2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

canım kilosuna göre senin oğlun 6.5 kiloysa 6 damla vericeksin 7. aydada 7 damla
off yaa bende hiç vermiyorum bebeğime bu damlayı her seferinde unutuyorummm

unutunca ertesi gün unutulan miktarı verip sonra yine devam etmek gerekiyomuş diye duydum ya amma kafa karıştırıcı işler bunlar yaaa alt tarafı bikaç damla bişey vericem kafam allak bullak oldu ben bu yaşa kadar nasıl geldim acaba:D

Aynen Nilay yaa )))
o da ikimiz kaldigimizda sıkılıyor.aglıyor.benim de ev işlerim var yemek var....var da var )) hep onla ilgilenemiyorum.Baslıyor aglamaya.
ama evde adam olunca,misafir gelince ya da biz gidince hiiic sesi cikmaz.gorenler de aaa ne uslu cocuk der...
kizim bir bilgisayar manyagi :D
Ayrica ben yuruteci artik kullanmiyorum kizlar.
neredeyse 10-15 gun olmuştur.
Gelişimleri hemen farkettim.
Nilay emeklemeye başladı,simdi de koltuktan tutup ayaga kalkıyor.
Yurutec gibi zararlı bisey yokmus.
aslında bende yürüteç almadım almıycaktımda geçen hafta diş buğdayı partisinde halası hediye etti kızıma kızım 1 haftadır yarım yamalak biniyo ama sevmedi bende kaldırıcam
gerçekten bacak kaslarında şekil bozukluğu yapabiliyormuş aman aman ilerde bide çarpık bacaklı olurlar sonra:52:

ben yürüteç almadım dr lar da önermiyo yürümeyi geciktiriyomuş bir de vucut yapısını bozuyomuş iyi yapmışsın kullanma, anneler rahat ediyo ama bebişler için kullanmamak daha iyi... bu arada benim oğlum emeklemiyor hala çekyattan tutturuyorum kalıyor baya ayakta ama emekleme girişimi yok pek...
Nilay da emeklemeyi sevmiyor.Merak ettigi birsey mesela oyuncagi yada bilgisayar gorurse uzakta ona dogru emekler gideer ama normalde ayakta kalmayi seviyor.tutunup ayaga kalkiyor.emeklememesi daha iyi cabuk yurur )))) valla annemlerin yalancısıyım oyle derler hep))))

Aynen Nilay yaa )))
o da ikimiz kaldigimizda sıkılıyor.aglıyor.benim de ev işlerim var yemek var....var da var )) hep onla ilgilenemiyorum.Baslıyor aglamaya.
ama evde adam olunca,misafir gelince ya da biz gidince hiiic sesi cikmaz.gorenler de aaa ne uslu cocuk der...
kizim bir bilgisayar manyagi :D
Ayrica ben yuruteci artik kullanmiyorum kizlar.
neredeyse 10-15 gun olmuştur.
Gelişimleri hemen farkettim.
Nilay emeklemeye başladı,simdi de koltuktan tutup ayaga kalkıyor.
Yurutec gibi zararlı bisey yokmus.

benim oğlan yürüteci hiç ama hiç sevmedi zaten hiç yürümüyo koyuncada sadece mizkli yerine basar durur.evi süpürürken koyuyorum sadeceondada mızmızlanıyo ama ne yapayım ne iş bitiyo ne de başka birşey.mutfaktada mama sandelyesi sayesinde rahatım .misafir gelince aynen mertte bir ana laf veriyo bir ona kucaklarda ondan mutlusu yok .şikayet edincede bumu huysuz ne kadar akıllı diyolar :36: çok fena şimdiki bebekler.

benim oğlan yürüteci hiç ama hiç sevmedi zaten hiç yürümüyo koyuncada sadece mizkli yerine basar durur.evi süpürürken koyuyorum sadeceondada mızmızlanıyo ama ne yapayım ne iş bitiyo ne de başka birşey.mutfaktada mama sandelyesi sayesinde rahatım .misafir gelince aynen mertte bir ana laf veriyo bir ona kucaklarda ondan mutlusu yok .şikayet edincede bumu huysuz ne kadar akıllı diyolar :36: çok fena şimdiki bebekler.

tıpkısının aynısııı:66:
bu bebekler hep aynııı yaaa
biri gelince öyle konuşuyor ki onlarla çokta uslu oluyolar ama ben biraz şikayet etsem
aman bakmayın böyle durduğuna bana neler çaktiriyo diyorum lafı ağzımda bırakıyorlar
bu çocuğun neresi yaramaz allah aşkına bu çocuğa bakmakta ne var sen çocuk görmemişsin ömründe diyolar :36:tabi ben söyliycek söz bulamıyorummmm:52:

Nilay da emeklemeyi sevmiyor.Merak ettigi birsey mesela oyuncagi yada bilgisayar gorurse uzakta ona dogru emekler gideer ama normalde ayakta kalmayi seviyor.tutunup ayaga kalkiyor.emeklememesi daha iyi cabuk yurur )))) valla annemlerin yalancısıyım oyle derler hep))))

yaa benim kızım hiç emeklemiyo
ama ayakta durmayı oda çok seviyo oturmayı hiç sevmez birazck mama sandelyesinde oturur hemen sıkılır
bakmayın benim tickerde büyük göründüğüne benim kızım daha 5 aylık bebek daha bebekkk:55:

aslında bende yürüteç almadım almıycaktımda geçen hafta diş buğdayı partisinde halası hediye etti kızıma kızım 1 haftadır yarım yamalak biniyo ama sevmedi bende kaldırıcam
gerçekten bacak kaslarında şekil bozukluğu yapabiliyormuş aman aman ilerde bide çarpık bacaklı olurlar sonra:52:

evde kalırlar sonra :1: çarpık bacaklarla

tıpkısının aynısııı:66:
bu bebekler hep aynııı yaaa
biri gelince öyle konuşuyor ki onlarla çokta uslu oluyolar ama ben biraz şikayet etsem
aman bakmayın böyle durduğuna bana neler çaktiriyo diyorum lafı ağzımda bırakıyorlar
bu çocuğun neresi yaramaz allah aşkına bu çocuğa bakmakta ne var sen çocuk görmemişsin ömründe diyolar :36:tabi ben söyliycek söz bulamıyorummmm:52:

birde yemiyo dersin başkasının yanında yiyip resil eder bunlar

ama ayakta durmayı oda çok seviyo oturmayı hiç sevmez birazck mama sandelyesinde oturur hemen sıkılır
bakmayın benim tickerde büyük göründüğüne benim kızım daha 5 aylık bebek daha bebekkk:55:

benimkide emeklemiyo ama otururken biz yanındaysak bacağımıza ters dönüp emekleme pozisyonu alıyo öyle oynuyo oyuncaklarıyla ,birde koltuğa yeni yeni yaslanıp dik durup tutunmaya başladı tembel birazcık oğlum 9 ay sürekli yattım ya düşmesin diye ondan sanırım yatmaya alışmış ...

ya banada öle dediler geç die ama sağlık ocağına her gidişimde aşıları için bana 6.ayda başlıcaz dediler.bende sabah kahvaltısına 2 haftadır pekmezle başlıyorum ama verdiler işte ve 1 yaşına kadar kullancak dediler anlamadım valla.bu arada 8 kilo yani 8 damla kullanıcam demek.

unutunca ertesi gün unutulan miktarı verip sonra yine devam etmek gerekiyomuş diye duydum ya amma kafa karıştırıcı işler bunlar yaaa alt tarafı bikaç damla bişey vericem kafam allak bullak oldu ben bu yaşa kadar nasıl geldim acaba:D

canım açıkcası bu konuda bende çok kararsız kalmıştım 1 yaşa kadar olmasından .daha bu araştırıp kanıtlanmış birşey değil sadece bebekleri demir eksikliğine karşı korumak.ama ben vermiyorum bu konuda aynı süt meselesi gibi 1 yaşından önce süt vermeyin diyolar dün bir profun yazısını okudum verin diyor 6 aydan sonra .inan neye inanacağımı şaşırdım.anne olarak içinden ne geliyorsa onu yap derim.ben demiri brokoli et ciğer pekmez takviyesi ile gidermeye çalışacam buda benim nacizane kendi fikrim.

ay kızlar hava güzel diye benimkini dışarı çıkardım çıkarmaz olaydım arabasında durmasın diye bir ağlama krizi sanki kolunu koparıyorlar apar topar döndük şimdi pek bi mutlu takılıyo valla

ay kızlar hava güzel diye benimkini dışarı çıkardım çıkarmaz olaydım arabasında durmasın diye bir ağlama krizi sanki kolunu koparıyorlar apar topar döndük şimdi pek bi mutlu takılıyo valla

ayyy bu çocukklar hep aynı vallhi....benim kızda buğün anneme öyle yapınca babamı çağırıyor.dedemiz hanımzade torununu alıp taksiyle başlıyor gezdirmeye.bize çektirdikleri yetmiyormuş gibi dedeyle annanemizde çekiyor vallahi...:52::52::52:

ayyy bu çocukklar hep aynı vallhi....benim kızda buğün anneme öyle yapınca babamı çağırıyor.dedemiz hanımzade torununu alıp taksiyle başlıyor gezdirmeye.bize çektirdikleri yetmiyormuş gibi dedeyle annanemizde çekiyor vallahi...:52::52::52:

tam bir canavar oldular valla haziran bebekleri böyle ikizler burcu çok inatlar allah yardımcımız olsun valla:1:

aşı kartın yok mu onda tarihi yazıyor olması lazm bir bak aşı kartına ben de unutmuştum biraz geç yaptırmıştım...

