• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

ay valla bnm yemek duzenı net dııl:(
işe gıderken sabahları emzırıyorum sonra kayınvalıdeme bırakıyorum o KAHVALTI corbA YOGURT MEYVESINI VE BENM SUTUMDEN BIRAZ VERIYORMUS VERIYORMUSS
AKSMDA ALNCA BEN BOŞ MEMEYLE EMZIRIYORM GECEDE SONKEZ 11 GIBI MAMA VERIYORUM ESKIDN 180 CC YE YAKN ICERDI SIMDI 100 CC ANCA İÇYR YATYRR HAFTASONLRIDA COCUK BENDEYKEN EMZIR KAHVALTI CORBA MAMA DEVAM EDIYORM. ANLAYACAGINZ DUZENIM AKRSK BU YUZDEN İŞTEN CIKMAK ISTYRM(:

hosgeldinnn benim oglum da 17 haziran doguımlu

teşekkürler berrak.haziran doğumlu tüm bebek anneleri şimdiden anlamışsınızdır bebeğiniz tam bir gönül çelen,sevimli ve çok cana yakın ama inat mı inat,kendini ilk bildiği anlardan beri dediğim dedik bir bebek.emin olun hep böyle gidecek.alttan alan,ya sabır çeken hep siz olacaksınız.ama ikizler bebekleri doğal neşeleriyle o inat hallerini unutturacak sizlere.büyük kızım da ikizler burcu küçüğünün de öyle olmasından çok memnunum.

ay benm oglumda degısık bişi yaa ikizler cok zorlancam dıye korkuyrdum sen böle olumlu yorum yapmşşn cnım içime sus serptın ınşş dedgn gıbı olur bnm en cok korktugm burcc
teşekkürler berrak.haziran doğumlu tüm bebek anneleri şimdiden anlamışsınızdır bebeğiniz tam bir gönül çelen,sevimli ve çok cana yakın ama inat mı inat,kendini ilk bildiği anlardan beri dediğim dedik bir bebek.emin olun hep böyle gidecek.alttan alan,ya sabır çeken hep siz olacaksınız.ama ikizler bebekleri doğal neşeleriyle o inat hallerini unutturacak sizlere.büyük kızım da ikizler burcu küçüğünün de öyle olmasından çok memnunum.

pinkyyy çekilişneoldu vazmı gectınız yaaa?ses soluk yok
kuzu bu haftada beklesekmıkı katılım cok az yaaa

kzılar ya yılbası cekılısıne neden katılmıyosunuzzzzzz

ay benm oglumda degısık bişi yaa ikizler cok zorlancam dıye korkuyrdum sen böle olumlu yorum yapmşşn cnım içime sus serptın ınşş dedgn gıbı olur bnm en cok korktugm burcc
ay yok ya
ıkızlerın nesını seveyım
kocam ıkızler
oglum ıkızler
ıkısıde deli
bende kafayı yıyorum cıft karakterlı ıkı erkek = 4 erkek demek yazık bana:52:

kuzu bu haftada beklesekmıkı katılım cok az yaaa

kzılar ya yılbası cekılısıne neden katılmıyosunuzzzzzz

ay yok ya
ıkızlerın nesını seveyım
kocam ıkızler
oglum ıkızler
ıkısıde deli
bende kafayı yıyorum cıft karakterlı ıkı erkek = 4 erkek demek yazık bana:52:

:):) ahaha cnm alemsın vallaaa işin zor ozmn yaaaaa ben egrcktn ıkızlerden korkuyordm oldum olası basıma geldu:):)
buarada bekleyelım bakalım buhaftada ama cok takılan yok yıne sayı degsmez dıye dusnyrm ehehe

slm arkadaslar yardiminiza ihtiyacim var.biliyorum siz ek gidalara geceli bayagi oldu.artik bende yavas yavas geciyorum gec bile kaldim.yarin kizim 6.ayini dolduruyor ve simdiye kadar ben sadece aptamil ve 3 hafta önce basladigim hippinin patates havuc püresi,pat.hav.et bezelye pür. bunlari verdim.ben yurt disindayim dr.muz alman.hayliyle yiyecekler bakimindan cok farkli.simdi ben ne yapip verecegim.sizide pek takip edemedim.nette evt var bebek ek gidalar ama siz dra basvurup ve dr listesiyle yaptiginiz icin sizden yardim istiyorum.mesela yogurt,corba iste yaptiginiz herseyin tarifleriyle yazarsaniz bana cok yardimci olursunuz.birde ben hippinin üzümlü elmali püre,ve elma muz ve bisküvili püre aldim.muz veriyormusunuz.bugün gece pirinc unlu mama yapmayi düsünüyorum.bunun da tarifini verimisiniz.simdiden yorumlariniz icin tskler hepinizi öpt.:16:

