• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar kavanoz mamasını deneyen varmı bana hero babayden geldı bakayım sevecekmı dedım cok az verdım tadına baktım kavanoz kokuyorrrr nede olsa evde yaptıgına benzemıyor ben hayatta vermem dedım zaten hemen attım copee

6 Aylık Bebeğinizin Menüsü
Sabah: 150 ml Kahvaltı Karışımı veya 150 ml Pekmezli Sabah Kahvaltısı
Ara öğün: 125 gr 1 kase Muz ve Portakal Püresi
veya adet Bebelac Meyve Salatası Kavanoz Maması
Öğle: 200 gr 1 kase Yogurtlu Sebze Çorbası
veya 125 gr 1 adet Bebelac Karışık Sebze Püresi Kavanoz Maması
İkindi: 150 gr 1 kase Evde hazırlanmış yoğurt
veya180 ml Bebelac 2
Akşam: 200 gr 1 kase KABAKLI KARIŞIK SEBZE PÜRESİ
veya 150 gr Bebelac Armutlu Muhallebi Gece öğünü
Yatmadan Önce: Anne Sütü veya 180 ml Bebelac 2
Gece Uyanınca: Anne Sütü veya 180 ml Bebelac 2

kızlar kavanoz mamasını deneyen varmı bana hero babayden geldı bakayım sevecekmı dedım cok az verdım tadına baktım kavanoz kokuyorrrr nede olsa evde yaptıgına benzemıyor ben hayatta vermem dedım zaten hemen attım copee

ben denemedim canım mecbur kalmadıkça da denemem heralde. evde imkanlar varken kavanoz mamaları bana gereksiz geliyor. evde neler neler hazırlanır bebeğe. ama tatile çıkarsın mutfak olmaz malzemeler olmaz mecbur kalırsın o zaman birşey diyemiyorum...

ben denemedim canım mecbur kalmadıkça da denemem heralde. evde imkanlar varken kavanoz mamaları bana gereksiz geliyor. evde neler neler hazırlanır bebeğe. ama tatile çıkarsın mutfak olmaz malzemeler olmaz mecbur kalırsın o zaman birşey diyemiyorum...

evet cnm yaaaa evde taze taze daha iyi dogal kokusuuuu

kızlaar bıde bişey danışıcam meyveleri püre haline nasıl getiriyorsunuz cam rende almadım daha alıcam ama robottan blandrdan gecırmek içinde mazemeyı cok koymak gerekıyor

evet cnm yaaaa evde taze taze daha iyi dogal kokusuuuu

bizim doktorumuz zaten çok karşı herşeyin doğalını savunan biri. labne bile verdirmiyor kahvaltıda beyaz peynir olacak ille diyor.. ben menü istedim de ondan tarif falan sırf içinde kavanoz mamaları , mama ile yapılan tarifler var diye onlara dağıtılan mama markalarının broşürlerini vermedi.. :) çorba için sormuştum ben .. bildiğin çorba dedi :) yeşillikler tahıl kat hergün değişik şekilde dedi süzgeçten geçir iççine 1 kaşık z.yağ at tamam dedi.:)
ama benim ki yemedi sevmedi bakalım nolcakkk...

kızlaar bıde bişey danışıcam meyveleri püre haline nasıl getiriyorsunuz cam rende almadım daha alıcam ama robottan blandrdan gecırmek içinde mazemeyı cok koymak gerekıyor

canım cam rende zaten direk püre yapıyor.. tülbentten geçirince de suyu çıkıyor baya. en doğalı bu.. ben birçok yerde okudum, rondodan katı meyve sıkacağından geçirmeyin , metal hem vitaminleri öldürürür hem de alerji yapabilir diye...sen en kısa zamanda al cam rende .. en güzeli... eski usül yani...:)

vatozum bız 150 cc devam mamsının ıcıne 4 adet bebe bıskuvısı ve 1 kıbrıt kutusu buyuklugunde tuzsuz beyaz peynır eklıyoruz gun asırıda pekmez koyuyoruz bı cay kasıgı

