kadar çok uyumasına kızdığım bile oluyor çok uykucu benim uyuyan güzelim:) şimdide 1.5 ta uyudu hala uyuyo:nazar:
herkesin yaninda soyleme canim yaaa nazar degdireceksinnnn:nazar:
slm kızlar, bugün kontrolümüz vardı ooofff oofffffff bizim sıpa bir aydır ek gıda yiyo memeye de devam ama nafile gene 350 gr almış, 3 ayda toplam 1 kilo aldı ya kafayı yicem, napcam bu çocuğu nasıl kilo aldırcam ya dr bu ay en az 700 gr aldıracaksın başka yolu yok ne yap et en az 700 gr alsın dedi, napcam oğlum çok iştahsız ya 3-4 tatlı kaşığını zor yediriyom, yapmadığım şebeklik kalmıyo zorla yutuyo, sonrasını ne kadar zorlasam ağzında biriktiriyo yutmuyo akıtıyo 5 ayı bitirdik dr sordum pekmez verebilirsin dedi bilginiz olsun, ben de adıyamandan yeni döndüm oğluma tazecik pekmez getirdim dayımlar yapmış, sanırım cici bebeye de başlıcam dr a sormayı unuttum ama çok seçici bizimki bi öğün yese fayda önerilerinizi bekliyorum kızlar neler yedirebilirim oğluma....

kizim biraz hastalandi gibi azcik da oksuruyor ben sabah pekmez vereyim dedim suyla karistirdim icmedi.soyledigin iyi oldu yarin azcik tattirayim.

kızzzlaaaarr sütünüzün artmasını ıstıyorsanız bulguruuu tavsiye diyorum okulda bugun bulgur pilavı vardim dı yedim eve geldım bı gogsun dolabilecegi en üst sınırdaydı ustumu cıkarınca damlayordu 175 ml sagdım bıde oglumu doyurdum hala da var bu kadar süt tek bir gogsumden cıktı onceden de gogsum boyle doyardı ama bızım sıpa buyudugu ıcın dolmaya fırsat kalmıyordu

keşke hayatımda yemediğim kadar bulgur yedim doğurduktan sonra süt yapıyo diye ama nafile canım olmayınca olmuyo malesef :25:

hiç bir şey olmaz allahın izniyle kızıma leylacığım
kocamaaaaan bir MAŞALLAH

Son düzenleme:
Kizlar merhaba,benim kizim 4 gun sonra 5 aylik olacak surekli ayakta durmak istio bizde yurutece bindirdik evin icinde fir donuyor ama zararli oldugunu biliorum sizler bindiriyomusunuz?Bide cooook huysuz bi kiz gorseniz uyanikken 1 dk kendi basina durmuyor ya surekli konusulcak yada kucakta gezicek tabi oda bi sure idare ediyor,sonra basliyo aglamaya hergunumuz ayri bi yorucu saatlere bakiorum her dakika 1 saat gecti 10 dakka gecti bi gun daha gecti bitecek bu huysuzluk 1 ay daha gecti yok 5 aylik olucak ama banamisin demio hic duzelmio coook yoruyoo beni sanirim bidaha cocuk yapmicam ilk ve son olarak kalicak:)

canım bende ynı durumdayım oğlım kendini birde attırıyor sinirleniyor nerden nasl öğrendi anlamadım cok yoruluyorum uykusuzluk bir yandan edepsizliği neden böle yaptığını hiç anlamadım :30:

keşke hayatımda yemediğim kadar bulgur yedim doğurduktan sonra süt yapıyo diye ama nafile canım olmayınca olmuyo malesef :25:

Canım malesef bendede aynısı geçerli bir ara nerdeyse her yemeğin yanında 10 gün boyunca bulgur yedim ama nafile sen nekadar mama veriyosun ve günde kaç defa veriyosun canım

oğlum emdiği sürece hep sütüm geldi ama ne zaman sağmaya çalışsam çok az geliyor acaba hiç sağmadığım için olabilirmi

Elma ve armut suyu: Öğleden önce ve öğleden sonra 25cc.
Yoğurt: Öğleden sonra,pastorize keçi sütünden günlük mayalanmış.
Muhallebi:Yatmadan önce ( ender veriyorum).

5 ay bitiminde kahvaltı ve sebze sularına başlayacağız.

saatlerinide yazrmısın biz bu ek gıdalara geçince feleğimiz şaştı ne zaman ne yedireceğim şaşırdım valla.sabah kalkınca emziriyormusun ne kadar sonra elme suyu veriyorsun cevaplarsan sevinirim

saatlerinide yazrmısın biz bu ek gıdalara geçince feleğimiz şaştı ne zaman ne yedireceğim şaşırdım valla.sabah kalkınca emziriyormusun ne kadar sonra elme suyu veriyorsun cevaplarsan sevinirim

Ek gıdaları henüz öğün olarak vermediğim için sürekli emziriyorum canım. Şu an maksat doyurmak değil alıştırmak. Belli bir saati yok henüz o yüzden . Ama kabul etmesi açısından aç karnına verip arkasından emziriyorum. Doktorumuz verdiğimiz miktar 3/4 su bardağı ölçüsüne ulaştığı zaman öğün yerine geçeceğini söyledi. Ama daha önceki mesajımda belirttiğim zaman dilimlerinde veriyorum sadece belirli bir saat yok . Ne zaman müsait olursa, neşeli ve istekli olursa o zaman.
Ama sana şunu da söyleyebilirim.Genelde sabah kalkınca emziriyorsun artık kaçta kalkarsa 5-6.. sonra kahvaltı (8-9 gibi) arkasından anne sütü
10 da meyve suyu arkasından anne sütü
13 de sebze çorbası arkasından anne sütü
16 da yoğurt ve meyve suyu arkasından anne sütü
sonra yatana kadar anne sütü ...istersen yatmadan önce muhallebi ki ben pek vermiyorum...
Bendeki bir kitapta bu beslenme programı var. Ama bu 6 aylık bebekler için.Yani hepsini öğün olarak almaya başladığı zaman. Biz erken ek gıdalarla tanıştığımız için 5. ay bitince kahvaltı ve sebzeyi ekleyeceğiz.

Back
X