oh maşallah bebişine bizimki pek zayıf buradaki en zayıf bebek benimki sanırım 2 haziran doğumlu dün dr daydık kıyafetiyle beraber 7480 gr geldi çok üzülüyordum başta kilo almıyor diye ama artık alıştım onu böyle kabullendim maşallah sağlığı yerinde çok şükür vitaminler dışında ilaç nedir bilmiyo oğlum :nazar: sadece sünnetinde ağrı kesici verdik o kadar maşallah maşallah boncuğuma, allah nazardan korusun bebeklerimizi... :nazar: :nazar: :nazar:

sağlıklı olsunda kilo önemli değil.biz bisküvi dahi vermiyoruz,mama asla dedi dr.ancak bizimki anne sütü ile aldı kiloyu.yürümeye başladığında verecektir eminim.

sağlıklı olsunda kilo önemli değil.biz bisküvi dahi vermiyoruz,mama asla dedi dr.ancak bizimki anne sütü ile aldı kiloyu.yürümeye başladığında verecektir eminim.

bende öyle canım asla mama vermedim vee bisküvi vermiyoruz,çorbalarında pirinç dahi yok,muz bile 2günde bir veriyorum.6. ayınsonuna kadarsadece emzirdim,sütüm yaradı benimkinede,yapıcağımız bişey yok,anne sütünün yaptığı kilo obezite tehlikesi yaratmazmış,üstelik benimki 11,5 civarında,çokda sağlıklı ve haraketli,endişeye gerek yok.:nazar::nazar::nazar:

benimki de ayniydi arabasinda durmuyordu,aglata aglata alistirdim.oturuyor simdilik ama gerisini bilemem.hergun degisiyorlar cunku.

yok canimmmm olmazlar carpik bacakli ))))

yaaaa goruyor musun....canavar bu mayis haziran bebeleri :52:
bizimki mama sandalyesini sevmez...aslinda cok hiperaktif oldugu icin herseyden cabuk sikiliyor.10 dk mama sandalyesinde oturursa aaa derim sasiririm o kadar soyliyim...

benimkide emeklemiyo ama otururken biz yanındaysak bacağımıza ters dönüp emekleme pozisyonu alıyo öyle oynuyo oyuncaklarıyla ,birde koltuğa yeni yeni yaslanıp dik durup tutunmaya başladı tembel birazcık oğlum 9 ay sürekli yattım ya düşmesin diye ondan sanırım yatmaya alışmış ...
bende oyle bir tempo vardi ki hamileyken kizim da o yuzden boyle herhalde...
sabah 7 bucuk kalkip okula giderdim.1 gibi eve gelirdim,ev isleri,yemek,bulasikti ve s derken aksam olurdu.biraz dizi filan uyumaya yarin yine tekrar....bir taraftan da mastra hazirlaniyordum.
dinlenmek icin olan cumartesi ve pazarim da mutlaka ve mutlaka kayinvaldemlerde gecerdi....puuuuuffff cuma aksamindan gidip pazar gelirdik.sonra yine ayniiii

tam bir canavar oldular valla haziran bebekleri böyle ikizler burcu çok inatlar allah yardımcımız olsun valla:1:

bende ikizler burcuyum yani haziran doğumluyum,oğlumda ikizler olmasın diye doğumu ona göre ayarladık :81: 28 haziranda doğdu yengeç burcu oldu anasına düşkünnn evine düşkün olacak oğlum :74:

benimki de ayniydi arabasinda durmuyordu,aglata aglata alistirdim.oturuyor simdilik ama gerisini bilemem.hergun degisiyorlar cunku.

yok canimmmm olmazlar carpik bacakli ))))

yaaaa goruyor musun....canavar bu mayis haziran bebeleri :52:

bizimki mama sandalyesini sevmez...aslinda cok hiperaktif oldugu icin herseyden cabuk sikiliyor.10 dk mama sandalyesinde oturursa aaa derim sasiririm o kadar soyliyim...

bende oyle bir tempo vardi ki hamileyken kizim da o yuzden boyle herhalde...
sabah 7 bucuk kalkip okula giderdim.1 gibi eve gelirdim,ev isleri,yemek,bulasikti ve s derken aksam olurdu.biraz dizi filan uyumaya yarin yine tekrar....bir taraftan da mastra hazirlaniyordum.
dinlenmek icin olan cumartesi ve pazarim da mutlaka ve mutlaka kayinvaldemlerde gecerdi....puuuuuffff cuma aksamindan gidip pazar gelirdik.sonra yine ayniiii
ben senin gibi tempoda mümkün değil cnm düşecek korkusuyla işten bile çıktım .kuluçkaya yattım tek kelimeyle :))) kesin ondan nilayın hareketliliği bir arkadaşımda aynı senin gibiydi onun kızıda maşallah örümceği havaya kaldırıyo düşün yani .bu arada master demişsin ne okuyorsun.bende oturup kpss ye çalışmam gerek öğretmenim normelde atama burda çok zor ...

Back
X