slm arkadaslar yardiminiza ihtiyacim var.biliyorum siz ek gidalara geceli bayagi oldu.artik bende yavas yavas geciyorum gec bile kaldim.yarin kizim 6.ayini dolduruyor ve simdiye kadar ben sadece aptamil ve 3 hafta önce basladigim hippinin patates havuc püresi,pat.hav.et bezelye pür. bunlari verdim.ben yurt disindayim dr.muz alman.hayliyle yiyecekler bakimindan cok farkli.simdi ben ne yapip verecegim.sizide pek takip edemedim.nette evt var bebek ek gidalar ama siz dra basvurup ve dr listesiyle yaptiginiz icin sizden yardim istiyorum.mesela yogurt,corba iste yaptiginiz herseyin tarifleriyle yazarsaniz bana cok yardimci olursunuz.birde ben hippinin üzümlü elmali püre,ve elma muz ve bisküvili püre aldim.muz veriyormusunuz.bugün gece pirinc unlu mama yapmayi düsünüyorum.bunun da tarifini verimisiniz.simdiden yorumlariniz icin tskler hepinizi öpt.:16:

günlük inek sütü 1 çay bardağı,1 tatlı kaşığı tepeleme pirinç unu,yarım çay kaşığı şeker.sütü tavaya koy ısınırken yarım çay bardağı soğuk sütle unu iyice ez.sütün içine ekle.sürekli karıştırarak pişir.markasına göre bazı pirinç unları daha sulu -daha koyu kıvamlı yapabiliyor.sulu olursa azıcık daha unu sulandırıp eklersin.koyu gelirse süt koyup açarsın.geldik en önemli kısıma şekeri asla muhallebi ılınmadan koyma.sıcak konunca sütün bileşimini bozarak vitamin kaybına yol açıyor.

merhaba kizlar biraz once kizima yogurt corbasi yedirdim bayildi o kadar guzel yediki koca bi kaseyi bitirdi daha koysam yiycekti ama fazla olur die vermedim sonrada yatirdim 2 saattir de uyuyo.piric unundan yaptigim mamayi ,sebze corbasini falan boyle guzel yemiodu bunu bi ayri sevdi yarinda tarhana corbasi yapcam bakalim onu sevecekmi:66:

günlük inek sütü 1 çay bardağı,1 tatlı kaşığı tepeleme pirinç unu,yarım çay kaşığı şeker.sütü tavaya koy ısınırken yarım çay bardağı soğuk sütle unu iyice ez.sütün içine ekle.sürekli karıştırarak pişir.markasına göre bazı pirinç unları daha sulu -daha koyu kıvamlı yapabiliyor.sulu olursa azıcık daha unu sulandırıp eklersin.koyu gelirse süt koyup açarsın.geldik en önemli kısıma şekeri asla muhallebi ılınmadan koyma.sıcak konunca sütün bileşimini bozarak vitamin kaybına yol açıyor.
tsk edrim canim yorumun icin.inek sütü 1 yasina kadar önerilmiyor ya,su ve aptamille yapsam olur herhalde.deniyecegim bakalim

merhaba kizlar biraz once kizima yogurt corbasi yedirdim bayildi o kadar guzel yediki koca bi kaseyi bitirdi daha koysam yiycekti ama fazla olur die vermedim sonrada yatirdim 2 saattir de uyuyo.piric unundan yaptigim mamayi ,sebze corbasini falan boyle guzel yemiodu bunu bi ayri sevdi yarinda tarhana corbasi yapcam bakalim onu sevecekmi:66:

sen seviyormusun sana cekmistir,hamileyken falan cok yediysen tadi yabanci gelmemistir.birde güzel yaptiysan.afiyet bal seker olsun löp löp et olsun bebisine.cekinmeden yogurt falan veriyorsun ne güzel.inek sütü ya,ben o konuda biraz cekiniyorum.burada okudum onuda.hani yogurdu falan aptamille yapiyorlar ya o yüzden dedim.