bizim doktorumuz zaten çok karşı herşeyin doğalını savunan biri. labne bile verdirmiyor kahvaltıda beyaz peynir olacak ille diyor.. ben menü istedim de ondan tarif falan sırf içinde kavanoz mamaları , mama ile yapılan tarifler var diye onlara dağıtılan mama markalarının broşürlerini vermedi.. :) çorba için sormuştum ben .. bildiğin çorba dedi :) yeşillikler tahıl kat hergün değişik şekilde dedi süzgeçten geçir iççine 1 kaşık z.yağ at tamam dedi.:)
ama benim ki yemedi sevmedi bakalım nolcakkk...[/QUOTE

en iyisi bakalım benım pasa sevcekmiiii ama oglum beım yogurdu cok sevıyooor oda genetık heraldeeeee hatta bugun ınek sutunden yogurt mayalayacagım bıraz verecegımmmm ufak ufak baslıcam

vatozum bız 150 cc devam mamsının ıcıne 4 adet bebe bıskuvısı ve 1 kıbrıt kutusu buyuklugunde tuzsuz beyaz peynır eklıyoruz gun asırıda pekmez koyuyoruz bı cay kasıgı

bizim de kahvaltı buna benziyor .. ya anne sütü ya da devam maması içine ..ama ben zeytinyağı da ekliyorum 1 çay kaşığı (kabızlık için) . bir de doktor yarıım çay kaşığı tereyağ ekle dedi..
ama ben hiç 150 cc eklemedım canım senınkının kıvamı nasıl oluyor o zaman biberonla mı veriyorsun . ben sadece bisküvileri ıslatacak kadar ekliyorum bulamaç kıvamında oluyor kaşıkla veriyorum....

canım cam rende zaten direk püre yapıyor.. tülbentten geçirince de suyu çıkıyor baya. en doğalı bu.. ben birçok yerde okudum, rondodan katı meyve sıkacağından geçirmeyin , metal hem vitaminleri öldürürür hem de alerji yapabilir diye...sen en kısa zamanda al cam rende .. en güzeli... eski usül yani...:)

tamam cnm saol yarın babaız işten gelsınde amaya gıdelım ogluma bayramlıkta aalalım

Kızlar bu arada kahvaltıya geçenler epey var..
eğer bebe bisküvisini kendiniz yapmak isterseniz ben tarif arıyordum buldum deneyeceğim.. (bebe bisküvilerine de GDO lu dediler ya :( )

BEBEK BİSKÜVİSİ
Malzemeleri:
-2 çay bardağı un(tam buğday veya buğday)
-1/2çay baradağı irmik
-2 çay baradağı pirinç unu
-4 yemek kaşığı tereyağı
-2 yemek kaşığı pekmez

HAZIRLANIŞI:
1-Terayağı,un,pirinç unu,pekmez kayısı püresi ve irmiği karıştırıp kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz.(eğer hamur sert olursa birkaç kaşık sütte ilave edilebilirsiniz)
2-Hamurdan parçalar kopartıp elimizle uzatıp silindir şekli veriyoruz,
bir parmak genişiğinde kesip yuvarlayıp üzerini bıçakla çiziyoruz veya kurabiye kalıbı da kullanılabiliriz

3-Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.(pişen kurabiyeleri fırından çıkartıyoruz.Mevcut fırın sıcaklığında kurumasın diye.

NOT
-Pekmezden dolayı rengi biraz koyu olan kurabiyeleri kurutmamak için sık sık kontrol etmek gerekiyor

-Kahvaltı tabağında kolay erimesi için hamuru çok inceltmemek gerekiyor.

bizim de kahvaltı buna benziyor .. ya anne sütü ya da devam maması içine ..ama ben zeytinyağı da ekliyorum 1 çay kaşığı (kabızlık için) . bir de doktor yarıım çay kaşığı tereyağ ekle dedi..
ama ben hiç 150 cc eklemedım canım senınkının kıvamı nasıl oluyor o zaman biberonla mı veriyorsun . ben sadece bisküvileri ıslatacak kadar ekliyorum bulamaç kıvamında oluyor kaşıkla veriyorum....

bize yag ıcın erken dedı cnm..
sulu oluyo ama kasıkla verıyorum
peynır tıkıyor boberonu akmıyokı

sista nurceng kızlar teşşekürrler cevaplarınız için santaferi bi araştırıym bakalım nasıl olucak onunla inşallah daha iidir tadıı

Back
X