valla bende gunluk ınek sütü bulup onnlayapıp verıyorum napayım doktorm verebılırsın dedı
hatta ver dedı özllklee:)
yani belkı yanlş ama napim yaa bizde inek sütyle buyuduk sımdılk bı problem yok sukur:(
sen seviyormusun sana cekmistir,hamileyken falan cok yediysen tadi yabanci gelmemistir.birde güzel yaptiysan.afiyet bal seker olsun löp löp et olsun bebisine.cekinmeden yogurt falan veriyorsun ne güzel.inek sütü ya,ben o konuda biraz cekiniyorum.burada okudum onuda.hani yogurdu falan aptamille yapiyorlar ya o yüzden dedim.

canım kızının severek yediği şu çorbayı nasıl yaptığını yazda bende benim oğluma yapayım. benim ki sebze çorbasını sevmiyor ama yoğurda bayalıyo. bari yoğurtlu çorba içiririm

valla bende gunluk ınek sütü bulup onnlayapıp verıyorum napayım doktorm verebılırsın dedı
hatta ver dedı özllklee:)
yani belkı yanlş ama napim yaa bizde inek sütyle buyuduk sımdılk bı problem yok sukur:(
drun ver dediyse problem yok o zaman.bakalim bizimde kontrolümüz var bir kac gün sonra ne diyecek süt hakkinda.cok farkli burdaki drlarin grsleriyle oradaki drlarin.mesela siz ek gidaya meyve suyu ile falan basladiniz drumuz bize meyva suyu vermedi sende aliyor zaten dedi.sadece sebzeyle basladik.ama tabiki ben türk drlarimizin verdigi yada önerdigi listeyi takip etmekten yanayim

kızlar nolur yardım edin bebeğimi biberona nasıl alıştırabilirim bi türlü tutmuyo uyurken bile verdim tutmuyo acaba mamayımı begenmiyo diyorum ama rezene cayı severek içiyodu oğlum onu koydum onuda içmedi nasıl alıştırıcam kızlar yaaa

kızlar nolur yardım edin bebeğimi biberona nasıl alıştırabilirim bi türlü tutmuyo uyurken bile verdim tutmuyo acaba mamayımı begenmiyo diyorum ama rezene cayı severek içiyodu oğlum onu koydum onuda içmedi nasıl alıştırıcam kızlar yaaa

canim disleri ciktimi,disleri cikarkende öyle yapiyorlar.memeyi bile almamisti benim kiz ögüre falan zorla verdim emzirdim.bir kac güne düzeliyorlar.benim kizda cayi bayila bayila iciyordu,dis cikartirken onu bile almadi

tsk edrim canim yorumun icin.inek sütü 1 yasina kadar önerilmiyor ya,su ve aptamille yapsam olur herhalde.deniyecegim bakalim

evet önermiyorlar doğru.mamalar da süt tozu hammaddesiyle üretiliyor.içindeki diğer maddelerin ne kadarı 100 de 100 sağlıklı.ben ilk çocuğumu da akşam pirinç maması vererek büyüttüm.biraz da mama sanayisi söylentisi gibi geliyor bana.

kızlar ada'yı emzirirken çok fecii gösümü ısırdı,resmen koparıyoduu,1 dişi var fare gibi altı üstü.nolucak yaaa,kanadıbirazcıkda,ben nasıl emzirem bunu yaaa.bide üstler çıkıncaaa .yandııkk kızlarr!!!!!!!!!!!!!!:2::2::2:

Devam Sütüyle yoğurt yapımı
100 ml. devam sütünü hazırlayıp bir çay bardağına alın ılık iken (45°C) 1 çay kaşığı yoğurda azcık sütten ilave edip cıvıtıp mayalayın. Üzerine demlik kapağı yada çay tabağı kapatıp bir bez örterek oda ısısında 4 saat bekletin. 4 saat sonra üzerini açıp bekletin. Not: Ben akşam mayalayıp ertesi gün veriyorum birde normal yoğurt gibi katı olmuyor biraz cıvık oluyo.

arkadaiım cokkkk tesekkür eederim kac gündür bunu arıyorumm tekrar tekrar teşekkürler hemen yapıcam ogluma :)

Back
X